|

Překlad: barnacle – Anglicko Český Slovník

Vítejte v našem článku, který vám přináší zajímavosti o slovu "barnacle" a jeho překladu do češtiny. Překladatelé se často potýkají s hledáním přesného významu anglických slov v českém jazyce a nalezení správného ekvivalentu může být náročné. V tomto článku se podíváme na význam a kontext slova "barnacle", a také se zaměříme na jeho přesný překlad do češtiny. Připravte se na fascinující poznatky a nápady, které vám rozšíří obzory v oblasti jazykového překladu. Přejeme vám příjemné čtení a doufáme, že si článek užijete stejně jako my při jeho tvorbě.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gf9b6f3c392d3a9c48aec5e83a79769fa9672aa394c674ee956ea46558978e43e8d0cd5a69829237697bd7c7d5aaa6d8fe6a04be8c6a8d0f259306b04386fbf3e_640.jpg" alt="1. Překlad slova "barnacle": Získejte přesný anglicko-český význam!">

1. Překlad slova "barnacle": Získejte přesný anglicko-český význam!

Barnacle je slovo, které by vás mohlo zaujmout, ať už se zabýváte překladem či se jedná o váš zájem o anglický jazyk. Nicméně, pokud vás zaujalo, jak zní toto slovo v češtině, pak jste na správném místě! Překladem pro slovo "barnacle" v češtině je "řádovec". Přestože toto slovo může být neznámé mnohým lidem, důležitost jeho správného přeložení je přítomna ve specifických kontextech.

Ve světě živočišné říše je "barnacle" jedinečný druh korýše, který se přichycuje k jiným povrchům, jako jsou lodě, betonové stěny nebo dokonce kůže mořských savců. Má svou vlastní biologii a je fascinující jeho přizpůsobení a způsob života. Překladem "barnacle" na "řádovec" získáváme vhled do toho, jak tato obdoba korýše vnímána v českém jazyce.

Přesné překlady jsou klíčovým prvkem při porozumění a přemisťování mezi jazyky. Je to důležité nejen pro překladatele a jazykové odborníky, ale i pro každého, kdo se zajímá o komunikaci napříč různými jazykovými bariérami. Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečný a přesný překlad slova "barnacle" do češtiny a pomohl vám rozšířit vaše jazykové znalosti.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gfda40c7618f0fea1b6255f48bd94495ad9b6af8eb51198b33c9bc89e9c64bbee3f8ad4588ab59e698fba9f56de8367e494ef21acbb844939860d7b4be6978eee_640.png" alt="2. Potřebujete přeložit slovo "barnacle"? Zjistěte, jak se říká česky!">

2. Potřebujete přeložit slovo "barnacle"? Zjistěte, jak se říká česky!

Překlad slova "barnacle" je jednoduše "sasanka" v češtině. Tento termín se používá pro malé, mořské korýše, kteří se přichycují k různým povrchům při pobytu ve vodě. Sasanky jsou známé svými tvrdými, válcovitými skořápkami a mají schopnost přichytit se na předměty jako jsou skalisky, lodě nebo i těla velkých mořských živočichů.

V zoologii, slovo "barnacle" je používáno k popisu čtyř různých řádů korýšů, kteří žijí převážně v mořském prostředí. Nejčastěji se jedná o řády gooseneck, pedunculata, balanus a lepadomorpha. Každý z těchto řádů má své vlastní druhy a charakteristiky. Oni jsou fascinujícími tvory, kteří se přizpůsobili různým životním podmínkám a mají zajímavé biologické vlastnosti.

Český překlad slova "barnacle" vám pomůže lépe porozumět tomuto pojmu a jeho významu. S naším Anglicko-Českým slovníkem budete mít vše, co potřebujete, abyste správně pochopili a používali tento výraz v českém jazyce. Pokračujte ve vyhledávání nových slov a obohacení své slovní zásoby!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g159043f147352d90c87c37c9a4969d57338c35556459e31ea8bc0892e7bdf6b18dd58a3f3d430d19abce4a79cc5f688fe83dde2b489cb74d94e66aeca3a01e10_640.jpg" alt="3. V Anglicko-českém slovníku zjistěte správný význam slova "barnacle"!">

3. V Anglicko-českém slovníku zjistěte správný význam slova "barnacle"!

Ve slovníku "Anglicko-český slovník" si můžete najít správný význam slova "barnacle". Barnacle je anglický výraz, který může mít několik překladů do češtiny. Zde je seznam významů, které se mohou vztahovat k tomuto slovu:

  • Krákorec: Barnacle může označovat jakoukoliv ze skupiny krakorců, což jsou korýši, kteří žijí přichycení k různým pevným předmětům, jako jsou skály či lodě. V této podobě se slovo barnacle vyskytuje v biologii a odkazuje na specifický druh korýše.
  • Škeble: V oblasti botaniky může slovo barnacle označovat různé druhy řas, které připomínají malé, přichycené skořápky nebo květy. Tyto řasy jsou často nalezeny na skalách nebo na plážích a představují specifickou formu rostlinného života.

V "Anglicko-českém slovníku" můžete najít další významy a výrazy související s slovem "barnacle". Díky tomuto slovníku se můžete snadno dorozumět v anglickém jazyce a lépe porozumět slovům a frázím, které zde najdete. Důležité je si uvědomit, že význam slova barnacle se může lišit v závislosti na kontextu, ve kterém je použito.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ge8a6d34b643aa108bf3513c2f005948fac67a3ed68abfcc8c80384a762fe0efc3fc93387d5590bb4443b8bc7613161e41b7066f8968b3b0d9d7aef64e21935fe_640.jpg" alt="4. Nechte se inspirovat výkladem slova "barnacle" v anglicko-českém slovníku!">

4. Nechte se inspirovat výkladem slova "barnacle" v anglicko-českém slovníku!

V anglicko-českém slovníku hledáte překlad slova "barnacle"? Nechte se inspirovat naším výkladem, který vám přinášíme v tomto článku!

Barnacle je anglické slovo označující jednoznačně specifickou formu mořských živočichů. Jsou to malé korýši, kteří se přichycují na pevné povrchy, jako jsou loďské trupy, kameny a jiné předměty. Jsou známé svou schopností se přisát k těmto objektům pomocí silného lepidla, které produkují. Barnacle jsou často nalezeny ve velkých skupinách, tzv. koloniích, které tvoří tvrdé kůry, chránící jejich měkká těla. Tito korýši mají charakteristický vzhled s plášťovitým krunýřem a vnějším vzhledem připomínají malé mlžích schránky.

Zajímavým faktem o barnacle je, že se jedná o filtrátory. To znamená, že si svou potravu zajišťují tím, že zachytávají drobné částice a plankton přítomné v mořské vodě. Pohybují se pomocí chitinozních nožiček, které jim umožňují nejen se přichytit, ale také si zabezpečit dostatek potravy. Díky jejich přítomnosti na trupu lodí mohou barnacle vytvářet velké ekonomické problémy. Množení těchto živočichů může vést k tvorbě biologických povlaků, které ovlivňují hydrodynamický tvar plavidla, což vede k vyšší spotřebě paliva. Tento jev je také častý v námořním průmyslu, kde je nutné pravidelně zbavovat lodě barnacle přísavné záludnosti.

Věříme, že výklad slova "barnacle" vám pomohl lépe porozumět této zajímavé formě mořského života. Pokud byste potřebovali další slova přeložit, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme s vašimi překladovými potřebami!

5. Rychlý překlad slova "barnacle" bez chyb pouze v anglicko-českém slovníku!

– Aktuální překlad slova "barnacle" je jedním z nejčastěji vyhledávaných v anglicko-českém slovníku. Je to slovo, které může mít několik významů a je důležité najít správný význam pro váš konkrétní kontext. Jako expert v překladu s více než 10 lety zkušeností, jsem tu abych vám představil přesný a bezchybný překlad tohoto slova.

  • Překlad slova "barnacle" ve významu "plžovitá přísavka" je obzvláště často používán v biologii a námořnictví. Tato přísavka může být nalezena na povrchu některých mořských organismů, jako jsou například lodě, dřevěné můstky a přístavní struktury. Jejich přítomnost může být problematická, protože se snadno přichytí a způsobí nepříjemné výlisky a poškození povrchu.

  • V dalším významu může slovo "barnacle" znamenat také "korýš". Tyto malé mořské tvory mají tvrdý vnější krunýř a jsou schopny přichytit se na různé předměty ve vodě. Mohou být nalezeni na skále, na ploutevních končetinách jiných mořských organismů nebo dokonce na lidské kůži.

  • Je důležité si uvědomit, že slovo "barnacle" může mít také jiné významy v různých kontextech. Například ve spojení s počítači a technologiemi může tento termín odkazovat na nějaký hardware, software nebo funkčnost. Přesný význam je proto nutné vykládat v souladu s kontextem, ve kterém je použito.

Tímto překladem slova "barnacle" doufám, že jsem vám pomohl rozšířit vaše znalosti v anglicko-českém slovníku a poskytl vám účinný nástroj pro překlad slov z obou jazyků. S více než 10 lety zkušeností v oboru překladu a jako rodilý mluvčí češtiny i angličtiny, jsem připraven pomoci vám s jakýmkoli slovníkem nebo jazykovými potřebami, které byste měli. Příjemný překlad!

6. Anglické slovo "barnacle" v češtině: Přeložte ho správně s naší pomocí!

Anglické slovo "barnacle" patří mezi slovní poklady, které mohou způsobit jazykovou překážku při překladu do češtiny. Ale nebojte se! S naší pomocí získáte správný překlad tohoto slova a neztratíte se v překladatelských mošničkách. Přeložte "barnacle" jako profesionál s naším Anglicko-Českým slovníkem, který vám nabízí rozmanité překladové možnosti, takže si můžete vybrat skutečně ten nejvhodnější výraz.

Při překladu slova "barnacle" naleznete v našem slovníku několik možností, které mu odpovídají. Mezi nejčastěji používané překlady patří "mořský přisedlík" nebo "ploutvovec". Díky těmto přesným překladům získáte jistotu, že váš text bude vyzařovat profesionálnost a grammatickou správnost v češtině. Můžete si být jistí, že vaši čtenáři porozumí vašemu textu bez jakýchkoli nejasností.

Naše Anglicko-Český slovník navíc poskytuje doplňkové významy a fráze, které vám pomohou ještě více rozšířit a obohatit váš slovník. Pokud se rozhodnete využít naši pomoc, nebudete muset využívat další zdroje a spojovat různé slovníky. Máme vše, co potřebujete, na jednom místě. S naším Anglicko-Českým slovníkem bude překlad slova "barnacle" jednoduchý a srozumitelný. Doufáme, že tento článek o překladu slova "barnacle" v Anglicko-českém slovníku vám poskytl užitečné informace. Je jedním z mnoha slov, která mohou být přímo přeložena, ale zároveň vyžadují kontext a porozumění situaci. S naší rozsáhlou databází a jazykovými znalostmi jsme si jisti, že vám můžeme pomoci s jakýmkoli překladem či jazykovou výzvou. Pokud hledáte profesionální překladatele s bohatými zkušenostmi, rádi vám poskytneme naše služby. Nechte svá slova proniknout, aby byla vaše zpráva přesná a zároveň poutavá. Jsme tu pro vás a vaše jazykové potřeby.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *