reserve  – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník
|

reserve – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník

Víte, že čím větší je váš slovník, tím lépe se dokážete vyjádřit? Pokud se už delší dobu zajímáte o angličtinu a češtinu, jistě jste se již setkali s pojmem "reserve". Ale co to vlastně znamená? Jestli vás tato otázka zajímá, pak jste na správném místě. V tomto článku si podrobněji vysvětlíme význam tohoto slova a poskytneme vám anglicko-český slovník, který vám bude vždy pod rukou. Zůstaňte s námi a objevte fascinující svět slovní zásoby!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g5ba8ed2c9f8be7a165a1c22023089d36d3c8a52c3235675a4d61c5dfb2150c2d15663968352b2c29c02e6e643147ee5a64d44b73d931d2ac07deb151efe8c4af_640.jpg" alt="Co znamená slovo "reserve"? Anglicko-český slovník vám odpovídá">

Co znamená slovo "reserve"? Anglicko-český slovník vám odpovídá

Slovo "reserve" je anglické slovo, které může mít několik významů v různých kontextech. V jazyce se jedná o sloveso i podstatné jméno. V kontextu rezervování, "reserve" znamená rezervovat si nebo zajistit něco pro sebe nebo pro někoho jiného, například rezervovat hotelový pokoj, místo na výletě, nebo stůl v restauraci. Toto slovo je také často používáno pro vyjádření, že je něco určeno nebo vyhrazeno na určitý účel, jako například "reserve fund" (rezervní fond) nebo "nature reserve" (přírodní rezervace).

Dalším významem slova "reserve" je rezervní zásoba nebo něco, co je drženo stranou pro budoucí potřebu. Například "reserve fuel" (rezervní palivo) je zásoba paliva, která je připravena pro případ, že by hlavní palivo došlo. "Currency reserves" (měnové rezervy) jsou zase finanční prostředky, které jsou drženy bankou nebo vládou pro podporu měny nebo pro zajištění stability ekonomiky.

V anglicko-českém slovníku vám slovo "reserve" může pomoci přeložit toto slovo správným způsobem v kontextu, ve kterém jej pracujete. Pamatujte si, že významy slova "reserve" mohou být různé a závisí na kontextu, ve kterém je používáno.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gd24a2c3af74edda79ad3e1d6132fa08b38a81df718f2bbee41815243b033ec52244d4e5fd453e8122d582447e1202b3864ae023185a939f8786e12f991ef90e3_640.jpg" alt="Vše, co musíte vědět o slově "reserve"">

Vše, co musíte vědět o slově "reserve"

****

Vyrazit na dovolenou a potřebujete si rezervovat hotel? Zajímá vás, co znamená anglické slovo "reserve" a jak ho používat správně? V tom případě je pro vás tento článek jako stvořený!

Definice slova "reserve"

"Reserve" je anglické slovo, které v češtině můžeme přeložit jako rezervovat, nechat si stranou nebo skladovat. Je to sloveso, které se používá ve více významech a oblastech života. Zde jsou některé z nejčastějších významů slova "reserve":

  • Rezervovat: Slovo "reserve" se často používá ve významu rezervovat si něco, například si rezervovat hotelový pokoj, lístky na koncert nebo stůl v restauraci. Pokud chcete něco zarezervovat, jednoduše použijte toto slovo ve spojení s objektem, který chcete mít vyhrazený.
  • Ponechat si stranou: V jiném kontextu můžete slovo "reserve" použít ve smyslu nechat si něco stranou, například rezervovat si čas nebo energii na něco. Tímto způsobem můžete vyjádřit snahu chránit si něco pro sebe nebo pro pozdější použití.
  • Skladovat: V oblasti obchodu a výroby se slovo "reserve" používá jako jmenný tvar a znamená skladovat nebo mít k dispozici zásoby na určitou dobu. Tento termín se obvykle používá v souvislosti se zajištěním, že bude dostatek produktů nebo služeb k dispozici v případě potřeby.

Takže, ať už se chystáte rezervovat si dovolenou, nebo se zajímáte o různé významy slova "reserve," doufáme, že vám tento malý průvodce poskytl užitečné informace. Nebojte se tohoto slova používat a objevujte jeho různé využití v anglickém jazyce!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g4223924920ad420e7b104fbf8450459d65588dd5fffb1cead1bb8ec48f0dc020f87c9f2500ec006eb5b367ecfc223123cab59a184f03cd5696c5e095b989c619_640.jpg" alt="Jak správně používat slovo "reserve" – anglicko-český překladový slovník">

Jak správně používat slovo "reserve" – anglicko-český překladový slovník

Využívání slova "reserve" je neodmyslitelnou součástí anglického jazyka a přináší bohatou škálu významů a možností. Chápeme-li ho v kontextu rezervace, může znamenat "zamluvit si" nebo "rezervovat". Tento význam je často používán v hotelovém průmyslu, kdy si hosté mohou zarezervovat pokoj nebo restauraci předem. Při použití ve spojitosti s letenkami se "reserve" vztahuje na rezervaci místa na letadle, předem zajištění destabilizovaných sítí nebo dokonce na blokování peněz na účtu pro budoucí použití.

Dalším aspektem použití slova "reserve" je jeho význam v srdci financí. Tento termín se používá ke šetření peněz nebo aktiv pro nevyhnutelné nebo budoucí potřeby. Rezervy jsou obvykle vytvářeny finančními institucemi a podniky, aby se zajistil dostatek kapitálu pro nepředvídatelné události nebo pro investice do nových oblastí.

Ve světě překladů existuje mnoho významů a možností, jak přeložit slovo "reserve" do češtiny. Například jako "rezervace", "rezerva", "zakázka na dodávku" nebo dokonce "střejdo po kupu". Správné použití slova "reserve" je klíčové pro porozumění a přesnost v komunikaci, ať už jde o turistický průmysl, finanční sektor nebo jinou oblast života.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g42309959c43d58e32c206e28e1d2b6eafd52254208e66a0bb59f569fe58e83c347beeff535361a21e378da941c5ac759e6168fd731742228d5a9b6234614ba57_640.jpg" alt="Zjistěte, jaký je význam slova "reserve" v anglicko-českém slovníku">

Zjistěte, jaký je význam slova "reserve" v anglicko-českém slovníku

V českém anglicko-českém slovníku je slovo "reserve" označováno jako substantivum a také jako sloveso. Tento výraz má několik významů a použití, které se liší v závislosti na kontextu.

Jako substantivum se slovo "reserve" může používat jako označení pro rezervu, zálohu nebo dodatečný zdroj. Například, v kontextu financí může slovo "reserve" odkazovat na peněžní fond nebo kapitál, který je určen k pokrytí nepředvídatelných výdajů nebo krizových situací. Další význam slova "reserve" může být spojen s vojenským termínem, kdy označuje skupinu vojáků nebo jednotek, která je připravena k nasazení v případě potřeby.

Jako sloveso může "reserve" znamenat rezervovat nebo zachovat něco pro budoucí použití. Například, v kontextu rezervací se slovo "reserve" často používá k vyjádření akce, kdy si někdo zajistí určitou položku, jako je například místo v restauraci nebo vstupenku na koncert, pro sebe nebo pro někoho dalšího. V oblasti přírody a ochrany životního prostředí se slovo "reserve" používá pro označení chráněných oblastí nebo rezervací, které mají za úkol uchovávat vzácné a ohrožené druhy rostlin a zvířat.

Anglicko-český slovník vysvětluje význam slova "reserve"

Slovo "reserve" je anglický výraz, který lze přeložit do češtiny jako "rezerva". V kontextu se však může význam slova "reserve" lišit podle použití.

V obecném smyslu může "reserve" odkazovat na uložené množství nebo zdroje, které jsou připraveny na pozdější použití. Může to zahrnovat materiály, energii nebo finanční prostředky. V ekonomickém kontextu může "reserve" odkazovat na státní rezervy, jako například měnové rezervy, které jsou drženy centrální bankou jako záloha pro řízení měnového kurzu nebo pro zajištění stability ekonomiky.

V oblasti přírody a ochrany životního prostředí může "reserve" pojmenovat chráněné území, kde jsou zachovány přírodní zdroje a biodiverzita. Tato rezervace může sloužit jako útočiště pro ohrožené druhy rostlin a živočichů, a zároveň jako místo pro výzkum a vzdělávání. Některé rezervace jsou přístupné veřejnosti a turistům, aby mohli obdivovat přírodní krásy a rozmanitost.

Záleží na kontextu, ve kterém se výraz "reserve" používá, jelikož může mít různé významy. Je důležité porozumět tomu, jak se slovo používá ve specifickém kontextu, abychom přesně pochopili jeho význam a význam také v návaznosti na další podmínky.

V anglicko-českém slovníku najdete další překlady a významy slova "reserve", včetně různých slovních spojení a příkladů použití.

Co znamená slovo "reserve"? Naučte se pomocí anglicko-českého slovníku

Pokud jste se někdy ptali, co slovo "reserve" ve skutečnosti znamená, máme pro vás odpověď! Ve světě anglického jazyka má slovo "reserve" několik významů a použití. Chcete-li se dozvědět všechny tyto významy a jak je správně používat v češtině, stačí prostě použít anglicko-český slovník. Tento vynikající nástroj vám umožní rozšířit své slovní zásoby a zlepšit svou schopnost rozumět a používat anglická slova správně a správně je překládat do češtiny. S anglicko-českým slovníkem budete moci najít množství přesných a přesných definic a výkladů pro slovo "reserve".

Slovo "reserve" může být použito jako podstatné jméno nebo jako sloveso. Jako podstatné jméno se často používá v souvislosti s významem "rezervace" nebo "rezerva". Například, když mluvíme o "rezervě" v souvislosti s lístky na koncert, hotelovými pokoji nebo vstupy na sportovní události. Jako sloveso může "reserve" znamenat "rezervovat" nebo "zajistit". Například, když si "rezervujete" letenky na svou dovolenou nebo "zabezpečíte" si místo na oběd v oblíbené restauraci. Anglicko-český slovník vám poskytne další kontext a přesnější výklad pro každý význam slova "reserve".

S výhodami anglicko-českého slovníku se stanete natolik zběhlí v používání slova "reserve", že budete schopni jej používat ve správných situacích s jistotou a přesností. Bez ohledu na to, zda se jedná o závaznou rezervaci nebo jednoduché potvrzení, anglicko-český slovník je vaším nejlepším průvodcem pro správný překlad slova "reserve". Takže neváhejte a vyzkoušejte tento úžasný nástroj ještě dnes! Doufáme, že tento článek vám přinesl užitečné informace o významu slova "reserve" a pomohl vám lépe porozumět jeho využití v anglicko-českém slovníku. Pokud máte další otázky týkající se této tématiky, neváhejte se zeptat. Naše redakce je tu pro vás, abychom vám poskytli podrobnější vysvětlení či rady. Děkujeme vám za váš zájem a doufáme, že se s vámi brzy setkáme opět s jiným zajímavým tématem.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *