Co Znamená reimburse ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená reimburse ? Anglicko Český Slovník

Víte, že angličtina je dnes neodmyslitelnou součástí našich životů? Bez ohledu na to, zda se vydáváme na dovolenou nebo pracujeme ve světě obchodu, schopnost porozumět anglickým termínům je zásadní. Jedním z těchto termínů je "reimburse", který se stále častěji objevuje ve všedních rozhovorech i obchodní komunikaci. Pokud jste si kdy položili otázku, co tento termín vlastně znamená v angličtině a jak ho přeložit do češtiny, jste na správném místě! V tomto článku se budeme věnovat přesně tomuto tématu – "Co znamená reimburse? Anglicko-český slovník" nabídne jasné a srozumitelné vysvětlení tohoto pojmu. Připravte se rozšířit svůj slovník a posunout své jazykové dovednosti na novou úroveň!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gbe9a1de866435c012fcfa076438f6fb0173895b45eb97a2e7cd08dc935b5c2a0819823d2623a3ec8ed6c9915910686bb8d30c212f65117233a32f3a1a87dc48e_640.jpg" alt="Co to znamená slovo "reimburse" a jaké je jeho význam v anglicko-českém slovníku?">

Co to znamená slovo "reimburse" a jaké je jeho význam v anglicko-českém slovníku?

Co Znamená Slovo "reimburse" a Jaké Je Jeho Význam v Anglicko-Českém Slovníku?

V dnešním článku se podíváme na význam slova "reimburse" a jaké je jeho překlad do češtiny. Toto anglické slovo je často používáno v oblasti financí a pojednává o vrácení peněz, nákladů nebo výloh, které byly zaplacené nebo utracené.

Jedním ze způsobů použití slova "reimburse" je ve vztahu k nákladům v podnikání. Například, když zaměstnanec utratí peníze za služby nebo zboží pro potřeby firmy, může požádat o náhradu těchto výloh. Zaměstnavatel pak vrátí zaměstnanci peníze, které utratil.

Dalším použitím slova "reimburse" je ve spojitosti s pojišťovnictvím. Když jste utrpěli škodu na majetku a měli jste pojištění, můžete pojišťovnu požádat o náhradu za způsobené škody. Ve většině případů byste měli být "reimbursed" za opravu, nahrazení nebo obnovu poškozeného majetku.

Je tedy důležité vědět, že "reimburse" se v češtině překládá jako "nahradit náklady" nebo "vrátit peníze". V případě, že se ocitnete v situaci, kdy jste utratili peníze za něco, co vám mělo být uhrazeno někým jiným, nebo jste utrpěli škodu a pojišťovna má být zodpovědná za její náhradu, mějte na paměti toto významné slovo "reimburse".

Překlad slova "reimburse" do češtiny – jak správně používat toto slovo ve větě?

Pokud jste se někdy setkali s anglickým slovem "reimburse" a nevíte přesně, co znamená a jak ho správně používat, jste na správném místě! V dnešním článku si projdeme význam tohoto slova a ukážeme vám, jak ho využít správně a bezchybně ve větě.

Slovo "reimburse" je v angličtině užívané ve významu "vrátit peníze" nebo "uhradit náklady". Například, když vám někdo půjčí peníze na jízdenku, vy mu je později můžete "reimburse" tím, že mu je vrátíte zpět. Další příklad je, když vám firma hradí náklady za služby, které jste museli zaplatit ve vlastní režii. Takové náklady vám firma pak "reimburse", čili vám je vrátí. Použití slova "reimburse" je běžné při jednání o finančních transakcích, kde dochází k náhradě peněz nebo nákladů.

Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe porozumět významu slova "reimburse" a jak ho správně a hlavně přirozeně používat ve větě. Pamatujte si, že "reimburse" je ekvivalentem českého slova "vrátit" nebo "náhrada" a používá se především v souvislosti s finančními transakcemi.

Proč je důležité znát význam slova "reimburse" pro úspěšnou komunikaci v anglickém jazyce?

Zejména v oblasti mezinárodního obchodu a podnikání je znalost přesných významů anglických slov klíčová pro úspěšnou komunikaci. Jedním z důležitých termínů, který byste měli znát, je "reimburse". Toto slovo se vztahuje k procesu vrácení peněz nebo nákladů, které byly dříve utraceny. Porozumění významu tohoto slova může mít pro vaše podnikání zásadní vliv, zejména pokud jste ve styku s mezinárodními partnery.

Při vyjednávání s obchodními partnery je důležité být schopen jasně a přesně vyjádřit své požadavky. Pokud byste neznali význam slova "reimburse", mohlo by dojít k nedorozumění a závažným komunikačním problémům. Například, pokud byste chtěli po svém partnerovi, aby vám vrátil nějaké peníze, ale nepoužijete vhodné slovo "reimburse", mohlo by dojít k nepochopení a nesprávné interpretaci vašeho požadavku. Vědomí správného významu slova "reimburse" vám poskytuje silný nástroj pro správnou a úspěšnou komunikaci v anglickém jazyce.

Jak správně vyslovit slovo "reimburse" a jaké jsou jeho podobné výrazy v češtině?

Bez ohledu na to, jestli jste začátečníkem nebo pokročilým mluvčím angličtiny, slovo "reimburse" může způsobovat potíže s výslovností. Tento anglický výraz znamená "nahradit náklady" nebo "odečíst náklady". Abychom se tedy naučili jak správně vyslovit slovo "reimburse," můžeme použít následující příklad: [reemburs] (tučně) "Ri-im-burs."

Existuje několik podobných výrazů v češtině, které mají podobný význam. Například, můžeme použít slova jako "odškodnit," "náhradu nákladů" nebo "vyrovnání nákladů." Tyto české ekvivalenty mají stejný účel jako anglické slovo "reimburse" – nahradit náklady za něco, co jsme utratili.

Máte-li jakékoliv otázky ohledně výslovnosti slova "reimburse" nebo jeho významu, neváhejte se na nás obrátit. Budeme se snažit poskytnout přesné informace, které Vám pomohou vylepšit Vaši angličtinu a rozšířit Váš slovník.

Časté překlady a využití slova "reimburse" v anglicko-českém slovníku

Reimburse je slovo z angličtiny, které najdeme v anglicko-českém slovníku. Tento termín je hojně používán a má různá využití v anglickém jazyce. Reimburse znamená plnění nákladů, nebo mohlo by se říci, že jde o finanční kompenzaci za nějakou výdajovou položku.

V anglicko-českém slovníku je toto slovo přeloženo jako "odškodnit", "vrátit peníze" či "strávit". Reimburse je také často používáno ve spojení s pojmy jako "náhrada výdajů", "refundace" a "hradit náklady". Je často využíváno v oblasti finance, účetnictví a správy nákladů.

Využití slova reimburse je obvykle spojeno s formálními situacemi, jako je náhrada nákladů za pracovní cesty, lékařské výlohy nebo vracení peněz za zrušené rezervace. Překlad slova reimburse do češtiny může být někdy trochu problematický, protože v češtině nemáme přesný ekvivalent, který by přesně vystihoval jeho význam.

Koneckonců, reimburse je důležitým slovem v anglicko-českém slovníku a jeho správné pochopení a použití může být velmi užitečné, zejména pokud se pohybujete ve světě finančních transakcí a nákladů.

Co je třeba vědět o slovním spojení "reimburse" a jak ho správně použít při překladu do češtiny?

Slovní spojení "reimburse" je termín z anglického jazyka, který se používá v oblasti finančních a účetních operací. Tento termín se používá k popisu procesu, kdy je někomu poskytnuta náhrada finančních prostředků, které vynaložil za něco nebo nějakou službu. Je to důležitý pojem, který se často vyskytuje jak v obchodním, tak osobním kontextu a je důležité ho správně přeložit do češtiny.

Při překladu slovního spojení "reimburse" do češtiny je důležité použít správný výraz, který přesně vystihuje jeho význam. Dobrým českým ekvivalentem tohoto termínu je sloveso "odškodnit". Tento výraz přesně vyjadřuje proces, kdy je někomu vrácena částka peněz, kterou vynaložil. Při použití tohoto výrazu je důležité mít na paměti, že se jedná o formální a úřední termín, který se spíše používá v profesionálním kontextu. Při jeho použití je tedy vhodné zachovat formální a profesionální tón.

Další důležitým aspektem překladu slovního spojení "reimburse" do češtiny je uvážení doby, ve které se náhrada finančních prostředků poskytne. V některých případech může být tato náhrada poskytnuta okamžitě, v jiných případech může být vyžadováno podání žádosti či dodržení určitých postupů. Je tedy vhodné při překladu použít výrazy jako "poskytnout okamžité odškodnění" nebo "požádat o odškodnění". Tyto fráze zdůrazní důležitost a proces spojený s náhradou finančních prostředků.

Více informací o správném použití slovního spojení "reimburse" při překladu do češtiny najdete v anglicko-českém slovníku. Mějte na paměti, že správným překladem je sloveso "odškodnit" a vždy záleží na kontextu a specifických podmínkách, jak tento termín použít správně. Doufáme, že vám tento článek "Co znamená reimburse? Anglicko-český slovník" poskytl užitečné informace o významu a použití slova "reimburse". V případě, že potřebujete překlad tohoto slova nebo jakéhokoli jiného anglického výrazu, naším anglicko-českým slovníkem jste na správném místě. S našimi detailními definicemi a jasným vysvětlením vám pomůžeme porozumět a on-line překladu jednoduše a efektivně. Buďte si jisti, že jsme tady pro vás a rádi vám napomůžeme s vašimi jazykovými potřebami.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *