Překlad: ferrule  – Anglicko Český Slovník
|

Překlad: ferrule – Anglicko Český Slovník

Vítejte! Dnes se zaměříme na překlad jednoho slova, které může být pro mnohé z nás trochu záhadou: ferrule. Patrně jste už slyšeli tento terminus technicus, ale nelze se ubránit pocitu, že jeho správný český ekvivalent vám stále uniká. Nebojte se, nejste sami. Překladatelské výzvy jsou běžnou součástí našeho každodenního života. V tomto krátkém článku vám poskytneme jasnou a srozumitelnou definici slova ferrule v českém kontextu. Ať už jste odborník, který hledá specifický termín, nebo prostě jen zvědavý nadšenec, který chce rozšířit své jazykové znalosti, máme pro vás pokryté. Připravte se na důkladnou analýzu a osvěžte si své slovní zásoby!
1. Nový anglicko-český slovník Překlad: ferrule - jak najít přesný význam?

1. Nový anglicko-český slovník Překlad: ferrule – jak najít přesný význam?

Jedním z nejnovějších přírůstků do světa anglicko-českých slovníků je právě vydaný slovník Překlad: ferrule. Pokud se ocitnete v situaci, kdy potřebujete přesněji znát význam tohoto anglického slova, budete potěšeni, že již máte k dispozici takovýto specializovaný slovník. Ferrule je termín, který často používají technici, inženýři, umělci a řemeslníci.

Co tedy vlastně znamená slovo ferrule? Ferrule je kovová nebo plastová manžeta nebo krytka, která se používá k posílení nebo ochraně konce trubek nebo drátů. Tento výraz je často spojován s elektrickými nebo vodovodními instalacemi, ale může se také vyskytovat v jiných oborech. Kovové ferrule poskytují pevnost a stabilitu, zatímco plastové ferrule slouží především k ochraně povrchu a snižování tření.

Pro rychlejší a snadnější vyhledávání přesného významu slova ferrule v tomto slovníku je pro vás připravena řada užitečných nástrojů. Můžete použít abecední seznam, abyste našli slovo ferrule nebo použít vyhledávací šablonu. Navíc, slovník obsahuje bohatý seznam s příklady použití věty, aby vám pomohl lépe porozumět kontextu a správnému použití slova ferrule. Ať už jste profesionál či začátečník v oboru, tento slovník vám poskytne přesné a spolehlivé informace o slovu ferrule.

2. Online slovník s překladem: ferrule - rychlé a spolehlivé řešení pro každého

2. Online slovník s překladem: ferrule – rychlé a spolehlivé řešení pro každého

Ferrule je termín, který se často vyskytuje v kontextu kabelářství a elektroniky. Pokud jste s tímto slovem dosud nesetkali, nemusíte se obávat. Naše online slovník s překladem je zde, aby vám poskytl rychlé a spolehlivé řešení pro každou situaci.

Co je tedy ferrule? Jedná se o malou kovovou nebo plastovou objímku, která se používá ke zpevnění a zalehčení kabelu nebo drátu. Je to základní součástka, která pomáhá zajistit bezpečné a spolehlivé připojení mezi kabelem a zařízením. Ferrule se často používá v elektronické výrobě, telekomunikacích, průmyslu a mnoha dalších odvětvích.

Naše anglicko-český slovník je tu pro vás, abyste měli rychlý a přesný překlad termínu ferrule. Využíváme širokého rozsahu ověřených zdrojů a odborníků, abychom vám poskytli nejaktuálnější a spolehlivé informace. Navíc, naše slovníková aplikace je snadno použitelná a přehledná, takže můžete rychle najít překlad slova ferrule, spolu s dalšími užitečnými informacemi. Nechte naši online slovník s překladem být vaším spolehlivým průvodcem při hledání správného významu slov a termínů.
3. Ferrule v anglicko-českém slovníku: Tipy a triky pro efektivní překlad

3. Ferrule v anglicko-českém slovníku: Tipy a triky pro efektivní překlad

Ferrule je termín, který často vyvolává zmatek při překladu z angličtiny do češtiny. Přestože je slovo ferrule relativně jednoduché, jeho správný překlad může představovat určité výzvy. Je proto důležité mít na paměti několik tipů a triků, které vám pomohou překládat tento termín efektivně a přesně.

Prvním krokem k úspěšnému překladu je porozumění významu slova ferrule. Ferrule je malá kovová, plastová nebo jiná koncovka používaná k zesílení nebo chránění konce kabelu, trubky nebo jiného materiálu. Je důležité si uvědomit, že překlad slova ferrule by měl zachovat jeho primární význam a zároveň vyhovovat kontextu, ve kterém je používáno.

Pro efektivní překlad slova ferrule je vhodné zvážit několik možností. Jedním z možných překladů je "konektor" nebo "mezisoučástka", které přesně vystihují primární význam tohoto termínu. Další možnosti mohou zahrnovat slova jako "zakoncovací prvek" nebo "ochranný kroužek". Nezapomeňte také vzít v úvahu specifický kontext vašeho překladu a použít vhodné synonymum, které bude nejvíce odpovídat významu termínu ferrule. S dodržením těchto tipů a triků budete schopni přeložit termín ferrule s jistotou a přesností, která je nezbytná pro kvalitní překlad.
4. Jak správně přeložit slovo ferrule do češtiny? Anglicko-český slovník vám poradí

4. Jak správně přeložit slovo ferrule do češtiny? Anglicko-český slovník vám poradí

Ferrule je v angličtině dost specifický termín, který se často objevuje v oblastech jako je průmysl, výroba, stavebnictví či elektrotechnika. V češtině není příslušný překlad úplně jednoduchý, ale naštěstí tu máme Anglicko-český slovník, který nám může poskytnout odpovědi na otázky překladu. Pokud hledáte správný překlad slova ferrule do češtiny, jste na správném místě!

Ferrule je obvykle popisován jako kovový nebo plastový komponent, který slouží k posílení nebo zakončení konce materiálu – například kabelů, trubek nebo drátů. Tímto způsobem se ferrule často používá v oblasti elektrotechniky nebo je velmi užitečná při montáži nebo opravách. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak správně přeložit slovo ferrule do češtiny, přečtěte si více v našem Anglicko-českém slovníku, který vám poskytne podrobné vysvětlení a možné překlady tohoto termínu.

5. Překlad ferrule: Nejlepší zdrojový slovník pro přesnou interpretaci anglického výrazu

Překlad slova "ferrule" je často hledaným termínem, zejména ve spojitosti s technickými obory, jako je elektronika a strojírenství. Ferrule je anglický výraz používaný k označení malého kovového prvku, který se používá k posílení a ochraně konektoru. Jedná se o malou krátkou trubičku, která je obvykle vyrobena z kovu, plastu nebo keramiky.

Ferrule se často používá v elektrotechnice jako součást konektorů, kdy slouží k upevnění a izolaci kabelu do konektoru. Díky této ochranné vrstvě je kabel připevněný pevně a zajišťuje správnou a bezpečnou komunikaci. V oboru metalurgie se ferrule používá k posílení a ochraně konců trubek nebo těl kovových součástek. Je to způsob, jak zabraňovat jejich poškození a prodloužit jejich životnost.

Pokud hledáte spolehlivý zdrojový slovník pro přesný a srozumitelný překlad anglického výrazu "ferrule", doporučujeme se obrátit na profesionální slovníky a online platformy zaměřené na překlad. S jejich pomocí můžete získat přesný překlad tohoto technického termínu v rámci kontextu, ve kterém ho potřebujete použít. Nezapomeňte, že dobrý překlad je klíčem k úspěchu ve vašem projektu, ať už jde o technickou dokumentaci, návody nebo technické komunikace s vašimi zákazníky.

6. Anglické slovo ferrule: Překlad a definice v českém slovníku pro lepší porozumění

Ferrule je anglické slovo, které je často užíváno ve spojitosti s různými technickými činnostmi a výrobky. Pro lepší porozumění vám přinášíme překlad a definici tohoto významného termínu z anglického do českého jazyka.

Překlad slova ferrule do češtiny se dá nejlépe popsat jako "sroub nebo kroužek používaný k ochraně, upevnění nebo posílení předmětu". Jedná se o malou, ale důležitou součástku, která se často používá v elektronice, telekomunikacích a dalších oblastech. Ferrule může být vyrobeno z různých materiálů, včetně kovů, plastů a skla.

V českém slovníku je slovo ferrule definováno jako "kroužek nebo pouzdro používané k upevnění nebo izolaci v elektronice, optice nebo šňůrovém vybavení". Je to výraz, který se používá v technickém prostředí a je nezbytný pro chování a funkčnost zařízení. Překlad slova ferrule do českého jazyka je klíčovým krokem k posílení vašeho slovníku a lepšímu porozumění příbuzným termínům. Doufáme, že vám tento článek přinesl jasnost ohledně významu slova "ferrule" a jak ho správně přeložit do češtiny. Překlad není vždy snadnou záležitostí, ale správné použití a porozumění slovům jsou klíčové pro úspěšnou komunikaci. Pokud potřebujete další překlady nebo jazykovou pomoc, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu, abychom vám poskytli profesionální a spolehlivé překladatelské služby.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *