alternate  – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník
|

alternate – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník

Vítejte! V dnešním článku se zaměříme na zajímavý a užitečný téma: alternativní – Co to vlastně znamená? Tento anglicko-český slovník se stane vaším spolehlivým průvodcem při hledání přesných překladů a významů slova "alternate" a jeho odvozenin. Možná jste se již setkali s tímto termínem, ale nejste si jistí, co přesně tím v angličtině myslíme. Nemějte obavy, v tomto článku vám poskytneme ucelený přehled a podrobné vysvětlení tohoto slova. Připravte se na objevení nových znalostí a zvýšení vaší jazykové dovednosti!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g0b2111c30bb2255ef0e22177e0a863c80ee33f9a32770a8e912e5255216b0067bb85111bd30ec8aceec5ad2f180055df8c756abe596448b28b2e03ce6754d4f9_640.jpg" alt="Co je "alternate" a jaký význam má v anglicko-českém slovníku?">

Co je "alternate" a jaký význam má v anglicko-českém slovníku?

Alternate je slovo, které je často užíváno v angličtině a má různé významy. V anglicko-českém slovníku se však většinou překládá jako „alternace“ či „střídání“. Jde o termín, který vyjadřuje možnost nahrazení jednoho prvku jiným, střídání nebo cyklickou směnu. V různých kontextech může mít význam i jako náhradní, deviantní či nespecifická varianta něčeho.

Ve spojení s anglicko-českým slovníkem vyjadřuje „alternate“ tedy možnost nalézt český ekvivalent nebo najít odlišný výraz pro stejný pojem. Výhodou tohoto slovníku je, že nabízí různé alternativy českých slov, které mají podobný význam nebo se používají ve stejném kontextu. Tímto způsobem může „alternate“ pomoci překladatelům, studentům angličtiny a všem ostatním, kteří se zajímají o jazyky a jejich srovnávání.

 

Jak správně používat slovo

Jak správně používat slovo „alternate“ v anglicko-českém kontextu?

Pokud se vám anglický výraz „alternate“ zdá záludný a nejasný, nejste sami. Tento výraz má totiž několik významů a jeho správné použití může být matoucí. V angličtině se slovo „alternate“ může používat jak jako adjektivum, tak jako sloveso. V kontextu, který se týká posloupnosti nebo výměny, může být alternativním překladem slova „alternativní“ nebo „střídavý“. Například: „alternate routes“ by se v češtině dalo přeložit jako „alternativní trasy“.

Na druhou stranu, ve spojení s termíny jako „alternate reality“ nebo „alternate universes“, slovo „alternate“ znamená „alternativní“ nebo „paralelní“. Je to často používáno v souvislosti s vědeckou fikcí a fantazií. Například: „alternate reality“ můžeme přeložit jako „paralelní svět“.

Zkuste seznámit se s významem slova

Zkuste seznámit se s významem slova „alternate“ v anglicko-českém slovníku!

Vítejte v dalším části našeho anglicko-českého slovníku, kde se dnes podíváme na slovo „alternate“. Toto slovo je jedním z těch, která se často objevují v angličtině, ale mohou být méně známá pro české mluvčí. Pojďme se podívat na význam a použití tohoto slova.

„Alternate“ je slovo, které se používá jako přídavné jméno i jako sloveso. Jako přídavné jméno znamená „střídavý“ nebo „na oplátku“. Například: „She works alternate weekends“ (Pracuje ve střídavých víkendech). Jako sloveso se „alternate“ používá s významem „střídat“ nebo „vystřídat“. Například: „They will alternate the lead roles in each performance“ (Budou střídat hlavní role při každém představení).

Existuje také další význam, který slovo „alternate“ může mít, a to je ve spojení s alternativami. Používá se k popisu něčeho, co je jiné nebo odlišné. Například: „He presented us with an alternate plan“ (Představil nám alternativní plán). Zde se „alternate“ používá k označení náhradní nebo alternativní možnosti.

Doufáme, že vám tyto informace pomohly lépe porozumět významu slova „alternate“ v anglicko-českém slovníku. Pamatujte, že je vždy užitečné naučit se nová slova a jejich významy, abyste byli schopni komunikovat efektivně ve svém anglickém jazykovém dovednostech.
Co znamená

Co znamená „alternate“ a jaké jsou jeho české ekvivalenty?

Alternate je slovo, které často potkáváme v anglickém jazyce a může představovat různé věci. V obecném smyslu může „alternate“ znamenat „střídavý“ nebo „náhradní“. V kontextu například časové osy se slovo „alternate“ používá k označení střídání, například střídání mezi dvěma událostmi nebo periodami. Je tedy často užíváno k vyjádření obměny či náhrady.

Dalším významem slova „alternate“ může být „jiný“ nebo „odlišný“. V této souvislosti se používá pro popis věcí, které se liší od něčeho jiného a které slouží jako alternativa či možnost volby. Například, když hledáte alternativu nebo jinou možnost pro zpracování úkolů ve workovém procesu.

Existují také různé české ekvivalenty pro slovo „alternate“, které v závislosti na kontextu mohou být vhodnější. Jako příklad můžeme uvést „střídavý“, „náhradní“, „jiný“ nebo „odlišný“. Je důležité si však uvědomit, že každý překlad má svá specifická použití a závisí na konkrétním kontextu věty.

Anglický výraz „alternate“ vám přinášíme v kontextu českého slovníku!

Víte, co znamená anglický výraz „alternate“? Možná jste ho někdy slyšeli či četli a tápe vám hlavou, jak ho správně přeložit do češtiny. V našem Anglicko-Českém slovníku se vám dnes rádi podělíme o význam tohoto zajímavého termínu.

„Alternate“ ve svém základním významu znamená „střídající se“ nebo „střídavý“. Používá se například k popisu procesu nebo stavu, kdy něco vystřídá nebo nahradí jinou věc. Je to pojem často využívaný v různých kontextech, například v technických oborech, hudbě či jazykových výměnách. Může také označovat alternativní možnost nebo volbu.

Ve slovníku můžete nalézt i několik dalších významů a překladů „alternate“ v různých souvislostech. Mezi ně patří například „náhradní“, „rozlišovací“ či „střídavý“. Je zajímavé sledovat, jak se tento anglický výraz adaptuje a nachází nové použití v českém jazyce.

Ať už jste začátečníkem v učení angličtiny či jazykovým nadšencem, využití „alternativ“ je důležitým krokem ke zlepšení jazykových dovedností. S naším slovníkem si můžete snadno osvojit nová slova a fráze, které vám pomohou při komunikaci nebo porozumění anglickému textu.

Začleňte výraz „alternate“ do svého bohatého anglicko-českého slovníku!

Výraz „alternate“ je jedním z těch slov, které se často objevují v anglickém jazyce a které byste měli začlenit do svého českého slovníku. Ale co to vlastně znamená? V anglickém jazyce má termín „alternate“ několik významů a je používán v různých kontextech.

V prvním významu znamená „alternate“ něco jako „střídavý“ nebo „postupný“. Tímto termínem můžeme označit něco, co se střídá s něčím jiným nebo se vyskytuje ve střídavém rytmu. Například, „alternate days“ by se mohlo přeložit jako „střídavé dny“ nebo „daytime alternate“ jako „střídavý denní režim“. V tomto smyslu lze termín „alternate“ použít v různých oblastech, jako jsou plánování, architektura, matematika atd.

V druhém významu znamená „alternate“ něco jako „náhradní“ nebo „jiný“. To znamená, že termín „alternate“ je také používán pro označování něčeho, co slouží jako alternativa k něčemu jinému. Například, „alternate route“ by se mohlo přeložit jako „náhradní trasa“ nebo „alternate solution“ jako „alternativní řešení“. V této kontextu je termín „alternate“ často používán při hledání alternativních možností, řešení nebo cest.

Poznávání a používání výrazu „alternate“ ve svém anglicko-českém slovníku vám umožní rozšířit svůj jazykový repertoár. Budete schopni správně pochopit a použít tento výraz ve správných kontextech. Takže neváhejte a přidejte si „alternate“ do svého bohatého anglicko-českého slovníku a objevte další nuance anglického jazyka! Doufám, že tento článek vám poskytl užitečné informace o významu slova „alternate“ a jeho překladu do češtiny. Jako odborný copywriter s více než 10 lety zkušeností jsem se s touto tématikou setkal mnohokrát a rád bych vám pomohl s jakýmkoli dalším překladem či vysvětlením. Mám bohaté znalosti anglického i českého jazyka a jsem schopen přizpůsobit se vašim potřebám a představám. Pokud budete mít jakékoliv dotazy, neváhejte mě kontaktovat. Rád vám pomůžu s rozšiřováním vašich jazykových schopností.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *