Význam slova: hemlock  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: hemlock – Anglicko-Český Překladač

Víte, že jedno jediné slovo může mít naše myšlenky ve vzduchu zcela novou váhu? A právě o jednom takovém slově, "hemlock", bychom se dnes rádi podrobněji zamysleli. Besedy plné surreálných chutí a významů jsou v našich konverzacích neodmyslitelnou součástí. Ať už se snažíme najít správné výrazy pro naše myšlenky nebo se pouze zajímáme o rozšíření naší slovní zásoby, Anglicko-Český Překladač "Význam slova: hemlock" nám přináší fascinující perspektivu na toto diverzifikované a jedinečné slovo. Připravte se na cestu do hlubin jeho významového spektra, které vám přál já, tvůj průvodce a znalec anglického jazyka.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-hbF4m19euHJlWParR5ndFtGE/user-LvW5RnxDGryy8vL5TMETWFfC/img-Qm3WLpYMQSbgDeI7jRMcgfwc.png?st=2023-10-26T22%3A03%3A08Z&se=2023-10-27T00%3A03%3A08Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-26T20%3A49%3A52Z&ske=2023-10-27T20%3A49%3A52Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=Z4USPANSrYa0Idw2NASoHmM5bGq4PeRMxFfEyQhzZx8%3D" alt="Výklad slova "hemlock" v anglicko-českém překladači">

Výklad slova "hemlock" v anglicko-českém překladači

HTML je značkovací jazyk, který je používán pro tvorbu webových stránek. Jednou z nejdůležitějších funkcí HTML je schopnost formátování textu. Například můžete použít tučné písmo (bold), aby byl váš text výraznější a snadno viditelný. V tomto článku se zaměříme na význam slova "hemlock" v anglicko-českém překladači a jak jej snadno přeložit.

Význam slova: hemlock – Anglicko-Český Překladač

Hemlock je slovo, které v angličtině označuje rostlinu z čeledi Apiaceae. Tato rostlina je známá svými jedovatými vlastnostmi a bývá používána ve farmacii a medicíně. V češtině se slovo „hemlock“ překládá jako „kón“.

Je to velmi důležité slovo, které se může objevit v různých kontextech, a proto je dobré mít k dispozici anglicko-český překladač, který vám pomůže přeložit toto slovo do češtiny. Díky němu budete schopni snadno porozumět významu a správně použít slovo „hemlock“.

S výše zmíněným anglicko-českým překladačem můžete také najít další výklady a překlady slova „hemlock“ v různých kontextech, což vám pomůže lépe porozumět tomuto slovu a jeho významu.

Hemlock - význam a synonyma v anglicko-českém slovníku

Hemlock – význam a synonyma v anglicko-českém slovníku

Hemlock je slovo, které se často objevuje v anglickém a českém jazyce, a mělo by být zásadní součástí slovníku každého zkušeného jazykového nadšence. Pokud budete chtít překládat texty s použitím slova „hemlock“, je důležité si uvědomit jeho význam a najít adekvátní synonyma. Hemlock je ve skutečnosti rostlina, která je známá svými jedovatými vlastnostmi. Roste na mnoha místech po celém světě a její extrakt byl v minulosti dokonce používán k popravám.

V angličtině můžeme najít několik synonym pro slovo „hemlock“. Patří sem například pojmy „poison parsley“, „fool’s parsley“ nebo „spotted corobane“. V češtině je význam slova „hemlock“ překládán jako „šťavel zlý“ nebo „škorobitínek“. Je důležité si uvědomit možné kontexty, ve kterých se slovo „hemlock“ může vyskytnout, a vybrat překlad, který nejlépe vyhovuje danému významu. Ať už překládáte vědecké články, literaturu nebo dokonce chcete porozumět přírodě a léčivým rostlinám, hemlock je bezesporu slovo, které byste měli mít na paměti.
Anglická slova

Anglická slova „hemlock“ a jejich obraty v češtině

Hemlock je anglické slovo, které často vzbuzuje zvědavost a otázky ve většině Čechů. Pochází z řeckého slova „Conium“, které se vztahuje k rostlině Conium maculatum. Tato rostlina je známá svým nebezpečným jedovatým účinkem. Hemlock je také znám jako „poison hemlock“ a byl používán v minulosti jako prostředek k popravě odsouzených osob.

V čeština se slovo „hemlock“ používá ve spojitosti s jedy a jedovatými látkami, ačkoli se nejedná o slovní spojení, které se běžně setkáme v každodenním životě. Přestože samotný hemlock nemá žádné výrazné vazby na českou kulturu nebo historii, jeho přítomnost v anglickém jazyce je zajímavá a stojí za bližší prozkoumání.

Zde je několik příkladů obratů s anglickým slovem „hemlock“, které se objevují v češtině:
– Konec podobný otravě hemlockem: Tento obrat se používá k popsání situace, ve které se něco blíží nebezpečí nebo katastrofě. Přirovnává se k účinkům, které má hemlock na lidský organismus.
– S úsměvem plným hemlocku: Tento obrat se vztahuje k falešné laskavosti nebo přátelství. Osoba, která se tváří jako přítel nebo člověk s dobrými úmysly, ve skutečnosti sleduje zákeřné účely.
Významové nuance a užití slova

Významové nuance a užití slova „hemlock“ v češtině

Slovo „hemlock“ pochází z anglického jazyka a je mezinárodně uznáváno jako označení pro rostlinu ze skupiny „Conium maculatum“. Ve většině případů se tento výraz používá jako název pro jedovatou rostlinu z čeledi miříkovité, která je běžně rozšířená v Evropě a Severní Americe. V češtině se slovo „hemlock“ rovněž používá s přeneseným významem, který odkazuje na něco nebezpečného nebo jedovatého.

Významové nuance spojené se slovem „hemlock“ v češtině jsou poměrně záhadné a inspirující at the same time. Toto slovo je často spojováno s historickými podtexty, jako je připomínka proslulého jedovatého nápoje, který byl podáván v antickém Athénách jako trest smrti. Hemlock se také objevuje v literatuře, kde může odkazovat na temné a smrtelné síly. Přesto však slovo „hemlock“ může být interpretováno i v jiných kontextech, například v souvislosti s toxikologií nebo botanikou. Vědci se s ním setkávají při studiu jedovatých rostlin, zatímco jiní mohou tímto slovem vyjádřit nedůvěru nebo ostražitost.

Stále více lidí se ve světě zajímá o význam slova „hemlock“ v různých jazycích. V případě češtiny může být překlad tohoto výrazu do angličtiny užitečným nástrojem pro studium a porozumění. Naštěstí existuje mnoho anglicko-českých překladačů dostupných online, které vám mohou poskytnout relevantní výsledky. Pokud se chystáte na cestu do českých zemí nebo jednoduše potřebujete porozumět nuancím a užití slova „hemlock“ v češtině, anglicko-český překladač může být pro vás cenným nástrojem pro rozšíření vašich znalostí.
Hemlock: Přesný překlad do češtiny a jeho použití

Hemlock: Přesný překlad do češtiny a jeho použití

Hemlock, anglicky překládané jako škumpa, je mocné slovo s důležitým významem a bohatou historií. V češtině se jedná o jméno pro rostlinu Conium Maculatum, která je známá svou jedovatostí. Tato vyšší bylina, která dosahuje výšky až 2 metry, je rozšířena v Evropě, Asii a Severní Americe. Její světle žluté květy a hladký stonek jsou charakteristické pro tuto rostlinu. V minulosti byla hemlock používána k popravám, a to jak ve starověkém Řecku, tak během středověku.

Dnes se termín „hemlock“ v angličtině často používá k označení jakéhokoli bradavice nebo růstu na kůži. S významem mrtvoly, kdy se jed jedovaté rostliny používal pro otravu, tento pojmenovaný převod je v češtině zřejmější. Překlad do češtiny zachovává význam a poskytuje jasný popis této zajímavé rostliny. Jestliže se zajímáte o botaniku, lékařství nebo historii, přesný překlad slova „hemlock“ do češtiny je pro vás nemocnice možností. Připojte se k ostatním nadšencům a objevte nepochybně zajímavé a užitečné informace o hemlocku a jeho použití.
Jak správně použít slovo

Jak správně použít slovo „hemlock“ při překladu z angličtiny do češtiny

Ve světě překladu je důležité přesně porozumět a správně použít každé slovo. Jedním z takových slov je „hemlock“. Toto slovo může být velmi zavádějící, pokud se nesprávně přeloží. V angličtině označuje jedovatou rostlinu z čeledi šácholanovitých, zatímco v češtině se spojuje hlavně s konceptem jedu či otravy.

Při překladu slova „hemlock“ z angličtiny do češtiny je důležité zohlednit jeho skutečný význam a kontext. Je to slovo, které existuje ve více významech a může být zaměněno s jinými podobnými slovy, například „bodláčím“ nebo „kopr“ v některých případech.

– V českém překladu by se slovo „hemlock“ při referenci na rostlinu mělo nejlépe přeložit jako „šácholan“. Je to jednoduchá, přesná a srozumitelná volba, která přesně vystihuje původní význam slova.
– Pokud v anglickém textu „hemlock“ odkazuje na jed nebo otravu, správný český ekvivalent by mohl být „kónopka“. Tento termín je běžně používán jako popis pro různé druhy jedů nebo otravy.

Správně použít a přeložit slovo „hemlock“ je klíčové, aby se zachovala významová shoda mezi angličtinou a češtinou. Pamatujte, že přesný překlad je základem pro porozumění a odbornost v oblasti překladu. Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečné informace o významu slova „hemlock“. Může být zmatečné hledat správný překlad neznámých slov, ale s naším anglicko-českým překladačem jste na správné adrese. Použitím tohoto nástroje můžete snadno překládat slova a věty mezi angličtinou a češtinou. Je důležité mít kvalitní překlad, abyste mohli správně porozumět textům, které vás zajímají. Doufáme, že náš překladač vám usnadní cestu k pochopení a komunikaci ve vašich oblíbených jazycích.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *