Co Znamená gardens ? Anglicko-Český Slovník
|

Co Znamená gardens ? Anglicko-Český Slovník

Vítejte v fascinujícím světě zahrad! Často naražíme na slova nebo fráze, které nám překazí tok naší komunikace, a mají tendenci nás zpomalovat. Ale teď již ne! Pokud Vás zajímá, co skrývá začarovaný překlad slova "gardens", nezoufejte. Máme pro Vás řešení! Čítáte právě článek, který rozjasní každou stínu nejednoho zahrádkářského tajemství. Představujeme Vám "Co Znamená gardens ? Anglicko-Český Slovník". Připojte se k nám, když objevujeme tajuplnou krásu zahrad a rádi bychom se s Vámi podělili o své znalosti a odborné rady. Takže se pohodlně usaďte, připravte si své oblíbené pití a připravte se na cestu do spletitých cest anglo-českých zahradních slov. Jste připraveni na překvapení? Vstupte až do hlubin tohoto slovníku a přenechte se kouzlu zahradnických výrazů!
1. Základy anglického slovníku pro všechny zahrádkáře v Česku!

1. Základy anglického slovníku pro všechny zahrádkáře v Česku!

Pokud jste nadšeným zahrádkářem a chcete se dozvědět více o anglických termínech používaných v zahradnické oblasti, jste na správném místě! Prvním termínem, který si dnes probereme, je „gardens“. Tento slovník anglických a českých výrazů vám pomůže rozšířit vaše znalosti a porozumět terminologii, která se používá v různých aspektech zahradničení.

„Gardens“ je anglický výraz, který označuje místo, kde se pěstují květiny, zelenina, ovoce nebo bylinky. Zahrady jsou tvořeny různými prvky jako rostliny, trávníky, stromy a další dekorace, které přispívají k estetickému a relaxačnímu prostředí. Existuje mnoho druhů zahrad, například okrasné zahrady, zeleninové zahrady, ovocné sady a léčivé zahrady.

V anglicko-českém slovníku, který zde připravujeme, najdete další fascinující termíny, které vám usnadní porozumění technikám zahradničení, nákupu rostlin, péči o zahrady a mnoho dalšího. Neúnavně se připravujeme, abychom vám poskytli ucelený a kvalitní materiál, který vás zaujme a přinese vám potřebné informace. Zůstaňte naladěni na další příspěvky, které vám pomohou rozšířit vaši zahradnickou slovní zásobu!

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g77d1697983b4f75e2f31261d77852e054ebed57c72e7d6d7c469088fc2763933abfe7bb649a71bc192a49ba9d354f95776a7fcab823369daca04ab14bbac916c_640.jpg" alt="2. Naučte se vše o významu slova "gardens" v anglicko-českém slovníku!">

2. Naučte se vše o významu slova "gardens" v anglicko-českém slovníku!

Pokud hledáte význam slova "gardens" v anglicko-českém slovníku, jste na správném místě! Slovo "gardens" je anglického původu a překládá se do češtiny jako "zahrady". Jedná se o plurál slova "garden", které znamená jednoduše "zahrada". "Gardens" se používá pro označení více než jedné zahrady, či různých zahradních ploch.

Ve slovníku můžeme najít různé významy slova "gardens". Například, může být použito pro označení veřejných zahrad, které jsou otevřené pro veřejnost a slouží jako prostor k odpočinku a relaxaci. Tyto zahrady často obsahují různé rostliny, květiny a ozdobné prvky, které přispívají k estetickému vzhledu.

Dále může slovo "gardens" značit také soukromé zahrady, které se nacházejí v příběžných domech nebo rodinných domech. Každá zahrada může mít svůj vlastní design, rostliny a prvky a slouží jako místo pro relaxaci, zahradničení nebo třeba i pro pěstování zeleniny.

Věříme, že tato stručná informace vám pomohla pochopit význam slova "gardens" v anglicko-českém slovníku.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gaad9dbf0ad4dfc14c7627fe1ee78ea3898284356e3ebb782dd2fdff8988a8b5c86e9ee505927fd27c724d051410f0e670d8af33b20be9034bcaf2c0dec59c250_640.jpg" alt="3. Jak správně používat slovo "gardens" ve spojení s českou zahradou?">

3. Jak správně používat slovo "gardens" ve spojení s českou zahradou?

Naše zahrady jsou pro nás všemi důležitou součástí našeho domova a místem, kde si odpočineme a užijeme příjemné chvíle. Ale co když potřebujete vyjádřit, že máte rád(i) zahrady obecně?

Ve spojení s českou zahradou se termín "gardens" může používat ve více směrech. Zde jsou některé způsoby, jak ve správném kontextu používat toto slovo:

  1. Odkaz na kolekci různých zahrad: Pokud hovoříte o rozsáhlém areálu, kde je více zahrad či malých parků, můžete použít slovo "gardens" jako označení pro tuto sbírku. Například: "Naše nádherné zahrady nabízejí různé styly a koncepty pro milovníky přírody."

  2. Označení pro samotnou zahradu: Když hovoříte o konkrétní zahradě, můžete slovo "gardens" použít jako její název nebo prostě jako označení pro toto místo. Například: "Byla jsem nadšená z návštěvy naší rodinné zahrady. Ta byla vytvořena s láskou a pečlivě navržena pro maximální užitek."

Důležité je, abyste si uvědomili, že v češtině nemáme přesný ekvivalent pro slovo "gardens". Proto se často setkáme s použitím anglického termínu. Pamatujte, že pravidelné používání tohoto slova bude záviset na kontextu, ve kterém je užíváno, a také na vašem osobním stylu psaní či mluvení.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g29001634435fae628c308a59c245128efa8a36d5c53db1f1e7f4161d851ddcc1c57fb8c0ef25690a6221cdddedd2f9b19d441f03b6e8281c113001aa96b37c92_640.jpg" alt="4. Praktické příklady a výklad slova "gardens" v anglicko-českém slovníku!">

4. Praktické příklady a výklad slova "gardens" v anglicko-českém slovníku!

Pokud se zajímáte o anglický jazyk a rádi byste věděli, co znamená slovo "gardens" a jak je definováno v anglicko-českém slovníku, tak jste na správném místě! V tomto příspěvku se podíváme na praktické příklady a výklad tohoto slova, které se váže k tématu zahrady a zeleně.

  1. Gardens jako podstatné jméno:

    • V anglickém jazyce se slovo "gardens" používá k označení zahrad či sadů. Může se jednat o veřejná prostranství, která slouží jako odpočinkové zóny v obcích či městech. Například "Kensington Gardens" v Londýně nebo "Tuileries Gardens" v Paříži.
    • V angličtině se slovo "gardens" používá i v kontextu názvů čtvrtí či lokalit, které jsou pojmenovány po historických zahradách, jako například "Covent Garden" v Londýně.
    • Dále se může jednat i o označení pro veřejná místa s květinovými záhony a stromy. V angličtině se pro tento význam často používá označení "gardens" či "public gardens".
  2. Gardens jako sloveso:
    • Slovo "gardens" v angličtině může mít také význam slovesa, které znamená zahradničit nebo pěstovat rostliny ve zdravé zemi.
    • Toto sloveso se často používá v kontextech spojených se pěstováním rostlin doma či ve veřejných parcích a zahradách, například "I love gardening in my backyard" nebo "She gardens for a living as a professional landscaper".

V anglicko-českém slovníku slovo "gardens" není příliš komplikované a jeho význam je většinou spojen se zahradami a pěstováním rostlin. Pokud se zajímáte o zahradničení či zelené prostory, určitě se budete setkávat s tímto slovem často. Během svých pěti let práce jako copywriter jsem se s tímto termínem často setkávala při psaní o zahradách a přírodě. Doufám, že vám tento výklad pomohl a že si budete nadále užívat své zahrady i všechny ty nádherné veřejné prostory, které se kolem nás nacházejí!

5. Vyřešte veškeré nejasnosti kolem významu slova "gardens" ve spojení s českými zahradami!

V dnešní době je běžné, že se setkáme s anglickými výrazy v různých oblastech našeho života. Jednou z nich jsou i české zahrady a slovo "gardens", které se s nimi často spojuje. Ale co vlastně toto slovo znamená? V našem anglicko-českém slovníku se budeme podrobně věnovat významu slova "gardens" a jeho vztahem k českým zahradám.

  1. Gardens jako zahrady:

    • Gardens ve spojení s českými zahradami představuje samotné zahradní plochy, které jsou obklopeny rostlinami, květinami, keři a často také vybaveny různým mobiliářem jako jsou lavičky, grily či fontány. Jsou to prostředí, ve kterých si můžeme odpočinout, relaxovat a obdivovat krásu přírody.
    • Gardens mohou být různých velikostí a stylů, od malých soukromých zahrádek až po velké veřejné parky. Každá zahrada má své jedinečné rysy a speciality, které odrážejí osobnost jejích majitelů nebo navrhovatelů.
    • V českém kontextu se gardens často spojují s tradičními českými zahradami, které jsou známé svými pečlivě upravenými plochami, ornamenty a geometrickým uspořádáním květinových záhonů.
  2. Gardens jako obecný pojem:
    • Nicméně, slovo "gardens" může mít také širší význam a odkazovat na jakékoli zahrady po celém světě. Může jít o francouzské květinové zahrady sestavené podle přísných pravidel architektury nebo o japonské zenové zahrady, které mají za cíl přinášet klid a harmonii.
    • Gardens se mohou také zaměřovat na konkrétní druhy rostlin či specifické ekosystémy, jako jsou například botanické zahrady nebo květinové záhony vyhrazené pro určité druhy motýlů.
    • Je důležité si uvědomit, že význam slova "gardens" se může měnit v různých kontextech a každý může mít jiný přístup k tomuto pojmu.

Doufáme, že vás tento stručný přehled pomohl vyřešit veškeré nejasnosti kolem významu slova "gardens" ve spojení s českými zahradami. Ať už se jedná o tradiční české zahrady plné květin a rostlin, nebo o jiné typy zahrad po celém světě, je to slovo, které neustále inspiruje a přináší radost lidem.

6. Aktualizovaný anglicko-český slovník: Co vše zahrnuje pojmenování "gardens"?

V dnešním článku se podíváme na slovo "gardens" a jeho význam v anglicko-českém slovníku. Toto pojmenování se týká různých zahradních oblastí, které mohou být jak veřejné, tak soukromé. Níže najdete několik významů tohoto slova:

  1. Zahrady veřejné – anglický výraz gardens se nejčastěji používá pro označení veřejných prostranství, které byly upraveny jako zahrady. Může se jednat o parky, botanické zahrady, soukromé zámecké zahrady nebo dokonce historické zahrady otevřené veřejnosti.

  2. Zahrady soukromé – gardens může také znamenat soukromé zahrady, které se nacházejí na pozemku rodinných domů nebo rezidencí. Tyto zahrady mohou být upravené, poskytovat prostor pro odpočinek a relaxaci, a často slouží jako dekorativní a estetický prvek.

  3. Zahradní architektura – termín gardens se také používá pro označení profesního oboru, který se zabývá návrhem a úpravou zahrad. Zahradní architekti se specializují na vytváření funkčních a esteticky příjemných venkovních prostorů, které splňují potřeby a preference svých klientů.

  4. Zahrady historické – zahrady mohou mít také historický význam a být chráněné jako kulturní dědictví. Tyto zahrady často odrážejí určitou dobu, styl a vkus, a jsou důležitou součástí historických localit a památek.

  5. Zahrady ve smyslu "sady" – gardens se může také používat pro označení sadů, tedy ploch, kde se pěstují ovocné stromy a další plodiny. Tyto zahrady jsou převážně využívány pro komerční účely a zajišťují dodávky čerstvého ovoce a zeleniny.

Doufáme, že Vám tento aktualizovaný anglicko-český slovník pomohl lépe porozumět různým významům pojmenování "gardens". Pokud máte další otázky nebo byste rádi získali více informací, neváhejte nám napsat v komentářích níže. Těšíme se na Vaše zpětné vazby! Doufáme, že vám náš článek o anglicko-českém slovníku "Co Znamená gardens?" byl nápomocný a poskytl vám užitečné informace. Není nic důležitějšího než mít při učení jazyka spolehlivý a kvalitní slovník, který vám dokáže přeložit všechna slova i výrazy. S "Co Znamená gardens?" budete mít k dispozici rozsáhlý a přesný slovník zaměřený na zahradničení, který vám umožní rychle a přesně najít význam slova nebo fráze. S jeho pomocí se stanete suverénními v angličtině i češtině!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *