Význam Slova“ cumbersome “ Anglicko Český Překladač
|

Význam Slova“ cumbersome “ Anglicko Český Překladač

Vítejte ve světě překladu! Pokud jste někdy hledali správná slova, abyste vyjádřili své myšlenky nebo porozuměli obsahu v cizím jazyce, asi víte, jak vzrušující, ale zároveň i náročný to může být proces. Přesně proto vám tu dnes představíme náš anglicko-český překladač, známý také jako "Význam Slova". Tento inovativní nástroj vám otevře bránu do světa přesných a smysluplných překladů, které vám umožní komunikovat bez bariér jazyka. Nehledáte-li pouze překlad slov, ale také jejich skutečný význam, pak je tento anglicko-český překladač právě pro vás. Připravte se na to, abyste se zcela ponořili do fascinujícího světa slov a objevili dosud neznámé smyslové hloubky. Přicházíme s jistotou, znalostí a neutralitou v kombinaci s přirozeným lidským tónem, který vás zcela pohltí. Zůstaňte naladěni, protože přicházíme s možnostmi, které nadchnou vaši duši coby jazykového nadšence. Přivítejte "Význam Slova" – váš spolehlivý průvodce a spojenec na cestě za jazykovými dobrodružstvími.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/udrgHPdyI-253D.jpg" alt="1. Jak přeložit slovo "cumbersome" do češtiny pomocí Anglicko-českého překladače: Význam a nejlepší překlad">

1. Jak přeložit slovo "cumbersome" do češtiny pomocí Anglicko-českého překladače: Význam a nejlepší překlad

Význam slova "cumbersome" je jedinečný a vyžaduje citlivý překlad do češtiny. Toto anglické slovo představuje něco těžkopádného, obtížného a nesnesitelného. Má přesahující význam při popisu věcí, které jsou nepraktické, neohrabané nebo obtížně ovladatelné. Je to termín, který vytváří vizuální představy o něčem, co brání plynulému a snadnému pohybu.

Nejlepším překladem pro slovo "cumbersome" může být v češtině "neohrabaný". Tento překlad přesně zachycuje význam a tonalitu původního slova. "Neohrabaný" popisuje předmět, který je obtížně ovladatelný, těžký nebo prostě nepohodlný. To je posunutím významu slova do češtiny, které je blízké a přirozené.Český překlad zachycuje jeho význam a vyvolává obraz, který odpovídá původnímu anglickému slovu.

Pokud hledáte ten správný výraz pro slovo "cumbersome", který by v češtině vystihl jeho význam, je překlad "neohrabaný" bezpochyby tím nejpřesnějším. Tento termín dokonale vyjadřuje popis věcí, které jsou těžkopádné, obtížné a nepraktické. Navíc, použitím tohoto překladu se zajistí, že vaše české texty budou přesně komunikovat s odpovídajícím významem anglického slova "cumbersome". Začněte zkoušet tento překlad a objevte, jak jemný výraz dokáže předat sílu a význam anglického slova.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/oqc-253D.jpg" alt="2. Vyhledejte správný význam slova "cumbersome" pomocí anglicko-českého překladače">

2. Vyhledejte správný význam slova "cumbersome" pomocí anglicko-českého překladače

Váš spolehlivý anglicko-český překladač je tu opět, tentokrát abychom vám pomohli odhalit správný význam slova "cumbersome". Toto slovo, které představuje jazykovou výzvu mnoha lidem, může být docela matoucí. Ale nebojte se, jsme tu, abychom to pro vás rozptýlili!

"cumbersome" je adjektivum, které popisuje něco, co je obtížné nebo nepraktické na používání, typicky z důvodu své těžkopádné a neohrabané povahy. Při hledání přesného ekvivalentu v češtině se můžete spolehnout na našeho překladače. Pár možných českých významů, které by vám mohly přijít vhod, jsou:

  1. Nepohodlný – "cumbersome" může popisovat něco, co není pohodlné nebo funkční při používání, a proto je považováno za nepohodlné.
  2. Neohrabaný – Tento překlad se zaměřuje na neschopnost něčeho jednoduše se pohybovat nebo se ovládat kvůli jeho těžkopádné povaze.

Náš anglicko-český překladač vám poskytne další možnosti, které se mohou hodit, takže se na něj spolehněte a hledejte dokonalý význam "cumbersome"!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/q9S7eEQXFA-253D.jpg" alt="3. Anglicko-český překladač: Jak efektivně přeložit slovo "cumbersome" do češtiny?">

3. Anglicko-český překladač: Jak efektivně přeložit slovo "cumbersome" do češtiny?

Jste nadšený anglický mluvčí, který se pokouší přeložit slovo "cumbersome" do češtiny? Buďte klidní, beru váš zájem vážně. Slovo "cumbersome" má svůj význam a překlad do češtiny může být někdy trochu komplikovaný. V tomto článku se podívejme na efektivní způsoby, jak přeložit toto slovo tak, aby se zachovala jeho plná významová hranice.

  1. Slovní překlad: Jednoduchá cesta překladu slova "cumbersome" je pomocí ekvivalentního českého slova, jako je "neohrabaný" nebo "těžkopádný". Tato překladová metoda je rychlá a přesná, ale občas může ztratit určitou jemnost obsaženou ve slově "cumbersome". Je důležité vzít v úvahu kontext a cílovou skupinu, abyste zjistili, zda je tento překlad nejvhodnější pro váš účel.

  2. Výkladový překlad: Další přístup k překladu slova "cumbersome" může spočívat v popisu jeho významu. Můžete uvést, že "cumbersome" se odkazuje na něco, co je obtížné, neohrabané nebo nepohodlné při používání. Ve svém překladu můžete použít frázi, jako je "nepraktický" nebo "neohrabaný v používání", abyste zachovali komplexnost významu slova "cumbersome".

Pamatujte si, že při překladu slova může být cenné také poradit se s rodilým mluvčím daného jazyka nebo využít online slovníky a překladače, které vám mohou poskytnout další možnosti pro překlad. Nebojte se experimentovat s různými přístupy a najděte nejlepší řešení pro váš specifický překladový úkol.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-hbF4m19euHJlWParR5ndFtGE/user-LvW5RnxDGryy8vL5TMETWFfC/img-1uhC3gRgrmS4teWUwof7cCDO.png?st=2023-10-27T19%3A08%3A11Z&se=2023-10-27T21%3A08%3A11Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-27T18%3A55%3A53Z&ske=2023-10-28T18%3A55%3A53Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=kh3y%2B9EOumwHdS%2B6Iz7MkMDbBzKLth7kcho2tNQqejg%3D" alt="4. Nejnovější způsoby, jak přeložit slovo "cumbersome" pomocí anglicko-českého překladače">

4. Nejnovější způsoby, jak přeložit slovo "cumbersome" pomocí anglicko-českého překladače

Pokud jste se někdy setkali se slovem "cumbersome" a tápete, jak ho přeložit do češtiny, nezoufejte! Existuje několik nejnovějších způsobů, jak toto slovo přeložit pomocí anglicko-českého překladače, které vám mohou pomoci vyjádřit jeho význam přesně a srozumitelně.

  1. Slovo "cumbersome" můžete přeložit do češtiny jako "nepohodlný". Tato překladová možnost vystihuje význam slova "cumbersome" v kontextu popisu něčeho, co je obtížné nebo nepříjemné na používání či manipulaci. Například, "This suitcase is so cumbersome to carry" můžeme přeložit jako "Tato zavazadla jsou tak nepohodlná na nošení".

  2. Dalším možným překladem slova "cumbersome" je "neohrabaný". Tento překlad se používá zejména pro popis subjektů, které jsou objemné, těžké na ovládání nebo obtížně se manipulují. Příkladem může být větě "The new furniture arrangement made the room feel cumbersome" přeložení jako "Nové uspořádání nábytku vytvořilo pocit neohrabanosti v místnosti".

S pomocí těchto nejnovějších způsobů překladu slova "cumbersome" pomocí anglicko-českého překladače můžete přesně vyjádřit jeho význam v různých kontextech. Být schopen přesně sdělit význam slova je klíčem k jeho správnému použití ve vašich textech a komunikaci.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/3sF5Lfg-253D.jpg" alt="5. Změňte svou angličtinu: Jak dobře přeložit slovo "cumbersome" anglicko-českým překladačem">

5. Změňte svou angličtinu: Jak dobře přeložit slovo "cumbersome" anglicko-českým překladačem

Slovo "cumbersome" je jedním z těch anglických výrazů, které mohou způsobit zmatek při překladu do češtiny. Jeho přesný význam se totiž do češtiny jen těžko přenáší. Můžeme jej však interpretovat jako "objemný", "těžkopádný" nebo "nevzhledný". Přestože není jednoduché najít přesný ekvivalent v češtině, je dobré se snažit vybrat takové slovo, které zachytí nejdůležitější charakteristiku tohoto výrazu.

Pokud hledáte vhodný anglicko-český překlad pro slovo "cumbersome", jistě vám pomůže použití online překladače. Existuje celá řada nástrojů, které vám mohou při překladu této obtížné anglické fráze usnadnit práci. Nicméně je důležité použít takový překladač, který dokáže zachytit přesný kontext, ve kterém je slovo použito. Při překladu je dobré mít na paměti, že "cumbersome" může zahrnovat různé rozměry, jako je například fyzická velikost, složitost používání nebo i obtížnost při provedení nějaké úlohy.

Pro správný výběr překladu se vždy snažte vyhledat nejpřesnější možnost, která zachytí všechny nuance a podstaty původního výrazu. Překladače vám mohou poskytnout řadu různých návrhů, ale vy sami musíte vybrat ten, který nejlépe vyjadřuje to, co chcete přeložit.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/jHst1WMbj4UHm0XFJY97DJCveYFVtL5JlqKc-253D.jpg" alt="6. Přesný význam slova "cumbersome" a jeho český překlad pomocí anglicko-českého překladače">

6. Přesný význam slova "cumbersome" a jeho český překlad pomocí anglicko-českého překladače

Prozkoumání přesného významu slova "cumbersome" může být výzvou pro mnoho lidí. Tento termín se používá k popisu něčeho, co je těžkopádné, neohrabané nebo obtížně ovladatelné. Jde o slovo, které v sobě nese negativní konotace a může být spojováno s věcmi, lidmi nebo situacemi, které způsobují potíže nebo nepohodlí.

Existuje několik překladů slova "cumbersome" do češtiny, a to v závislosti na kontextu. Jedním z nejběžnějších překladů je slovo "neohrabaný". Ve významu popisuje něco, co je hmotné a obtížně ovladatelné. Dalším možným překladem je slovo "těžkopádný", které se používá pro označení něčeho, co je nesené nebo příliš velké a způsobuje problémy při manipulaci.

Je důležité si uvědomit, že slovo "cumbersome" má široké spektrum významů a jeho přesný překlad závisí na kontextu a významové oblasti. Anglicko-český překladač může být nápomocný, ale ne vždy dokáže přesně vyjádřit jemné nuance, které slovo "cumbersome" obsahuje. Je proto vždy dobré konzultovat s rodilým mluvčím a odborníkem na překlad, který vám pomůže vybrat nejvhodnější český ekvivalent pro tento termín. Děkujeme, že jste se k nám připojili při čtení tohoto článku o "Význam Slova" a náš vlastní přístup k anglicko-českému překladači. Doufáme, že jsme vám představili několik základních principů a výhod, které náš překladač nabízí.

Máme dlouholeté zkušenosti v oblasti překladu a víme, jak důležité je najít vhodný nástroj, který vám pomůže vytvořit přesný a srozumitelný překlad. S naší anglicko-českou překladovou technologií můžete mít jistotu, že význam slova nezůstane ztracen a že váš text bude plynule přeložen.

Naše technologie je vysoce sofistikovaná a vychází z nejnovějších lingvistických výzkumů. Jsme hrdí na to, že jsme vytvořili překladač, který je schopen zachytit kontext a přenést ho do cílového jazyka bez ztráty významu.

Budeme rádi, když náš anglicko-český překladač využijete a oceníte jeho přesnost a spolehlivost. Doufáme, že vám tento nástroj usnadní vaše překladatelské úkoly a pomůže vám dosáhnout dokonalého spojení mezi angličtinou a češtinou.

Děkujeme za váš zájem a přejeme vám mnoho úspěchů při překladu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *