Význam slova: griffin  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: griffin – Anglicko Český Překladač

Grifon. Jedno slovo, které v sobě skrývá bohatou historii a symboliku. V současné době je grifon známý jako fantastická bytost spojující vůli a sílu lva s elegancí a svobodou orla. Toto fascinující slovo se objevuje ve starověkých náboženstvích a mytologiích až po dnešní moderní kulturu. Ale jak přesně byste přeložili grifon do češtiny? Není to tak snadné, jak by se mohlo zdát. V tomto článku se podíváme na význam slova "grifon" a jak ho přesně vyjádřit v českém jazyce. Připravte se na zajímavé objevy a neobvyklé významy tohoto fascinujícího slova!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g0b102cb8a96fb8d1b2b692c6f13ddb18628736b17b4aa7ee964a2878f39f754c1fa5ee50b1e54fb6292c1a5c321d8a3b82e2e40afee1522fe36d65f2c3ff9578_640.png" alt="1. Význam slova "griffin": Odhalte tajemství této legendární bytosti díky anglicko-českému překladači!">

1. Význam slova "griffin": Odhalte tajemství této legendární bytosti díky anglicko-českému překladači!

Griffin, tato záhadná a legendární bytost se objevuje ve středověké mytologii a umění. Je to stvoření z těla lva s ohromnými křídly a hlavou sokola. Ale jaký je vlastně význam slova "griffin"? Přeneste se do světa fantastických příběhů a objevte tajemství této fascinující bytosti pomocí anglicko-českého překladače!

Griffin ve slovníku znamená "grifon" a pochází z francouzského slova "griffon", které má kořeny v latinském výrazu "gryphus" nebo "gryphes". Jednoduše řečeno, griffin je symbol síly, moudrosti a chránění. V křesťanské ikonografii je často vyobrazen jako strážce pokladů a ochránce Božího svatého místa. V egyptské mytologii je griffin symbolem slunce a v řecké mytologii je spojován s bohem Apollónem.

Překladač vám umožňuje překonat jazykovou překážku a prozkoumat svět slova "griffin" ve vašem mateřském jazyce. Zjistěte, jaké další významy a souvislosti má tento zajímavý pojem a rozšiřte své znalosti. Díky anglicko-českému překladači můžete být ještě blíže k magii griffinů a jejich fascinujícímu významu.
2. Griffin: Pochopte význam tohoto slova díky Anglicko-Českému Překladači a rozšiřte svůj slovník!

2. Griffin: Pochopte význam tohoto slova díky Anglicko-Českému Překladači a rozšiřte svůj slovník!

Griffin, tohle je slovo, které pravděpodobně slyšíte poprvé nebo ho jste mohli zahlédnout v některém fantasy románu. Ale víte, co vlastně toto slovo znamená? Díky Anglicko-Českému Překladači si rozšíříte svůj slovník a zjistíte, že griffin je mytická bytost – poloviční lev a poloviční orlovec.

Griffové jsou často zobrazováni jako obří a mocní tvorové s lvím tělem, orlí hlavou a peřím na těle. Tito fantastičtí tvorové mají v mytologii mnoho symbolických významů a jsou spojováni s vlastnostmi jako síla, chrabrost a moudrost. Zobrazení griffina můžete najít na mnoha historických a uměleckých dílech po celém světě.

Rozšíření svého slovníku pomocí Anglicko-Českého Překladače vám umožní získat hlubší porozumění slovům z různých oborů, včetně mytologie a fantasy. Nebojte se objevovat nová slova a pojmy a tvořte si tak bohatší a pestřejší jazykovou zásobu. Získejte více sebevědomí ve vašem vyjadřování a buďte připraveni na nové výzvy, které vám život přinese.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gfc2589458e638aad3a449b4a398a797caf71fd7eca9df8ff6cfb59478fe7d8d37fb9d13cc968619e1bd02ccdc524390d448690d6b61fe18342a6a3e829d04117_640.jpg" alt="3. Objevte význam slova "griffin" v anglicko-českém překladu a posilte svou lingvistickou kompetenci!">

3. Objevte význam slova "griffin" v anglicko-českém překladu a posilte svou lingvistickou kompetenci!

Pokud jste se někdy setkali se slovem "griffin" a ptali jste se, co to přesně znamená, jste na správném místě! V dnešním příspěvku se budeme věnovat významu tohoto zajímavého slova a jeho anglicko-českému překladu. Griffin je fantastická bytost, která má své kořeny v mytologii a legendách starověkého Řecka a Blízkého východu. Je to imaginární tvor s tělem lva a hlavou a křídly orla. Griffin byl považován za mocného ochránce a symbol síly a božské přítomnosti. Ve světě heraldiky a umění se tato bytost často objevuje jako motiv na erbích, sochách a dalších dekoracích.

Při překládání slova "griffin" do češtiny se nejčastěji používají termíny "grif" nebo "ogr". Tyto překlady se používají v různých kontextech, jako je literatura, fantasy příběhy a umělecká řemesla. V češtině je slovo "grif" známé a užívané, takže když se setkáte s tímto výrazem, můžete si být jisti, že se jedná o griffina. Je to jednoduchý, ale silný překlad, který vystihuje samotnou podstatu této fantastické bytosti.

Doufáme, že vám dnešní příspěvek pomohl lépe porozumět významu slova "griffin" a jeho anglicko-českému překladu. Překládání slov a zkoumání jejich významu je skvělým způsobem, jak posilovat svou lingvistickou kompetenci a rozšiřovat svůj slovník. Pokud máte zájem o další podobné příspěvky, neváhejte se k nám vrátit a objevovat s námi fascinující svět jazyka!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g6dde33a5e4f9d621b516af40d0bba4deb84c1e3e282b945c469d4e7469552bc213e4c9c0aedb2330471447da5edc1e0d19af40ad035052d6a09b044a34c4b857_640.png" alt="4. Výklad slova "griffin": Naučte se přeložit toto slovo z angličtiny do češtiny mnohem snáze!">

4. Výklad slova "griffin": Naučte se přeložit toto slovo z angličtiny do češtiny mnohem snáze!

Význam slova "griffin" patří mezi oblíbená téma pro překladatele z angličtiny do češtiny. Griffin je mytologická bytost, která kombinuje vlastnosti lva a orla. Tento fantastický tvor se objevuje v řadě kultur a je často spojen s hrdinskými příběhy a strážením pokladů. Překlad tohoto slova do češtiny je zajímavým úkolem, protože čeština a angličtina mají odlišnou strukturu slovní zásoby.

Pro překlad slova "griffin" do češtiny existuje několik možností, které zachycují různé aspekty tohoto mytologického tvora. Zde jsou některé z nejčastěji používaných překladů:

  1. Gryf
  2. Gryfón
  3. Hriffin
  4. Grif

Při překladech je důležité brát v úvahu kontext, ve kterém je slovo použito. Někdy může být vhodné zachovat anglickou formu slova "griffin", zejména v literárních textech nebo v případech, kdy není vhodné překládat. V jiných situacích je vhodné použít český ekvivalent, který nejlépe vyjadřuje význam slova "griffin" v českém jazyce.

Překlad slova "griffin" je tedy skvělou příležitostí pro obohacení vašich jazykových dovedností a prozkoumání zajímavostí anglické a české kultury. Buďte kreativní a zvažte nejvhodnější překlad pro konkrétní kontext. S tímto překladem se však nebojte experimentovat a vybrat si ten, který nejlépe vyjadřuje význam a krásu tohoto mytického tvora.

5. Griffin: Prozkoumejte význam tohoto pojmu díky Anglicko-Českému Překladači a obohaťte svůj jazykový repertoár!

Griffin je slovo, které se často objevuje v různých kontextech, a proto je důležité ho dobře rozumět. Jedná se o mýtickou bytost spojující vlastnosti lva a orla. Tato fascinující stvoření mají tělo lva a hlavu s křídly orla. V mnoha kulturách je griffin symbolem síly, ochrany a spravedlnosti. Znáte-li význam tohoto pojmu, získáte novou perspektivu na různé umělecké díla, znaky či emblémy, které se vyskytují po celém světě.

Díky Anglicko-Českému Překladači můžete snadno prozkoumat význam slova "griffin" ve svém mateřském jazyce. Tenhle nástroj Vám umožní získat přesný překlad, který vám poslouží při studiu, psaní nebo komunikaci v anglickém jazyce. Překladač Vám také může nabídnout synonyma a související definice, což znamená, že se můžete dozvědět ještě více zajímavých informací o tomto pojmu. Nechte Anglicko-Český Překladač obohatit Váš jazykový repertoár a posunout Vaše porozumění anglickému jazyku na novou úroveň.

Význam slova "griffin" je natolik fascinující, že je nezbytné přemýšlet o jeho kulturních a historických kontextech. Ať už se zajímáte o mytologii, umění nebo jazyky, griffin je pojmem, který jistě vzbudí Vaši zvědavost. Díky Anglicko-Českému Překladači jste jen pár kliknutí od objevení všech jeho tajemství. Překladač Vám dokáže poskytnout přesný, rychlý a spolehlivý překlad, který Vám umožní lépe porozumět světu kolem Vás. Rozšiřte svůj jazykový obzor s Anglicko-Českým Překladačem a objevte nové perspektivy.

6. Význam slova "griffin" – klíč k porozumění anglickému jazyku, co všechno se za tímto pojmem skrývá?

Griffin je jedním z těch slov, která mají dlouhou historii a velký význam ve světě anglického jazyka. Pokud se zajímáte o angličtinu a chcete lépe porozumět jejímu jazyku a kultuře, je důležité se seznámit s tímto pojmem a tím, co se za ním skrývá.

První věc, kterou je třeba zmínit, je že griffin je mytologická bytost, která kombinuje vlastnosti orla a lva. Tento symbolický tvor má obvykle tělo lva, peří orla a zobák opeřence. Je spojován s mocí, ochranou a sílou, a proto je často zobrazován na erbách, sochách a dalších uměleckých dílech.

Další důležitou věcí, kterou je třeba vědět, je, že slovo "griffin" se používá i v přeneseném smyslu. Například, můžeme mluvit o někom, kdo je "silný jako griffin" nebo o osobě s "grifinovskou odvahou". Tato figurativní použití slova griffin jsou často spojena s kvalitami jako síla, chrabrost a ochrana.

Celkově lze říci, že význam slova griffin je mnohostranný a hluboce zakotvený v anglickém jazyce a kultuře. Je důležité se seznámit s tímto pojmem, abyste mohli plně porozumět anglickému jazyku a jeho nuancím. Pokud jste se kdy zajímali o význam slova "griffin" a hledali anglicko-český překlad, doufáme, že vám tento článek poskytl veškeré potřebné informace. S jeho pomocí jste se seznámili s historickým pozadím tohoto slova a jeho původem z řecké mytologie. Možná jste také zjistili, že "griffin" je fantastická stvoření spojující v sobě rysy orla a lva.

Překlad je důležitým nástrojem pro porozumění mezi jazyky a kultuřami. Pokud hledáte překlad slova "griffin" do češtiny nebo z češtiny do angličtiny, můžete se spolehnout na anglicko-český překladač.

Doufáme, že jsme vám s významem slova "griffin" a s jeho překladem mohli pomoci a obohatit vaše jazykové znalosti. Pokud máte další otázky či zájem o další překlady, neváhejte se na nás obrátit.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *