Překlad: hetero  – Anglicko-Český Slovník
|

Překlad: hetero – Anglicko-Český Slovník

Vítejte! Dnes se podíváme na zajímavou tématiku v oblasti překladu. Nejdříve si ale dovolte představit slovník, který se stane vaším spolehlivým průvodcem při překladech z angličtiny do češtiny. Ano, hovořím o "Překlad: hetero – Anglicko-Českém Slovníku". Pobýváte-li v jazykové rozmanitosti anglického a českého rozměru, tento slovník se vám bezpochyby stane nepostradatelným nástrojem. Ať už se jedná o úplné začátky vašich překladatelských dovedností nebo o rozšíření již existujícího slovní zásobníku, tento slovník vám pomůže překonat každou jazykovou bariéru. Při prozkoumávání světa překladu nabídne "Překlad: hetero – Anglicko-Český Slovník" širokou škálu přesných a aktuálních překladů, které vám pomohou doručit zprávu v souladu s vašimi očekáváními. Nechte se svést jeho jednoduchým a intuitivním designem, který vám usnadní procházení a vyhledávání slov. Připravte se na bezstarostné překládání, které vás pohltí do světa jazykové harmonie. Přivítejte novou kapitolu ve vašem překladatelském dobrodružství s "Překladem: hetero – Anglicko-Českým Slovníkem"!
1. Komplexní anglicko-český slovník: Překlad termínu „hetero“ pro každodenní použití!

1. Komplexní anglicko-český slovník: Překlad termínu „hetero“ pro každodenní použití!

Hledáte správný překlad termínu „hetero“ do češtiny? Tento komplexní anglicko-český slovník je tu proto, abych vám pomohl s tímto překladem! „Hetero“ je slovo, které se hojně vyskytuje, zejména v kontextu sexuální orientace a významu opačného nebo odlišného. Při práci s tímto termínem se můžete setkat s různými významy a s jeho použitím v různých oblastech. Níže najdete seznam překladů termínu „hetero“ v různých situacích a s různými významy. Doufám, že vám tento slovník pomůže lépe porozumět a používat termín „hetero“ v každodenním životě s jistotou.

  • Heterosexuální / Hetero – Překladem slova „hetero“ do češtiny v sexuálním kontextu je slovo „heterosexuální“. Tento termín označuje sexuální přitažlivost k opačnému pohlaví. Například, když mluvíme o heterosexuálním páru, jedná se o muže a ženu, kteří jsou do sebe sexuálně přitahováni.
  • Opačný / Odlišný – Termín „hetero“ se také používá k vyjádření opaku nebo odlišnosti než je daný kontext. Například, v případě „heterogenní skupiny“ se jedná o skupinu, která se skládá z různých elementů nebo složek, které jsou odlišné nebo nemají stejný charakter. Heterogeneita může být ve vztahu ke složení skupiny nebo vlastnostem prvků, které do skupiny patří.

Níže uvedený seznam poskytuje překlad termínu „hetero“ v různých situacích. Mějte na paměti, že překlad termínu závisí na kontextu a jeho použití v dané situaci. Doufám, že vám tento slovník poskytne užitečné překlady a pomůže vám lépe porozumět a používat termín „hetero“ v každodenním životě.
2. Nejlepší anglicko-český slovník dostupný online: Zjistěte, jak správně přeložit slovo „hetero“ do češtiny!

2. Nejlepší anglicko-český slovník dostupný online: Zjistěte, jak správně přeložit slovo „hetero“ do češtiny!

Téměř všichni jsme se někdy potkali s nedohledatelným slovem, které nám způsobuje problémy a způsobuje zmatek při překladu. Když je naším cílem přeložit anglické slovo "hetero" do češtiny, musíme se obrátit na spolehlivý anglicko-český slovník. Naštěstí vám přinášíme nejlepší online slovník, který vám pomůže správně přeložit slovo "hetero" a mnoho dalších.

Tento anglicko-český slovník obsahuje rozsáhlou sbírku slovních spojení a výrazů, včetně těch nejaktuálnějších. Jeho uživatelsky přívětivé rozhraní vám umožní rychlý a snadný přístup ke slovníkovým heslům. Díky interaktivnímu vyhledávání můžete najít významy a výklady, které vás zajímají, a získat podrobné informace o použití a výslovnosti hledaného slova.

Navíc, tento slovník vám poskytne mnoho užitečných dodatků, jako je synonymický a antonymický slovník, gramatické výklady, příklady použití ve větách a mnoho dalších. Nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo pokročilý uživatel, tento anglicko-český slovník vám poskytne spolehlivou a aktuální informaci, kterou potřebujete. S tímto slovníkem budete mít jistotu, že váš překlad bude přesný a správný.

Nemusíte se již obávat zdlouhavého hledání přes příručky nebo staromódní slovníky. Nejlepší anglicko-český slovník je nyní dostupný online, a to pouze pár kliknutí od vás! Překlad slova "hetero" a mnoho dalších slov vám tak nikdy nepředstaví problém. Začněte ihned a objevujte širokou skalici slov, výrazů a frází, které vám tento nádherný slovník nabízí. Vaše anglicko-české překlady budou přesné a bezchybné!
3. Překlad termínu „hetero“ jako profesionál: Najděte nejpřesnější a nejaktuálnější významy tohoto pojmu v anglicko-českém slovníku!

3. Překlad termínu „hetero“ jako profesionál: Najděte nejpřesnější a nejaktuálnější významy tohoto pojmu v anglicko-českém slovníku!

V anglicko-českém slovníku je překlad slova „hetero“ klíčovým úkolem pro ty, kteří se zajímají o jazykovou rozmanitost a přesnost. Přestože se zdá, že význam termínu je jasný, existuje několik významů a konotací, které by měly být správně vyjádřeny při jeho překladu. Vyhledat nejpřesnější a nejaktuálnější významy slova „hetero“ v anglicko-českém slovníku je důležitým krokem ke správnému porozumění a interpretaci tohoto pojmu.

Při překladu slova „hetero“ lze identifikovat několik nejčastějších významů, které zahrnují "heterosexuální" a "nesoudržný". Každý z těchto významů představuje specifický aspekt tohoto slova a je důležité vybrat ten, který nejlépe odpovídá kontextu daného textu. Je také možné, že nové významy slova se objevují a vyvíjejí se v průběhu času, proto je nezbytné mít přístup k nejpřesnějším a nejaktuálnějším významům tohoto pojmu v anglicko-českém slovníku.

Překlad termínu „hetero“ je tedy důležitou a nezbytnou součástí komunikace a porozumění. Věrnost k významu, přesnost a aktuálnost jsou faktory, které tvoří základ při hledání nejlepšího překladu. Použití odborných slovníků a zdrojů, které obsahují nejpřesnější a nejaktuálnější data, vám pomůže dosáhnout cíle při překladu slova „hetero“, a tak zajistit dokonalé dorozumívání v rámci anglicko-českých textů.
4. Ztracený v překladu? Získejte výklad slova „hetero“ pomocí anglicko-českého slovníku plného užitečných výrazů!

4. Ztracený v překladu? Získejte výklad slova „hetero“ pomocí anglicko-českého slovníku plného užitečných výrazů!

Dobře známým problémem překladu je ztráta významu a jemných nuancí mezi jazyky. Ať už jste student, profesionál nebo nadšený cestovatel, jistě se setkáváte s výzvami najít správný ekvivalent slov a frází. A co když narazíte na slovo "hetero"? Má nejasný význam v češtině?

Naše anglicko-český slovník je tady právě proto, aby vám pomohl získat správný výklad slova "hetero". A není to jen slovník, který nabízí překlady jednotlivých slov. Tohle je slovník, který vám poskytne nejen překlady, ale také užitečné výrazy a kontext, abyste lépe porozuměli a používali slovo "hetero" ve správných situacích.

Přemýšlíte, co zahrnuje tento anglicko-český slovník? Zde je několik příkladů užitečných výrazů, které najdete v našem slovníku:

  • heterosexuální: adjektivní forma slova "hetero", označuje sexuální orientaci jednotlivce, který se cítí přitažlivý k opačnému pohlaví.
  • heterosexuální vztah: vztah mezi mužem a ženou, který se zakládá na sexuální přitažlivosti.
  • heterosexuální svět: odkazuje na společnost, ve které je většina jedinců heterosexuální.

S naším anglicko-českým slovníkem získáte přesný překlad slova "hetero" a také pochopíte jeho použití v různých výrazech a kontextech. Už nikdy nebudete mít nejasnosti ohledně významu tohoto slova!

5. Prozraďte tajemství překladu: Jak přesně přeložit do češtiny slovo „hetero“? Zjistěte v našem anglicko-českém slovníku!

If you’ve ever tried to translate the word "hetero" into Czech, you may have found yourself scratching your head. It’s not always straightforward to find the perfect equivalent that captures the essence of the term. Luckily, our English-Czech Dictionary is here to shed some light on this translation mystery!

In our meticulously compiled dictionary, we delve into the various meanings and nuances of "hetero" and provide you with the most accurate translations. Whether it’s used as a prefix, describing sexual orientation, or in the context of biology, we’ve got you covered. Our team of expert linguists have taken the time to research and curate the most suitable Czech translations for each specific context.

To make your search even easier, we’ve categorized the translations into clear and concise entries. Our dictionary offers not only direct translations but also examples of usage, helping you grasp the correct meaning in real-life scenarios. So whether you’re a language enthusiast, a student, or a professional in need of precise translations, our English-Czech Dictionary is your ultimate companion when it comes to tackling the translation conundrum of "hetero". Explore it today and unlock the secrets of this intriguing word!

6. Slovní vklíněnec „hetero“ v angličtině? Objevte jeho český význam pomocí našeho rozsáhlého slovníku!

Slovní vklíněnec „hetero“ v angličtině se v poslední době stal velmi populárním termínem ve světě LGBT a genderových studií. Ale co vlastně tento výraz znamená v češtině? Naše online Anglicko-Český Slovník má pro vás připravený rozsáhlý překlad pro snadné pochopení této termínu.

Hetero je zkratkou pro heterosexuální, což označuje sexuální orientaci, kdy se jedinec cítí přitahován k opačnému pohlaví. Termín je odvozen ze staré řečtiny, kde „heteros“ znamená „jiný“ nebo „různý“. Heterosexuální vztahy jsou považovány za tradiční, běžné a nejrozšířenější formu sexuální orientace.

V našem slovníku najdete další související termíny a fráze, které vám mohou pomoci lépe pochopit význam slova „hetero“. Například, můžete se seznámit s pojmem „heteronormativita“, který popisuje společenské předpoklady a očekávání, která se týkají heterosexuálních vztahů. Náš slovník je neustále aktualizován, aby vám poskytl co nejširší přehled a porozumění nejen termínu „hetero“, ale i mnoha dalším termínům týkajícím se témat LGBT+ a genderových studií. Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečný přehled o konceptu "Překlad: hetero" a rozšířil váš slovník anglických termínů. Pokud máte zájem o další podobné překlady nebo potřebujete pomoci s jiným jazykem, můžete se kdykoli obrátit na naše profesionální překladatelské služby. S naší dlouholetou zkušeností v oboru a hlubokým porozuměním obou jazyků jsme připraveni vám poskytnout výjimečné překlady přesně podle vašich potřeb. Nechte nás být vaším spolehlivým partnerem při překladu a komunikaci ve světě slov.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *