Překlad: enamel  – Anglicko Český Slovník
|

Překlad: enamel – Anglicko Český Slovník

Vítejte! Dnes se budeme zabývat jedním z důležitých a často používaných slov v naší slovní zásobě – "email". Možná jste se s ním setkali ve zprávách, na internetu nebo při komunikaci s přáteli a kolegy. Ale co přesně znamená a jak se správně překládá do češtiny? V tomto článku se budeme zabývat překladem tohoto slova a zpřístupníme vám Anglicko-Český slovník. Je to užitečný nástroj pro ty, kteří se chtějí ponořit do světa anglického jazyka s jistotou a lehkostí. Připravte se, abyste objevili všechny nuance tohoto řemesla a zlepšili své překladatelské schopnosti!
Překlad: enamel - Anglicko Český Slovník

Překlad: enamel – Anglicko Český Slovník

Pokud hledáte přesný překlad pro slovo "enamel" do češtiny, jste na správném místě. Enamel, ve světě zubního lékařství často označovaný jako sklovina, je tenká a tvrdá vrstva, která pokrývá vnější povrch zubů. Tento ochranný a estetický povlak je neodmyslitelnou součástí našich chrupů a chrání je před poškozením, jako je například kaz.

Vysoce odolný enamel je složen z různých minerálů, zejména hydroxyapatitu, který dodává zubům jejich pevnost a odolnost. Jeho povrch je vysoce odolný vůči kyselinám a bakteriím, ale může být náchylný ke korozi, škrábancům a nežádoucím skvrnám způsobeným například kávou nebo konzumací barevných potravin. Proto je důležité chránit svůj enamel a udržovat ho v co nejlepším stavu prostřednictvím pravidelného a důkladného čištění zubů, správného stravování a návštěv u zubního lékaře.

Pokud jste se v anglicko-českém slovníku dozvěděli přesný překlad slova "enamel", můžete lépe porozumět tomu, jak si ochránit svůj zubní enamel a udržet svůj úsměv zářivý a zdravý. Váš zubní enamel je darem, který stojí za to chránit, ať už jde o jeho funkci nebo estetiku vašeho úsměvu.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g3a045fdb0f63dc26ffcc378820ec2d434782e2bf584129148b90dd59f5a3a5ba696fea0bf01cd39b4f423b346244a76c8bdd55da98e84240c0abe627f8806837_640.jpg" alt="1. Jak správně přeložit slovo "enamel" do češtiny? Nechte se inspirovat naším anglicko-českým slovníkem!">

1. Jak správně přeložit slovo "enamel" do češtiny? Nechte se inspirovat naším anglicko-českým slovníkem!

Enamel je slovo, které často nacházíme v anglických textech, ať už se jedná o literaturu, články nebo dokonce o značení na výrobcích. Jeho správný překlad do češtiny je však často předmětem diskuze a může způsobit problémy i zkušeným překladatelům. Pokud hledáte správný český ekvivalent pro slovo enamel, můžete se inspirovat naším anglicko-českým slovníkem, který nabízí širokou škálu možností.

Při překladu slova enamel můžeme vycházet z následujících variant:

  • sklovar: Tuto možnost nabízí anglicko-česká slovníku, kde enamel překládá jako "sklovar". Tento překlad je vhodný zejména ve spojení s uměleckým nebo dekoračním sklem.
  • vrstva zubního povrchu: Dalším možným překladem je "vrstva zubního povrchu". Tato možnost je oblíbená zejména mezi stomatology, kteří se zabývají péčí o zuby a ústní dutinu.
  • barva na malování: Enamel se může překládat také jako "barva na malování". Tento překlad se často používá v souvislosti s uměleckými technikami nebo konkrétními materiály a barvami.

Naším cílem je nabídnout vám informace a nástroje, které vám usnadní překlad slova enamel do češtiny. V našem anglicko-českém slovníku najdete všechny tyto možnosti a mnoho dalších. Buďte kreativní a jedineční ve vašich překladech a nebojte se experimentovat s různými variantami. Věříme, že vám naše nástroje pomohou nalézt ten pravý překlad pro slovo enamel, který bude přesně odpovídat kontextu vašeho textu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g1dbb4c7bfdb4a5f154eec6c74d199d9864d2e27f14c308f203d3f776f1c2cf26667b84b8a77b7a110b1a0397aa5de9bc9ea6f8fa2407a8083c5a1cab6dd94608_640.jpg" alt="2. Získejte profesionální překlad slova "enamel" s naším úplně novým Anglicko Českým Slovníkem!">

2. Získejte profesionální překlad slova "enamel" s naším úplně novým Anglicko Českým Slovníkem!

Víte, že slovo "enamel" je často používáno v anglickém jazyce a jeho význam je často zkreslován v češtině? S naším úplně novým Anglicko Českým Slovníkem se můžete vyhnout nedorozuměním a získat profesionální překlad tohoto slova!

Enamel je specifický typ tvrdého a lesklého povrchu, který se používá na různých materiálech. Je to často používaný termín v keramice, zubním lékařství a malířství. S naším slovníkem získáte přesné a přesvědčivé překlady tohoto termínu a budete schopni ho používat s jistotou v každodenní komunikaci.

Díky našemu Anglicko Českému Slovníku se nemusíte spoléhat na nejspolehlivější překlady ze zahraničních zdrojů, které mohou být často nepřesné nebo zavádějící. Nyní máte přístup k nejnovějším a nejpřesnějším překladům v oboru, které vám pomohou zdokonalit vaše jazykové dovednosti a zvýšit vaši profesionální věrohodnost.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g0a242a4ccbd4c715e14b53a4f1a44d7251d0f73d835d1a45e76cabe36659a1573949cefc30ba67d4e5948ad348f46e041dc03e40c58bbcf9d51279d4a7765c64_640.jpg" alt="3. Potřebujete překlad slova "enamel"? Naše nejnovější verze Anglicko Českého Slovníku je tu pro vás!">

3. Potřebujete překlad slova "enamel"? Naše nejnovější verze Anglicko Českého Slovníku je tu pro vás!

Hledáte překlad slova "enamel" a potřebujete rychlou a spolehlivou odpověď? Nezoufejte! Naše nejnovější verze Anglicko Českého Slovníku je tu právě pro vás!

Pokud se právě potýkáte s náročným překladem tohoto specifického slova, můžeme vám s radostí poskytnout veškeré potřebné informace, abyste mohli být naprosto jistí správností vaší volby. V našem Anglicko Českém Slovníku najdete úplné vysvětlení významu slova "enamel" v českém jazyce. Nenajdete žádné výhrady na našem odborně připraveném překladu!

Zde je několikvýpisů ohledně slova "enamel", kterého se týká váš dotaz:

  • Enamel je tvrdá, odolná a průhledná vrstva, která se nanáší na povrch předmětů, jako jsou například kovové nebo keramické předměty.
  • Enamel je také označení pro druh skloviny, který je používán v stomatologii pro ochranu zubů před kazy.
  • V přeneseném smyslu může slovo "enamel" také znamenat jemný a lesklý povrch nebo lesk vůbec.

Věříme, že tento výpis vám pomůže lépe porozumět významu slova a rozhodnout se pro ten správný překlad. Doufáme, že s naším Anglicko Českým Slovníkem nebudete mít žádné potíže při hledání správného překladu "enamel".

4. Anglický výraz "enamel" vám dělá problémy? Zjistěte přesný a vhodný český překlad s naším úspěšným slovníkem!

Pokud jste někdy narazili na anglický výraz "enamel" a nevěděli jste, jak ho přesně přeložit do češtiny, máme pro vás dobrou zprávu! S naším úspěšným anglicko-českým slovníkem jednoduše a přesně zjistíte, jaký je správný český překlad tohoto slova. Není nic horšího, než mít v textu nevhodný nebo nepřesný překlad, zvláště pokud se jedná o profesionální texty nebo příspěvky na internetu. Ale s naším slovníkem budete mít jistotu, že váš překlad bude správný a vhodný pro daný kontext.

Náš úspěšný anglicko-český slovník je výsledkem dlouholetých studií a sběru informací od odborníků v oboru překladu. Překlad "enamel" je přesně a jednoznačně definován ve slovníku, ať už se jedná o výrobky z porcelánu, keramiky, nebo o ochranu povrchů. A aby byl náš slovník ještě přehlednější, můžete v něm nalézt i další užitečné informace a související výrazy. Takže pokud vás někdy překlad anglického slova "enamel" mate, nemusíte se už trápit. S naším anglicko-českým slovníkem budete mít vždy přesný a vhodný český překlad na dosah ruky.

5. Ztrácejete se při překladu slova "enamel"? Náš Anglicko Český Slovník vám pomůže najít ideální ekvivalent!

Naše společnost přináší do vašich rukou nástroj, který vám pomůže překonat jazykové bariéry při práci s anglickým a českým jazykem. Jednou z nejtěžších výzev při překladu je najít správný ekvivalent pro slovo "enamel". Naší prioritou je, aby překlad byl přesný a vystihoval význam slova, a právě proto jsme pro vás vytvořili Anglicko Český Slovník.

S naším slovníkem máte přístup k rozsáhlému množství slov a výrazů, které vám pomohou najít ideální ekvivalent pro slovo "enamel". Naše přesné definice, výslovnosti a praktické příklady použití vám usnadní práci při překladu. Kromě toho, naše interaktivní funkcionalita vám umožní vyhledat další podobné výrazy a synonyma, abyste měli bohatší výběr při hledání nejlepšího možného překladu.

S naším Anglicko Českým Slovníkem ztráta se při překladu slova "enamel" již není problémem. Nechte naše nástroje a zkušenosti pracovat za vás a získejte přesné a profesionální překlady, které odpovídají kontextu a významu slova. Ušetřete čas a energii a vyzkoušejte naší jazykovou pomůcku ještě dnes!

6. Profesionální překlad slova "enamel" vám může ušetřit čas a energii – vyzkoušejte náš Anglicko Český Slovník ještě dnes!

Přemýšleli jste někdy, jak byste profesionálně přeložili slovo "enamel" z angličtiny do češtiny? Možná jste ho potřebovali v práci nebo soukromě a nebylo vám příjemné spoléhat pouze na strojový překlad. V takových případech je dobré mít po ruce důvěryhodný a spolehlivý Anglicko Český Slovník, který vám může ušetřit spoustu času a energie.

Naše slovníková databáze je vytvořena s cílem poskytnout vám nejlepší možný překlad a přesné významy slova "enamel" česky. S více než desetiletým průzkumem a vývojem jsme se specializovali na poskytování kvalitních a odborných překladů, které jsou přizpůsobeny vašim konkrétním potřebám. Naše slovníková databáze obsahuje desítky tisíc slov a frází v různých oborech, včetně lékařství, techniky, práva a mnoha dalších.

S naším Anglicko Českým Slovníkem můžete snadno a rychle najít správný překlad pro slovo "enamel" a to s jistotou, že je přesný a spolehlivý. Ušetříte tak spoustu času a energie vyhýbáním se nepřesnostem a nedorozuměním, která často vznikají při používání volně dostupných online překladačů. Vyzkoušejte náš Anglicko Český Slovník ještě dnes a přesvědčte se sami o jeho výhodách pro vaše překladové potřeby!

Výhody používání našeho Anglicko Českého Slovníku:

  • Přesné a spolehlivé překlady pro slovo "enamel" a mnoho dalších
  • Desítky tisíc slov a frází pokrývajících různá odvětví
  • Snadné vyhledávání a rychlé nalezení správného překladu
  • Odborně sestavená databáze překladů
  • Ušetření času a energie při překladu a vyhýbání se nepřesnostem

S věrností slova a výrazů chceme zajišťovat, aby váš překlad vždy odpovídal smyslu a kontextu, který chcete vyjádřit. Používání našeho Anglicko Českého Slovníku překladu "enamel" vám umožní komunikovat přesněji a efektivněji. Vyzkoušejte náš slovník ještě dnes a objevte jeho výhody pro své překladové potřeby! Děkujeme, že jste si přečetli článek o překladu slova "enamel" do češtiny. Doufáme, že vám naše informace byly užitečné a rozšířily vaše znalosti. Překlad slova "enamel" do češtiny není vždy jednoduchý, ale s naším anglicko-českým slovníkem jste na správné adrese. Pokud se chystáte psát či překládat texty a potřebujete se spolehnout na kvalitní překlady, neváhejte nás kontaktovat. S našimi 10 lety zkušeností v oblasti copywritingu a překladů vám můžeme poskytnout výborné služby. Doufáme, že vás naše spolupráce potěší a naplní vaše očekávání. Přejeme vám hodně úspěchů při překladech a těšíme se na vaši zpětnou vazbu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *