Překlad: inch  – Anglicko Český Slovník
|

Překlad: inch – Anglicko Český Slovník

Vítejte! Možná jste tu, protože vás zajímá překlad slova "inch" do češtiny. Bez ohledu na to, zda jste novicem v jazykových studiích nebo zkušeným překladatelem, doufám, že vám tento článek poskytne užitečné informace. "Inch" je společně s mnoha dalšími anglickými výrazy termínem, který se často objevuje v českém kontextu. Nicméně, rozuzlení správného významu a vhodného překladu může být občas oříškem. Připojte se ke mně, a za chvíli budeme mít jasno v tom, co "inch" vlastně přesně znamená a jak ho přeložit do češtiny. Naše cesta za poznáním začíná právě teď!

1. Nejlepší způsob, jak přeložit "inch" do češtiny s pomocí Anglicko-českého Slovníku

Existuje mnoho situací, ve kterých potřebujete přeložit pojem "inch" z angličtiny do češtiny. Bez správného překladu může být komunikace obtížná a výsledek nedorozumění. Naštěstí vám zde přichází na pomoc Anglicko-český slovník, který je nejlepším způsobem, jak dosáhnout přesného překladu.

Anglicko-český slovník je uznávaný zdroj, který poskytuje širokou škálu překladů a významů slov. Když se zaměříme na překlad slova "inch", můžeme se spolehnout na tento slovník, aby nám poskytl přesné a relevantní informace. Bez ohledu na to, zda se jedná o technický termín nebo výraz běžně používaný v každodenním životě, Anglicko-český slovník je nesporně nejlepším zdrojem pro správný překlad.

Překlad "inch" může být v češtině "palce". Anglicko-český slovník poskytuje podrobný popis a vysvětlení tohoto výrazu, což nám pomáhá pochopit jeho správné použití. Je vždy důležité si uvědomit, že překlady mohou být kontextově závislé, a proto je třeba brát v úvahu celou větu nebo frázi, ve které se slovo "inch" vyskytuje. Anglicko-český slovník vám poskytne veškeré potřebné informace, abyste mohli provést přesný a kvalitní překlad. S jeho pomocí se už nemusíte obávat nedorozumění a špatné interpretace slova "inch".

Věřte mi, Anglicko-český slovník je vaším nejlepším přítelem, když jde o překlady. Jeho přesnost a spolehlivost vám umožní dosáhnout přesných a kvalitních překladů slova "inch". Bez ohledu na to, zda jste začátečník, pokročilý nebo nadšenec do jazyků, s Anglicko-českým slovníkem jste vždy na správné adrese.

2. Přesný význam slova "inch" v Anglicko-českém Slovníku a jeho vhodné české překlady

"

Anglické slovo "inch" je specifické měrné označení, které může v českém překladu představovat určité výzvy. Jedná se o jednotku délky, která je běžně používána v anglicky mluvících zemích, jako například Ve Spojených státech amerických a Ve Spojeném království. Přesné měření v inchích je jedním z hlavních příkladů rozdílu v měrných jednotkách mezi angličtinou a češtinou.

Při překladu slova "inch" do češtiny je vhodné použít termín "palce". Jedná se o běžně používané české ekvivalentní označení, které pomáhá vyjádřit přesný význam anglického výrazu. Například, pokud v anglicko-českém slovníku najdete slovní spojení "5 inches", jeho správným českým překladem by bylo "5 palců". Využití termínu "palce" je tak přesným způsobem, jak vyjádřit délku v inchích v češtině.

Je důležité si uvědomit, že tento překlad není pouze volbou našeho anglicko-českého slovníku, ale také obecně uznávanou normou pro překlad termínu "inch" do češtiny. Tento způsob překladu je v českém jazyce přijatý a běžně používaný, aby se zajistilo správné vyjádření délky v anglicko-českém kontextu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/gdb327b441dfda6342e054fe0a17c3d18303020c95ddd670f66b058ac1eeb2d5cb13e82dca6bd7c188366743802685eb0be3bfe55353bc884084baed16e127b62_640.jpg" alt="3. Jak správně používat a překládat výraz "inch" s pomocí Anglicko-českého Slovníku">

3. Jak správně používat a překládat výraz "inch" s pomocí Anglicko-českého Slovníku

Zda jste amatérský překladatel nebo zkušený profesionál, čelit výrazu "inch" při překladu z angličtiny do češtiny může být náročné. Inch je imperiální měrná jednotka délky, která se používá hlavně v anglicky mluvících zemích. Pokud se potřebujete orientovat v překladu tohoto výrazu, s nápovědou Anglicko-českého Slovníku to bude hračka!

  1. Překlad "inch" jako substantivum:

    • V češtině se výraz "inch" překládá jako "palce". Tato jednotka se používá pro vyjádření délky a je rovna přibližně 2,54 centimetrů.
    • Například: "Měl jsem jenom dvě palce vzdálenosti od výhry."
  2. Překlad "inch" jako sloveso:
    • Když se "inch" používá jako sloveso, může se přeložit jako "plazit se" nebo "posouvat se pomalu".
    • Příklad: "Reklama na tenhle výrobek ho posunula jen o pár centimetrů kupředu."

Při použití Anglicko-českého Slovníku se můžete spolehnout na přesné a důvěryhodné překlady výrazu "inch". Kromě toho vám tento slovník poskytne další užitečné informace o významu a správném použití slova, aby váš překlad vypadal přirozeně a profesionálně. Mějte na paměti, že každý kontext může vyžadovat jiný překlad, takže se ujistěte, že vybíráte ten správný význam, který odpovídá dané situaci.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g20a23c6c8a3b8da4ec227c3d63d3cf009513aae9315adfc3bf6490006a503f9ed7c485a2f7d69b58836428e17ba9f96311f6278ad34bd93e69bfd67ccf4190ca_640.jpg" alt="4. Nejběžnější významy a synonyma pro slovo "inch" v Anglicko-českém Slovníku">

4. Nejběžnější významy a synonyma pro slovo "inch" v Anglicko-českém Slovníku

Slovo "inch" je důležité slovo v anglickém jazyce a má několik významů a synonym. V anglicko-českém slovníku můžeme najít několik nejběžnějších významů tohoto slova a také jeho ekvivalenty v češtině. Zde je přehled těchto významů a synonym:

  1. Jednotka délky: Inch je jednotkou délky ve Spojených státech a některých dalších zemích. Je roven přibližně 2,54 centimetrů. V češtině se často používá ekvivalentní termín "palce", který se rovná přibližně jednomu palci.

  2. Typ měření obrazovky: Inch se také používá ke specifikaci velikosti obrazovky. Například "13-inch laptop" znamená laptop s 13 palcovou obrazovkou. V češtině se používá ekvivalent "palcový", například "laptop s 13 palcovou obrazovkou".

Existuje samozřejmě více významů a synonym pro slovo "inch", ale tyto jsou nejběžnější. Pokud se chcete dozvědět více, podívejte se na anglicko-český slovník a objevte široké spektrum významů tohoto zajímavého slova.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g604c1d0237e2ee4e26a719712ea7445c36205e53f5e31f18182082228856cd44bb235d7ebf757d81305af6a5f84ff6343551f7be029878901a2e956c4fb73a4f_640.jpg" alt="5. Praktické tipy pro překlad slova "inch" do češtiny s využitím Anglicko-českého Slovníku">

5. Praktické tipy pro překlad slova "inch" do češtiny s využitím Anglicko-českého Slovníku

Although překlad slova "inch" do češtiny může znít komplikovaně, s malou pomocí můžete tento proces zvládnout snadno a efektivně. V dnešním příspěvku se podíváme na několik praktických tipů, jak přeložit slovo "inch" s využitím Anglicko-českého Slovníku.

  1. Prozkoumejte přesné významy: Před zahájením překladu je důležité pochopit různé významy slova "inch". V Anglicko-českém Slovníku najdete přesné definice a popisy, které vám pomohou vybrat správný překlad. Například, "inch" může znamenat "palce" ve smyslu délky, ale také se používá v metaforickém slova smyslu. Zkuste porovnávat různé definice a najděte tu, která nejlépe odpovídá kontextu, ve kterém se vám vyskytuje slovo "inch".

  2. Použijte vhodné synonyma: Pokud vám překlad slova "inch" připadá obtížný, můžete vždy sáhnout po vhodném synonymu. Anglicko-český Slovník vám může poskytnout širokou škálu alternativních slov, která mohou být vhodná v daném kontextu. Například, místo "inch" můžete použít "palec" nebo "šroubovák", v závislosti na specifickém významu a použití. Prozkoumejte seznam synonym a zvažte, jaké by mohlo být nejlepší pro váš překlad.

S těmito praktickými tipy a s pomocí Anglicko-českého Slovníku nebudete mít žádný problém s překladem slova "inch". Buďte věrní kontextu a používejte správné definice a synonyma. Pamatujte si, že překlad není jen o jedné správné odpovědi, ale o nalezení nejvhodnějšího významu pro daný text.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g37ed5a6777bc921561dc4d501305b645bac2f2d6478488c2768c518ce44f4a471037ac744114328b168e93c0672de14faacf42f09d4b15cc427b81b2a59ee6c1_640.jpg" alt="6. Problém se slovem "inch"? Zjistěte, jak jej správně přeložit s Anglicko-českým Slovníkem!">

6. Problém se slovem "inch"? Zjistěte, jak jej správně přeložit s Anglicko-českým Slovníkem!

Překlad slova "inch" může být pro některé lidi trochu zapeklitý. Pokud jste někdy narazili na tento problém, nebojte se, nejste sami. Slovo "inch" se běžně používá ve spojení s měřením délky, zejména v anglicky mluvících zemích. Jeho správný překlad do češtiny může však být poněkud matoucí.

Jednou z nejjednodušších způsobů, jak najít správný překlad slova "inch", je použít Anglicko-český Slovník. Na této stránce najdete přesný a spolehlivý překlad tohoto slova, spolu s dalšími užitečnými informacemi týkajícími se jeho významu a správného použití. Nejenže vám tento slovník poskytne přesný překlad, ale také vám pomůže pochopit všechny nuance a kontext, ve kterých se slovo "inch" používá. Přeskočte zmatení a přesně přeložte slovo "inch" pomocí Anglicko-českého Slovníku!

Nenechte se zaskočit slovem "inch" při překladu z angličtiny do češtiny. S Anglicko-českým Slovníkem získáte odpovědi na všechny své otázky ohledně správného překladu tohoto slova. Přenosného, srozumitelného a spolehlivého překladu, který vás přesně naviguje v jazykovém prostoru. Překlad slova "inch" nemusí být problém, pokud máte správný nástroj po ruce. Vytvořte pevný základ pro všechny vaše překladové potřeby s Anglicko-českým Slovníkem a s důvěrou překládejte slovo "inch" správně do češtiny. Doufáme, že vám náš článek poskytl užitečný přehled o významu slova "inch" a jeho českém překladu. Překladatelské úkoly mohou být často náročné a přesné porozumění slovům je klíčové. V případě, že si přejete přeložit další úryvky textu, zjistit více o slovníku nebo se dozvědět o jiných překladech, naše webové stránky jsou tu pro vás. Máme za sebou více než deset let zkušeností v oboru a naše tým slovníkářů se neustále snaží přinášet kvalitní a přesné překlady. Pokud máte jakékoliv otázky či požadavky, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme s vašimi překladatelskými potřebami a zajistíme, aby váš text byl dokonalý.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *