perpendicular  – Co to znamená? Anglicko-Český Překladač
|

perpendicular – Co to znamená? Anglicko-Český Překladač

Vítejte do fascinujícího světa anglicko-českého překladu! Možná jste slyšeli o pojmu "perpendicular," ale co opravdu znamená? V tomto článku se společně podíváme na význam tohoto slova a jak správně přeložit do češtiny. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo pokročilý uživatel angličtiny, budete překvapeni, jak jednoduché to může být. Připravte se na zábavnou a poučnou jízdu, která vás provede tajemným světem slova "perpendicular" a jeho všestranným významem. Získáte odpovědi na vaše největší otázky a získáte klíč k odblokování tohoto fascinujícího termínu. Tak pojďme na to!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g22f27f1f43c9b65d1a0febad6dc569a8635c7791227867c925095294159f18a3a37cd2d363cf1d5975a79596b684c014405ee37ca10b60f52b057133a64ce77d_640.jpg" alt="- Vše, co potřebujete vědět o výrazu "perpendicular"">

– Vše, co potřebujete vědět o výrazu "perpendicular"

"Perpendicular" je termín, který často slyšíme ve spojení s geometrií a matematikou. Tento pojem popisuje specifický vztah mezi dvěma přímkami, které se protínají a vytvářejí pravý úhel. Chcete-li si lépe představit, jak to funguje, stačí si představit roh dvou přímých stěn. Je to podobné, jako byste si představili písmeno "L". Jedna přímka jde svisle nahoru, druhá pak vodorovně doprava. Kde se tyto dvě přímky protínají, vzniká bod, který je rovnoběžný se zemí a zároveň se stěnou. Tento bod je v podstatě definicí toho, co znamená "perpendicular".

Přístup, jak jednoznačně vyjádřit termín „perpendicular“ v češtině, lze najít pomocí anglicko-českého překladače. Tento nástroj přeloží tento pojem jako „kolmý“ nebo „pravý“. Jedná se o užitečný nástroj, který vám pomůže překládat a porozumět odborným výrazům v oblasti geometrie a matematiky. Být obeznámen s jazykovými výrazy ve svém oboru je nezbytné, ať už se jedná o vzdělávání, profesní kariéru nebo prostě jen zájem o dané téma.

- Jaký je překladový význam slova

– Jaký je překladový význam slova „perpendicular“ do češtiny?

Perpendicular je termín, který se používá v matematice a geometrii k popisu vzájemné polohy dvou předmětů. Slovo je odvozeno z latinského „perpendicularis“, což znamená „kolmý“. V češtině je běžným ekvivalentem tohoto slova výraz „kolmý“.

Perpendicular se používá především pro vyjádření kolmého směru nebo pozice. Ve složitějších geometrických termínech se perpendicular často vztahuje ke středům dvou předmětů nebo k přímkám protínajícím se pod pravým úhlem. V geometrii je perpendicularní linie taková, která se protíná s jinou linií a vytváří pravý úhel.

V různých oborech může mít perpendicular rozmanité významy a aplikace. Například ve fyzice se používá k popisu normálové síly nebo kolmého pole. V architektuře může být perpendicular spojený s vyjádřením kolmého směru stěn nebo křížení dvou linií ve 90° úhlu. V překladu do češtiny je důležité zachovat správný význam a kontext tohoto termínu, abychom předešli nedorozuměním.
- Přesný význam slova

– Přesný význam slova „perpendicular“ v anglicko-českém překladu

Perpendicular je termín, který se často objevuje při hodnocení geometrických vztahů. Má velký význam při popisu rovnoběžných linií a jejich vzájemného úhlu. Ve spojení s anglicko-českým překladem se jedná o důležité slovo, které je třeba správně chápat a používat. V češtině se toto slovo překládá jako „kolmý“.

Perpendicular znamená, že dvě nebo více linií jsou kolmé na sebe. Jedná se o specifický úhel 90 stupňů mezi dvěma rovnoběžnými liniemi. Tato geometrická vlastnost má mnoho aplikací v matematice, fyzice i v technických oborech. Je důležité si uvědomit, že v angličtině existuje také slovo „vertical“, které je často zaměňováno s „perpendicular“. Vertikální linie směřuje přímo dolů nebo nahoru, zatímco kolmá linie může být natočena ve všech směrech, ale vždy v úhlu 90 stupňů.
- Pomůžeme vám porozumět významu

– Pomůžeme vám porozumět významu „perpendicular“ – česko-anglický překladač

Máte někdy potíže s porozuměním anglickému slovu „perpendicular“? Nebojte se, jsme tu právě proto, abychom vám pomohli! V našem anglicko-českém překladači najdete přesný význam tohoto slova, aby váš překlad byl co nejpřesnější a bezchybný. „Perpendicular“ se používá pro popisování vztahu nebo orientace dvou nebo více předmětů ve vzájemném pravém úhlu. Je to termín, který se běžně objevuje ve geometrii, matematice a fyzice.

Perpendicularita je vyjádřena vzhledem ke dvěma nebo více přímkám, kde jsou úhly mezi nimi 90 stupňů. Tento geometrický termín označuje vzájemnou kolmou orientaci. Pokud jste tedy například ve zpětném zrcátku vozu viděli dvě přímky, které se protínají pod pravým úhlem, můžete říci, že jsou perpendicularní. Je to základní geometrický koncept, který se často vyskytuje v našem každodenním životě.

Použití správného překladu je klíčové pro jasné a přesné dorozumění. Náš anglicko-český překladač vám umožní snadno vyhledat přesný význam a použití slova „perpendicular“. Neváhejte tedy využít této cenné nástroje, který vám usnadní porozumění a překlad anglických termínů do češtiny.

– Jak používat slovo „perpendicular“ správně v anglicko-českém kontextu

Perpendicular, jedno ze základních slov v anglickém jazyce, se často používá v různých kontextech. Chápeme ho jako termín z geometrie, který se však může vztahovat i na jiné oblasti a je důležité ho správně porozumět a používat v anglicko-českém kontextu. Ve své nejjednodušší formě znamená perpendicular něco, co je ve vzájemném úhlu 90 stupňů vzhledem k něčemu jinému. V geometrii se to často týká dvou čar nebo rovin, které se protínají takovým způsobem, že jejich úhly jsou přesně 90 stupňů.

Použití slova „perpendicular“ v angličtině může však sahat daleko za samotnou geometrii. Například, v hovorové angličtině můžeme použít toto slovo k popisu něčeho, co je kolmé, nebo k popisu dvou věcí, které jsou naprosto odlišné nebo nelítostně proti sobě stojí. V překladu do češtiny bychom podobně mohli použít slova jako „kolmý“ nebo „příčný“. Je důležité si uvědomit oba významy tohoto slova a použít ho vhodně v příslušném kontextu, abychom přesně vyjádřili naše úmysly a myšlenky.

– Nezbytné informace o významu slova „perpendicular“ pro Čechy

Perpendicular je termín, který se často používá v geometrii a fyzice. Slovo pochází z latinského „perpendicularis“, což znamená „kolmý“ nebo „pravýhelníkový“. V geometrii, když mluvíme o dvou přímkách, jsou perpendicularní, pokud se protínají a vytvářejí úhel 90 stupňů. Tento úhel je často nazýván také jako úhel pravý.

V praxi, je pojmem „perpendicular“ někdy označováno také to, co je kolmé k povrchu nebo objektu. Například, když stojíte přímo, vaše svislá osa představuje osu perpendicularitu k povrchu země. Tento termín je důležitý i ve fyzice, kde se používá pro popis kolmých sil, jako například gravitační síla, která působí ve svislém směru.

Perpendicular je koncepce, která má široké uplatnění a důležitost ve vědě i běžném životě. Chápání tohoto termínu je proto klíčové pro správné porozumění geometrii, fyzice a dalším oborům. Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečný přehled o významu slova „perpendicular“ a jeho využití v různých kontextech. Doufám, že vám dnešní článek „Co to znamená? Anglicko-Český Překladač“ poskytl jasný a srozumitelný výklad termínu „perpendicular“. Ať už se vám tento pojem objevil ve vědeckém textu, matematickém příkladu, či běžné konverzaci, nyní byste měli mít jistotu, jak ho správně použít v českém překladu. Díky našemu anglicko-českému překladači, který je nápomocný při zdokonalování jazykových dovedností, můžete snadno překládat slova a fráze z angličtiny do češtiny bez zbytečného zaváhání. Pokud budete mít jakékoli další otázky ohledně překladů, s radostí vám odpovíme. Přejeme vám mnoho úspěchů při zkoumání anglického a českého jazyka!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *