Co Znamená sea cow ? Anglicko-Český Slovník
|

Co Znamená sea cow ? Anglicko-Český Slovník

Vydání nového Anglicko-Českého Slovníku je vždy důvodem k radosti pro všechny nadšené jazykové dobrodruhy. Jsou zde nekonečné možnosti objevování nových slov, výrazů a frází, které nám můžou otevřít dveře do zcela nového světa. Ale co to vlastně znamená "sea cow"? V této článku se zaměříme na tuto zvířecí nadpřirozenost a její význam v anglicko-českém slovníčku. Připravte se na fascinující výlet do jazykových hlubin a odhalení jedné z nejzajímavějších překladových výzev.
Co to je sea cow a jaký je jeho význam v anglicko-českém slovníku?

Co to je sea cow a jaký je jeho význam v anglicko-českém slovníku?

Sea Cow je výraz, který můžete často najít v anglicko-českém slovníku. Možná vás zajímá, co přesně znamená tento termín a jaký je jeho význam.

V anglickém jazyce se "sea cow" používá k označení mořské krávy. Mořská kráva je velké vodní savce žijící v teplejších oceánech po celém světě. Je to obrovské zvíře, které má velký a těžký tělo pokryté vrstvou tlusté kůže. Její podobnost s kravou jí vynesla tento název. Mořské krávy jsou býložravci a živí se převážně mořskou trávou a korály.

V anglicko-českém slovníku je termín "sea cow" uveden jako mořská kráva. Pokud se tedy setkáte s tímto slovem během studia angličtiny nebo při překladu textu, nebudete mít žádný problém jej správně pochopit a přeložit. Je důležité si uvědomit, že se jedná o určitý biologický pojem a v běžném jazyce se termín "sea cow" nepoužívá. Je vhodné znát tyto odborné termíny, pokud se zajímáte o mořský život a chcete si rozšířit svůj slovní zásobník.

Kde najít slovníkový výklad výrazu sea cow?

Kde najít slovníkový výklad výrazu sea cow?

Co Znamená sea cow? Anglicko-Český Slovník

Pokud jste se kdy setkali s výrazem "sea cow" a zatoužili jste znát jeho význam, nemusíte hledat dál. Díky našemu anglicko-českému slovníku se můžete rychle a jednoduše dozvědět, co se skrývá za tímto zajímavým pojmem.

Sea cow je anglický výraz, který označuje mořského mlžella, což je druh mořského savec. Mlžell je známý svou velkou velikostí a oploštělým tvarem těla, který připomíná krávu. Tento ohromující tvor je přítomný zejména v tropických a subtropických mořích, jako je Karibik, Indický oceán či Tichý oceán.

Jedinečnost sea cow spočívá v jeho tichém a klidném způsobu života. Mlžell tráví většinu svého času přežvykováním rostlinného materiálu, přičemž dokáže zkonzumovat až 40 kg rostlin denně! Pro svou obří velikost nemá přirozeného predátora, čehož využívá a klidně pase v mořském prostředí. Občas je mlžell popisován jako "mořská kráva", což přímo odkazuje na jeho podobnost s tímto suchozemským jihoamerickým zvířetem.

V našem anglicko-českém slovníku najdete detailní výklad výrazu "sea cow", který vám pomůže lépe porozumět jeho významu a podstatě. Budete se moci seznámit s dalšími informacemi o mlžellech, jako je jejich biologie, rozšíření, chování a další zajímavosti. Přinášíme vám spolehlivé a přesné překlady, které vám umožní rychle získat nezbytné informace a edukovat se o fascinujícím světě mořských savec.
Jak správně používat slovo sea cow v anglicko-českých překladech?

Jak správně používat slovo sea cow v anglicko-českých překladech?

Slovo "sea cow" je anglický termín používaný k označení mořského hovězího. Toto slovo je často používáno v různých anglicko-českých překladech a je důležité si ujasnit jeho význam při překládání do češtiny.

V anglickém jazyce se slovo "sea cow" odkazuje na velké vodní savce, kteří obývají podmořské prostředí. Přesný význam tohoto slova se líší podle kontextu, ve kterém je použito. Zahrnuje však zvířata jako například dugongy nebo manaty, které patří do řádu sirénovití. Ve světě ochrany přírody je kladena důraz na udržení a ochranu těchto mořských savců v jejich přirozených prostředích.

Při překladu slova "sea cow" do češtiny je důležité zachovat původní význam a kontext. Vhodným překladem by mohlo být například "mořský savec" či "mořské hovězí". Je však klíčové brát v potaz specifika překládaného textu a zvolit překlad, který nejlépe vyhovuje danému kontextu a jazykovým pravidlům.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-l95BZ1JuHfHHHutHjRAyuJ3N/user-Apq5RSWbVhdu1Lpxko2ssRm1/img-6owkYr73r5mAwlS0kLiM8zNr.png?st=2023-10-19T11%3A11%3A15Z&se=2023-10-19T13%3A11%3A15Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-18T21%3A30%3A27Z&ske=2023-10-19T21%3A30%3A27Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=AGMPUHWyWCx8AHSmOp3ubvn4nH2sDcSKMUVogRYZ504%3D" alt="Čeho se týká výraz "sea cow" v angličtině a jak ho najít v českém slovníku?">

Čeho se týká výraz "sea cow" v angličtině a jak ho najít v českém slovníku?

Ahoj! Vítáme tě u dalšího zajímavého příspěvku, kde se budeme zabývat výrazem "sea cow" v angličtině a jeho českým překladem. Pojďme si tedy povědět něco více o této zajímavé frázi a jak ji najít v českém slovníku.

"Sea cow" je v angličtině výrazem, který odkazuje na zvíře nazývané "dugong". Dugong je savcem příbuzným siréně a žijícím v tropických mořích a oceánech. Jeho jméno vyplývá z jeho podobnosti s hovězím dobytkem, a to jak tvarem těla, tak způsobem, jakým se pohybuje. Tento pomalý a mírumilovný mořský tvor, který se vyznačuje velkou hmotností a úžasnou schopností plavat, má všeobecně pozitivní reputaci a je chráněný jako ohrožený druh.

Pokud bys rád/a zjistil/a více o výrazu "sea cow" a jeho významu v angličtině, můžeš se podívat do českého slovníku. Většina slovníků by měla obsahovat překlad "sea cow" do češtiny jako "mořská kráva". Další související slova, která by tě také mohla zajímat, jsou "dugong" pro "sea cow" a "Manatus" nebo "Rhytina" pro další rodiny mořských krav. Takže pokud se chceš dozvědět více o těchto fascinujících tvorech, nemusíš hledat daleko!

Doufáme, že ti tento příspěvek přinesl užitečné informace o výrazu "sea cow" a jeho českém překladu. Pokud máš jakékoli otázky nebo by sis přál/a zjistit více, neváhej se s námi podělit o své myšlenky v komentářích níže. Rádi ti pomůžeme s čímkoli, co potřebuješ. Děkujeme za přečtení a přejeme ti krásný den!
Význam slova sea cow ve slovníku a jak ho správně přeložit do češtiny?

Význam slova sea cow ve slovníku a jak ho správně přeložit do češtiny?

Pokud jste se někdy setkali se slovním spojením "sea cow" a zajímá vás jeho význam a překlad do češtiny, jste tu správně! Termín "sea cow" pochází z angličtiny a označuje živočicha, který je známý také jako hřbetatka. Tato zvířata patří do řádu sirény a jsou charakterizována svou velkou velikostí a pomalou pohyblivostí. Mají také kožovité ploutve a typicky tráví většinu času ve vodě.

Překlad slova "sea cow" do češtiny se nejčastěji používá v podobě "hřbetatko". Tento termín vystihuje především název řádu, do kterého živočich patří. Hřbetatka jsou zajímavá tvorba a jsou velmi oblíbenými objekty zájmu přírodovědců, turistů i filmových tvůrců. Pokud tedy narazíte na slovo "sea cow" ve slovníku, můžete si být jisti, že se jedná o živočicha zvaného hřbetatko, které je známé svým klidným a líným životním stylem ve vodě.
Jaká je definice slova sea cow a jaký je jeho překlad do češtiny v anglicko-českém slovníku?

Jaká je definice slova sea cow a jaký je jeho překlad do češtiny v anglicko-českém slovníku?

Sea cow je jedním z pojmenování pro zvíře, které se v anglickém jazyce označuje termínem "manatee". Jedná se o velké mořské savce, kteří patří do čeledi trubačovitých (Trichechidae). Tyto obří tvory jsou známé svou těžkopádnou postavou, což je způsobeno jejich hmotností, která se může vyšplhat až na tři tisíce kilogramů. Jsou těžko zaměnitelní díky se svému charakteristickému vzhledu a velikosti.

V anglicko-českém slovníku je definice "sea cow" překládána jako "mořský skot". Tento překlad vystihuje jak jeden z hlavních znaků těchto savců, tedy jejich přítomnost v mořském prostředí, tak i jejich fyzickou podobnost se skotem. V češtině je termín "mořský skot" nejčastěji používán pro označení manatů, avšak může být použit i pro ostatní druhy srovnatelné s těmito zvířaty.

V závěru je třeba podotknout, že sea cow je fascinujícím tvorem, který si získává srdce lidí po celém světě. Jeho jedinečná krása a pomalost ho činí přitažlivým pro turisty i vědce, kteří ho studují a chrání. Doufáme, že tento článek vám pomohl získat lepší povědomí o významu termínu "sea cow" a jeho překladu do češtiny. Naučit se nová slova a jejich význam je vždycky užitečné, zvlášť pokud se zajímáte o mořskou biologii nebo se chystáte cestovat do anglicky mluvících zemí. S anglicko-českým slovníkem můžete snadno najít překlad pro různá slova a rozšířit svůj slovní zásobník. Během času se naučíte více a více a budete schopni porozumět a komunikovat s lidmi z celého světa. Pokud máte jakékoliv další otázky týkající se anglických nebo českých termínů, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu, abychom vám pomohli.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *