Překlad: lavatory  – Anglicko Český Překladač
|

Překlad: lavatory – Anglicko Český Překladač

Vítejte! Dnes se zaměříme na zajímavé téma, které vynikajícím způsobem propojuje angličtinu a češtinu – překlad slova "lavatory". Pokud jste někdy měli potíže s překládáním tohoto výrazu, nebo ho dokonce nikdy neslyšeli, nebojte se! Dnešní článek vám poskytne veškeré potřebné informace a návod, jak správně přeložit slovo "lavatory" do češtiny. Ať už jste začátečníkem v jazyce nebo pokročilým uživatelem, určitě se najde něco zajímavého pro každého. Připravte se na dobrodružnou cestu do světa překladu!
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-l95BZ1JuHfHHHutHjRAyuJ3N/user-Apq5RSWbVhdu1Lpxko2ssRm1/img-CFlkcy26wgyTr4SZXHZLRoZn.png?st=2023-10-19T20%3A47%3A27Z&se=2023-10-19T22%3A47%3A27Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-19T18%3A03%3A30Z&ske=2023-10-20T18%3A03%3A30Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=qvElVi3CmIaj7O5RJs7Onrqbp1nJuXoJHArrpTqLcMw%3D" alt="Překlad slova "lavatory" do češtiny: nejlepší anglicko-český překladač">

Překlad slova "lavatory" do češtiny: nejlepší anglicko-český překladač

Překlad slova "lavatory" do češtiny může být pro některé lidi obtížný úkol. Lavatory je anglické slovo, které popisuje místo nebo zařízení pro účinky moče a stolice. Je běžné se setkat s tímto výrazem v letadlech, vlacích, lodích nebo ve veřejných prostorách. Pro překlad tohoto slova do češtiny existuje několik možností, které mohou zahrnovat různá synonyma. Zde jsou některé z nejlepších anglicko-českých překladů pro slovo "lavatory":

  • Toaleta: To je nejběžnější a nejznámější překlad pro slovo "lavatory" do češtiny. Toaleta je všem dobře známým místem pro hygienické účely a je hojně používána ve veřejných budovách, restauracích a domech.

  • Záchod: Dalším populárním překladem pro slovo "lavatory" do češtiny je záchod. Tento výraz je běžně používán v denním životě a odkazuje na místo pro výkon potřeb.

  • WC: Zkratka "WC" je rovněž často používána jako překlad pro slovo "lavatory" do češtiny. Je založená na anglických slovech "water closet" a je široce rozšířena ve veřejných toaletách, veřejných budovách nebo v domech.

  • Záchodový prostor: Pro popis místa pro hygienické účely můžete také použít výraz "záchodový prostor". Tento termín se často používá pro označení veřejných toalet nebo oddělení v různých zařízeních.

Pamatujte, že volba konkrétního překladu může záviset na kontextu a cílové skupině, takže je vždy vhodné vybrat ten nejvhodnější překlad pro danou situaci.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-l95BZ1JuHfHHHutHjRAyuJ3N/user-Apq5RSWbVhdu1Lpxko2ssRm1/img-aR9CbAdNG2kVl5FMQIjQq08F.png?st=2023-10-19T20%3A48%3A11Z&se=2023-10-19T22%3A48%3A11Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-19T18%3A22%3A48Z&ske=2023-10-20T18%3A22%3A48Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=H2IuUOcKrQXeDqnnXPBJwpiywCBwhkP3I84v0XIijo0%3D" alt="Vše, co potřebujete vědět o překladu slova "lavatory" do češtiny">

Vše, co potřebujete vědět o překladu slova "lavatory" do češtiny

Lavatory, takové to slovo, které může způsobit menší překvapení, když ho potřebujete přeložit do češtiny. Je důležité zjistit správný český ekvivalent pro toto anglické slovo, ať už se jedná o oficiální nebo každodenní výraz. Pokud se momentálně potýkáte s touto dilematem, nebojte se! Jsem tu, abych vás provedla překladem slova "lavatory" do češtiny.

Právě jste se dostali na správné místo, kde zjistíte, jak přeložit slovo "lavatory" do češtiny. Existuje několik možných výrazů, které lze použít, a to závisí na kontextu a účelu použití. V následujícím seznamu naleznete dostupné české ekvivalenty pro slovo "lavatory":

  • Zachodek: Tento výraz je často používán pro označení toalety v méně oficiálním nebo neformálním kontextu. Je běžně používán v každodenním hovoru a je obvykle srozumitelný pro většinu mluvčích češtiny.
  • Toaleta: Tento výraz je více formální a oficiální. Je často používán v médiích, ve veřejných prostorech či v profesionálním kontextu. Pokud chcete působit formálněji a vyhledáváte výraz pro oficiální dokumenty nebo komunikaci, toto je ideální slovo.

S překladem slova "lavatory" do češtiny vám již nemuseí snadno. Buďte plynulí v českém jazyce a vybírejte mezi těmito dostupnými možnostmi.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/beALZ2kgTHs-253D.jpg" alt="Anglicko-český překladač pro slovo "lavatory": jak ho používat správně">

Anglicko-český překladač pro slovo "lavatory": jak ho používat správně

Dobrý den! Vítáme vás u našeho článku, který představuje anglicko-český překladač pro slovo "lavatory". Možná jste se již setkali s tímto slovem a ptali jste se, jak ho správně používat v anglicko-českých překladech. Nejprve si pojďme osvětlit význam tohoto slova.

"Lavatory" je anglické slovo, které se používá jako elegantní název pro toaletu nebo toaletní zařízení. Ve formálnějším prostředí se často používá jako zaměnitelný výraz pro "toilet". V překladu do češtiny se nejčastěji používají výrazy jako "záchod", "toaleta" nebo "wc".

Při používání anglicko-českého překladače pro slovo "lavatory" je důležité brát v potaz kontext, ve kterém se slovo používá. Například, pokud se jedná o elegantní restauraci nebo hotel, může být vhodnější použít český výraz "toaleta". V případě volného a neformálního prostředí, jako je veřejný prostor, můžete použít obecnější výrazy jako "záchod" nebo "wc".

Existuje několik dalších synonym, která můžete použít v závislosti na situaci, jako je "toaletní místnost" nebo "toaletní zařízení". Nezapomeňte, že je důležité respektovat kulturní rozdíly a přizpůsobit se kontextu, ve kterém se pohybujete. Doufáme, že vám tento anglicko-český překladač pro slovo "lavatory" bude nápomocný a usnadní vaše následující překlady.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/YI6p7mKt2Pextnfv6O2U-252BEtvaE-253D.jpg" alt="Potřebujete překlad slova "lavatory"? Vyzkoušejte anglicko-český překladač!">

Potřebujete překlad slova "lavatory"? Vyzkoušejte anglicko-český překladač!

Dnes se podíváme na překlad slova "lavatory" pomocí našeho anglicko-českého překladače. Kouzlo překladu spočívá v jeho schopnosti převést slovo nebo větu z jednoho jazyka do druhého tak, aby přenos informace byl co nejvěrnější a srozumitelný. Překlad slova "lavatory" je jednou z takových výzev, které mohou vzbudit zvědavost nad tím, jak se překladač vypořádá v náročných situacích.

Ať už hledáte přesný český překlad slova "lavatory" nebo jste prostě zvědaví, jak by se toto slovo mělo přeložit správně, naše anglicko-český překladač je tu pro vás. Snažíme se zajistit, že každý překlad odpovídá specifickému kontextu, a proto jsme zaměření na přesný význam a použití slova "lavatory" v češtině. Ať už jde o toaletu, záchod nebo toaletní zařízení, naším cílem je přinést vám přesný a srozumitelný překlad, který vám pomůže lépe porozumět tomuto anglickému termínu.

Snažíme se neustále rozšiřovat naši databázi slov a jejich překladů, abychom zajistili co nejlepší překladové služby. Doufáme, že naše anglicko-český překladač vám bude nápomocný při hledání správného překladu slova "lavatory" i v jiných případech. Buďte však vždy obezřetní s použitím překladů a uvědomte si, že kontext a specifické využití jsou klíčem k jejich správnému použití.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/Sp5cQvVVh3AuVZOacHX9ZyL7E2CiegJ8O7UY7E-253D.jpg" alt="Jak přeložit slovo "lavatory" z angličtiny do češtiny s vysokou přesností">

Jak přeložit slovo "lavatory" z angličtiny do češtiny s vysokou přesností

Pokud jste někdy hledali přesný překlad slova "lavatory" z angličtiny do češtiny, pravděpodobně jste narazili na různé možnosti a varianty překladu. V tomto článku vám přinášíme nejaktuálnější a nejpreciznější překlad tohoto slova, který vám pomůže vyjádřit se přesně a správně v češtině.

Ve češtině se slovo "lavatory" nejčastěji překládá jako "záchod" nebo "toaleta". Tyto překlady jsou zcela zavedené a běžně používané. Nicméně, je zde také možnost použít termín "WC", který je zkratkou anglického výrazu "Water Closet". Tento termín je možná o něco formálnější a častěji se vyskytuje v oficiálních či profesionálních kontextech.

Pokud se jedná o přesný překlad s vysokou přesností, doporučujeme použít termín "záchod" či "toaletu". Tyto výrazy jsou běžně používané a sdílené ve většině českých komunit a budou vám poskytnout jistotu, že vaše vyjadřování bude přesné a srozumitelné. Nezapomeňte si také pamatovat, že v češtině se často používají slangové výrazy, které mohou vyjadřovat stejný význam jako "lavatory". Například "toaleta", "záchod", "záchůdek" nebo "klozet". Je však důležité si uvědomit, že tyto výrazy mohou být méně formální a mohou být preferovány spíše v neformálních situacích. Konečný výběr závisí na kontextu a úrovni formality, kterou chcete vyjádřit.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/us1Qnw-253D.jpg" alt="Naučte se překládat slovo "lavatory" z angličtiny do češtiny jako profesionál">

Naučte se překládat slovo "lavatory" z angličtiny do češtiny jako profesionál

Překládání slov z angličtiny do češtiny může být někdy trochu komplikované, zejména pokud se jedná o odborné termíny. Jedním z takových slov je i "lavatory". Jak ale toto slovo přeložit do češtiny jako profesionál?

Existuje několik možných překladů pro slovo "lavatory" v češtině, a záleží na kontextu, ve kterém se slovo používá. Níže najdete seznam překladů spolu s jejich významem:

  1. Toaleta – Tento termín je obecně nejpoužívanější v češtině a označuje všechny druhy veřejných i soukromých záchodů. Je to univerzální termín, který lidé běžně používají.

  2. WC – Jedná se o zkratku anglického výrazu "water closet" a je často používána ve formálních i neformálních situacích. Tento termín je spíše formálnější a obvykle se používá ve veřejných budovách.

Je důležité si uvědomit, že při překladu slova "lavatory" je klíčové pochopit kontext a zaměřit se na to, jaký význam se v daném případě nejvíce hodí. Překlady se mohou lišit v závislosti na situaci a místě, ve kterém se slovo používá. Děkujeme, že jste si přečetli náš článek o překladu slova "lavatory" do češtiny. Doufáme, že jsme vám přinesli užitečné informace a pomohli vám s překladem. Překládání slov může být občas skličující úkol, ale s naším anglicko-českým překladačem to může být jednodušší než kdy dříve. S našimi znalostmi a zkušenostmi v oboru překladu jsme tu, abychom vám pomohli s jakýmkoli jazykovým problémem. Pokud máte jakékoli další otázky nebo požadavky na překlady, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu pro vás a rádi vám pomůžeme.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *