Význam slova: trooper  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: trooper – Anglicko Český Překladač

Víte, že anglický jazyk je plný fascinujících slov, která mají některé významy, jež by vás mohly překvapit? Jedním z těchto slov je "trooper". Určitě jste ho už slyšeli, ale chápete opravdu všechny jeho nuance? V dnešním článku se zaměříme na tento zajímavý výraz a jeho překlad do češtiny. Připravte se na prozkoumání významového bohatství slova "trooper" a odhalení jeho skrytých tajemství. Nechte se překvapit, co všechno se za tímto zdánlivě obyčejným slovem skrývá!
Význam slova trooper ve slovníku

Význam slova trooper ve slovníku

Význam slova "trooper" ve slovníku

Trooper je slovo, které pochází z anglického jazyka a má několik významů a užití. Toto slovo může být použito jak jako podstatné jméno, tak i jako přídavné jméno. V dalším textu se podíváme na různé významy slova "trooper" a jak se používají v anglickém a českém jazyce.

  1. Význam v anglickém jazyce:
  • Trooper jako podstatné jméno je obvykle spojováno s vojenskou a policejní terminologií. Znamená "policista" nebo "voják", a často se používá k označení muže nebo ženy, kteří slouží ve vojenské či policejní jednotce.
  • Jako přídavné jméno může "trooper" znamenat "odvážný" nebo "statečný". Tímto způsobem se používá například v různých příbězích nebo popisech postav.
  1. Význam v českém jazyce:
  • Ve slovníku spisovné češtiny se slovo "trooper" obvykle překládá jako "voják" nebo "policista". Díky svému původu v angličtině je tato překladová ekvivalence přirozená a uznávaná.
  • Při použití slova "trooper" ve spisovné češtině je důležité postřehnout kontext, ve kterém se nachází. Nejčastěji se jedná o situace spojené s označením vojáků nebo policistů, ať už reálných či fiktivních.

Význam slova "trooper" se tedy může lišit v anglickém a českém jazyce, ale ve většině situací má tento termín spojení s označením vojáků nebo policistů. Budete-li se s tímto slovem setkávat při studiu anglického jazyka, bude vám užitečné znát jeho různé významy a kontexty, ve kterých se používá.

Co znamená slovo trooper v anglicko-českém překladači?

Co znamená slovo trooper v anglicko-českém překladači?

V současné době žijeme v globalizovaném světě, kde schopnost komunikovat v různých jazycích je stále důležitější. Ať už studujete, podnikáte nebo cestujete, překladatelští nástroje se stávají nepostradatelnými při snaze porozumět slovům a výrazům v jiných jazycích. Pokud jste se někdy setkali s anglickým slovem "trooper" a nejste si jisti, co přesně znamená, může být využití anglicko-českého překladače velmi užitečné.

Slovo "trooper" je spojováno s vojenským a policejním slovníkem, ale zajímavě se také vyskytuje v běžném hovorovém jazyce. Má několik významů a kontextů, které je třeba zvážit při překladu. Zde je několik možných významů a jejich českých ekvivalentů:

  • "Trooper" může znamenat "voják" nebo "policista". Je to člověk, který slouží ve vojenské nebo policejní jednotce a plní různé úkoly ve službě. V češtině bychom toto slovo mohli přeložit jako "voják" nebo "policista", v závislosti na kontextu.
  • V hovorové angličtině může "trooper" také znamenat "někdo vytrvalý" nebo "statečný jedinec", který se vyrovnává s obtížnými situacemi nebo nepříjemnostmi. V takovém případě by se v češtině překladem mohl stát výraz "statečný bojovník" nebo "nepoddajný jedinec".

Je také důležité si uvědomit, že každé slovo může mít různé významy v různých kontextech. Anglicko-český překladač je užitečný nástroj pro rychlý překlad, ale měli bychom se vždy snažit porozumět celému kontextu a používat vlastní gramatické a sémantické dovednosti pro správný překlad a interpretaci slova "trooper".
Jak správně přeložit slovo trooper do češtiny?

Jak správně přeložit slovo trooper do češtiny?

Pokud se právě nacházíte na této stránce, pravděpodobně máte zájem přeložit slovo "trooper" do češtiny. Ať už pro studijní účely, profesionální potřebu nebo pouze kvůli své zvědavosti, jste na správném místě! V tomto článku vám poskytnu veškeré informace, které potřebujete k přesnému a správnému překladu tohoto slova.

Slovo "trooper" je neformální výraz, který se používá převážně v anglickém jazyce. Jeho kořeny lze vystopovat až k anglickému slovu "troop", což znamená skupina vojáků (nejčastěji jezdectva) či policejních důstojníků. Většinou se však slovo "trooper" používá jako pojmenování pro válečného bojovníka nebo vojáka, který slouží v armádě nebo v různých bezpečnostních složkách.

Při překladu tohoto slova do češtiny existuje několik možností, které se mohou lišit v závislosti na kontextu. Zde je několik variant překladu slova "trooper":

  • Voják – Toto je obecný termín pro muže či ženu, který slouží v armádě a plní vojenské povinnosti.
  • Bojovník – Tento termín odkazuje na osobu, která aktivně bojuje za určitý cíl nebo v rámci vojenského konfliktu.
  • Pohraniční stráž – Tento překlad se často používá v kontextu vojenské struktury zaměřené na monitorování hranic a ochranu území.

Mějte na paměti, že správný překlad slova "trooper" bude záviset na kontextu, ve kterém se slovo používá. Doporučuji vždy zvážit význam a účel překladu a zvolit variantu, která nejlépe vyhovuje dané situaci. Doufám, že vám tyto informace pomohou přeložit slovo "trooper" s jistou dávkou lehkosti!
Výklad slova trooper a jeho význam v kontextu

Výklad slova trooper a jeho význam v kontextu

Význam slova "trooper" se v anglickém jazyce objevuje v různých kontextech a značí několik významů. Tento termín je odvozený z anglického slova "troop", což znamená voják či skupinu vojáků. V informálním kontextu se slovo "trooper" používá pro označení odvážného a vytrvalého člověka, který nevzdává až do samého konce a často čelí těžkým či náročným situacím.

V anglické kultuře se také slovem "trooper" může myšleno i příslušník speciálního policejního oddílu, obzvláště v případě označení "state trooper" ve Spojených státech. Tito stateční muži a ženy mají za úkol udržovat veřejný pořádek na silnicích a často čelí nebezpečným situacím, jako jsou dopravní nehody nebo pronásledování zločinců. Jejich odvaha a profesionalita jsou pro mnoho lidí zárukou pocitu bezpečí a ochrany v silničním provozu.

Význam slova "trooper" je tedy bohatý a může se vykládat v různých kontextech. Ať už ho chápete jako symbol statečnosti, vytrvalosti či jako označení pro příslušníka policejního oddílu, jedno je jisté – vždy je spojen s odvahou, profesionalitou a schopností čelit obtížným situacím s důvěrou a pevným krokem.

Proč byste měli používat anglicko-český překladač pro slovo trooper?

Pokud se zajímáte o význam slova "trooper" a potřebujete ho přeložit z angličtiny do češtiny, anglicko-český překladač je pro vás nezbytným nástrojem. Tento překladač vám umožní získat přesný a přesný překlad tohoto slova, který vám pomůže porozumět jeho významu a správně ho použít ve vhodném kontextu.

Překladač vám poskytne nejen jednoduchý překlad slova "trooper", ale také jeho význam v českém jazyce. Díky tomu budete schopni lépe komunikovat s rodilými mluvčími češtiny a vyjádřit své myšlenky jednoznačně a přesně. S překladačem můžete také získat další informace o slově "trooper", jako je jeho původ, synonyma a jeho použití ve větách nebo frázích.

Využití anglicko-českého překladače vám výrazně usnadní studium anglického jazyka a rozšíří váš slovník. Budete schopni efektivně komunikovat s lidmi z anglicky mluvících zemí a porozumět různorodému obsahu ve světovém jazyce. S anglicko-českým překladačem pro slovo "trooper" získáte všechny potřebné informace na jednom místě, což vám ušetří čas a snažení při hledání správného významu a použití tohoto slova.

Nejoblíbenější překlady pro slovo trooper v anglicko-českém slovníku

Trooper je anglické slovo, které má ve svém významu několik variant a překladů do češtiny. Jedná se o termín, který se běžně užívá ve vojenském kontextu, ale také v jiných oblastech. Podívejme se na některé nejoblíbenější překlady pro slovo "trooper" v anglicko-českém slovníku.

  1. Voják – Tento překlad je nejblíže významu slova "trooper" ve vojenském smyslu. Odkazuje na profesionálního vojáka, který je součástí pěchoty. V češtině se rovněž užívá termín "voják" nebo "pěšák" pro vyjádření této jednotky.

  2. Její veličenstva stráž – Dalším překladem, který se používá při mluvení o "trooperu", je termín "Její veličenstva stráž". Tato jednotka je známá svou účastí na ceremoniích a ochraně panovníka. Její členové jsou vybráni z řad armády a musí splňovat přísné kritéria a fyzickou kondici.

  3. Řidič – V neformální řeči se termín "trooper" také může odkazovat na řidiče, zejména motorkáře. Může se jednat o civilní osobu nebo policistu, který řídí motocykl.

  4. Armáda – Další překlad spojený s "trooperem" může být označení "armáda". Termín "trooper" se často používá k představení armádních jednotek a vojáků obecně.

  5. Hráč – Ve videoherním kontextu se termín "trooper" používá pro hráče, kteří hrají za určitou třídu nebo povolání s omezenými schopnostmi nebo specializacemi.

V anglicko-českém slovníku můžete najít další varianty překladu pro slovo "trooper" v závislosti na kontextu a oboru. Děkujeme, že jste se s námi dnes připojili a přečetli si tento článek o významu slova "trooper" a jeho překladu do češtiny. Doufáme, že náš překladač a výklad vám pomohl lépe porozumět tomuto zajímavému slovu a jeho různým významům. "Trooper" je termín, který má široké použití a nachází se ve výrazném místě v anglickém jazyce.

V článku jsme se zaměřili na různé významy slova, včetně jeho historického významu vojáka nebo policisty, ale také jeho moderního použití ve spojení s vytrvalostí a houževnatostí. Význam slova "trooper" se může lišit v různých kontextech, a proto je velmi důležité zahrnout správný překlad do češtiny, který zachovává všechny jemnosti a významy.

Doufáme, že jsme vám poskytli užitečné informace a podněty pro váš vlastní výzkum a použití slova "trooper". Pokud máte nějaké další dotazy nebo požadujete další překlady, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme s vašimi jazykovými potřebami a poskytneme vám profesionální služby. Děkujeme a přejeme vám mnoho úspěchů ve vašem jazykovém dobrodružství!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *