Co Znamená drawn ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená drawn ? Anglicko Český Slovník

Víte, že i ty nejmenší slova mohou mít občas zádumčivý význam? A jedním z nich je slovíčko "drawn". Mohl byste si myslet, že víte, co to znamená, ale každý jazyk přináší svá vlastní překvapení. Takže, pokud si chcete rozšířit svou jazykovou paletu o další nuance, přišli jste na správné místo! V tomto článku vám rád přiblížím význam termínu "drawn" a jeho český ekvivalent. Připravte se na zvědavou a osvěžující jazykovou výpravu – nenechte se ujet, protože překvapení číhá za každým slovem!

– Význam a použití slova "drawn" ve slovníku

Význam a použití slova "drawn" ve slovníku:

Slovo "drawn" představuje minulý příčestí od slovesa "draw". V anglicko-českém slovníku se jedná o výraz, který má několik významů a použití. Zde je přehled několika hlavních významů:

  1. Vyčerpaný či unavený – Slovo "drawn" se často používá pro popis stavu vyčerpanosti nebo únavy. Například: "Po dlouhé cestě byl úplně vyčerpaný a jeho obličej byl bledý a drawn."

  2. Nakreslit nebo vtáhnout – Dalším významem slova "drawn" je akce nakreslení nebo vtáhnutí něčeho. Tento význam je často využíván ve spojení s uměleckým vyjádřením nebo kreslením. Například: "Umělec drawn do detailu portrét svého milovaného psa."

  3. Přitahovat nebo vyvolávat pozornost – Slovo "drawn" může také popisovat schopnost něčeho či někoho přitahovat nebo vyvolávat pozornost. Tento význam se často používá v souvislosti s reklamou nebo médii. Například: "Reklama na nový film měla drawn mnoho diváků do kina."

Je důležité si uvědomit, že přesný význam a použití slova "drawn" se může lišit v závislosti na kontextu. Pokud se chcete dozvědět více o jeho dalších významech nebo použití, můžete se podívat do anglicko-českého slovníku nebo se poradit s rodilým mluvčím.

– Jak správně používat slovo "drawn" v anglicko-českém slovníku

Slovo "drawn" je jedním z těch slov, které se často objevuje v anglicko-českých slovnících. Přestože je to relativně běžné slovo, jeho správné použití může být poněkud matoucí. V tomto článku si detailněji probereme, co přesně toto slovo znamená a jak se správně používá.

  • "Drawn" je minulý příčestí slovesa "draw", které v češtině znamená kreslit. Toto slovo je výrazně spojené s aktem vytváření obrazů, ale může se také použít v různých kontextech. Například, pokud něco kreslíte, měli byste říci "I am drawing" (kreslím) nebo "I drew" (nakreslil jsem).

  • Dalším významem slova "drawn" je vyčerpaný nebo unavený. V této souvislosti se používá obvykle ve spojení s osobou, jako například "She looks drawn" (vypadá unaveně). Tento význam je často spojován s fyzickou, ale také emoční vyčerpaností.

Mějte na paměti, že v angličtině může být mnoho významů jednoho slova a vždy závisí na kontextu. Pokud se chcete naučit lépe porozumět a používat slovo "drawn", je nejlepší se podívat na konkrétní věty a situace, ve kterých je použito. Tak se budete moci stát opravdovým odborníkem na jeho správné použití v anglicko-českém slovníku.

– Co znamená slovo "drawn" a jak ho přeložit do češtiny

Máte se někdy potýkali s anglickým slovem "drawn" a máte zájem se dozvědět, co přesně znamená a jak ho přeložit do češtiny? V tomto článku se zaměříme právě na tuto frázi a poskytneme vám užitečné informace pro vaši angličtinu i češtinu.

Slovo "drawn" je minulým participem slovesa "draw". Vyjadřuje akci kreslení nebo tažení, a to zejména ve vztahu k tužkou, perem nebo jinými nástroji. Může znamenat vytáhnout nebo vytáhnout ven, a to zejména v souvislosti se štítkem nebo kartou. Například, když řekneme "He drew a picture" (On nakreslil obrázek), popisujeme akci kreslení. Nebo když řekneme "She drew a card from the deck" (Vylosovala kartu ze sady), vyjadřujeme, že vybrala jednu kartu.

Překlad slova "drawn" do češtiny je v závislosti na kontextu. Pro vyjádření kreslení nebo tažení můžeme použít slova jako "nakreslený", "nakreslit" nebo "čerpat". Pro vyjádření vytahování nebo vytahování ven můžeme použít slova jako "vytáhnout", "vyndat" nebo "losovat". Je důležité, abychom brali v úvahu kontext a význam věty, ve které se slovo "drawn" vyskytuje, abychom jej správně přeložili do češtiny.

Doufám, že vám tyto informace pomohou lépe porozumět slovu "drawn" a jeho překladu do češtiny. Pokud máte další otázky, neváhejte se na nás obrátit.

– Výklad slova "drawn" ve slovníku: anglicko-česká interpretace

Výklad slova "drawn" ve slovníku: anglicko-česká interpretace

Slovo "drawn" je jedním z těch anglických výrazů, který může být poněkud matoucí. Má však několik významů, které je důležité si uvědomit, abychom správně porozuměli jeho kontextu. Zde je anglicko-česká interpretace tohoto slova:

  1. Vyčerpaný nebo unavený – Tento význam se převážně používá, když se hovoří o lidských emocích nebo fyzickém vyčerpání. Například: "Po dlouhém maratonu se cítila opravdu drawn" (vyčerpaná).

  2. Nakreslený – Tento význam se používá, když se hovoří o výtvarném vyjádření nebo o kresbě. Například: "Na stěně visí krásně drawn portrét" (nakreslený portrét).

Je důležité si uvědomit, že význam slova "drawn" závisí na kontextu, ve kterém se používá. Proto je vždy nutné brát v úvahu celé souvislosti a využívat český slovník jako referenční zdroj pro správné pochopení významu slova "drawn".

Doufám, že vám tato anglicko-česká interpretace slova "drawn" pomohla lépe porozumět jeho významu a použití v anglickém jazyce.

– Slovník překladů: jak vyjádřit význam slova "drawn" do češtiny

Slovník překladů: jak vyjádřit význam slova "drawn" do češtiny

Pokud se ve vaší anglické konverzaci nebo v textu setkáte se slovem "drawn" a hledáte ten správný překlad do češtiny, je zde pro vás dostatek možností, jak vyjádřit jeho význam. Následující přehled nabízí širokou škálu variant, které vám umožní komunikovat bezchybně a přesně.

  1. Vyčerpaný – "drawn" může popisovat fyzickou únavu nebo byť vzhled člověka, který je vyčerpaný z důvodu dlouhého úsilí nebo nedostatku spánku. Například: "Po celodenním pracovním maratonu jsem se cítila úplně vyčerpaná a drawn."

  2. Vyzáblý – dalším možným významem slova "drawn" je popis slabého nebo vyzáblého zjevu. Může se použít k popisu něčího vzhledu, který prozrazuje únavu, stres nebo nemoc. Například: "Po dlouhé nemoci jsem vypadala drawn a vyzáblá."

  3. Vytržený – ačkoli to není nejčastější význam, "drawn" může být použito také k popisu něčeho, co je vzdálené nebo odtržené od reality. V této souvislosti lze použít ve spojení s něčím nevěrohodným, fantastickým nebo nadpřirozeným. Například: "Příběh, který mi vyprávěl, byl tak drawn až se mi zdálo, že je ze světa snů."

Nyní, když znáte tři možné významy slova "drawn" a jak je vyjádřit česky, můžete si být jisti, že budete správně porozumět a používat tento výraz ve vhodném kontextu.

– Slovník anglického slova "drawn" a jeho význam v češtině

V češtině může anglické slovo "drawn" získat několik významů a použití. Jednou z možných interpretací je příčestí minulého času od slovesa "draw". To může odkazovat na činnost vykreslování nebo kreslení výtvarného díla. Příkladem by mohla být věta: "Přátelka byla zahloubána do svého nového výtvarného projektu a celý den strávila s vykreslováním portrétu."

Dalším významem slova "drawn" může být přídavné jméno, které popisuje něco, co je vyčerpané, unavené nebo bez energie. Tímto významem se slovo "drawn" často používá ve spojení s emocionálním nebo fyzickým vyčerpáním. Například: "Po náročném dni na práci se cítil vyčerpaný a úplně vytažený."

Je důležité si uvědomit, že význam slova "drawn" může být ovlivněn kontextem, ve kterém se nachází. Doporučuji konzultovat kontext a případně využít anglicko-český slovník, abyste našli nejlepší ekvivalent v češtině pro dané použití slova "drawn". Doufáme, že náš anglicko-český slovník vám poskytl užitečný náhled na význam slova "drawn". Snažili jsme se přinést jasný a srozumitelný výklad tohoto termínu, aby vám pomohl lépe porozumět jeho významu a použití v angličtině. Pokud se chcete rozšiřovat ve svých jazykových dovednostech nebo se jednoduše seznamovat s novými slovy, naše anglicko-české slovníky jsou tu, aby vám pomohly. Ať už jste začátečník či pokročilý, doufáme, že si užíváte objevování nových slov a rozšiřování své slovní zásoby. Děkujeme vám za váš zájem a přejeme vám mnoho úspěchů s vaším studiem angličtiny.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *