Překlad: widen  – Anglicko Český Slovník
|

Překlad: widen – Anglicko Český Slovník

Vítejte v našem článku, který se zabývá překladem jedinečného slova "widen" do češtiny. Možná jste už slyšeli o tomto pojmu, ale možná nevíte přesně, jak ho přeložit do našeho mateřského jazyka. V dnešním článku vám poskytneme jasný a přesný překlad tohoto slova, který vám umožní používat ho správně a přesně. Během posledních deseti let jako odborný copywriter jsem se specializoval na přesný a účinný překlad mezi angličtinou a češtinou. Takže nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo pokročilý mluvčí, naše informace o překladu slova "widen" vás určitě naplní novými znalostmi. Pokud jste připraveni nazkoumat jazyková dobrodružství, pojďme se ponořit do fascinujícího světa překladů!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gf1676c847c22244ab7410ebf5757430a9c993815aeb032707332fd8469c55e89c477067fa395717f1cbc5f86f2eaa0d2c2b355c6b577e06f6d86d7d6febfd530_640.jpg" alt="- Rozšiřte si slovní zásobu: Anglicko-český slovník pro překlad slova "widen"">

– Rozšiřte si slovní zásobu: Anglicko-český slovník pro překlad slova "widen"

Widen je anglické slovo, které lze přeložit do češtiny jako "rozšířit". Jedná se o sloveso, které vyjadřuje proces zvětšování nebo rozšiřování něčeho.

Existuje mnoho různých situací a kontextů, ve kterých můžeme použít slovo widen. Například můžete rozšířit své znalosti a dovednosti ve svém oboru nebo zvětšit své povědomí o určitém tématu tím, že se budete více vzdělávat. Tímto způsobem si vedete lépe ve své práci a zlepšujete své profesní možnosti.

Další využití slova widen můžeme nalézt při popisu rozšiřování fyzických objektů. Můžete například rozšířit svůj dům nebo byt tím, že přistavíte další místnost nebo zvětšíte prostor. Toto slovo lze také používat k vyjádření šíře nebo rozsahu něčeho, například "rozsáhlé rostliny" se mohou rozšířit do velké šířky a tvořit působivý zelený porost.

Využijte tento anglicko-český slovník a rozšiřte si svou slovní zásobu s překladem slova widen. Toto užitečné slovo se hodí v mnoha situacích a pomůže vám lépe vyjadřovat vaše myšlenky a nápady.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ga8989fbeaf8f6b82d0b6c41b06c96c3995a613d890263d0fb692f2fadd8d5db9149ea248fd346e6da5be15f33c4e75e55c73a06c735dc032850bca0dd8b14999_640.jpg" alt="- Tipy a triky pro překlad slova "widen" do češtiny: Anglicko-český slovník na pomoc">

– Tipy a triky pro překlad slova "widen" do češtiny: Anglicko-český slovník na pomoc

Pro překlad slova "widen" do češtiny existuje několik možností. Jednou z nich je použít český ekvivalent "rozšířit". Toto slovo vyjadřuje stejný význam a přenáší sdělení, že něco se stává širším či rozsáhlejším.

Další možností je použít termín "zvětšit". Tento překlad zdůrazňuje, že něco se rozšiřuje nejen ve šíři, ale také ve velikosti či rozměrech. Je to užitečné, když se snažíme popsat vliv nebo dopad, který má něco, například projekce nebo budova, na své okolí.

Je důležité si uvědomit, že při překladu slova "widen" do češtiny záleží na kontextu a záměru psaní. Existuje mnoho dalších možností a výběr toho správného slova závisí na celkovém významu a významovém ohraničení textu.

Paměťové triky:

  • Při hledání vhodného překladu pro slovo "widen" si představte, jak se předmět nebo prostor postupně rozšiřuje. Tento vizuální obrázek vám může pomoci najít nejvhodnější ekvivalent.
  • Nezapomeňte upravit slovo podle kontextu a slovosledu ve větě. Čeština má jiné pravidla a nastavení než angličtina, takže je důležité se přizpůsobit.

Doufám, že vám tyto tipy a triky pomohou při překladu slova "widen" do češtiny. Pokud máte další otázky nebo požadavky na překlad, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu, abychom vám pomohli s překladem anglicko-českého slovníku.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g32f03f2e8c07aad58272318f9864980a56e1c720a1c12ec89fd46ef5b9c5478af8b03c704fd5f25193400accede1c65ce984ef95eea02fade19280273f0dc41a_640.jpg" alt="- Překládáte slovo "widen"? Zjistěte správný význam s anglicko-českým slovníkem">

– Překládáte slovo "widen"? Zjistěte správný význam s anglicko-českým slovníkem

Pokud se právě ptáte sami sebe, co znamená slovo "widen", jste na správném místě. V dnešním příspěvku se zaměříme na překlad tohoto anglického slova do češtiny pomocí anglicko-českého slovníku.

Widen je sloveso, které používáme pro popis akce rozšiřování, nebo zvětšování něčeho. V češtině může být správným překladem slovo "rozšířit". Překlad tohoto slova lze v různých kontextech použít například při hovoru o fyzickém rozšiřování prostoru, jako je rozšiřování silnice, ulice nebo místnosti. Také se používá pro popis širšího významu, například rozšiřování vědomostí, obzoru nebo porozumění.

Pro zlepšení vašich překladových dovedností doporučuji používat online anglicko-český slovník. Existuje mnoho různých slovníků, které jsou k dispozici na internetu, které vám poskytnou různé možnosti překladu. Vyhledávání ve slovníku vám pomůže najít správný význam slova "widen" a naučit se, jak ho správně používat v češtině. Buďte však opatrní, protože někdy kontext může ovlivnit správný výběr překladu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g55369f50517fafc53286a71ddaeee1e11071fd717af980b1c89aa67f1ba333f6c487d5a3ca3268932b9c8cb822cbd84174864df0c02cf4604145695a06047027_640.jpg" alt="- Naučte se správně přeložit slovo "widen" do češtiny: Pomoc anglicko-českého slovníku">

– Naučte se správně přeložit slovo "widen" do češtiny: Pomoc anglicko-českého slovníku

Překlad slova "widen" je často hledaným termínem pro ty, kteří se snaží správně vyjádřit ve spojení s rozšiřováním nebo zvětšováním něčeho. Ve světě anglicko-českého překladu se setkáváme se širokou škálou možností, jak přeložit toto slovo a vyjádřit tak jeho význam naprosto přesně.

V anglicko-českém slovníku se můžeme dočíst, že správným překladem slova "widen" do češtiny je sloveso "rozšířit". Tato volba je velmi častá a používaná, jelikož přesně vyjadřuje původní význam. Můžeme si to představit třeba tak, že když rozšiřujeme silnici, používáme slovo "rozšířit". Tento termín je tedy obecně vhodný a široce používaný, a proto si ho pamatujte při překladech slova "widen".

Další možnou variantou je použití termínu "zvětšit". Tento výraz sice vyjadřuje podobnou myšlenku jako "rozšířit", ale může být v překladu použit například ve spojení se zvětšováním obrázku nebo zvětšováním kapacity nějakého zařízení. I přes to, že se tento výraz může zdát obecnější, je stále správným překladem pro slovo "widen".

V anglicko-českém slovníku je možné nalézt i další varianty, které mohou vyhovovat v různých kontextech. Nicméně pro běžné použití těchto slov naprosto postačuje použití "rozšířit" nebo "zvětšit". Vždy záleží na konkrétním kontextu a toho, co chcete vyjádřit.

– Překlad slova "widen" v anglicko-českém slovníku: Získejte profesionální překladové rady

Překlad slova "widen" v anglicko-českém slovníku: Získejte profesionální překladové rady

Hledáte přesný překlad slova "widen" do českého jazyka? Hledání správného výrazu v anglicko-českém slovníku může být často zdlouhavé a matoucí. S naší pomocí však získáte profesionální překladové rady, které vám ušetří čas a zajistí přesnou a srozumitelnou formulaci.

"Widen" je sloveso v angličtině, které znamená zvětšit nebo rozšířit něco ve fyzickém nebo abstraktním smyslu. Tento výraz se používá v různých kontextech, například když hovoříme o rozšiřování fyzických objektů, například silnic, mostů nebo chodníků. Může se však také použít v abstraktním smyslu, například když hovoříme o rozšiřování možností, znalostí nebo perspektiv.

Pro správný překlad slova "widen" je nutné zvážit kontext, ve kterém je použito. Například, pokud hovoříte o rozšiřování fyzického objektu, odpovídajícím překladem by mohl být výraz "rozšířit". Pokud se však jedná o rozšiřování abstraktního konceptu, jako je možnost, mohli bychom použít výrazy jako "zvětšit", "rozšířit" nebo "rozšiřovat". Je důležité zohlednit kontext a přesnost vyjádření, aby byl překlad co nejvýstižnější.

Důvěřujte našim profesionálním překladovým radám a získáte správný a srozumitelný překlad slova "widen" do českého jazyka. Nechte nás vám pomoci s přesným vyjádřením a vytvořte si silné a jasné komunikační schopnosti ve světovém jazyce.

– Jak efektivně přeložit slovo "widen" z angličtiny do češtiny? Využijte anglicko-český slovník

Význam slova "widen" v angličtině je spojen s rozšířením, zvětšením nebo roztažením něčeho, přičemž se často používá v kontextu fyzického prostoru, například ve vztahu k silnicím, ulicím, přírůstkům nebo koridorům. V češtině bychom mohli "widen" přeložit jako "rozšiřovat", "rozšiřovat se" nebo "rozsouvat" v závislosti na kontextu.

Pokud hledáte přesný překlad slova "widen" do češtiny, doporučuji využít anglicko-český slovník, který poskytuje rozličné překlady v závislosti na kontextu a doslovných významech. V takovém slovníku můžete najít také další důležité informace, jako je výslovnost a gramatické užití slova "widen" v češtině.

Je vhodné si uvědomit, že překlady slov mohou být kontextově závislé a neexistuje vždy jednoznačný překlad každého slova. Proto je důležité vybírat správný překlad na základě specifického kontextu, ve kterém je slovo použito. Anglicko-český slovník je užitečným nástrojem, který vám pomůže nalézt přesný překlad a správné užití slova "widen" v českém jazyce. Doufáme, že tento článek vám poskytl cenné informace o překladu slova "widen" do češtiny. Překladatelství je opravdu umění a výběr správného výrazu může mít obrovský vliv na obsah a smysl textu. S anglicko-českým slovníkem nyní máte k dispozici všechny nástroje, které potřebujete k tomu, abyste jednoduše a přesně přeložili tento výraz. Nezáleží na tom, zda píšete článek, esej nebo pracujete na překladu literárního díla, znalost vhodných překladů je klíčová. Pokračujte v učení a zdokonalování svých překladatelských dovedností a brzy se stanete skutečným mistrem umění překladu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *