Význam slova: perseverance  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: perseverance – Anglicko-Český Překladač

Perseverance, an essential quality that propels us towards success, holds a special place in our lives. It embodies determination, resilience, and unwavering commitment. But have you ever wondered about the true meaning of this powerful word? In this article, we will explore the significance of "perseverance" and delve into its English to Czech translation, uncovering its nuances and applications. Whether you are a language enthusiast or simply seeking to expand your vocabulary, join us on this linguistic journey as we unravel the depths of perseverance in the English-Czech realm.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g7827df369697a8cd61083581d5d1427bfa59f124f8d748e68b072e52c76def8d8dc05c67c7c94488d4d2578a987a067a4ccdad242e495c1bcb45ec61a1daa757_640.jpg" alt="Výklad slova "perseverance" ve slovníku anglicko-českého překladače">

Výklad slova "perseverance" ve slovníku anglicko-českého překladače

Po dlouhém hledání a zkoumání anglicko-českých slovníků, jsme našli výklad slova "perseverance", který bychom s vámi rádi sdíleli. Perseverance je slovo, které popisuje schopnost nebo vlastnost jednotlivce nebo skupiny lidí, která je charakterizována vytrvalostí, odhodláním a schopností se nevzdávat i v obtížných situacích. Tato vlastnost je zásadní při dosahování cílů, překonávání překážek a vytrvávání při obtížných úkolech.

Pokud hledáte synonyma pro slovo perseverance, můžeme zmínit slova jako vytrvalost, trpělivost, odhodlanost a síla vůle. Je to psychická a mentální vlastnost, která nám pomáhá překonávat překážky, udržovat motivaci v dlouhodobých úkolech a dosáhnout úspěchu. Perseverance je důležitá jak v osobním životě, tak i v profesním prostředí.

Dokonce i nejsilnější a nejúspěšnější lidé musí mít tuto vlastnost, aby mohli čelit různým výzvám a dosáhli svých cílů. Perseverance je schopnost pokračovat i přes neúspěchy, odmítnutí a překážky na cestě. Je to klíčová vlastnost pro dosažení úspěchu, protože nám umožňuje se vzpamatovat z neúspěchů, učit se z chyb a pokračovat dál směrem ke svým cílům.

Můžeme tedy dojít k závěru, že perseverance je vlastností, která nám umožňuje překonat všechny překážky na cestě k úspěchu. Ať už v osobním nebo profesním životě, vytrvalost, trpělivost a schopnost nevzdávat se jsou klíčové pro dosažení našich cílů.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gee00327cb91f1c32c4636e162df72092b04f01e0429f082fd86c928a5b69410bb7905d398724cadd7abbde606a23077450780f210f2857ce76380ad2c46053cb_640.jpg" alt="Jak správně přeložit anglické slovo "perseverance" do češtiny?">

Jak správně přeložit anglické slovo "perseverance" do češtiny?

Perseverance je slovo, které v anglickém jazyce vyjadřuje význam trpělivosti, vytrvalosti a odhodlání. Toto slovo je klíčové pro dosažení úspěchu v každé oblasti života. Překládá se do češtiny jako "vytrvalost" nebo "obětavost". Je důležité porozumět tomuto významu, abyste mohli správně využít slova perseverance ve své komunikaci.

Vytrvalost je schopnost setrvat a pokračovat v činnosti nebo cíli, i přesto, že se vyskytnou překážky nebo obtíže. Je to vlastnost, která je obdivována a napodobována mnoha úspěšnými lidmi po celém světě. Pokud si zakládáte na osvědčeném přístupu k práci a chcete dosáhnout dlouhodobého a udržitelného úspěchu, je důležité mít vytrvalost.

Při používání slova perseverance ve svých textech nebo komunikaci se věnujte zdůraznění významu vytrvalosti a její důležitosti v dosahování úspěchu. Nebojte se používat příklady z reálného života, které dokazují sílu vytrvalosti. Mějte na paměti, že vytrvalost je jednou z klíčových vlastností, která vás může posunout na další úroveň ve všech oblastech vašeho života.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g284e291bad0188a2109a7547ffe5bf99c9bff6b5d8dc5ee5ae569e5b2ce41c60672215d05f355b51f7fc85d861de94455a54dbe833f18ec7ca5d041a544ebc7d_640.jpg" alt="Hledání hlavního významu slova "perseverance" v česko-anglickém překladači">

Hledání hlavního významu slova "perseverance" v česko-anglickém překladači

Význam slova "perseverance" je nejen v angličtině, ale i v češtině jedním z klíčových pojmenování, které vyjadřuje trvalou a neochvějnou snahu dosáhnout cíle a překonat překážky na cestě. Podstatou perseverance je schopnost vytrvat v obtížích a nevzdávat se, ať už jde o osobní, profesní či akademický život.

V anglicko-českém překladači je důležité najít správný ekvivalent pro toto významné slovo. Perseverance v češtině může být přeloženo jako "vytrvalost", která vyjadřuje pevnou vůli a odhodlání pokračovat vpřed bez ohledu na překážky. Další možný překlad může být "trpělivost", která naznačuje potřebu být vytrvalý a nevzdávat se v průběhu času. V každém případě, dobrý anglicko-český překladač by měl zachovat hlavní význam perseverance a předat jeho sílu a odhodlání v češtině.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ge7490539bec307bff788dd3c563569233489641d89e5034083f6fb5124dad8b20c79304e7423564e65b9418bd43538e38fd9425368c7568ce7723c242c47a325_640.jpg" alt="Jaká je správná definice anglického termínu "perseverance" v česko-anglickém překladu?">

Jaká je správná definice anglického termínu "perseverance" v česko-anglickém překladu?

Perseverance je mocný anglický termín, který vyjadřuje vytrvalost, odolnost a schopnost pokračovat přes překážky a výzvy. Může být přeloženo do češtiny jako "vytrvalost" nebo "stálost". Je to klíčová vlastnost úspěšných jednotlivců v různých oblastech života, od podnikání a studia po sport a umění.

Perseverance vyžaduje silnou vůli a odhodlání neustále pracovat na dosažení cílů, i když se mohou vyskytnout překážky nebo neúspěchy. Je spojen se schopností se nevzdávat a zůstat motivován i v těžkých chvílích. Člověk s tímto kvalitou je schopen překonat obtíže, dosáhnout významných úspěchů a dosáhnout svého plného potenciálu.

Perseverance je klíčovým faktorem při dosahování vysoké výkonnosti a naplňování cílů. Lidé, kteří mají tuto vlastnost, často vykazují vyšší úspěch ve své kariéře, vztazích a osobním rozvoji. Je důležité si uvědomit, že perseverance není pouze silou vůle, ale také pevným přesvědčením a sebevědomím, že je možné překonat překážky a dosáhnout úspěchu.

Český překlad slova "perseverance" – význam a použití v různých kontextech

Význam slova: perseverance – Anglicko-Český Překladač

Překlad slova „perseverance“ do češtiny je „vytrvalost“. Toto slovo zapadá do kategorie osobnostních vlastností a znamená schopnost neustále pokračovat v činnosti nebo dosahování cílů, i když je to obtížné či náročné.

Význam slova „perseverance“ může být uplatněn v různých kontextech a oblastech života. Zde je pár příkladů, jak toto slovo můžeme použít:

  • V oblasti osobního rozvoje se vytrvalost často spojuje s cílevědomostí a odhodláním dosáhnout úspěchu. Lidé s vytrvalostí neustále pracují na dosahování svých cílů a nevzdávají se při překážkách.
  • V podnikání je vytrvalost klíčová pro dosažení dlouhodobého úspěchu. Podnikatelé, kteří jsou vytrvalí, dokážou překonat nezdary a problémy a nevzdávají se svých snů.
  • V vztazích je vytrvalost nezbytná pro překonávání neshod a konfliktů. Partneré, kteří jsou vytrvalí, dokáží se společně postavit překážkám a pracovat na vytvoření zdravé a šťastné vztahové dynamiky.

Anglicko-český překladač a jeho význam slova „perseverance“ v češtině

Anglicko-český překladač je důležitým nástrojem pro ty, kteří se zabývají překladem mezi angličtinou a češtinou. Jedno z klíčových slov, které si zaslouží naši pozornost je slovo „perseverance“. Toto slovo je složité přeložit do češtiny, ale důležité je chápat jeho význam a využití.

Perseverance je anglické slovo, které vyjadřuje trvalou snahu, vytrvalost a odhodlání. Představuje schopnost pokračovat v něčem, i když se setkáme s výzvami a překážkami. Může se použít v různých kontextech, od pracovního prostředí po osobní rozvoj. V hadránku odborníků je zřejmé, že vytrvalost je klíčovou vlastností úspěšných lidí, a to nejen ve světě podnikání.

Výhoda anglicko-českého překladače spočívá v tom, že nám pomáhá přeložit slovo „perseverance“ do češtiny, ať už se jedná o jeho doslovný překlad nebo o nalezení ekvivalentního významu. S takovýmto nástrojem můžeme získat přesnější porozumění slova a jeho použití v českém jazyce. Překladače nám umožňují objevovat nové výrazy a rozšiřovat naše slovní zásoby. Doufám, že tento článek vám pomohl lépe porozumět významu slova „perseverance“. Vytrvalost je klíčovým slovem, které bychom měli mít všichni ve svém slovníku. Je to vlastnost, která nám umožňuje překonávat překážky a dosahovat našich cílů. Bez vytrvalosti by svět byl jen místem plným snů, které nebyly nikdy splněny. Je důležité si uvědomit, že vytrvalost je kvalita, která se může vyvíjet a posilovat. S vytrvalostí můžeme překonávat naše obavy, změnit svět okolo nás a nalézt skryté rezervy síly uvnitř sebe. Takže nezapomínejte na vytrvalost ve svém každodenním životě. Je to cenná vlastnost, která nás může dovést tam, kam patříme. Děkuji, že jste si přečetli tento článek a přeji vám mnoho úspěchů ve vašem nekonečném putování za vytrvalostí.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *