Význam slova: dace  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: dace – Anglicko-Český Překladač

Vyznání slova "dace" představuje zásadní krok pro ty, kteří se plaví v hlubinách anglického jazyka. Přehnaně řečeno, dace je jako kompas, který vám ukáže správný směr a překlad bude přesný a bezchybný. Nechejte se vtáhnout do fascinujícího světa anglicko-českého překladu a objevte, jaký je význam tohoto záhadného slova. Připravte se na překvapení, která vám dace přinese, zatímco se s ním budete seznamovat díky našemu anglicko-českému překladači. Vstup do jazykového dobrodružství je jen pár kliknutí od vás!

Význam slova: dace – Anglicko-Český Překladač

Dace je slovo, které může vyvolávat zvědavost i všemocný Google. Přestože se jedná o relativně obyčejné slovo, jeho význam může mít pro nás širší důležitost. Pokud se vám někdy naskytne potřeba překladu, nenechte se zaskočit. Vám na pomoc přichází Anglicko-Český Překladač!

Co tedy znamená dace? Tento nepřímý výraz může označovat dvě různé věci. Za prvé, dace je v biologii jméno pro druh sladkovodní ryby z čeledi kaprovitých. Tento drobný, ale energický tvoreček se vyskytuje v evropských řekách a je oblíbeným cílem rybářů. Druhým významem slova dace je označení pro tanec, beat a hudební žánr, kterým se proslavila romská skupina Dace a její hitová píseň "Drumming World".

Díky Anglicko-Českému Překladači už nemusíte přemýšlet, jak si upravit svůj vlastní překlad. Stačí zadat slovo, v tomto případě dace, a překladač vám okamžitě poskytne přesný význam. Bez výhod moderní technologie by nám to trvalo mnohem déle a zřejmě bychom museli sahat po tlustém slovníku. No, a komu by se to dnes chtělo? Navíc, pokud potřebujete překlad zpět do angličtiny, Anglicko-Český Překladač vám pomůže i s tím. Tak neváhejte a zkuste ho hned!

1. Nejnovější a nejúplnější překlad slova "dace" do češtiny – získejte jistotu ve významu!

V našem nejnovějším a nejúplnějším překladu slova "dace" do češtiny naleznete přesný význam tohoto termínu. Pokud jste se někdy ptali, co to vlastně znamená, máme pro Vás šťastnou zprávu! Význam slova "dace" je nyní konečně dostupný ve výkladu Anglicko-Českého Překladače.

Dace je termín, který vyvolává zvědavost mnoha lidí, ať už se zabývají lingvistikou, kulturologií nebo jenom obecně hledají nové informace. Od teď si můžete být naprosto jisti, že rozumíte významu tohoto slova. Překlad je přesný a spolehlivý, díky čemuž nemusíte dále hledat a zkoumat různé zdroje.

Pokud je pro Vás důležité vědět, co znamená slovo "dace", máme pro Vás ideální řešení. Nejenže získáte jistotu ve významu, ale také si můžete být jistí, že překlad vychází z nejaktuálnějších informací. Zapomeňte na slovníky, které mohou být neaktuální a nepřesné. Využijte našeho Anglicko-Českého Překladače a užijte si jistotu ve významu slova "dace".

2. Přesný význam slova "dace" v anglicko-českém překladu – zjistěte vše, co potřebujete vědět!

Dace, jak bylo několikrát zmíněno, je slovo, které může být v anglicko-českém překladu poněkud komplikované. Má více významů a kontexty, které je důležité správně pochopit. V překladu do češtiny může mít slovo "dace" tyto významy:

  1. Dace jako anglická přezdívka pro „dámské soupravy oblečení“. Toto slovo se používá zejména ve Spojeném království a jiných anglicky mluvících zemích. Jedná se o elegantní a vkusné soubory oblečení, které jsou oblíbené mezi ženami a dámy.

  2. Dace jako latinský název pro druh sladkovodní ryby. Latinský název "Leuciscus leuciscus" se překládá jako "dace" do češtiny. Tato ryba je často nalezena v řekách a je známá pro svou malou velikost a stříbřité zbarvení. Je oblíbeným cílem rybářů a také je často chována v akváriích.

Pro správné porozumění kontextu je důležité rozpoznat, ve kterém významu slovo "dace" je právě použito. Použití správného významu při překladu z angličtiny do češtiny zaručí přesné a srozumitelné vyjádření.

3. Odhalte význam a kontext slova "dace" pomocí výkonného anglicko-českého překladače!

Přestože internet nám dnes nabízí obrovské množství překladačů, není vždy jednoduché nalézt takový, který by dokázal správně přeložit odborné termíny, jako je například "dace". Bez správného překladu se může stát, že ztratíme důležitý kontext a význam celého textu. Naštěstí existuje nástroj, který vám umožní odhalit význam a kontext slova "dace" pomocí výkonného anglicko-českého překladače!

Anglicko-český překladač je skvělým pomocníkem při překladech, ať už se jedná o běžná slova či slova z odborného prostředí. Díky přehlednému rozhraní a inovativnímu algoritmu se můžete spolehnout na přesné a kvalitní výsledky. A to vše rychle a bezplatně! S anglicko-českým překladačem máte možnost vložit slovo "dace" a okamžitě získat jeho význam v češtině. Už se nebudete muset trápit s hledáním správného významu nebo kontextu, stačí jednoduše zadat slovo a dostanete přesný překlad!

Využijte tedy anglicko-český překladač a objevte význam slova "dace" bez váhání a s důvěrou! Neváhejte, udělejte si život jednodušším a získejte překlad, který vám pomůže porozumět významu a kontextu tohoto zajímavého slova.

4. Prozkoumejte různé významy slova "dace" – rozšiřte svou slovní zásobu díky důkladnému překladu!

Jste vždy zvědaví a hledáte cesty, jak si rozšířit svou slovní zásobu? Pokud ano, pak je tento článek přesně pro vás! Ve čtvrté části naší série se zaměříme na různé významy slova "dace" a poskytneme vám důkladný překlad do češtiny. Rozšiřte své jazykové schopnosti a objevte nové významy tohoto fascinujícího slova!

  • Dace jako ryba: První význam slova "dace" se váže k rybě. Dace je malá sladkovodní ryba z čeledi kaprovitých. Tato ryba je známá svými štíhlými tvary a živými barvami, které jí umožňují snadno se maskovat ve vodním prostředí. Nyní, když znáte tento význam slova "dace", budete schopni k němu přistupovat s jistotou a použít ho ve správném kontextu.

  • Dace jako zkratka: Dalším významem slova "dace" je jeho použití jako zkratky. S tímto významem se můžete setkat ve zdravotnickém prostředí, kde zkratka "DACE" znamená "domácí automobilová chirurgie a estetika". Tato zkratka se používá k popisu moderních zákroků prováděných v komfortu domova. Ať už jste ve zdravotnictví či jiném oboru, znalost tohoto významu slova "dace" je dalším krokem k lepšímu porozumění a komunikaci.

Nyní jste se dozvěděli o dvou z různých významů slova "dace". Věříme, že tento malý překlad a výklad vám pomohl rozšířit vaši slovní zásobu. Pokud chcete zjistit více, sledujte naše další příspěvky, které vám pomohou objevit další fascinující významy slov a rozšiřovat své jazykové dovednosti!

5. Konečně si vysvětlete význam slova "dace" v českém jazyce – spolehlivý anglicko-český překladač vám pomůže najít odpovědi!

"Dace" je slovo, které se v českém jazyce může zdát trochu záhadné. Jedná se o výraz, který v sobě skrývá několik významů a může se používat v různých kontextech. Pokud se i vy chcete dozvědět význam tohoto slova, máme pro vás dobrou zprávu! Spolehlivý anglicko-český překladač je tím správným nástrojem, který vám pomůže najít odpovědi na vaše otázky.

Když použijete anglicko-český překladač a zadáte slovo "dace", zjistíte, že má několik významů. První význam se vztahuje k druhu ryby z čeledi kaprovitých. Druhým významem je označení pro žížalu, která se používá při rybolovu. Překladač vám též poskytne další významy slova, jako je jméno pro obchodní společnost nebo značku elektroniky.

Díky anglicko-českému překladači budete mít přehled o významech slova "dace" a budete schopni je správně používat ve vašem psaném i mluveném projevu. Můžete tak získat důvěru a jasně komunikovat s ostatními lidmi. Vyzkoušejte tento překladač ještě dnes a otevřete si brány ke světu přesných a plynulých překladů!

6. Unikátní překlad slova „dace“ do češtiny – nechte v našem anglicko-českém překladači probudit vaši zvědavost!

Výraz „dace“ je jedním z mnoha slov, která v angličtině nemají přímý ekvivalent v češtině. Přesný význam tohoto slova je často závislý na kontextu, ve kterém je používáno. Pokud se nechcete spokojit s běžnými překlady, můžete vyzkoušet naši službu anglicko-českého překladu, která vám pomůže odhalit skryté nuance a významy spojené s tímto slovem.
Co je tedy „dace“? Podívejme se na několik možných významů tohoto slova:
1. Historicky: Dace byla starověká kmenová skupina, která obývala území dnešního Rumunska. Byli to válečníci s bohatou kulturou a zajímavou historií. Pokud se zajímáte o starověké civilizace, překlad slova „dace“ může významově odkazovat právě na tento starověký národ.
2. Biologicky: V biologii označuje „dace“ jeden z druhů ryb, který je známý svým stříbřitým vzhledem a živým temperamentem. Pokud jste rybářem, tento překlad slova „dace“ by vás mohl zaujmout a pomoci vám lépe porozumět specifikům tohoto druhu ryby.
Náš anglicko-český překladač vám poskytne další možnosti významu slova „dace“ jako rychlý a spolehlivý nástroj k rozšíření vašeho slovníku. Vaše zvědavost zde nemá meze – neváhejte tedy vyzkoušet naši službu a objevovat nové a zajímavé perspektivy! Děkujeme, že jste si přečetli náš článek s překladem slova „dace“ z anglického do českého jazyka. Doufáme, že vám náš překlad a výklad poskytl jasnou a srozumitelnou definici tohoto výrazu. V případě, že hledáte další překladové služby nebo máte zájem o podrobnější informace o slovníku, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tu, abychom vám pomohli s vašimi jazykovými potřebami a poskytli kvalitní a spolehlivý překlad.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *