Význam Slova“ deny “ Anglicko Český Překladač
|

Význam Slova“ deny “ Anglicko Český Překladač

Vždycky jste se zajímali o význam slov a jak přesně vyjádřit vaše myšlenky? Chcete být schopni komunikovat přesně a přirozeně ve dvou jazycích – angličtině a češtině? Pro ty, kdo nasazují ctižádostivý kabát jazyka, je tu důležitý nástroj, který vám může pomoci rozšířit vaše lingvistické schopnosti. V tomto článku se podíváme na významného anglicko-českého překladatele – "Význam Slova" a jak může obohatit vaši komunikační schopnost. Připravte se na objevování světa jazyka a jeho brilantních možností!

Význam slova "deny" ve spojení s anglicko-českým překladačem

nabízí fascinující pohled na rozmanitost a bohatost anglického jazyka. Ve světě překladu je důležité porozumět správné interpretaci tohoto slova, neboť může mít různé významy v závislosti na kontextu. Pokud hledáte přesnou odpověď na překlad, je nezbytné mít k dispozici kvalitní anglicko-český překladač, který dokáže zachytit všechny nuance významu tohoto slova.

Jedním z nejběžnějších významů slova "deny" je popření, odmítnutí nebo neuznání něčeho. Například, když říkáte "I deny any involvement in this matter" v anglickém jazyce, hodilo by se přeložit to jako "popírám každé zapojení do této záležitosti" v češtině. Slovo "deny" však může mít také jiné významy, jako je odepření, neuznání nebo odřeknutí něčeho. Například, když řeknete "He denied me access to the building", mohlo by se přeložit jako "odepřel mi přístup do budovy".

Při používání anglicko-českého překladače je důležité vzít v potaz různé kontexty, ve kterých může slovo "deny" vyskytnout. Spolehlivý překladač by měl nabídnout přesné a srozumitelné překlady, ať už jde o popření, odmítnutí, neuznání či odepření. Pamatujte si, že kvalita překladu závisí na kvalitě překladače, takže sáhněte po ověřeném zdroji, který vám poskytne spolehlivé a přesné překlady. Buďte opatrní a důkladní při používání překladacích nástrojů, abyste předešli případným nedorozuměním a zajistili si přesný význam slova "deny".

Jak správně přeložit slovo "deny" do češtiny?

======

======

V překladu slova "deny" do češtiny může dojít k několika interpretacím, v závislosti na kontextu a významu, který chceme vyjádřit. Nejčastěji používaným významem slova "deny" je popření, nepřijetí nebo odmítnutí něčeho. V následujícím seznamu jsou uvedeny některé možné české ekvivalenty pro tento význam:

  • Popřít: V případě, kdy se slovo "deny" týká odmítnutí čeho nepřímým způsobem, můžeme ho přeložit jako "popřít". Tento výraz je vhodný například v právním kontextu, kde se používá k vyjádření popření viny nebo zodpovědnosti.

  • Odmítnout: Pokud se slovo "deny" vztahuje k jednoznačnému a přímému odmítnutí, nejvhodnějším českým ekvivalentem může být "odmítnout". Tento výraz se často používá v mezilidských vztazích nebo při zamítání žádosti.

Mějte na paměti, že přesné překlady slov se vždy liší v závislosti na kontextu. Je důležité zohlednit význam, který chceme vyjádřit, a vybrat adekvátní český ekvivalent. S ohledem na flexibilitu českého jazyka je vždy vhodné konzultovat profesionálního překladatele, který vám pomůže najít nejlepší možný překlad pro váš specifický kontext.

Proč je důležité znát význam slova "deny" při použití anglicko-českého překladače?

Slovo "deny" je jedním z těch slov, která požadují pečlivé a přesné překlady. Jeho význam je totiž mnohostranný a může být chápán různě v různých kontextech. Při použití anglicko-českého překladače je tedy důležité znát správný význam tohoto slova, abychom se vyhnuli nedorozuměním a chybným překladům.

Prvním významem slova "deny" je popření, odmítnutí nebo odmítání něčeho. Například, když někdo něco popírá, nebo když je jim něco odmítnuto. Je to důležité vědět, protože při použití anglicko-českého překladače může být tento význam snadno zaměněn s jinými slovy, jako je "ignore" nebo "refuse".

Druhým významem slova "deny" je odepření nebo zabránění něčeho. Například, když někdo někomu něco odmítá, jako trest nebo kvůli jeho nedostatkům. Opět je nutné být obezřetní, protože někteří překladatelé mohou tento význam přehlédnout nebo špatně přeložit jako "deny" s jiným významem.

Znát správný význam slova "deny" při použití anglicko-českého překladače je klíčové pro přesný a srozumitelný překlad. Je to způsob, jak se vyhnout nedorozuměním a chybným překladům, které by mohly mít negativní dopad na komunikaci mezi dvěma jazyky. Proto je důležité být si vědom významu tohoto slova a používat ho s důrazem na správný kontext. Mějte to na paměti při používání anglicko-českého překladače a zlepšete tak kvalitu svých překladů.

Nejlepší způsoby, jak překládat slovo "deny" pomocí anglicko-českého překladače

Význam slova "deny" je často hledaným a složitým překladem pro česky hovořící uživatele. Anglicko-český překladač může být nápomocný při hledání správného významu tohoto slova. Existuje několik nejlepších způsobů, jak překládat slovo "deny" pomocí anglicko-českého překladače.

  1. Kontextuální významy: Anglické slovo "deny" může mít různé významy podle kontextu, ve kterém je použito. Anglicko-český překladač by měl být schopen nabídnout přesné překlady pro každý význam. Například, "deny" může znamenat "popřít" v kontextu odmítnutí, nebo "upřít" ve smyslu neposkytnout něco. Anglicko-český překladač s dostatečnou databází a inteligentními algoritmy je schopen rozpoznat různé významy a nabídnout odpovídající překlady.

  2. Idiomatická významy: Znamením jazykového obohacení je schopnost porozumět a překládat idiomatické výrazy. Překlad slova "deny" může být problematický, pokud se objeví v idiomatickém výrazu, který ztrácí svůj doslovný význam. Například, "deny oneself" se překládá jako "zpřísahat se" v kontextu sebeovládání. Použitím anglicko-českého překladače s podporou idiomatických výrazů, můžete snadno porozumět a správně přeložit takovéto lingvistické konstrukce.

Je důležité mít kvalitní anglicko-český překladač, který dokáže přesně a spolehlivě překládat slova, která Vás zajímají. Většina překladačů nabízí různé možnosti a pokročilé funkce, jako je hledání synonym nebo výslovnost slova. Při hledání správného překladu slova "deny" si vyberte kvalitní nástroj, který Vám pomůže porozumět tomuto slovu v různých kontextech a idiomům.

Novinky ve světě anglicko-českých překladů a významu slova "deny"

Věděli jste, že anglické slovo "deny" může mít v různých kontextech různé významy? Toto slovo je jedním z mnoha příkladů, kterými se zabýváme ve světě anglicko-českých překladů. V tomto příspěvku se podíváme na různé významy tohoto slova a jak je správně přeložit do češtiny.

V prvním významu se "deny" používá v kontextu popírání, odmítání nebo neuznávání něčeho. Například: "He denied any involvement in the crime" (Popíral jakoukoli účast na zločinu). V českém překladu bychom tento význam mohli vyjádřit slovy jako "popírat", "odmítat" nebo "neuznávat". Je důležité vybrat správný překlad v závislosti na kontextu, aby bylo zachováno přesné a srozumitelné sdělení.

Druhý význam slova "deny" souvisí s odepíráním přístupu nebo možnosti. Například: "She denied him access to the building" (Odepřela mu přístup do budovy). Pro tento význam bychom v češtině mohli použít slova jako "odepřít", "neumožnit" nebo "zabránit". Opět je klíčové vybrat překlad, který vystihuje správný význam v kontextu dané věty.

Důležitost správného překladu slova "deny" ve výše uvedených kontextech je zřejmá. Při překladu se zaměřujeme na přesnost, srozumitelnost a zachování správného významu. Vzhledem k tomu, že existuje více významů slova "deny", je nezbytné mít na paměti kontext a použít nejvhodnější překlad pro každý konkrétní případ. To nám umožňuje věrně reprodukovat významy a zajišťovat kvalitní anglicko-české překlady.

Jak vybrat správný význam slova "deny" při používání anglicko-českého překladače

Hledáte správný význam slova "deny" při používání anglicko-českého překladače? Není se čemu divit, anglický jazyk je plný slov s různými významy, a tak je výběr správného překladu zásadní. V tomto článku se podíváme na významy slova "deny" a ukážeme vám, jak ho správně používat.

V prvním významu slova "deny" označuje popření nebo odmítnutí něčeho. Může to být odmítnutí žádosti, popření tvrzení nebo nepřiznání něčeho. Například:

  • Odmítla žádost o povýšení.
  • Popřel, že by byl včera na tom místě.
  • Nepřiznal, že by ukradl peníze.

Dalším významem slova "deny" je odepření nebo pozbytí něčeho. Může se jednat o odňatí práva, zamezení přístupu nebo zbavení možnosti. Například:

  • Byl mu odepřen vstup do klubu.
  • Byla jí odebrána licence na řízení.
  • Ztratil možnost reprezentovat svou zemi.

Těmito významy slova "deny" vám doufáme pomůžeme vybrat ten správný překlad a správně ho používat při překladu z anglického do českého jazyka. Je důležité si na paměti držet kontext, aby bylo možné vybrat nejvýstižnější význam. Díky za přečtení našeho článku o "Význam Slova" a našem negativním postoji k použití "Anglicko Českého Překladače". Doufáme, že vám tento příspěvek poskytl jasný pohled na důležitost porozumění a správného významu slov. Máme za sebou více než 10 let zkušeností v oblasti copywritingu a pečlivě vybíráme každé slovo, abychom vyjádřili přesné a srozumitelné myšlenky. Proto si nemyslíme, že použití automatických překladů plně zaručuje kvalitu a přesnost při výkladu významu slov. Pokud máte zájem se dozvědět více o našich službách nebo jak můžeme pomoci s vašimi potřebami v oblasti psaní, budeme rádi, když nás kontaktujete. Doufáme, že jsme vám poskytli užitečný a informativní přehled a těšíme se na případné další kontaktování.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *