felony  – Co to znamená? Anglicko Český Slovník
|

felony – Co to znamená? Anglicko Český Slovník

V časté komunikaci s anglickými kolegy se můžeme setkat s termínem "felony". Tento anglický výraz, který snadno vyvolává zvědavost a nejistotu, si zaslouží bližší pohled. Co to tedy znamená? Jaká je jeho přesná definice a jaké dopady má na naše právní systémy? V tomto článku se zaměříme na význam a výklad pojmu "felony" a poskytneme vám jasný a stručný anglicko-český slovník, který vám pomůže v porozumění tohoto právního termínu. Tak pojďme se společně ponořit do světa "felony" a rozšířit naše znalosti ve slovní zásobě právní terminologie.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/LrlBMh1YCLSGzBo-253D.jpg" alt="1. Zjistěte, co znamená pojem "felony" v anglicko-českém slovníku a jaké jsou jeho důsledky!">

1. Zjistěte, co znamená pojem "felony" v anglicko-českém slovníku a jaké jsou jeho důsledky!

Pojetí trestného činu v anglicko-českém slovníku sahá až do hlubin právního systému obou zemí. Pokud se ptáte, co přesně znamená termín "felony," přinášíme vám několik klíčových informací. Trestný čin tohoto typu je považován za vážný a jeho dopad na obžalovaného může být značný. Věnujte pozornost následujícím bodům, které vám pomohou lépe porozumět slovnímu spojení "felony":

  1. Rozdíl mezi "felony" a "misdemeanor": Za velmi důležitý krok je třeba považovat rozlišení mezi dvěma základními kategoriemi trestných činů. "Felony" se obecně překládá jako "zločin" a představuje trestný čin vyšší vážnosti než "misdemeanor." Příkladem "felony" může být vražda, těžká loupež či držení nelegálních drog s úmyslem distribuce.

  2. Důsledky spojené s "felony": Spáchaní trestného činu "felony" si často vyžaduje tvrdé tresty, které se mohou lišit dle právního systému dané země. Mezi důsledky takového jednání patří vězení, finanční pokuty, ztráta možnosti získání řidičského průkazu, vyloučení z určitých povolání či ztráta voličských práv.

Pamatujte si, že právní termíny a jejich významy se mohou lišit, a proto je důležité se řídit přesnou definicí daného právního systému, abyste měli jasný obraz o důsledcích spáchaného trestného činu "felony." Seznamte se s anglicko-českým slovníkem a v případě nejasností vyhledávejte informace u odborníků, kteří vás mohou detailně informovat.

<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-hbF4m19euHJlWParR5ndFtGE/user-LvW5RnxDGryy8vL5TMETWFfC/img-nEzShwTEKFyxDij398h6BxKV.png?st=2023-10-25T22%3A37%3A59Z&se=2023-10-26T00%3A37%3A59Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-25T22%3A24%3A30Z&ske=2023-10-26T22%3A24%3A30Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=YzwxVvQ1v7XI%2BwQHjUdrn4FEc7kDVU43TkDsRSkYqIg%3D" alt="2. Jaký je rozdíl mezi "felony" a "misdemeanor"? Přeloženo do češtiny v našem slovníku">

2. Jaký je rozdíl mezi "felony" a "misdemeanor"? Přeloženo do češtiny v našem slovníku

Felony a misdemeanor jsou oba pojmy, které se týkají klasifikace trestných činů v právním systému Spojených států. Je důležité rozlišovat mezi těmito dvěma pojmy, neboť mají různé právní důsledky a trestní sazby. Zde je přehled o tom, jaký je rozdíl mezi "felony" a "misdemeanor".

  1. Felony:

    • Felony je vážnější trestný čin než misdemeanor.
    • Tresty za spáchání felony jsou obecně větší a mohou zahrnovat dlouhodobé vězení, pokuty nebo obojí.
    • Příklady felony zahrnují vraždu, ozbrojenou loupež, znásilnění a další závažné zločiny.
    • Přesnost překladu do češtiny je důležitá, abyste porozuměli významu tohoto termínu v právním kontextu.
  2. Misdemeanor:
    • Misdemeanor je méně závažný trestný čin než felony.
    • Tresty za spáchání misdemeanor jsou obecně kratší a často se jedná o pokuty, krátkodobé vězení nebo podmíněný trest.
    • Příklady misdemeanor zahrnují krádeže v menší hodnotě, výtržnictví či podvod.
    • Překlad tohoto termínu do češtiny vám pomůže porozumět jeho významu, pokud se setkáte s ním v anglickém textu.

Doufáme, že vám tento přehled pomohl lépe porozumět rozdílu mezi "felony" a "misdemeanor". Pokud se v právním kontextu setkáte s těmito termíny, je důležité si být vědom jejich významu a právních důsledků, které s sebou nesou.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/6z4dDrxVLHwmP14hiLMqPys9Qk-253D.jpg" alt="3. Znáte význam slova "felony"? Objevte jeho překlad a zjistěte, jak se používá v českém právním systému">

3. Znáte význam slova "felony"? Objevte jeho překlad a zjistěte, jak se používá v českém právním systému

V překladu slovo "felony" znamená "těžký zločin". Jedná se o vážný trestný čin, který je považován za mnohem závažnější než trestné přestupky nebo drobné prohřešky. V českém právním systému je felony často označován jako "zločin", a představuje jeden ze dvou druhů trestných činů, které jsou spáchané s vysokou mírou závažnosti a mohou být potrestány odnětím svobody.

Felony je často spojován s vážnými zločiny, jako jsou vraždy, únosy, loupeže nebo obchodování s drogami. Tyto trestné činy mají za následek dlouhodobé odnětí svobody, často po dobu několika let až desetiletí. V případě, že osoba spáchá felony, je pravděpodobné, že bude čelit tvrdšímu trestu a bude považována za vážného zločince.

Je důležité si uvědomit, že felony v českém právním systému je jasně definován a existuje legislativní rámec, který určuje, jaké činnosti jsou považovány za felony a jaké jsou tresty za jejich spáchání. V případech, kdy můžete čelit obvinění z těžkých trestných činů, je vždy nezbytné vyhledat odbornou právní radu od zkušeného advokáta, který vám pomůže porozumět vašim právům a pomůže vám při vaší obraně vůči obviněním, která vám hrozí.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/PS866Jlugbnj7sArnkLPUSDS0GzRi5hbA-253D.jpg" alt="4. Co je to "felony"? Přeložte si tento anglický termín do českého jazyka">

4. Co je to "felony"? Přeložte si tento anglický termín do českého jazyka

Co je to ‚felony‘? Přeložte si tento anglický termín do českého jazyka"

Felony je termín z angličtiny, který se používá v právním kontextu a má své specifické významy. Zatímco v češtině nemáme přímý ekvivalent, překládá se obvykle jako "těžký zločin" nebo "zločin závažných následků". Jedná se o kategorii vážných a závažných trestných činů, které jsou v českém právním systému klasifikovány podle závažnosti.

V Americe, kde se tento termín často používá, felony označuje trestné činy, které jsou vážnější než trestné činy klasifikované jako přečiny. Může se jednat o život ohrožující zločiny, například vraždu, znásilnění, ozbrojenou loupež nebo obchodování s drogami ve větším rozsahu. Felony je považován za vážnější zločin než misdemeanor, který je méně závažný a často nese kratší tresty.

Přeložení termínu "felony" do češtiny může být náročné, protože právní systémy se mohou lišit. Je důležité poradit se s odborným překladatelem se znalostí práva, který může nalézt nejvhodnější ekvivalent v češtině pro daný kontext. Překlad by měl zachovat důležitost a závažnost termínu "felony" a zároveň přesně popsat jeho význam v českém prostředí.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/y7CwXWiDnJCS6OFBor7iiPM6ej5fpCx4-253D.jpg" alt="5. Jaké jsou kategorie trestných činů a co znamená pojmu "felony" v česko-anglickém slovníku?">

5. Jaké jsou kategorie trestných činů a co znamená pojmu "felony" v česko-anglickém slovníku?

Felony je termín používaný v právním systému k označení závažného trestného činu. V česko-anglickém slovníku se "felony" překládá jako "těžký zločin" nebo "trestný čin", který je trestán vězením s delší délkou odnětí svobody než ostatní kategorie trestných činů.

Existují různé kategorie trestných činů, které se mohou lišit v závislosti na právním systému dané země. Mezi nejčastější kategorie patří majetkové trestné činy, násilné trestné činy, sexuální trestné činy, zločiny motivované nenávistí, korupce a organizovaný zločin. Všechny tyto kategorie se mohou stát podkladem pro prohlášení činu jako "felony" v případě, že je považován za zvláště závažný.

Je důležité si uvědomit, že každá země má vlastní právní systém a definice jednotlivých trestných činů mohou varirovat. V případě, že se dostanete do kontaktu s právem cizí země, je dobré konzultovat právníka nebo odborníka na daný právní systém, aby vám pomohl porozumět různým kategoriím trestných činů a jejich překladu do angličtiny.

Pamatujte, že trestné činy jsou vážnou záležitostí a ignorování nebo nepochopení jejich definice a důsledků může mít pro vás negativní následky. Je tedy důležité se seznámit s právním systémem příslušné země a poradit se s odborníkem, pokud máte otázky ohledně kategorií trestných činů a jejich překladu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/s3yjFtCmhbUBE-253D.jpg" alt="6. Slovníkový výraz "felony" v českých právních systémech. Jaké jsou jeho významy a překlad do češtiny?">

6. Slovníkový výraz "felony" v českých právních systémech. Jaké jsou jeho významy a překlad do češtiny?

Slovníkový výraz "felony" je často používaný termín v českých právních systémech. Toto slovo má spoustu významů a význam se může lišit v závislosti na kontextu. Přestože slovo "felony" nemá přímý ekvivalent v českém jazyce, existuje několik možných překladů, které zachycují různé aspekty tohoto trestného činu.

Překlady slova "felony" do češtiny zahrnují termíny jako "těžký zločin", "trestný čin" nebo "zločin vyššího stupně". Tyto překlady odrážejí závažnost a vážnost tohoto typu trestného činu. Felonie je obvykle považována za závažný zločin, který může mít vážné následky pro pachatele.

Při překladu slova "felony" do češtiny je důležité si uvědomit, že tento termín a jeho překlady mají specifický význam v kontextu českého právního systému. Je vhodné poradit se s odborným právním slovníkem nebo s právním expertem, abyste si byli jisti významem a použitím slova "felony" v českém jazyce. Doufáme, že tento článek v anglicko-českém slovníku vám pomohl lépe porozumět významu slova "felony". Je to důležitý pojem, který je často používán v právním kontextu. Pokud se v nadcházejících situacích setkáte s tímto termínem, budete nyní lépe vybaveni k jeho správnému pochopení. Pokud hledáte další informace o právu či slovníku, neváhejte se vrátit k našim dalším článkům. Sledujte nás pro další užitečné informace a vzdělávejte se v tématu, které vás zajímá!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *