crowbar  – Co to znamená? Anglicko Český Slovník
|

crowbar – Co to znamená? Anglicko Český Slovník

Víte, že jednoduchý kovový nástroj, který se všem zdá tak obyčejný, má ve světě anglického jazyka vlastní význam? Ano, je to právě páčidlo – crowbar. Pokud jste se kdy chtěli dozvědět, co se skrývá za tímto pojmem, jste na správném místě. V tomto článku se zaměříme na význam slova "crowbar" a poskytneme vám jasný a srozumitelný anglicko-český slovníček. Připravte se na objevování jedinečného výrazového bohatství anglického jazyka!
Crowbar - Co to vlastně znamená?

Crowbar – Co to vlastně znamená?

Crowbar je nástroj, který je často používán při práci s kovem nebo dřevem. Jeho hlavním úkolem je pomoci mechanickou silou vyvíjenou lidskou rukou odstranit nebo rozlomit objekty nebo materiály. Crowbar se skládá z dlouhého páku ze silného kovu s jedním koncem zakončeným ostrým bodcem a druhým koncem s otevřeným hákem nebo špičkou. Tento nástroj je často používán ve stavebnictví, při demolicích, renovacích a dalších těžkých pracích.

Pomocí crowbaru lze snadno rozlomit nebo přesunout různé předměty, od sundání nechtěných panelů nebo prken po odstranění starých hřebíků a šroubů. Mnoho řemeslníků a profesionálů crowbar také používá při otevírání beden, odstraňování omítek nebo rozbití zamrzlých dveří. Díky svému výkonnému designu a pevnosti je crowbar základním nástrojem v arzenálu každého, kdo se zabývá práci s materiály a objekty, které vyžadují vynaložení fyzické síly.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gcdab51a87d58cd23e34cc4041dead25019154c951c036009a3de18a1e7e88b53c812ad1202b1f36bd5b06c966bbfda06749e386db1f56e7fdca432e287265957_640.jpg" alt="Anglicko-český slovník: Výkladový přehled významů slova "crowbar"">

Anglicko-český slovník: Výkladový přehled významů slova "crowbar"

Výraz "crowbar" je jedním z oblíbených slov, která se objevují v anglickém jazyce. Mnoho lidí se může zamotat do přesných významů a užití tohoto slova, takže je dobré si na toto téma připravit jasný výklad. Crowbar, ve své podstatě, je ocelová tyč se zkosenými konci, která se hojně užívá v konstrukčním a opravárenském průmyslu. Většinou je používána pro vyjmutí nebo vyrvání předmětů z pevně drženého místa.

Crowbar je často zmiňován v souvislosti s různými činnostmi, jako je rozbití dveří, odstranění nepotřebných překážek při stavebních pracích nebo provádění oprav na vozech a strojích. Díky své pevné konstrukci a síle je crowbar vhodný nástroj pro práci, která vyžaduje fyzickou silu a odolnost. Má schopnost působit jako páka, díky čemuž může uvolnit a zvednout těžké předměty. Crowbar je také populární ve filmovém a literárním světě, kde se často používá jako symbol síly a odhodlání.

Odkryjte tajemství za výrazem "crowbar" ve slovníku

Jste zvědaví, co skrývá tajemství za slovem "crowbar" ve slovníku anglického jazyka? Nebojte se, máme všechny odpovědi pro vás! Crowbar je anglické slovo, které lze přeložit do češtiny jako "štěrkák". Jedná se o předmět, který je známý svou unikátní a užitečnou funkcí – používá se jako nástroj k otevírání nebo zvedání těžkých předmětů.

Crowbary mají silné a pevné tělo, obvykle vyrobené z kovaného železa nebo oceli. Jejich koncová část je zakřivená a slouží k zapíchnutí nebo vyhebení předmětu, který potřebujete otevřít nebo zvednout. Tyto nástroje jsou často používány ve stavebnictví, při demolici budov, nebo dokonce jako příslovečný "risotto" pro vniknutí do uzavřených prostorů.

Pokud jste se kdy divili, jakým způsobem se tento zvláštní nástroj dostal do slovníku anglického jazyka, zajímavost je, že slovo "crowbar" pochází ze slova "kraa", které je onomatopoetickým zvukem vydávaným krkavci (anglicky "crow"). Je to fascinující spojení, které ukazuje, jak je naše slovní bohatství plné zajímavých a překvapivých vztahů! Takže ať už potřebujete otevřít dveře do nových slovních znalostí nebo doslovné dveře, crowbar je ten pravý nástroj, který vám pomůže.

Význam slova "crowbar" v češtině: Podrobný průvodce pro začátečníky

Když se setkáte se slovem "crowbar", možná si říkáte, co to vlastně znamená a jak se to překládá do češtiny. "Crowbar" je anglické slovo a často ho můžete slyšet v souvislosti s pracemi doma, renovacemi nebo výrobou. Česky se tento pojem překládá jako "zlomenina" nebo "kolopáč".

Crowbar je speciální druh nástroje, který se využívá především v různých stavebních pracích. Jeho unikátní tvar umožňuje, aby se s ním lépe manipulovalo, zejména při vytváření páky. Hlavním účelem crowbaru je přenést sílu z jednoho bodu na druhý, což usnadňuje zvedání nebo odtahování těžkých předmětů. Je vyroben z pevného kovu, obvykle železa, aby vydržel i nejnáročnější úkoly.

Při používání crowbaru je důležité si pamatovat základní bezpečnostní pravidla. Noste vždy ochranné rukavice a brýle, abyste se chránili před možnými úrazy. Stejně tak je důležité zachovat opatrnost a pevnou oporu, abychom se vyhnuli nebezpečí úrazu. Crowbar je důležitým nástrojem v řadě stavebních projektů a jeho správné použití vám může ušetřit mnoho času a námahy.

Doufám, že tento malý průvodce vám pomohl získat lepší přehled o významu slova "crowbar" v češtině. Pokud se chystáte na nějaký stavební projekt nebo potřebujete manipulovat s těžkými předměty, crowbar může být ten správný nástroj pro vás. Buďte opatrní a zkušení profesionálové vám nebudou mít co vytknout.

Crowbar – Pochopme jeho význam v anglicko-českém slovníku

Crowbar je termín, který může působit matoucím dojmem, zejména pokud si nejste jisti jeho významem. Ale nebojte se, mám pro vás tu správnou definici! Crowbar je silná ocelová tyč, která slouží k vykládání, rozebírání a demontáži různých předmětů. Je vybavená plochou, ostrou částí na jednom konci a hlavicí na druhém konci. Crowbar je jedním z nejběžnějších nástrojů používaných při stavebních pracích nebo při jakékoliv činnosti, kde je třeba vyvinout značnou sílu k rozborku nebo zvedání těžkých předmětů.

Jelikož crowbar je termín v angličtině, bylo jej nezbytné zařadit do anglicko-českého slovníku. V tomto slovníku můžete najít překlad všech slov spojených se stavebnictvím, nářadím a mnoha dalšími oblastmi. Crowbar je jen příkladem jednoho ze slov, která můžete v tomto slovníku najít. Díky němu si můžete lépe porozumět anglickým termínům, které se mohou objevit v různých oblastech vašeho života. Takže pokud se někdy setkáte s termínem "crowbar" a nejste si jisti jeho přesným významem, anglicko-český slovník vám určitě pomůže!

Jak správně používat slovo "crowbar" ve spojení s anglicko-českým slovníkem?

Pokud jste se někdy setkali s slovem "crowbar" a nejste si jisti, co to znamená, nebo jak ho správně používat ve spojení s anglicko-českým slovníkem, tak jste na správném místě! V tomto článku vám poskytnu podrobné vysvětlení tohoto slova a ukážu vám, jak ho správně používat při komunikaci v angličtině.

"Crowbar" je anglické slovo označující speciální nástroj, který se používá k vyvíjení velké síly na určitém bodě. Je tvořen dlouhým a silným kovovým prutem s ohnutým koncem, který slouží k rozepření nebo odstranění pevně spojených předmětů. Crowbar je často používán při stavebních pracích, demolici, nebo při manipulaci s těžkými předměty.

Chcete-li začít používat slovo "crowbar" ve spojení s anglicko-českým slovníkem, je důležité znát jeho český ekvivalent. V češtině se jedná o slovo "kyj" nebo "hrabloky". Pokud byste chtěli v anglickém textu popsat, jakým způsobem se crowbar používá, můžete použít následující frázi: "You can use a crowbar to pry open a locked door" (Využijte kýbl k otevření zamčené dveře) nebo "He used a crowbar to pry the boards apart" (Použil hrabloky k rozdělení desek).

Slovo "crowbar" je důležité zapamatovat si a naučit se jej správně používat, protože může být velmi užitečné při různých situacích. Doufám, že vám tento článek pomohl lépe porozumět významu a použití tohoto slova ve spojení s anglicko-českým slovníkem. Díky, že jste si přečetli náš článek o "crowbar – Co to znamená?" Doufáme, že vám poskytl užitečné informace a pomohl vám rozšířit vaše znalosti anglicko-českého slovníku. Crowbar, zkrátka přeloženo jako páčidlo, je užitečný nástroj, který se používá při řadě různých úkolů. Bez ohledu na to, zda se zabýváte domácími opravami, stavebnictvím nebo prostě jen zvědavostí, crowbar je skvělý spojenec. Jeho všestrannost a schopnost pomoci s rozličnými situacemi jsou neoddiskutovatelné. Doufáme, že nyní máte jasnější představu o významu slova "crowbar" a že se vám čtení našeho článku líbilo. Pokud máte další otázky nebo potřebujete další informace, neváhejte se na nás obrátit. Rádi vám pomůžeme.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *