fatal  – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník
|

fatal – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník

Víte, co znamená slovo "fatal"? Pokud se chtěli naučit anglický jazyk a potřebovali překlad, rozhodně jste na správném místě. V dnešním Česko-anglickém slovníku se zaměříme na význam a použití slova "fatal". Možná jste ho již někde slyšeli a zajímá vás, co přesně tato slova vyjadřuje. Budeme se zaměřovat na jeho různé významy a poskytneme vám příklady, ve kterých se uplatňuje. Připravte se na cestu do světa slovní zásoby a objevte s námi význam tohoto fascinujícího slova.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ga32e727e16a24752dfc8f17ca2ea5751578869cc44b624abe3f3e10dac0fed19ba138707f5b4af4d3f660a0134547e2c34d8670bbda5511cdaa8d5c50b02d413_640.jpg" alt="Co znamená slovo "fatal"? Zjistěte v našem Anglicko-Českém Slovníku!">

Co znamená slovo "fatal"? Zjistěte v našem Anglicko-Českém Slovníku!

Pokud se ptáte, co znamená slovo "fatal", máme pro vás odpověď! V našem Anglicko-Českém Slovníku jsme detailně prozkoumali význam tohoto slova, abychom vám poskytli nejlepší a nejaktuálnější informace. "Fatal" je anglické slovo, které v češtině překládáme jako "fatální". Zdá se to jednoduché, ale ve skutečnosti má toto slovo několik významů a používá se v různých kontextech.

  1. Fatální nehoda – Tento význam se používá v situacích, kdy nehoda má tragické a smrtelné následky. Je to vážná situace až do té míry, že se může jednat o konečnou nebo nedoléčitelnou situaci.

  2. Osudový – "Fatal" se také používá k popisu situací, které mají rozhodující a zásadní důsledky. V této souvislosti se může spojovat s fatálními rozhodnutími, fatálním vlivem nebo fatálním průběhem událostí. Tento význam ukazuje na důležitost a vliv dané situace na budoucnost nebo chování jedince.

Ve slovníku naleznete další podrobnosti o významech a použití slova "fatal". Budete si moci přečíst příklady vět, aby vám byl význam ještě srozumitelnější. Náš Anglicko-Český Slovník je tady, abyste se dozvěděli všechny detaily a rozšířili si své jazykové schopnosti!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g0e14ad63ffd0304e5e6cc099ac83e9df10e11bf355281ba223ee94c43e90b1a710c5630efe58f97b2ca92c69749f741702d8e2758c81b86651fc3dded114cbb3_640.jpg" alt="Překlad slova "fatal" do češtiny v našem Anglicko-Českém Slovníku!">

Překlad slova "fatal" do češtiny v našem Anglicko-Českém Slovníku!

fatal" je anglické slovo, které se používá k popisu něčeho, co má fatální nebo osudový dopad. V českém jazyce se může přeložit jako "smrtelný", "osudový", "rozhodující" nebo "katastrofální".

Toto slovo je často používáno v různých kontextech. Například v medicíně se používá k popisu něčeho, co vede ke smrti. V kriminologii se používá k označení vraždy nebo nějakého tragického incidentu. Ve sportu se používá k popisu akce nebo momentu, který rozhoduje o vítězství nebo porážce.

Pokud hledáte překlad slova "fatal" do češtiny, máte několik možností. Můžete použít jedno z výše uvedených ekvivalentních slov, které odpovídají jeho významu. Pokud chcete mít přesnější překlad, doporučuji se obrátit na odborníka nebo použít Anglicko-Český Slovník, který vám poskytne přesné definice a příklady použití tohoto slova.

Pokud se zajímáte o anglickou slovní zásobu, naše Anglicko-Český Slovník vám nabízí širokou škálu slov a jejich překladů. Najdete zde také další užitečné informace o významu a použití různých slov, které vám mohou pomoci rozšířit všeobecnou lingvistickou dovednost. Nezáleží na tom, zda jste začátečník nebo pokročilý mluvčí angličtiny, náš slovník vám poskytne informace, které potřebujete.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g83e19762f7e2dfb183042fcf3ee55b4c862279fc8360a355282ce01dc7a5ea48cb89175845c24b28d3eb9df294971131e4abfc4ed4bdd5f8468f89209c64e495_640.jpg" alt="Nejčastější významy slova "fatal" v češtině podle našeho Anglicko-Českého Slovníku!">

Nejčastější významy slova "fatal" v češtině podle našeho Anglicko-Českého Slovníku!

fatal" je slovo, které v češtině má několik významů. Podle našeho Anglicko-Českého Slovníku jsme pro vás připravili nejčastější významy, abyste měli lepší představu o tom, jaký kontext může slovo "fatal" mít.

  1. Fatal jako přídavné jméno:

    • smrtelný, osudový, rozhodující
    • Například: "Při této nehodě došlo k fatalním následkům", "Rozhodnutí majitele firmy mělo fatalní dopad na zaměstnance."
  2. Fatal jako podstatné jméno:
    • smrtelný pád (zejména v kontextu horolezectví)
    • Například: "Turista přišel o život při pokusu o překonání fatálu."

Pamatujte, že význam slova "fatal" může být závislý na kontextu, ve kterém je použito. Je vždy důležité brát v úvahu i další okolnosti spojené s tímto slovem.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g3f14e34292335fcf7aa54ed75e99be24f742481bb65911bff1fa489c247a27c8ada41338a392a9e4c0817c131b4db6933b58bd032533fc2554a345463fc6bc67_640.jpg" alt="Jak správně používat slovo "fatal" v češtině? Tipy a rady z našeho Anglicko-Českého Slovníku!">

Jak správně používat slovo "fatal" v češtině? Tipy a rady z našeho Anglicko-Českého Slovníku!

Jste příznivcem anglického jazyka a rádi byste rozšířili svůj slovník o nová slova? Máme pro vás skvělou zprávu! Dnes se budeme věnovat jednomu ze slov, které se často objevuje ve filmové a literární terminologii – slovu "fatal". V našem Anglicko-Českém Slovníku najdete kompletní vysvětlení a přesný překlad tohoto zajímavého výrazu.

Co tedy znamená slovo "fatal"? Ve své podstatě znamená "osudový", "rozhodující" nebo "tragický". Může se vyjadřovat například osudovým párem, osudovým rozhodnutím nebo osudovou událostí. Slovo "fatal" se často používá jako přídavné jméno, které vystihuje něco, co má velký dopad, rozhoduje o něčem nebo je spojeno s nešťastnými následky.

Chcete-li používat slovo "fatal" správně a přesně, měli byste si uvědomit, že se v angličtině jedná o silně emotivní slovo. Může vyvolat dojem tragického, osudového a nevyhnutelného. Při jeho používání v češtině bychom měli dbát na to, abychom přesně zachytili jeho význam a nepoužívali ho bezhlavě. Máme pro vás několik tipů, jak správně používat slovo "fatal" v češtině:

  • Pamatujte si, že slovo "fatal" znamená v češtině opravdu osudový, rozhodující nebo tragický. Použijte ho pouze tehdy, kdy chcete vyjádřit velký vliv či důsledek.
  • Nepřekládejte slovo "fatal" přímo jako "smrtelný" nebo "fatální". Tyto překlady nevystihují jeho význam v angličtině.
  • Vyhýbejte se použití slova "fatal" v běžné řeči nebo při popisu běžných událostí. Zachovejte si jeho výjimečnost pro situace, které skutečně mají velký vliv nebo jsou osudové.

A to je celé! Doufáme, že vám naše rady pomohou a že budete moci slovo "fatal" využívat s jistotou a precision. Vždy se ujistěte, že chápete jeho význam a správně ho používáte v kontextu. A nezapomeňte, že v našem Anglicko-Českém Slovníku najdete ještě spoustu dalších slov, která vám pomohou rozšířit svůj slovník a zdokonalit svou angličtinu.

Anglicko-Český Slovník: Jak se vyhnout chybám při překladu slova "fatal" do češtiny!

Těžkosti s překladem mohou být pro každého tlumočníka nebo překladatele výzvou. Jedno z takových slov, které může být ztěžující pro správné přeložení, je slovo "fatal". V tomto anglicko-českém slovníku se podíváme na nejčastější chyby, kterých se můžeme při překladu tohoto slova do češtiny vyvarovat.

  1. Znamenání slova "fatal": Slovo "fatal" je adjektivum, které v angličtině označuje něco, co je smrtelně nebezpečné, osudové nebo fatální. V češtině lze přeložit jako "osudový", "smrtelný" nebo "katastrofální". Je důležité si uvědomit, že tento termín je velmi emotivní a může vyvolávat silné emoce.

  2. Kontext je klíčový: Při překladu slova "fatal" je důležité brát v úvahu celkový kontext vět, ve kterých je použito. Zkontrolujte si, jaký dojem je v daném textu zamýšlen a zda je překlad správným vyjádřením tohoto dojmu. Při překladu do češtiny je vhodné věnovat pozornost prostředí, kde se dané slovo objevuje, a přizpůsobit překlad tak, aby co nejvíce vyhovoval příslušnému kontextu.

  3. Hledání synonym: Pokud je překlad slova "fatal" obtížný, zkuste najít vhodné synonymum, které lépe vystihuje význam. Například místo použití překladu "osudový" můžete zvážit možnost použití slova "tragický" nebo "katastrofální", pokud to lépe odpovídá zamýšlenému významu ve větě.

Nyní, když máte lepší přehled o tom, jak se vyhnout chybám při překladu slova "fatal" do češtiny, můžete se s více sebejistoty a znalostmi pustit do překladu. Pokud se vám během procesu vyskytnou nějaké pochybnosti, vždy je dobré poradit se s profesionálem nebo využít jazykových zdrojů, abyste zajistili správný a přesný překlad.

Co všechno lze slovem "fatal" vyjádřit? Prozkoumejte překlady v Anglicko-Českém Slovníku!

Slovo "fatal" je jedním z těch anglických výrazů, které se v češtině používají poměrně často. Jeho význam je však mnohem bohatší a rozmanitější, než by se mohlo zdát na první pohled. Pokud se podíváte na překlady v našem Anglicko-Českém Slovníku, zjistíte, že "fatal" lze použít ve více než jednom smyslu.

Především, "fatal" může znamenat něco nešťastného, tragického, neodvratného, co vede ke smrti nebo katastrofě. Například "fatal accident" je fatální nebo tragická nehoda. Dalším významem je "osudový" či "neodvratný". To znamená, že něco se stane bez ohledu na vnější vlivy nebo s vysokou pravděpodobností. Třeba "fatal mistake" je fatální chyba, která má nevyhnutelné následky.

Kromě toho může "fatal" označovat i něco, co je soudržné, zásadní nebo klíčové pro výsledek nebo vývoj dané situace. Například "a fatal flaw" znamená fatální či rozhodující nedostatek nebo chybu, která způsobuje neúspěch. Využití slova "fatal" je opravdu bohaté a může se objevit v různých kontextech. Náš Anglicko-Český Slovník vám nabízí přesný překlad a další významy, které by vás mohly překvapit. Děkujeme, že jste si přečetli náš článek o významu slova "fatal" v anglicko-českém slovníku. Doufáme, že vám naše vysvětlení pomohlo lépe porozumět této zásadní slovní položce. Pokud se ve vašich anglických textech potřebujete vyhnout nepřesnostem, je klíčové mít správné znalosti a poradit si s překladem do češtiny. Mějte na paměti, že slovo "fatal" může mít různé významy a je důležité pochopit jeho kontext při překladu. Pokud budete mít další otázky ohledně překladu či významu anglických slov, neváhejte nám napsat. Náš tým odborníků v oboru překladu vám rád poskytne další informace. Přejeme vám mnoho úspěchů při plynulém překladu anglického jazyka do češtiny!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *