Co Znamená power ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená power ? Anglicko Český Slovník

Víte,‌ že power je ⁢jedno z⁢ nejvíce používaných anglických slov? Jeho význam se však může v různých kontextech lišit,​ a ‍to​ způsobuje občasné zmatky mezi česky hovořícími lidmi. Problémy s překladem mohou snadno vzniknout, ať ⁣už se jedná o překlad dokumentů, odborných textů nebo jednoduše o hledání správného významu ve ⁣slovnících. Ale⁣ nebojte se,⁣ v tomto článku vám‌ představím ⁤ "Co Znamená power ? Anglicko Český Slovník", který vás provede tímto slovním labyrinthem s ⁣jasností a důvěryhodností. Připravte se na ⁢poučnou a zajímavou⁤ cestu do významového světa​ slova power.
<img ⁢class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g496e6748a594b751503099b53d641a64e4184eca92e27f81e6dc47ac150d2445115b3d5705408840419b637742a7789462ea466370ed4ac6848f8adcccb1ac08_640.png" alt="1. Vše, co⁣ potřebujete vědět o významu slova "power" ‍ -⁣ anglicko-český slovník">

1. Vše, co potřebujete vědět o významu slova "power" – anglicko-český​ slovník

Význam slova "power" je nedílnou součástí anglického jazyka a má široké spektrum významů a využití. Tento anglicko-český slovník je tu proto, abyste se naučili vše,⁤ co‍ potřebujete vědět o​ slovu "power" a jeho překladu do češtiny.

  1. Power jako ⁤síla a energie:
    Ve svém nejjednodušším ​významu znamená⁤ "power" ‍sílu a energii.⁣ Může se⁤ jednat o fyzickou sílu, jako například silový trénink‌ nebo sportovní výkony. Ale také se používá pro popisování intenzity‌ nebo účinnosti v různých oblastech, například⁤ ve ⁢vědě,⁣ technologii nebo umění.

  2. Power ‍jako ovládání a kontrola:
    Dalším⁢ významem slova "power" je ovládání a kontrola. Může ⁤se jednat o politickou moc, kde někdo drží autoritu a​ vládne ostatním. Ale také⁢ se používá v kontextu technologií​ nebo‌ zařízení, kde je ​možné něco ovládat nebo ovládat jinými slovy, "mít moc" nad něčím.

  3. Power jako schopnost ​a‌ dovednost:
    V neposlední⁣ řadě, "power" lze ⁤také chápat ⁤jako schopnost a dovednost. Je to schopnost něco dokázat nebo vykonat. Například, "mít moc porozumět složitým ​matematickým problémům" nebo "mít schopnost vyjádřit‌ své myšlenky výrazným ⁤způsobem".

Tento anglicko-český slovník vám ⁤poskytuje přesný překlad pro všechny tyto významy ‌slova ⁢ "power". Ať​ už se jedná​ o jeho základní významy jako síla a energie, ovládání a kontrola,⁣ nebo schopnost a dovednost, ‌můžete si být jisti, že najdete správný překlad pro vaše potřeby.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gd17bc9783e0548cbf24655757778d56ca6c8ebedd5d78489794e7acf99ee9eeeab243b103c0048ca6748ddba6142cf6d2709915d33c1d341df9fc6eb7615a4ee_640.jpg" alt="2. Jak správně přeložit slovo ​ "power" do češtiny?‌ Anglicko-český slovník vám poradí!">

2. Jak správně přeložit slovo "power" do češtiny? Anglicko-český slovník ⁣vám poradí!

Máte⁣ někdy problém s⁤ překladem anglického slova ⁣ "power" do češtiny? Nejste sám! Mnoho lidí se potýká⁤ s touto otázkou, protože slovo "power" má v angličtině mnoho významů a⁤ různé možnosti překladu ‌do češtiny.

Existuje několik překladů pro slovo "power" v češtině, které zahrnují⁣ různé významy. ⁣Začněme od‍ základu. Pokud chcete⁣ vyjádřit ⁣ "power" jako fyzickou sílu nebo energii, můžete použít slovo⁣ "síla". ‌To je nejběžnější‌ překlad‍ pro anglické slovo "power" v tomto smyslu.

Pokud však hledáte překlad pro "power" ve smyslu schopnosti nebo autority,⁤ můžete použít slovo "moc". Tento ‍překlad vyjadřuje sílu, kterou někdo nebo‍ něco má ve ‍smyslu ovlivnění⁢ nebo rozhodování.

Další možností je překlad slova "power" ‌ jako "elektrický ‍proud" v případě, že se jedná o‌ technický termín.

Nyní, když víte, jak přeložit slovo "power" do​ češtiny, můžete snadno​ komunikovat s ostatními ​v anglicko-českých situacích.‍ Doufám, že vám tato ukázka překladu pomohla lépe porozumět významu slova⁢ "power".
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ga060a12730bc2eab04c66ec2abee06384a31ebe914e0fee3de5151688c6c70fe84632ab55fa2abc8e409a8d943f7d96887a6a2bd08eb7dffc7e56a7c48e10541_640.jpg" alt="3. Naučte se využít významu slova "power" ve​ správném kontextu – rozšířte svůj ‍anglicko-český slovník">

3. Naučte se využít‍ významu slova "power" ve správném kontextu – rozšířte svůj anglicko-český slovník

Slovo "power" je jedno z těch anglických výrazů,⁣ které ⁢mohou mít⁣ mnoho různých významů a použití. Je to slovo s‌ mnoha odstíny a může‍ být používáno ve velmi různorodých kontextech. Chcete-li být schopni používat slovo "power" správně, je důležité rozšířit svůj anglicko-český slovník o tyto různé významy.

Za prvé, ⁤ "power" může vyjadřovat fyzickou nebo mentální sílu, jako​ je například ⁣ "super ⁤síla" nebo​ "síla vůle". Můžete si také ⁤představit "mocnou osobu", která ⁣v⁣ sobě zdruje moc a autoritu. Většinou⁣ se‍ takto pojmuje⁢ ve‌ spojitosti s politickými nebo ⁤nadřízenými osobnostmi.

Dalším ‍významem slova "power" může být energie, elektrický proud ​nebo‍ schopnost‍ něčeho⁢ pohánět. Něco může být "napájeno⁣ z​ elektrického proudu" nebo "mít dostatek energie".

Také ​je to⁤ termín, který se často používá ve spojitosti⁣ s technologiemi a počítači. "Power button" ​je tlačítko, kterým⁣ zapínáme či vypínáme​ zařízení. "Power⁤ supply" je zdroj energie pro počítač nebo elektronické ‍zařízení.‌ A "power user" ⁣je osoba, ‍která je velmi zkušená ‍a schopná využívat sofistikované funkce daného systému.

Rozšíření svého slovníku o tyto různé⁤ významy a⁤ použití slova "power" vám pomůže lépe porozumět anglickému ‍jazyku a komunikovat s​ ním efektivněji.
4.‍ Power: Za co všechno může tento ​anglický⁣ výraz skrývat? Zjistěte s⁣ anglicko-českým slovníkem!

4. Power: Za co všechno může tento anglický výraz skrývat? Zjistěte s ‍anglicko-českým ‌slovníkem!

Ve čtvrté sekci naší série o anglicko-českém slovníku⁣ se zaměříme na výraz "power". Tento anglický výraz je opravdu zajímavý a může​ mít různé ​významy a použití. Podívejme se na několik z nich, abychom‍ zjistili, jak ho správně​ používat ‌a porozumět jeho‌ významu.

  1. Síla: Prvním ​a nejčastějším významem slova "power" je "síla". Může se jednat o⁤ fyzickou sílu, ‍mentální sílu nebo dokonce ‍moc ‍a autoritu. Například, když říkáme, že někdo‌ má "power", znamená to, že​ má sílu a schopnost dosáhnout ​určitých cílů.

  2. Elektrický proud: Dalším významem slova "power" ⁣ je spojen s elektřinou. Používá se často v kontextu⁢ elektrických zařízení a technologií. Například, když zapínáme televizi, mluvíme o zapnutí​ "power" tlačítkem, což znamená, že zapínáme elektrický proud⁣ k danému zařízení.

  3. Politická moc: ⁤Slovo "power" může také odkazovat na politickou moc a autoritu. Například,⁢ když hovoříme o prezidentovi nebo ‍vládě, říkáme, že mají "power" ⁤ nad ‌svým‍ národem.‍ To znamená, že mají možnost⁤ ovlivňovat a rozhodovat ​o věcech v zemi.

Jistě si všimnete, že slovo ⁢ "power" může mít mnoho významů a použití. Je důležité mít na‌ paměti kontext, ve kterém je používáno, a⁣ v případě nejistoty se ‌poradit s anglicko-českým slovníkem. ‍Takže až se příště setkáte s výrazem "power", budete vědět, jak se s ním ⁤správně vypořádat!

5. Potřebujete překladový hitparádový tromf? Přidejte do⁤ svého repertoáru slovo "power"!

Síla. Výkonnost. Energický‍ náboj. Tato slova vystihují jedno ‌velmi ‌významné anglické⁢ slovíčko – "power". Nejedná se ⁣pouze o‍ banální výraz, ale o skutečný hitparádový tromf, který může obohatit váš jazykový ‍repertoár. Přemýšleli jste někdy, co ​znamená toto slovo ​v anglicko-českém slovníku?

"Power" je ⁢více než jen ​obyčejné slovo. Chcete-li ⁣vystihnout silnou a intenzivní sílu, nenajdete lepšího obhájce než právě "power". Tento⁣ všestranný termín se ‍využívá v různých kontextech. Může se⁢ jednat⁤ o fyzickou sílu, duševní ⁣výkonnost, politický vliv nebo dokonce elektrický výkon. Jeho bohatá škála významů a flexibilita ho činí nepostradatelným ⁤nástrojem pro každého,​ kdo chce efektivně vyjádřit ‌sílu a intenzitu.

Přidáním slova "power" do svého repertoáru získáte nejenom výrazný‌ hitparádový tromf, ale také efektivní nástroj, se kterým se snadno projevíte v ‌různých situacích. Takže, ‌pokud chcete ‌dosáhnout silného​ a ‌přesvědčivého výrazu, neváhejte. ​Přidáte-li do svého slovníku slovo⁤ "power", budete se vyrovnávat s výzvami⁤ s jistotou a elegance.

6. Nechte‌ se‌ být‌ silní ve významu slova ‌ "power" díky anglicko-českému slovníku

Víte, že slovo ‌ "power" patří mezi ty anglické výrazy, které nemají v češtině zcela jednoznačný ekvivalent? Může to být pro mnohé z nás frustrující a ⁤omezující situace. Naštěstí tu je anglicko-český slovník, který nám pomůže v‌ rozšiřování našeho slovníku a zlepšování našeho porozumění​ anglickému jazyku.

Slovo "power" může mít⁣ v angličtině několik významů až po funkci, kterou někdo vykonává. ⁣Významy se‌ mohou pohybovat od fyzické síly‍ až ⁤k politické moci. Díky anglicko-českému slovníku ⁤budete schopni najít nejvhodnější‌ český ekvivalent a použít ho ve správném kontextu.

Nabízí ‍se i další možnost, jak ‌využít​ anglicko-český ⁤slovník a to pomocí univerzálního výrazu "power", který bude přeložen jako "moc". Tento význam "moci" by‍ mohl být ⁢vhodný v různých situacích, jako⁣ například ve větách "mít moc nad něčím" nebo "udělat něco s mocí⁤ a‍ autoritou". Mocnost se může objevit v různých formách a ⁤kontextech, ⁤a​ proto je ⁢důležité​ naučit se ​správně používat tento výraz v češtině.

Zkrátka a dobře, anglicko-český slovník je skvělým nástrojem, který nám pomáhá expandovat naše znalosti anglického jazyka a hledat nejvýstižnější české ekvivalenty.‍ Neváhejte se tak‌ prostřednictvím tohoto slovníku nechat být ⁢silní ve významu slova "power" a objevte širokou‌ škálu možností, které tento výraz nabízí. Pokud jste ​se ‍kdy ptali, co vlastně znamená "power" a hledali jste jasnou odpověď, tak jste na správném místě! V našem ⁣článku "Co znamená power? Anglicko-český slovník" jsme se podrobně zabývali tímto slovem a jeho významem. Power ⁢je termín, který se v angličtině vyskytuje ve velkém​ množství kontextů a má různé významy. V článku jsme přehledně a ‌strukturovaně vysvětlili, jak power lze chápat ⁢ve vztahu ⁢k‌ energii, politice, technologii či lidské⁣ síle.⁢ Díky našemu anglicko-českému slovníku⁣ budete schopni přesněji ⁢porozumět, jaký význam má toto‍ slovo ve vašem hledisku zájmu. Doufáme, že⁢ vám náš článek osvětlil co⁢ nejvíce a pomohl ⁤vám rozšířit vaše znalosti‍ anglického slovníku. Pokud máte další otázky,‍ neváhejte se na ⁣nás⁢ obrátit a my⁢ s radostí odpovíme! ⁢

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *