Překlad: associations  – Anglicko-Český Slovník
|

Překlad: associations – Anglicko-Český Slovník

Vítáme vás u dalšího fascinujícího článku, který rozjasní tajemství překladu a jeho úlohu v našich životech. Tentokrát se zaměříme na asociace a jak je převedeme do anglického jazyka pomocí Anglicko-Českého Slovníku. Jsme tady proto, abychom vám poskytli nejpřesnější výsledky, které usnadní vaši komunikaci a porozumění v anglickém prostředí. Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo pokročilý uživatel, náš slovník vám pomůže rozšířit vaše lingvistické dovednosti a překonat překážky spojené s překladem. Připojte se k nám a objevujte nové významy a výrazy, které obohatí váš jazykový arzenál. Pojďme společně zvýšit vaši přesnost a jistotu při přeložení asociací a odhalit krásu jazykového propojení. Dnes začínáme s aplikací znalostí slovníku při překladu asociací, takže neváhejte a ponořte se s námi do světa slov.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g9151c08f5b4533be659bd83ac46a1bc50a5d6da787099a075f2b4091d98d25c9bef0d6c89f5d35198ea9bab72db237f393c83d8ae2bd114e0a3e27c7a9b3f793_640.jpg" alt="1. Jaký je význam slova "associations" v češtině? Vyřeší Anglicko-Český Slovník tento překlad?">

1. Jaký je význam slova "associations" v češtině? Vyřeší Anglicko-Český Slovník tento překlad?

Jaký je význam slova ‚associations‘ v češtině? Vyřeší Anglicko-Český Slovník tento překlad?"

Jistě, někdy se setkáte s anglickými slovy, která nemají přesný český ekvivalent. Slovo "associations" je jedním z takových příkladů. V češtině se toto slovo překládá jako "sdružení" nebo "asociace", což představuje různá dobrovolná nebo profesní uskupení lidí, kteří mají společné zájmy nebo cíle. Můžete si představit například obchodní asociace, která sdružuje podnikatele stejně smýšlejících lidí a usilující o společný prospěch.

Nicméně, i přestože již existují české ekvivalenty pro toto slovo, je stále dobré mít Anglicko-Český Slovník při ruce. Tento slovník vám může pomoci s rozlišením jemných odstínů významu a použití slova "associations" v různých kontextech. Například, může ukázat, jak se slovo "associations" může lišit od slova "societies" nebo "groups", ať už v jazyce či v přeneseném významu.

Slovník je však jen nástroj, který by měl být používán pomocí rozumu a kritického myšlení. Je důležité si uvědomit, že žádný slovník není dokonalý, a tak je vždy dobré použít svůj vlastní úsudek a poradit se s rodilými mluvčími nebo odborníky na dané téma, pokud máte pochybnosti ohledně překladu. V konečném důsledku je cílem správně komunikovat a dorozumět se s ostatními, a to má často mnohem větší význam než přesný překlad jednotlivých slov.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gf3ed0e7561a33cce7a5884b097879815dbbe78ab1d6fc5f1d4ebb4470e98324dde3b3cb501e22e3583de55c9285c551acb01af6a1137a4d78025c14ce74a25ee_640.jpg" alt="2. Nechte se inspirovat: Získejte přehled o různých významech slova "associations" v češtině díky Anglicko-Českému Slovníku">

2. Nechte se inspirovat: Získejte přehled o různých významech slova "associations" v češtině díky Anglicko-Českému Slovníku

V tomto příspěvku se podíváme na různé významy slova "associations" v češtině. Díky Anglicko-Českému Slovníku budeme mít možnost získat přehled o těchto významech a porozumět jim lépe. Tento slovník je skvělým nástrojem pro ty, kteří se zajímají o jazyky a rádi se učí nová slova a výrazy.

V anglicko-českém slovníku najdete překlad "associations" do češtiny, který může mít několik významů. Díky tomuto slovníku zjistíte, že "associations" může odkazovat na:

  • Asociace: Na prvním místě může "associations" znamenat "asociace" v českém jazyce. Tato forma slova je často používána v kontextu organizací a seskupení lidí se společnými zájmy. Příkladem mohou být obchodní asociace, profesní sdružení nebo humanitární organizace.
  • Spojení: Dalším významem slova "associations" v češtině může být "spojení" nebo "souvztažnost". V tomto smyslu se slovo používá k popisu vztahů mezi různými věcmi nebo jevy. Může se jednat o vztahy mezi pojmy, myšlenkami nebo událostmi. Například, v matematice můžeme hovořit o matematických asociacích, což jsou vzájemné vztahy mezi čísly nebo symboly.

Anglicko-český Slovník je tedy skvělým příručím pro ty, kteří chtějí rozšířit svou slovní zásobu a porozumět různým významům slov česky a anglicky. Díky tomuto slovníku budete schopni lépe porozumět nejen slovu "associations", ale i mnoha dalším slovům a výrazům, které se objevují v obou jazycích. Tento nástroj je během učení jazyků nepostradatelným průvodcem, který vám pomůže získat důvěru a plynulost ve vašem jazykovém dovednostech.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g2519911ae2fef1de78b23ca45397cd78079d828a57178142c2c3b65310e54c795ad144af49efc4f55c3abe08b51de82c0d34b0db8cd99bb8a95713f2c857bf54_640.jpg" alt="3. Překlad slova "associations": Jaký je správný význam v češtině? Náš Anglicko-Český Slovník vám odpoví!">

3. Překlad slova "associations": Jaký je správný význam v češtině? Náš Anglicko-Český Slovník vám odpoví!

Associations jsou důležité slovo, které se často používá ve vztahu k různým oblastem, ať už v anglickém nebo českém jazyce. Přestože se jedná o relativně jednoduché slovo, může mít několik významů a jeho překlad do češtiny není vždy zcela jednoznačný. Pokud se setkáte s tímto slovem ve svém čtení nebo komunikaci, nebojte se, Anglicko-Český Slovník je tu, abyste vám pomohl!

  • Jedním z významů slova "associations" je "sdružení". Tato definice se používá, když mluvíme o různých organizacích, které sdružují lidi s podobnými zájmy nebo cíli. Například "České sdružení ekologů" je překladem "Czech Association of Ecologists". Tento význam je často používán ve spojitosti se skupinami lidí, kteří se sdružují a pracují společně na určitém úkolu nebo za účelem dosažení určitého cíle.

  • Dalším významem je "asociace" v souvislosti s myšlenkami nebo představami, které se vybavují při uvažování o něčem konkrétním. Můžeme tedy hovořit o přidružení nebo propojení určitého pojmu s jinými pojmy. Například pokud se řekne slovo "kočka", můžeme mít asociace jako "miláček", "nezávislost" nebo "přítulnost". V této souvislosti se slovo "associations" často používá v lingvistice a psychologii, kde se zkoumají a analyzují vzájemné vazby mezi slovy a myšlenkami.

Čeština má bohatý slovník a někdy je překlad slova "associations" opravdu záležitostí pro odborníky. Pokud však potřebujete rychlý a spolehlivý překlad, Anglicko-Český Slovník je právě tou správnou volbou. Nebojte se prostudovat překlady, včetně různých významů, synonym a příkladů použití. Ať už potřebujete překlad ve vědeckém, obchodním nebo každodenním životě, Anglicko-Český Slovník vám poskytne přesnou odpověď!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gfad03553b7b7a18a7c7e0f2a89509f100abc782ee2892b5f3fdc767f63cefcfe8259476d1bbc604cc9d8d201dc2a99f058b6e75ad6358559a4dc3d8e0a753688_640.jpg" alt="4. Zjistěte různé významy slova "associations" v češtině a překladové možnosti v Anglicko-Českém Slovníku">

4. Zjistěte různé významy slova "associations" v češtině a překladové možnosti v Anglicko-Českém Slovníku

Výraz "associations" je často používán v anglickém jazyce a může vyvolávat různé významy v kontextu češtiny. Ve slovníku Anglicko-Českém Slovníku jsou k dispozici překladové možnosti pro tento výraz, které vám mohou pomoci lépe porozumět jeho významům a použití.

Zde je pár významů slova "associations" a jejich české překlady:

  • Asociace: Tento význam slova "associations" se týká organizací nebo skupin lidí sdružených za stejným cílem, zájmem nebo profesí. V anglicko-českém slovníku můžete nalézt přesný český ekvivalent pro tento význam.

  • Spojení: V některých kontextech může slovo "associations" znamenat fyzické nebo mentální spojení mezi dvěma nebo více věcmi. Tento význam se taktéž nachází v anglicko-českém slovníku.

Přestože významy slova "associations" se mohou různit v různých kontextech, Anglicko-Český Slovník vám poskytne překladové možnosti, které vám umožní správně porozumět a používat tento výraz v češtině.

5. Význam slova "associations" v češtině: Překladový průvodce s podporou Anglicko-Českého Slovníku

V češtině slovo "associations" znamená "sdružení" nebo "společenství". Tento termín se často používá pro popis skupin lidí, kteří se spojili na základě společného zájmu, cíle nebo profese. Associations mohou být například odborové organizace, profesní sdružení nebo dobrovolnické skupiny.

V angličtině se slovo "associations" často používá jako obecný termín pro různé druhy organizací, které mají společný záměr, pracují na podobných projektech nebo sdílejí určitý zájem. Často mají asociace členství, které umožňuje lidem zapojit se a podílet se na aktivitách a rozhodování v rámci skupiny. Některé známé anglické asociace zahrnují například Americkou asociaci pro pokrok vědy (American Association for the Advancement of Science) nebo Asociaci amerického národního parkového systému (National Park System of America Association).

S podporou Anglicko-Českého Slovníku můžete snadno najít přesný překlad slova "associations" do češtiny. Naším cílem je poskytnout uživatelům přesné, jasné a srozumitelné překlady, které jim pomohou porozumět a používat slova správně v kontextu.

6. Anglicko-Český Slovník pro významy slova "associations" v češtině: Objevte správný překlad!

Víte, že správný překlad slova "associations" do češtiny není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát? Toto anglické slovo má totiž více významů a je ho třeba přeložit správně podle kontextu, ve kterém se vyskytuje. V tomto článku vám představím Anglicko-Český slovník, který vám pomůže nalézt přesný a vhodný překlad slova "associations" do češtiny.

V prvním významu se "associations" překládá jako "sdružení" nebo "spolky". Tento význam se používá v kontextu organizací, skupin lidí nebo institucí, které se rozhodnou pracovat společně na dosažení společného cíle. Například, "associations" může zahrnovat profesní organizace, neziskové organizace nebo obchodní spolky.

Druhým významem slova "associations" je "asociace" nebo "spojení". Tento význam se používá v kontextu myšlenkových spojení, která jsou vytvořena v našem mozku. Například, "associations" může zahrnovat spojení mezi slovy, koncepty nebo vzpomínkami. Je to způsob, jak naše mysl propojuje různé informace a vytváří vztahy mezi nimi.

Doufám, že vám tento Anglicko-Český slovník pomohl lépe porozumět významu slova "associations" v češtině. Při hledání překladu je vždy důležité vzít v úvahu kontext a použití, aby bylo dosaženo správného a přesného významu. Čím více budeme porozumět významu jednotlivých slov, tím lépe budeme schopni komunikovat v jazyce, který milujeme. Doufáme, že vás náš článek o "Překlad: associations – Anglicko-Český Slovník" oslovil a poskytl vám užitečné informace. Jako odborný copywriter s bohatými zkušenostmi, dávám velký důraz na přesnost a kvalitu překladu. V tomto slovníku jsem se snažil přinést vám co nejvíc užitečných associací a překladů, které vám pomohou překonávat jazykové bariéry a komunikovat v anglicko-českém prostředí s lehkostí a jistotou. Doufám, že se vám naše slovníky budou stávat nezbytným a spolehlivým pomocníkem při vašem každodenním životě a práci. Mějte příjemný den!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *