Význam slova: coat  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: coat – Anglicko Český Překladač

Vážení čtenáři, představte si, že jste našli slovo, které vás zaujalo: "coat". Možná ⁢jste slyšeli toto⁤ anglické slovo a celý význam vám uniká. Bez obav, jste na správném místě! V tomto článku⁤ se podíváme na význam slova "coat" ‍ a poskytneme vám jasný a přesný překlad do češtiny. Bude⁢ nám ⁢ctí vás provést ‍jeho významem a pomoci vám lépe porozumět anglickému jazyku. Připravte se na fascinující objevování nových znalostí!
<img class="kimage_class" ​ src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g071592540fcca135666d234a4eb2ff87f23a8cf8300a531747e828d9720d4a223c691004a7759e56ab8e592c88799f7c3caa6e766191f72cb50af7c8edbc560f_640.jpg" alt="Význam‌ slova "coat" v anglicko-českém překladači:⁣ Vše, co potřebujete vědět">

Význam slova "coat" v anglicko-českém překladači: Vše, co potřebujete vědět

Slovo "coat" je jedním z nejčastěji ⁤používaných anglických slov ​a jeho význam v anglicko-českém překladači je nezbytný pro každého, kdo se chce důkladně seznámit s anglickým jazykem. Pokud se podíváme na význam slova ⁤ "coat" v​ anglicko-českém ⁣překladači,‌ najdeme několik různých významů a možných překladů.

  • Plášť:‌ Možná nejznámější význam slova "coat" ‍je​ plášť. Plášť je vnější oděv, který chrání tělo před ⁤nepříznivými⁤ povětrnostními podmínkami. V angličtině ‍se slovo "coat" ‍používá jak pro mužské, tak ženské pláště. Například: "She is wearing a beautiful coat." V češtině​ by překlad do angličtiny zněl: "Má na sobě krásný plášť."

  • Kabát: Dalším významem slova ⁣ "coat" je kabát. Kabát je podobný plášti, ale obvykle ‍je kratší, méně formální a vyrobený z ‍teplejšího ​materiálu. Kabát se často ⁢nosí při chladnějším ⁤počasí. Například: "He always wears a‌ stylish coat." V češtině by ‍překlad zněl: "On vždy nosí stylový kabát."

  • Předsín:​ Také existuje význam "coat" jako předsín. Předsín je část domu, která slouží jako závěsné místo pro oděvy a obuv. Předsín často obsahuje ‍zavěšené háčky nebo věšáky, na kterých se uchovávají kabáty, bundy a další oděvy. ​Například: "Hang your coat ⁤on the hook ‌in the hallway." V češtině⁣ by překlad zněl: "Zavěste svůj kabát na háček⁣ ve ⁢vstupní hale."

Význam slova "coat" je tedy bohatý a zahrnuje několik různých ⁤významů. Ať už hledáte⁤ překlad pro plášť, kabát nebo předsín, anglicko-český překladač vám poskytne správný význam.
<img class="kimage_class" ‌ src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g405c7c79278610a9e1e200f67ab870dc0aa09c126c7fa45a5359737ae25811759c2086acc687d678e61c1f5ed82fa9fbb8ab5818826fd614dd71626062cbeb97_640.jpg" alt="Slovník anglicko-českých překladů: Jak správně přeložit slovo "coat" do češtiny?">

Slovník anglicko-českých překladů: Jak správně přeložit‍ slovo "coat" do češtiny?

Coat⁢ je slovo v angličtině, které se často používá na označení ​vnějšího oblečení, které nosíme ⁢na sebe, aby nás ochránilo před chladem.⁢ Slovo "coat" je v češtině přeloženo jako "kabát". Kabát‍ je‍ jedním z nejdůležitějších kousků oblečení, který ‍nám pomáhá‌ udržet se v teple a suchu během chladných a deštivých dní.

Existuje však také několik dalších možných překladů⁤ pro slovo "coat" do češtiny, které se liší v závislosti ⁤na kontextu. ‍Například​ slovo‌ "coat" může také označovat povrchovou vrstvu nebo pokrytí něčeho. V takovém případě‍ se používá překlad ⁤ "povlak" ⁢ nebo "obrácený ekvivalent" ⁤ v češtině.

Dalším významem‌ slova "coat" ⁤ může být i ten, který se týká zvířat. V případě zvířat,⁣ jako jsou psi nebo kočky, ⁤se používá překlad "srst" nebo "kožíšek". Tyto překlady se používají pro⁣ označení ochranné vrstvy srsti, ⁢kterou mají zvířata na sobě.

Význam slova "coat" je tedy velice rozmanitý a závisí na kontextu, ve kterém se​ používá. Je důležité správně porozumět tomuto významu, abyste mohli přesně přeložit slovo "coat" do češtiny a zajistit‍ správný ​význam ve‍ vašem překladu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gdf96af03f9ff588b20ea3c9b45c6300ab8b7f6da4f365420e9fdfb9aeddc43f2c6b809b31488f588bf8e19b3c36c79df10a1c86dafa3069b079ebf8176e5d986_640.jpg" alt="Přesný⁣ význam slova "coat" v anglicko-českém jazyce">

Přesný význam slova "coat" ‍ v anglicko-českém jazyce

Coat je slovo, které se často používá ⁢jak⁣ v anglickém, ​tak i ​v českém jazyce. Přesný význam⁤ tohoto slova je však záležitostí kontextu a‌ různých použití. V anglicko-českém ⁢slovníku se⁣ slovo "coat" překládá do češtiny jako‍ "plášť" nebo "kabát". Nicméně, coat může mít také‍ další významy, které se vážou k ⁤různým oblastem ‍a situacím.

V rámci oblečení se coat‌ skutečně obecně označuje jako⁤ "kabát" nebo "plášť", zpravidla delší kus oděvu,⁢ který se obléká přes ostatní vrstvy. Kabáty a pláště existují v různých stylech ​a materiálech‌ a jsou často nošeny v chladnějším počasí k ochraně ⁢před⁤ větrem a deštěm.

Ale coat nemusí být jen oblečení. V jiných kontextech může coat odkazovat na ochranný⁣ povlak‌ na‌ povrchu něčeho.‍ Například, coat se často používá v malířství⁣ a lakování jako vrstva, která chrání objekt před škrábanci ​a korozí.

Celkově lze tedy⁤ říci, že coat má několik významů, přičemž ​nejznámějším je "kabát" nebo "plášť" v rámci oblečení. ‍Je však důležité si uvědomit, že ⁢význam tohoto slova může ‌být ⁣různý v závislosti na kontextu,​ ve kterém se používá.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g15647ef6718458f0695200785e43a9d94705ae56112a4f768028c95d16dda457d9adce5026f56ad3b3b0cb0caad0b5ffa183f7a7930a983b243465d891211b68_640.jpg" alt="Jak rozumět významu slova "coat" při překladu do češtiny?">

Jak rozumět významu slova "coat" při překladu do češtiny?

Coat je anglický výraz s mnoha významy a v češtině může být přeložen ⁣různými způsoby. Jedním významem slova "coat" je "kabát". Kabát je vnější oděv, který slouží k ochraně proti chladu. Nejpoužívanější‍ překlad ​pro "coat" ​ jako "kabát" je však v případě, kdy se jedná o klasický ​dlouhý kabát, který obepíná celé⁣ tělo.

Další možnou interpretací slova "coat" je ‍ "plášť". Plášť je‌ obdoba kabátu, ale je často delší a⁢ může být vyroben z teplejších‍ materiálů. Při překladu⁤ slova⁣ "coat" jako‍ "plášť" je důležité brát v potaz ​kontext a možnou⁢ symboliku, kterou slovo může nést.

Pro některé významy‍ slova "coat" se ‌může použít ⁤také ‌překlad "oblek". Oblek je soubor⁢ dvoudílného⁤ (nebo‌ vícedílného) oděvu, který⁤ zahrnuje kalhoty a sako.⁣ Oblek se obvykle nosí při formálních příležitostech a ve firemním⁢ prostředí.

Kromě výše ‌uvedených překladů může být slovo "coat" přeloženo ‍do češtiny také jako "plášťka", "přehoz" ⁤ nebo "kabátek". Při vykládání významu slova "coat" je důležité vzít ‌v úvahu kontext, ve kterém se slovo používá, aby ‍překlad ​byl co nejpřesnější ⁣a⁤ nejvýstižnější.

Nejčastější‌ významy slova "coat" ve spojení s českým‌ jazykem

Výraz "coat" je jedním z ​těch slov, které má ve ‌spojení s českým jazykem několik různých významů. Jedná se o slovo, které⁢ je běžně používáno v anglickém jazyce a má různé ekvivalenty v‍ češtině. Zde⁢ je několik‍ nejčastějších významů slova "coat" a jejich překladů:

  1. Kabát – Tento význam slova "coat" ⁣je pravděpodobně nejznámější a nejčastěji‍ používaný. Kabát je vnější oděv, který slouží k ochraně před‍ nepříznivým počasím.⁢ Je vyroben z různých materiálů, jako je například vlna⁣ nebo ‍nylon, a je často vybaven kapsami a ⁢knoflíky.

  2. Povlak ⁢– Tento význam ⁢slova "coat" se uplatňuje například při popisu povrchu nějakého objektu. Povlak může být například vrstva nátěru, která ⁢se nanáší na kovovou nebo dřevěnou plochu, aby⁢ byla chráněna před korozí či ‍poškrábáním. Povlak může být také vrstva na⁣ povrchu země, například sněhu.

  3. Plášť ⁢– Dalším významem slova "coat" je plášť. Plášť je předmět nošený kolem ramen, který‍ se podobá kabátu, ale často je delší‌ a elegantnější. ⁣Plášť je ‌často spojen s formálními událostmi nebo s módním ‌oblečením.

Výraz "coat" má​ celou řadu dalších významů v ‍anglickém jazyce, které jsou unikátní a‌ specifické pro daný kontext. Právě díky překladu do češtiny si můžeme tyto významy snadno a správně vykládat i v našem rodném jazyce.

Význam a použití slova "coat" v ‌anglicko-českém překladači

Slovo "coat" je jedním z těch anglických termínů, ‌které ⁣mají v češtině‌ několik různých ​významů a překladů.⁢ Jedná se o univerzální slovo, které se používá v mnoha ​kontextech a souvislostech. Základní význam slova "coat" se většinou pojí k⁣ vnějšímu krytu nebo plášti, který slouží k ochraně proti nepříznivým povětrnostním podmínkám. Mohlo by se jednat o kabát, bundu nebo plášť.

Další významy slova "coat" zahrnují i pokrývku nebo povlaky různých předmětů. Například, mluvíme-li o ochranném povrchu na stěnách, můžeme použít výraz "coat" jako synonymum‍ k "vrstva" nebo "nátěr". Slovo "coat" se také může používat v souvislosti s potravinami​ jako omáčka nebo⁤ poleva, která se přidává na předměty.

Překladač může ‍výraz "coat" přeložit různými ‍způsoby, ‌v závislosti na ⁣kontextu a významu, který je ⁤v dané větě nebo větné jednotce používán. Je proto důležité vybrat ten správný překlad, který nejlépe vyjadřuje význam a použití slova v ​daném kontextu.‌ Dobrý anglicko-český překladač poskytne různé možnosti a alternativy, aby vyhověl potřebám uživatele a zajištěl přesný⁢ a srozumitelný ​překlad.

Význam slova ‌ "coat" v anglicko-českém překladači může být velmi ‌široký ⁣a​ různorodý. Je důležité vybrat ten správný překlad, ‍který​ odpovídá danému kontextu a významu slova. ⁣S pomocí ​kvalitního⁢ anglicko-českého překladače⁣ získáte přesný a srozumitelný překlad, který vám pomůže‍ porozumět a správně používat slovo "coat" ve vašich překladech a komunikaci. Děkujeme,⁤ že jste se připojili k nám při čtení tohoto článku o významu slova "coat" a‌ česko-anglickém překladu.​ Je to slovo,‌ které se běžně vyskytuje v našem každodenním životě, ať už se jedná o⁣ oblečení, ‌nábytkovou čalounění⁢ nebo ochranu proti nepříznivým povětrnostním podmínkám. Doufáme, že ​tento ⁤překladáč vám pomohl​ v překladech a porozumění významu tohoto slova. Pokud máte další dotazy nebo požadavky na překlad, neváhejte se na‍ nás obrátit. ​Bylo nám potěšením poskytnout vám tuto informaci a těšíme se na vaši další návštěvu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *