Význam slova: breakdowns  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: breakdowns – Anglicko-Český Překladač

Význam slova: breakdowns – Anglicko-Český Překladač

V dnešní světě plném rychlých změn a neustálého propojování je schopnost porozumět jazyku naprosto neocenitelná. Ať už jste student se zájmem o cizí kulturu, podnikatel hledající globální expanzi, nebo prostě jen nadšenec do cestování, dobrý anglicko-český překladač se stává vaším nejlepším přítelem.

Ve světě překladů není význam slov o nic méně důležitý. A právě proto jsme tu pro vás s naším anglicko-českým překladačem, který vám pomůže rozklíčovat význam slova „breakdowns“ i mnoha dalších.

Nejedná se jen o překlad jednoho slova. Náš překladač vám poskytne hlubší porozumění danému výrazu a jasný kontext, ve kterém se používá. Ať už se jedná o technické termíny, odbornou terminologii nebo každodenní slovní zásobu, naše nástroje vám pomohou neztrácet se v překladové džungli.

Náš anglicko-český překladač je výsledkem desetiletých odborných zkušeností a neustálého vývoje. Jsou zde navrhnuty a vyškoleny moderní algoritmy, které zaručují přesnost a spolehlivost. S jistotou můžete vědět, že výsledek, který obdržíte, je dílem zkušeného a kvalifikovaného týmu odborníků.

Bez ohledu na to, zda hledáte překlad slova „breakdowns“ dohromady se svým významem nebo jste zvědaví na odlišné využití, náš překladač je připraven vyhovět vašim potřebám. Můžete se spolehnout na nás, abychom vám poskytli ten nejlepší možný přepis s jasným výkladem.

Překonávejte jazykové bariéry s jistotou a důvěřujte našim službám. Vaše slovní poklady jsou u nás v bezpečí. Zahraniční svět se stává dosažitelnějším díky našemu spolehlivému anglicko-českému překladači. Podejte ruku přes jazykovou hranici a otevřete si dveře nových možností.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g6f3a8cc59615a623dee1a4baf4af665fc793ab1d2331f92742ac3705055f292cd04eb73a896ac50a01773cea13e85a35915a5f7e0777f6917430338fb8a5c712_640.jpg" alt="1. Jak význam slova "breakdowns" ovlivňuje anglicko-český překlad?">

1. Jak význam slova "breakdowns" ovlivňuje anglicko-český překlad?

Slovo „breakdowns“ je jedno z těch anglických slov, které při překládání do češtiny může způsobit určité potíže. Jeho význam a použití je totiž na první pohled dosti nejasné. V anglickém jazyce může slovo „breakdowns“ odkazovat na různé věci – od technického selhání nebo závady až po emocionální nebo fyzické zhroucení. Proto je velmi důležité pečlivě zvážit kontext a význam před překladem do češtiny.

<p>
    Pro správné pochopení významu slova "breakdowns" je zapotřebí si uvědomit, že se jedná o podstatné jméno ve množném čísle od slovesa "to breakdown". Význam tohoto slovesa v anglickém jazyce může být tradičně chápán jako "rozbít se", "porouchat se" nebo "selhat". Nicméně, v různých kontextech může mít slovo "breakdowns" mnoho alternativních významů, jako je "rozdělení", "rozklad" nebo "zhroucení".
</p>

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g83852b67c6805cdafed2579c9bb9762fc7e7a94ec2578591b69b823e87198a124a15396f230d496e5c24b179bd1d36b7ef2171caa871a13217b7efe29462896a_640.jpg" alt="2. Výklad významu slova "breakdowns" a jeho důležitost v anglicko-českém překladači">

2. Výklad významu slova "breakdowns" a jeho důležitost v anglicko-českém překladači

V současné době je angličtina jedním z nejpoužívanějších jazyků ve světě. Vzhledem k tomu je důležité mít k dispozici spolehlivý anglicko-český překladač, který dokáže přesně převádět významy slov a frází. Jedním z významných slov, která často v angličtině narazíte, je "breakdowns".

Breakdowns může mít několik významů podle kontextu, ve kterém se používá. V případě technického zařízení, jako je auto nebo elektronika, může znamenat "porucha" nebo "selhání". Například, když říkáme, že auto mělo breakdown, myslíme tím, že došlo k nějaké poruše nebo selhání motoru. Kromě toho se breakdowns může používat i ve spojení s emocionálními nebo psychologickými stavy. Například v kontextu duševního zdraví je "breakdowns" často spojováno s kolapsem nebo poruchou.

V anglicko-českém překladači je důležité mít tyto různé významy slova "breakdowns" správně interpretovány. Závisí na kontextu, ve kterém se slovo používá, a překladatel musí zohlednit danou situaci. Překladač by měl být schopen rozlišovat mezi technickým významem "porucha" a emocionálním významem "kolaps". Díky tomu se zajistí přesný a srozumitelný překlad, který odpovídá původnímu významu slova ve zdrojovém jazyce.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g563da2760d5b8cf51f35527ef332250e5cf8160df7e1822b40546945610e2f615d4a71673c02fb32d9a270acdc513b34ae3c8aa60bd5329ed3ce01bfc52d0703_640.jpg" alt="3. Zjistěte, co se skrývá za výrazem "breakdowns" a jaký je jeho přesný český ekvivalent">

3. Zjistěte, co se skrývá za výrazem "breakdowns" a jaký je jeho přesný český ekvivalent

Význam slova "breakdowns" je jedním z těch výrazů, které mohou mít různé významy v závislosti na kontextu, ve kterém se používají. Přesný český ekvivalent tohoto slova je "poruchy". V kontextu technických zařízení nebo vozidel se "breakdowns" odkazují na jejich nefunkčnost či selhání. Neodborně bychom je mohli označit jako "poruchy".

Pojem "breakdowns" může být také používán v kontextu psychického nebo fyzického stavu člověka. Například, když někdo trpí emocionální nebo nervovou zátěží a přesahá svou hranici. "Breakdowns" v tomto případě můžeme přeložit jako "rozchody" nebo "zlomy". Je důležité si uvědomit, že každý kontext může mít svůj vlastní význam a záleží na tom, jak je používán.

Nyní, když víte, co se skrývá za výrazem "breakdowns", můžete se cítit jistější při čtení anglických textů a překládání do češtiny. Pokud hledáte přesný český ekvivalent, můžete použít slovo "poruchy" pro technické zařízení a vozidla, a slovo "rozchody" nebo "zlomy" pro psychický nebo fyzický stav člověka. Buďte vždy obezřetní a zohledňujte kontext, abyste správně porozuměli tomu, co je vyjádřeno v angličtině a jak to přeložit do češtiny.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/gd366d3da58a6acd81868ad30e69cdf3d13ab8855ab140bfd16834c7474c2ba03a145a44d40f393043e629df7bd3ce478721f3291067bd5e54a8dd593a5a1a4cd_640.jpg" alt="4. Expertní příručka k překladu slova "breakdowns": význam, kontext a jeho vhodné české objasnění">

4. Expertní příručka k překladu slova "breakdowns": význam, kontext a jeho vhodné české objasnění

V dnešním příspěvku se podíváme na slovo "breakdowns" a jeho význam a kontext v anglickém jazyce. "Breakdowns" je plurál od slova "breakdown", které se ve významu často používá v oblasti techniky a převádí se do češtiny jako "porucha" či "výpadek". Toto slovo je často spojováno s chybami, nefunkčností nebo selháním předmětu nebo systému, zejména co se týče zařízení, strojů nebo elektroniky.

V kontextu automobilového průmyslu například slovo "breakdowns" může znamenat selhání motoru, převodovky nebo jiných částí vozu, což může vést k jeho zastavení a vyžadovat opravu nebo servis. Tyto poruchy mohou být způsobeny opotřebením, nedostatečnou údržbou nebo jinými externími faktory. Je tedy důležité, abychom správně pochopili význam slova "breakdowns" ve specifickém kontextu, ve kterém je použito, aby bylo možné najít vhodné české objasnění pro tento termín.

5. Slovo "breakdowns" v anglicko-českém překladu: významové odstíny, synonyma a použití v různých kontextech

Slovo "breakdowns" je pojem, který lze nalézt ve slovníku anglicko-českých překladů. Jeho významové odstíny, synonyma a použití v různých kontextech jsou nezbytné pro správné pochopení tohoto slova.

V první řadě, "breakdowns" se často používá jako název pro situace, kdy něco přestane fungovat nebo se rozbije. Například, pokud váš automobil přestane provozovat nebo zemětřesení způsobí pád mostu, můžeme hovořit o "breakdowns" jako o technických nebo infrastrukturních poruchách.

Další významový odstín slova "breakdowns" se váže k emocionálním nebo psychologickým stavům. Například, když se někdo zhroutí a prožívá intenzivní emocionální krizi, můžeme to popsat jako "breakdown". Tento výraz se také používá k popisu selhání komunikace nebo rozpadu vztahu.

Ve výše uvedených kontextech můžeme použít některá synonyma pro "breakdowns". V technickém smyslu můžeme použít výrazy jako "failure", "malfunction" nebo "collapse". V emocionálním smyslu můžeme místo "breakdown" použít slova jako "meltdown", "crisis" nebo "disintegration". Používání správných synonym v překladu je klíčové pro zachování významu a kontextu slova "breakdowns".

V překladu z angličtiny do češtiny je důležité mít na paměti tyto významové odstíny. Je nezbytné vybrat správné synonymum a použít ho v kontextu, který nejlépe vyhovuje významu slova "breakdowns". S jasným pochopením těchto nuancí lze překlad tohoto slova provést přesně a přesvědčivě.

6. Jak přesně přeložit "breakdowns" do češtiny? Vodítko pro překladatele s důrazem na správný význam

Hledáte přesný překlad anglického slova "breakdowns" do češtiny? Jste na správném místě! Překlad tohoto slova může být poněkud problémový, ale jsme zde, abychom vám pomohli rozřešit jakékoli nejasnosti. "Breakdowns" je plurál slova "breakdown", které se běžně používá v anglickém jazyce ve sledu různých kontextů. Zde je několik možných překladů se zaměřením na správný význam:

  1. Poruchy – Tento překlad nejlépe zachycuje význam "breakdowns" ve spojitosti s technickými problémy nebo nefunkčností strojů či zařízení. Například: "Počet poruch ve výrobním procesu se zvýšil."

  2. Výpadky – Tento překlad se používá zejména ve spojitosti s výpadkem dodávky elektřiny, komunikačních sítí nebo služeb. Například: "Výpadky internetu v této oblasti jsou čím dál častější."

Pamatujte si, že každý překlad závisí na kontextu a specifickém významu slova "breakdowns" ve vašem konkrétním textu. Při překladech se vždy snažte zachovat soulad s původním významem a významem celé věty. Doufáme, že vám náš článek o významu slova "breakdowns" ve slovníku Anglicko-Český Překladač poskytl veškeré potřebné informace. Je důležité si uvědomit, že "breakdowns" může mít různé významy v různých kontextech. Tento překladový nástroj vám však pomůže najít správný význam pro vaši konkrétní situaci. Pokud jste nalezli správný výraz, můžete se lépe dorozumět a porozumět slovní zásobě anglického jazyka. Doufáme, že vám Překladač pomohl rozšířit svůj jazykový repertoár a že se vrátíte pro další užitečné informace.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *