Význam slova: received  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: received – Anglicko-Český Překladač

V dnešní době, kdy je angličtina jedním z nejvíce používaných jazyků, je schopnost přesně přeložit slova a výrazy z angličtiny do češtiny neocenitelná.​ A právě ​zde vstupuje do hry⁣ význam slova "received".⁤ Ale co vlastně toto slovo znamená? Jaký je jeho význam v‌ angličtině a jak ⁣jej správně⁤ přeložit do češtiny? V tomto článku vám poskytneme hlubší porozumění významu slova "received" a představíme vám ⁤anglicko-český⁤ překladač, který vám pomůže překonávat jazykové‍ bariéry. Připravte se ⁣na poznání nového!
Význam slova received v anglicko-českém překladu

Význam slova‌ received v anglicko-českém překladu

V překladu z angličtiny do češtiny ​existuje mnoho slov, která mohou být matoucí a obtížná. Jedno ⁣z těchto slov je "received". Pokud se podíváme⁣ na jeho význam v anglicko-českém překladu, zjistíme, ⁢že je to slovo ​s mnoha ⁤různými významy ⁢a kontexty.

Slovo "received" může ⁣být přeloženo do češtiny​ různými‌ způsoby v závislosti na kontextu. Mezi nejčastější významy "received" patří "přijatý" nebo "obdržený". Toto slovo se nejčastěji ​používá v kontextu přijímání jakéhokoli druhu, ⁤například přijetí e-mailu, zprávy, či daru. ⁢

Je⁢ však důležité si‍ uvědomit, že slovo "received" může také mít další ⁤významy, jako je "uznávaný" nebo "obydlený". Tyto významy jsou méně časté, ale⁢ mohou se objevit v různých situacích, například při popisu uznávané ⁣osobnosti nebo obydleného místa.

Výběr správného překladu pro slovo ⁤ "received" závisí na kontextu věty​ a celkovém významu textu. Je důležité vždy zohlednit kontext a vybrat přesný a srozumitelný překlad. V případě nejistoty je vždy lepší se poradit s odborníkem na překlady, který má větší zkušenosti s anglicko-českým překladem.
Jak‍ správně přeložit slovo received do ‍češtiny?

Jak správně přeložit slovo received do češtiny?

Hledáte přesný překlad slova ⁣ "received" do češtiny? Nezoufejte! Jako váš spolehlivý anglicko-český překladatel jsem tu, abych vám pomohl. Slovo "received" lze ⁣do češtiny přeložit různými způsoby, v závislosti na kontextu. Zde je několik možností, které ⁣můžete zvážit:

  1. "Obdržený" – Tento překlad se používá nejčastěji ve formálním kontextu, například ve firemní komunikaci nebo při řešení⁣ administrativních záležitostí. Například, "I have received your email" by ‍se⁢ přeložilo jako "Obdržel jsem⁢ váš e-mail."

  2. "Získaný" – Tento překlad může být vhodný pro neformální kontext, jako je například rozhovor mezi přáteli nebo v neoficiální komunikaci. Například, "I received a gift from my friend" by se přeložilo jako "Získal(a) jsem dárek od svého přítele."

  3. "Přijatý" – Tento překlad se často používá ve spojitosti se zprávami, balíčky nebo ⁣objednávkami, které byly doručeny adresátovi. Například, "Your package has been received" by se přeložilo jako "Váš balíček byl přijat."

Doufám, že vám tyto překladové návrhy⁤ pomohou vybrat ten správný význam pro slovo "received" v českém kontextu. Pokud budete mít další otázky, neváhejte se⁣ na mě obrátit. Jsem tu, abych vám pomohl s ‌jakýmkoli ⁤překladem, který potřebujete.
Anglické slovo received a jeho význam v kontextu

Anglické slovo received a jeho význam ‌v kontextu

Anglické slovo "received" je jedním z těch⁤ slov, která mají několik významů a může být použito ⁣v ⁢různých kontextech. V překladu do češtiny, slovo "received" je nejčastěji ​přeloženo jako "obdržený" nebo ⁢ "přijatý". Nicméně, v závislosti na kontextu, význam slova "received" může být také spojen s dalšími​ významy a koncepty.

V jednom kontextu může "received" ⁤ odkazovat na příjem něčeho fyzického, jako například dopisu, balíčku‌ nebo platby. Například, můžete⁢ říct: "Obdržel jsem dopis od mého přítele z Anglie." V‌ tomto případě se slovo "received" používá jako minulý tvar slovesa⁤ "obdržet" a významem je, že jste si připravili nebo přijali něco fyzicky.

V jiném‍ kontextu může "received" odkazovat ‍na přijetí nebo přijímání​ informací, poznatků nebo názorů. Například, můžete říct: "Můj kolega přijal mé ⁤návrhy s otevřenou myslí." V⁢ tomto případě se "received" používá jako minulý tvar slovesa "přijmout" a významem je, že​ osoba otevřeně přijímá nějaké ‍návrhy nebo informace.

Je důležité zvážit kontext a další slova ve větě, abyste správně pochopili význam slova "received".⁣ Přesný význam závisí ​na tom, jak je slovo použito a jaké⁤ je spojeno s dalšími slovy v dané větě.
Význam slova received a jeho užití v anglickém jazyce

Význam slova received a jeho užití v⁤ anglickém jazyce

Význam slova "received" a jeho užití v anglickém jazyce

Pokud se zajímáte o anglický jazyk, zaručeně jste ⁤již slyšeli slovo "received". Ale co to vlastně‌ znamená a jak se správně používá? V tomto článku ⁤vám představím význam tohoto ⁤slova ⁤a poskytnu vám několik‌ příkladů jeho použití.

Slovo "received" je minulým⁤ slovesem od slova "receive", které se v překladu‌ do ⁣češtiny nejlépe vyjadřuje jako "obdržet" nebo​ "přijmout". Používá se, když něco⁢ dostaneme nebo‌ získáme od někoho jiného. Může se jednat o fyzický předmět, ⁢jako například dopis nebo balík, nebo o abstraktní‍ věc, například informaci nebo radu.

Příklady použití slova "received" jsou různorodé. ‍Zde je několik ⁤příkladů:

  • "I received a​ beautiful bouquet of flowers for my birthday." (Obdržela jsem krásný kytici květin k narozeninám.)
  • "He received an invitation to the exclusive event." (Obdržel pozvánku na exkluzivní událost.)
  • "We received an email with the agenda​ for the meeting." (Obdrželi jsme email s programem schůzky.)

Můžete si všimnout, že slovo "received" je v těchto větách použito ve spojení s minulým časem, což ukazuje na děj, který se již stal.​ Je důležité ⁣si uvědomit, že anglický jazyk má specifické pravidlo⁢ pro použití minulého času.

Doufám, že vám tento‍ článek pomohl ​lépe porozumět významu slova "received" a jeho správnému použití v anglickém‍ jazyce. Sjednocením svého ⁢slovníku a zásobu frází můžete ⁢vylepšit svou komunikaci a získat sebevědomí při mluvení‍ anglicky.

Tipy pro překlad slova received ⁤do češtiny

Překlad slova "received" do češtiny může být občas záhadou. V anglickém jazyce je to běžné slovo, které může mít několik různých významů a užití. V češtině však existuje několik možností, jak toto slovo​ přeložit, ‌a to záleží na kontextu, ⁢ve kterém se používá.

Jednou z možností překladu⁣ slova "received" do‌ češtiny je slovo "obdržený". Tento výraz se⁤ často používá v oficiálních dokumentech, jako ⁣jsou dopisy, e-maily nebo notifikace, a označuje, že něco bylo přijato nebo‌ doručeno.

Další možností je použít slovo "přijatý". Tento výraz se používá v širším smyslu a​ může se vztahovat k přijetí jakéhokoliv objektu, ​zprávy nebo informace. Například ‍ "přijatý e-mail" nebo "přijaté zprávy".

Pokud hledáte překlad slova "received" ve​ významu "získaný", můžete použít výraz "získaný". Tento výraz se⁢ používá, když získáváte něco, například ​peníze, dar nebo ocenění.

Neváhejte tedy ⁢použít tyto možnosti překladu slova "received" do češtiny ‍podle kontextu, ve kterém je použito. Ovládání⁢ správného překladu je klíčové pro porozumění anglického textu a pro dosažení ​jasné a srozumitelné komunikace. Pamatujte si, že při překladu je důležité zachovat původní význam a záměr slova ve správném jazykovém kontextu.

Jak pochopit význam slova received v anglicko-českém překladači?

Význam slova "received" je jedním z těch slov, které se často používají v anglickém jazyce. Překládá se do češtiny jako "obdržený" ​ , avšak toto překladové slovo může mít různé významy, které je důležité znát ‍při překladech nebo při čtení anglických textů.

V kontextu poštovního nebo elektronického ‌doručení, "received" znamená, že něco nebo nějaký objekt byl přijat nebo doručen, a to obvykle ‌osobou, které byl adresován. To může být například e-mail, balíček, dopis nebo jakákoli jiná zásilka.

V obchodním jazyce⁣ se "received" používá také v souvislosti s potvrzením přijetí platby nebo objednávky. Potvrzení,‍ že ⁣něco bylo "received", je důležitým krokem pro ovládání inventáře a evidenci​ plateb.

Pokud potřebujete přeložit slovo "received" do češtiny, je důležité vzít v úvahu kontext, ve kterém je použito. Význam slova se může lišit v závislosti na souvislosti, ve které se‍ vyskytuje. Děkujeme, že jste si přečetli tento ‌článek o významu slova ‌ "received" a našem anglicko-českém překladači. Doufáme, že vás informace, které jsme zde poskytli, osvětlily a pomohly vám lépe porozumět této konkrétnímu výrazu. Překlad slova "received" může ​být zdrojem zmatku, ale⁣ díky našemu překladači získáte správný význam⁢ okamžitě. Máte-li jakékoli další otázky nebo potřebujete další⁤ pomoc, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu, abychom vám pomohli s vašimi překladovými‍ potřebami.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *