cease  – Co to znamená? Anglicko-Český Překladač
|

cease – Co to znamená? Anglicko-Český Překladač

Víte, že se někdy setkáte s anglickými výrazy, které vám vůbec nic neříkají? Pokud se někdy ztrácíte při čtení anglického textu a váháte s významem slova "cease", pak vás náš dnešní článek zaujme. Víte přesně, co tento termín znamená? A co kdybyste měli přesný anglicko-český překladač na dosah ruky? Připravte se na důkladnou prohlídku tohoto výrazu, abyste byli plně vybaveni znalostmi a překladem, který potřebujete. Připojte se k nám a objevte svět "cease"!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gb3ec97ed571060e667ed080d8c0ce689dc02bbf035dc37786ff8e8d44999d8ad4678ccc56b9e6449da63800b5a8a98c39ff92fb3edec4ea470e87707c39eee02_640.jpg" alt="Co znamená "cease"? Význam a definice slova v anglicko-českém překladači">

Co znamená "cease"? Význam a definice slova v anglicko-českém překladači

"

Určitě jste se setkali s anglickým slovem "cease" a ptáte se, co to vlastně znamená. Veškeré pochybnosti rozptýlíme v tomto článku a přiblížíme vám jeho význam a definici v anglicko-českém překladači.

"Cease" je slovo v angličtině, které označuje ukončení nebo přestání něčeho. Může se používat v různých kontextech a vyjadřuje formální nebo oficiální ukončení nějaké činnosti, procesu nebo stavu. Například, když říkáme "cease fire", myslíme tím, aby byla ukončena palba během válečného konfliktu.

Jakmile vložíte slovo "cease" do anglicko-českého překladače, získáte překlad "pesto". Přestože se zdá být neobvyklé, překladové nástroje často najdou nejbližší slovo, které odpovídá kontextu. Takže, při použití překladače si dejte pozor, abyste vybrali správný význam v kontextu, ve kterém je "cease" používáno.

Toto je jen začátek objasňování významu a definice slova "cease". Pokračujte ve čtení, abyste zjistili další zajímavosti a využití tohoto slova alespoň v anglickém kontextu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g9149e802898c8033ad1fa6f5998493a0acc978d38434aa120980b30aca0209dd94aa50ea7bc443ac6233b58f3caa8c57c74524ee2e18160c4a61ee2af3f62fb4_640.jpg" alt="Jak správně přeložit slovo "cease" z angličtiny do češtiny? Praktický návod pro překladatele">

Jak správně přeložit slovo "cease" z angličtiny do češtiny? Praktický návod pro překladatele

V překladu z angličtiny do češtiny se můžete setkat se slovem "cease", které může představovat malou výzvu pro překladatele. "Cease" označuje přestání, ukončení, nebo zastavení něčeho. Překlad tohoto slova se doporučuje volit pečlivě, aby bylo přesně vyjádřeno jeho významové spektrum.

Existuje několik možností, jak přeložit slovo "cease" do češtiny, které by mohly být vhodné v různých kontextech:

  1. Zastavit: Při použití slova "cease" ve významu "zastavit" je důležité uchovat důležitou významovou nuanci. Například věta "The rain has ceased" by se v češtině mohla přeložit jako "Přestal pršet".

  2. Přestat: Význam "přestat" je další možností, která zachycuje významovou podstatu slova "cease". Například věta "Her heart had ceased to beat" může být ve češtině přeložena jako "Její srdce přestalo tlouci".

Je důležité si uvědomit nuance tohoto slova a přizpůsobit překlad konkrétnímu kontextu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gde234f118a1c8a056cc5dd0678bdcdfbd3d08472c863d1449bb1b6436605cdad336c9b65c185318847c47319b2d4ff2d21bd4531964b4aa0ed51b20ab4966318_640.jpg" alt="Slovo "cease" a jeho použití v různých kontextech: Překlad do češtiny">

Slovo "cease" a jeho použití v různých kontextech: Překlad do češtiny

Slovo "cease" je jedno z těch anglických slov, které má širokou škálu významů a může být použito v různých kontextech. Když zvážíme jeho použití a překlad do češtiny, je důležité si uvědomit, že význam a překlad se mohou lišit v závislosti na kontextu, ve kterém je slovo použito.

V prvním kontextu může slovo "cease" znamenat "přestat" nebo "ukončit". Například, "The rain ceased" bychom překládali jako "Déšť přestal" nebo "Déšť se ukončil". V tomto případě slovo "cease" vyjadřuje ukončení činnosti, procesu nebo stavu. Je to velmi často používaný termín v různých situacích, od počasí až po politiku.

Další význam slova "cease" je spojen s "zabraňováním" nebo "zastavováním" určitého děje nebo jevu. Můžeme říci "They tried to cease the spread of rumors" a přeložit to jako "Snažili se zastavit šíření fám". Ve spojení s pojmem "zabraňování" se slovo "cease" používá k vyjádření snahy či úsilí o zastavení nebo omezení určitého děje.

Takže, slovo "cease" je opravdu zajímavé a rozmanité anglické slovo, které může být použito v různých kontextech. Překlad do češtiny musíme zvolit pečlivě, aby jsme zachytili správný význam a kontext. Používání správného překladu může zcela změnit význam věty a zajišťuje přesné dorozumění.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g3c387b4db7c0e8fb938a3b405721422ac37ae9e388e427e23d605d6afce2507d2567966473e2fb1071d73fac30b1159373e89031ef20b713a96b3053dab39664_640.jpg" alt="Výklad slova "cease" a jeho synonyma s českými ekvivalenty">

Výklad slova "cease" a jeho synonyma s českými ekvivalenty

Přemýšleli jste někdy nad tím, co vlastně znamená anglické slovo "cease"? Tento výraz představuje jednoznačnou akci – ukončení či přerušení něčeho. Ať už se jedná o ukončení jednání, zastavení pohybu, nebo přerušení činnosti, "cease" je důležitý termín, který se často vyskytuje v různých kontextech.

Existuje několik synonym a českých ekvivalentů, které mohou být použity, aby se tato akce vyjádřila v češtině. Mezi nejčastější patří slova jako "zpřetrhat", "ukončit", "přestat" nebo například "přerušit". Tyto ekvivalenty zachycují význam slova "cease" a umožňují jeho přesný překlad do českého jazyka.

Správný význam slova "cease" a jeho užití v anglických větách: Praktický překlad pro každého

Výraz "cease" je jedním z těch, které mohou být někdy matoucí nebo obtížně přeložitelné. Nicméně, pochopení jeho správného významu v anglických větách je klíčové pro hladkou komunikaci. "Cease" znamená zastavit, přestat, ukončit či přerušit. Tento výraz se obvykle používá v souvislosti s ukončením určitého stavu, činnosti nebo události.

Příklady použití v anglických větách:

  • Po několika hodinách neúspěšného boje, se rozhodli přestat. (They decided to cease after several hours of unsuccessful fighting).
  • Člověk musí přestat hledat perfektní moment a jednoduše se pustit do práce. (One must cease looking for the perfect moment and simply get to work).
  • Vláda by měla okamžitě zastavit zneužívání moci. (The government should cease the abuse of power immediately).

Pamatujte, že "cease" lze použít ve všech časech a tvarech, jako například "ceases" (přestává), "ceased" (přestal) či "ceasing" (přestávající). Doufáme, že tento praktický překlad pomohl lépe pochopit význam slova "cease" a jeho správné užití v anglických větách.

Anglicko-český překladač pro slovo "cease": Jak přeložit správně a přesně?

Často se stává, že si potřebujeme přeložit do angličtiny nebo češtiny určité slovo, pro které neznáme adekvátní překlad. Jedním z takových slov je také "cease". Jak tedy přeložit toto slovo správně a přesně?

Hlavním významem slova "cease" je "přestat" nebo "ukončit". Představte si situaci, kdy něco končí nebo přestává existovat. Může se jednat o ukončení určité činnosti, zastavení procesu nebo přerušení nějakého děje. Slovo "cease" má však také další významy, které se odvíjí od kontextu, ve kterém je použito.

Zde je několik příkladů, jak lze přeložit slovo "cease" do češtiny:

  • "zastavit se" (např. The rain ceased. = Déšť přestal.)
  • "přestat" (např. They ceased to argue. = Přestali se hádat.)
  • "ukončit" (např. Please cease all activities. = Prosím, ukončete veškeré činnosti.)

Je důležité si uvědomit, že přesný překlad slova "cease" závisí na kontextu věty a může se mírně lišit. Je proto vždy dobré zvážit ten správný překlad, aby se zachoval smysl věty. Pokud vás zajímá význam slova "cease" v angličtině nebo hledáte další významy, doporučuji využít anglicko-český slovník, který poskytuje rozsáhlou nabídku překladů a výrazů.

Doufám, že vám tento anglicko-český překladač pomohl s překladem slova "cease". Pokud máte další dotazy na překlad nebo chtěli byste se dozvědět více o jiných slovech, neváhejte se zeptat. Rád vám pomohu s vašimi překladovými potřebami. Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečné informace o významu slova "cease" a umožnil vám lépe porozumět jeho českému překladu. Pokud vám zbývají jakékoli otázky, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tady, abychom vám pomohli s vašimi jazykovými potřebami. Pamatujte, že překlad není vždy jednoduchý a může záviset na kontextu a použití. Proto je vždy dobré mít po ruce spolehlivý anglicko-český překladač jako náš nástroj "cease – Co to znamená? Anglicko-Český Překladač". Děkujeme za přečtení a přejeme vám úspěšné používání těchto jazykových dovedností!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *