Význam Slova“ hermit “ Anglicko Český Překladač
|

Význam Slova“ hermit “ Anglicko Český Překladač

V dnešní propojené a virtuální době jsme se odklonili od toho pustit se na chvíli do ústraní a nalézt klid v samotě. A právě proto, přicházíme s nejnovějším článkem o fascinujícím pojmu "význam slova" Hermit "Anglicko Český Překladač". Možná jste se už setkali s tímto slovem, ale zatímco málokdo tuší jeho přesný význam a potenciál. Zůstaňte naladěni, protože vám přineseme zasvěcený pohled na jemné odstíny hermita, stejně jako plné pochopení jeho českého překladu. Připravte se na poznávání nových dimenzí a na exkurzi do tajemných koutů tohoto inspirovaného termínu. Ať už jste expert v jazyce či jen hledáte nový zdroj informací, naše články jsou vždy tím nejlepším průvodcem.

Význam slova "hermit" v anglicko-českém překladači

je velmi zajímavý a důležitý pro ty, kteří se zajímají o anglický jazyk a jeho český ekvivalent. Hermit je anglické slovo označující poustevníka nebo samotáře. Toto slovo je odvozeno z latinského slova "eremita", které má stejný význam.

Když se podíváme na anglicko-český překladač, zjistíme, že slovo "hermit" se překládá do češtiny jako "poustevník" nebo "samotář". Poustevník je osoba, která vzdaluje od společnosti a vyhledává klid a samotu, často ve venkovském prostředí. Tento termín se používá jak ve fyzickém smyslu pro lidi, kteří žijí na odlehlých místech, tak i ve figurativním smyslu pro ty, kteří se vyhýbají společenským interakcím nebo se raději izolují.

Slovo "hermit" zahrnuje tedy nejenom význam poustevníka, ale také naznačuje určitou formu izolace od ostatních a pátrání po vnitřním klidu. Můžeme také připojit význam "přestávky od společnosti" nebo "úniku od každodenního shonu". Je třeba poznamenat, že při použití tohoto termínu bychom měli být opatrní, aby se nezaměňoval s negativními konotacemi jako je osamělost nebo izolace, protože poustevníkům nebo samotářům může tato životní volba přinášet pocit naplněnosti a klidu.

je jasný a odhaluje jedinečný aspekt anglického jazyka a kultury. Je to slovo plné emocí a pohody, které dokáže přenést pocit klidu a izolace na každého, kdo se s ním setká. Použití tohoto termínu ve správném kontextu může přinést do našeho každodenního života mnoho inspirace a nových perspektiv. Být poustevníkem nemusí nutně znamenat, že jsme sami, ale spíše, že naše mysl je uklidněná a nacházíme radost ve vlastní společnosti.

Jak správně přeložit slovo "hermit" do češtiny?

Máte někdy problém s překladem slova "hermit" do češtiny? Je to docela specifické slovo, které se v běžné konverzaci používá jen zřídka. Ale nebojte, právě proto jsem tu já, abych vám pomohl s tímto překladem. "Hermit" je anglické slovo, které označuje osobu, která se žije v samotě a odříkání od společnosti. Jestliže hledáme správný český ekvivalent, můžeme použít slova jako "asketa", "poustevník" nebo "poustevní život". Všechny tyto výrazy mají podobný význam a popisují životní styl, kdy se jedinec zcela oddělí od ostatních a žije samotářsky.

Při překladu slova "hermit" je důležité vzít v úvahu jeho kontext. "Hermit" může být také použito jako přídavné jméno nebo sloveso, což obohacuje jeho význam. Například, "hermitský" může označovat něco, co se týká samotářského života, a "se stáhnout do ústraní jako poustevník" představuje činnost, kterou provádí hermit. Při překladu je proto důležité zachovat kontext a najít nejvhodnější ekvivalent v češtině, který vyjadřuje význam a mnohostrannost slova "hermit". S jeho správným překladem se bude váš text či konverzace během srozumitelnější a přesnější.

Nejlepší překlad anglického slova "hermit" do češtiny

Pokud jste někdy hledali překlad anglického slova "hermit" do češtiny, určitě víte, jak obtížné je najít správný ekvivalent. Slovo "hermit" se používá k popisu člověka, který žije v izolaci od společnosti, obvykle ve prospěch samoty a klidu. Existuje několik možných českých překladů tohoto slova s různými odstíny významu.

Jedním z možných překladů je slovo "osamělec". Tento termín přesně popisuje osobu, která se záměrně izoluje a vyhýbá se společnosti. Dalším překladem může být slovo "uzavřenec". Tento termín reflektuje negativnější konotaci, která naznačuje, že dotyčná osoba se od ostatních lidí vědomě distancuje.

Další variantou je použití slova "klášterník". I když je to překlad s určitou historickou konotací, lze ho použít jako vhodné označení pro člověka, který žije odděleně od světa a věnuje se duchovnímu životu. Stejně tak můžeme použít slovo "poustevník", které evokuje obraz vzdáleného člověka, který hledá duchovní rozjímání a klid.

Všechny tyto překlady mají své výhody a některé se hodí do různých kontextů lépe než jiné. Při výběru správného překladu je vždy důležité vzít v úvahu nejen samotný význam slova, ale také jeho zvuk a vyznění v kontextu věty.

Co znamená slovo "hermit" a jak ho používat v českém jazyce?

V překladu do češtiny najdeme slovo "hermit" jako "uzleťelý". Toto slovo pochází z anglického jazyka a odkazuje na jednotlivce, který se aktivně vyhýbá společnosti a žije v izolaci.

Uzleťelci mají tendenci upřednostňovat samotu a klid, obvykle se stahují do odlehlých oblastí jako jeskyně, pouště nebo horské vrcholy. Jejich životní styl často zahrnuje úplný odstup od moderních technologií a hledání harmonie s přírodou.

Jak používat slovo "hermit" v českém jazyce? V češtině můžeme použít slovo "uzleťelý" pro popis lidí, kteří se zřekli světských záležitostí a nyní věnují svůj čas meditaci, modlitbě nebo jiným duchovním praktikám. Toto slovo můžeme také použít pro popisní účely, například v souvislosti s místy, která jsou vhodná pro ústraní a meditaci.

Věděli jste, že existují známé historické postavy, které byly známé jako uzleťelé? Například svatý Antonín Poustevník byl křesťanským asketou, který se živil pouze chlebem, vodou a bylinami, zatímco žil v poušti. Jeho příklad ukazuje, že život jako uzleťel nemusí být zcela oddělený od společnosti, ale spíše zahrnuje závazek k vlastní očistě a spirituálnímu rozvoji.

Na závěr, slovo "hermit" může sloužit jako úžasný zdroj inspirace pro ty, kteří hledají klid a samotu ve svém životě. Zkuste ho použít pro popis lidí, míst nebo dokonce jako zdroj pro vlastní duchovní cestu. Koneckonců, každý z nás potřebuje čas a prostor pro sebe a svůj vnitřní růst.

Anglicko-český překladač: Význam a správný překlad slova "hermit"

Hermit je anglické slovo, které se v češtině překládá jako "poustevník" nebo "opat". Toto slovo má svůj původ v latinském slově "eremita", což znamená "ten, kdo žije na pustém místě". V anglickém jazyce se slovo "hermit" používá k popisu osoby, která se dobrovolně vyhýbá společnosti ostatních lidí a žije v odloučení od lidstva.

Poustevník je jedinec, který zpravidla žije v odlehlých oblastech, abych se vyhnul rušnému městskému životu a hledá vnitřní klid. Tímto způsobem života se snaží dosáhnout duchovního posílení a věnovat se hluboké meditaci a kontemplaci. Poustevníci často žijí v městě, velmi jednoduše, bez vlastnictví hmotných majetků a mají minimální interakci s ostatními lidmi.

Překlad slova "hermit" na český jazyk je důležitý pro komunikaci mezi anglicky a česky mluvícími lidmi. Kvalitní anglicko-český překladač vám pomůže porozumět významu tohoto slova a správně ho používat ve vašich textech. Při používání překladu je vždy důležité brát v úvahu kontext a specifičnost slova "hermit", aby byl zachován jeho přesný význam.

Význam slova "hermit" v českém kontextu a jak se správně překládá

Slovo "hermit" je zajímavým termínem, který se často objevuje v anglickém jazyce a nachází své místo i v českém kontextu. Jeho význam odkazuje na životní styl jednotlivce, který se dobrovolně oddělil od společnosti a žije v ústraní. Znázorňuje toho, kdo preferuje samotu a odříkání ve prospěch vnitřního duchovního rozvoje.

Překlad slova "hermit" do češtiny má své jemnosti a volba správného ekvivalentu záleží na kontextu. Mezi možné překlady patří například "puštník", "osamocenec" nebo "samotář". Každý z těchto překladů vyjadřuje různé aspekty toho, co hermit ve svém životě představuje. Je důležité si uvědomit, že v českém jazyce není přímý protějšek slova "hermit", který by vyjádřil všechny odstíny významu.

Proto, pokud hledáte přesný ekvivalent slova "hermit" v českém jazyce, je nejlepší se zaměřit na kontext, ve kterém slovo používáte, a vybrat termín, který nejlépe vystihuje význam a nuance tohoto zajímavého pojmu. Doufáme, že tento článek "Význam Slova" hermit " Anglicko Český Překladač" vám poskytl užitečné informace a pomohl vám lépe porozumět této zvláštnímu slovu. Pokud se budete chtít dozvědět více o dalších slovech a jejich významech, nezapomeňte se podívat na naši další řadu článků. Výhoda anglicko-českého překladače je, že vám umožňuje rozšířit vaše jazykové dovednosti a porozumění slovům, která byste jinak mohli přehlédnout. Sami se přesvědčte, jak tento překladač znamená významnou pomoc při rozšiřování vašeho jazykového repertoáru.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *