neck  – Co to znamená? Anglicko Český Překladač
|

neck – Co to znamená? Anglicko Český Překladač

Vítejte! Dnes se zaměříme na jedno ze slov, které se pravděpodobně setkáváte téměř každý den – "neck". Možná jste se někdy ptali sami sebe, co toto slovo ve skutečnosti znamená a jak jej přeložit do češtiny. A právě proto jsem tu já, abych vám poskytl potřebné informace. V tomto článku se budeme zabývat významem slova "neck" a jeho překladem do češtiny. Získejte důkladný přehled o tom, jak toto slovo použít v různých kontextech a rozšiřte tak svou slovní zásobu. Připravte se na objevování nových znalostí a stanete se odborníkem na toto zajímavé slovo!
1. Vše, co potřebujete vědět o krku - Co to znamená?

1. Vše, co potřebujete vědět o krku – Co to znamená?

Krtek není jenom slavná postavička z českého animovaného seriálu. To je také název pro jeden z nejdůležitějších a nejcitlivějších orgánů lidského těla – náš krk. Možná si říkáte, co vlastně tento název znamená a jaké jsou jeho významné funkce. Nebo se může jednat o překlad, který vás zajímá. V tomto článku vám přinášíme veškeré informace, které potřebujete vědět o krku.

Krtek je úsek těla mezi hlavou a trupem. Je tvořen páteří zvanou krční páteř a dalšími důležitými strukturami, jako jsou svaly, cévy a nervy. Hlavní funkcí krku je podpora a ochrana hlavy, stejně jako umožnění pohybování hlavy do různých směrů. Zdravý krk je klíčový pro správnou funkci nervového systému, dýchání, polykání a mnoho dalších procesů v našem těle.

Pokud se zajímáte o překlad slova "neck" do češtiny, máme pro vás skvělý tip. Anglicko-český překladač je nástroj, který vám umožní přeložit jakékoliv slovo nebo frázi z angličtiny do češtiny a naopak. S přesností a rychlostí vám pomůže najít správný význam a použití slova "neck" v češtině. Nechte náš překladač zjednodušit vaše porozumění a komunikaci v obou jazycích.

Vědět všechno o krku je důležité, neboť to je klíčový orgán našeho těla. Příjemně vás překvapí, jaké významné role hraje v našem každodenním životě. Pokud se zajímáte o překlad z angličtiny do češtiny, naším anglicko-českým překladačem získáte správný a rychlý překlad. Nezapomeňte dbát na zdraví vašeho krku a přesnost vašich překladů!

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ge43667682c3e83f68ef08a7f7c479df869a49ec3f171905ba28bd054eb0bd5f713f2e060b597a7860a37ac2504c28d0390e3ea5b3f2e31c2ac198c2abd7d33a5_640.jpg" alt="2. Jak jednoduše přeložit "neck" z angličtiny – Česko-anglický překladač">

2. Jak jednoduše přeložit "neck" z angličtiny – Česko-anglický překladač

Může se zdát, že překlad slova "neck" by měl být snadný, ale v angličtině může mít několik významů. Nebojte se, jsme tu s naším anglicko-českým překladačem, aby vám pomohl rozluštit tuto záhadu!

  1. Krk – Nejčastější význam slova "neck" je samozřejmě krk, část těla spojující hlavu s trupem. Například, "I have a stiff neck" znamená "Mám ztuhlý krk".

  2. Obojek – Dalším významem slova "neck" je obojek, který nosíme kolem krku. Tento pojem může být použit ve spojení s různými činnostmi nebo zařízeními, jako je například "neck brace", což je obojek používaný při poranění krku.

  3. Hrdlo – "Neck" může také znamenat hrdlo, ať už je to hrdlo láhve nebo láhve samotné. Je to užitečný termín při popisu lahve vína, když říkáte, že víno je "bottle necked", čili "uzavřeno" v lahvičce.

  4. Límec – Dalším významem slova "neck" je límec, který může být součástí oblečení. Například "She was wearing a dress with a high neck" znamená "Měla na sobě šaty s vysokým límcem".

Díky našemu anglicko-českému překladači můžete snadno a rychle překládat slovo "neck" do češtiny. Už se nebudete muset trápit s hledáním správného významu – my vám s tím rádi pomůžeme!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g3dc873f2f75dc5d352dcaad6e22598a677b5b6aac92912ef2370f1b7f9f8b59de6b02fa24505c01c038238aec787c9f4b25dcf1a1502269cd54c014b13821c29_640.jpg" alt="3. Objasnění významu slova "neck" a jeho využití v češtině">

3. Objasnění významu slova "neck" a jeho využití v češtině

Neck je slovo používané v angličtině, které se v češtině překládá jako "krk". Jde o část těla, která spojuje hlavu s trupem u lidské postavy. Krk je obvykle velmi citlivý a hybný, umožňuje otáčení hlavy a poskytuje podporu krku a hlavy. Ve spojení se zdravím je krk často spojován s bolestmi, napětím a nepohodlím. Proto je důležité dbát na správnou polohu těla a udržovat krk ve zdravé kondici.

V češtině se slovo "neck" běžně používá v různých výrazech a idiomatech. Například "mít krk jako žirafa" znamená mít velmi dlouhý krk, zatímco "mít hrdlo jako hrdlo" se používá k popisu někoho s hrdlem vhodným pro zpěv nebo mluvení na veřejnosti. Dalším zajímavým využitím slova "neck" v češtině je termín "krční mandle", který označuje mandli nacházející se v krku.

Výraz "neck" je tedy velmi rozšířený a užívaný v angličtině i v češtině. Je zde mnoho dalších výrazů a frází, které zahrnují toto slovo a dávají mu další významy. Je důležité porozumět těmto výrazům a jejich významu, abychom byli schopni komunikovat efektivně v obou jazycích.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g84c0534efd0209b0a2949cd2e8ae31cf5a442672ee0d81ba5a44f3eafb6fbbc9ae069926e9c910b6af6a8e41b36c9636e9d9e1210de2ef9a6fcda54cacfa5906_640.jpg" alt="4. Přesná definice slova "neck" a jak ho správně používat">

4. Přesná definice slova "neck" a jak ho správně používat

Představuje to jednu z nejvyšších a nejdůležitějších částí lidského těla. Slovo "neck" se obvykle používá k označení úzkého segmentu mezi hlavou a zbytkem těla. Má klíčovou roli při podpírání hlavy a spojování svalů, nervů a cév mezi těmito dvěma částmi těla. Charakteristickým znakem krku je jeho flexibilita, která umožňuje pohyb hlavy ve všech směrech.

Správné používání tohoto slova zahrnuje jeho využití v různých kontextech. V lékařském prostředí se "neck" používá k označení cervikální části páteře a souvisejících struktur. Například termín "cervikální páteř" odkazuje na krční část obratlového sloupce. V kosmetickém průmyslu se pak "neck" vztahuje na pokožkovýou péči o krk, která zahrnuje hydrataci, vyhlazování vrásek a zlepšení elasticity.

Pokud se chcete seznámit s dalšími významy a použitím slova "neck" a anglicko-českým překladem, jsme tu pro vás. Těšte se na bohaté informace o tématu, které vám pomohou lépe porozumět a uplatnit tento výraz ve správném kontextu.

5. Potřebujete překlad pro slovo "neck"? Zkuste anglicko-český překladač!

V dnešní době je důležité umět se dorozumět ve světě, který se stále více globalizuje. Angličtina je jedním z nejrozšířenějších jazyků na světě, a proto je důležité mít schopnost porozumět a komunikovat v ní. Pokud se ocitnete ve situaci, kdy potřebujete znát význam slova "neck" a přeložit ho do češtiny, máme pro vás jednoduché řešení. Náš anglicko-český překladač je tu, aby vám pomohl s překladem slova "neck" i mnoha dalších slov.

Neck – Co to znamená?

Slovo "neck" v anglickém jazyce se v češtině překládá jako "krk". Krk je částí lidského těla, která spojuje hlavu s tělem. Je to důležitá anatomická struktura, která nese hlavu a umožňuje její pohyb. Krk je tvořen obratli, šlachami, svaly a cévami. Je důležité pečovat o svůj krk a dbát na jeho správnou polohu a silnou svalovou podporu. Překlad slova "neck" je jen jedním příkladem, jak náš anglicko-český překladač může pomoci rozšířit váš slovník a porozumět různým výrazům a termínům. Zkuste ho nyní a objevte širokou škálu překladů a významů slova "neck" i mnoha dalších.

6. Jak rychle přeložit slovo "neck" bez problémů – tipy a triky pro české překladatele

Překladání slov z anglického do češtiny může být občas výzvou pro každého překladatele. Jedním z těchto slov je "neck". Můžeme si představit mnoho situací, ve kterých bychom mohli potřebovat přeložit toto slovo do češtiny. Buď pracujete jako překladatel nebo jen potřebujete rychlý překlad pro sebe, rádi bychom vám nabídli několik užitečných tipů a triků, jak přeložit slovo "neck" rychle a snadno bez problémů.

Tipy a triky pro překlad "neck":

  • Kontext: Při překladu je vždy důležité zjistit kontext, ve kterém se slovo "neck" nachází. Může jít o část těla, část oblečení, část nábytku nebo i o zákrut v řece. Zjistěte více informací o tom, jak se slovo používá a v jakém významu potřebujete přeložit "neck".
  • Synonyma: V češtině se někdy vyplácí hledat vhodné synonymum, které vystihuje přesný význam slova "neck". Například "krk" může být synonymem v případě, že se jedná o část těla, zatímco "límec" může být vhodným překladem pro část oblečení.
  • Slovníky: Při hledání správného překladu slova "neck" se nezapomeňte obrátit na spolehlivé slovníky, které vám mohou poskytnout další významy a kontexty použití slova. Vyberte si elektronický nebo tištěný slovník, který vám vyhovuje nejvíce a prozkoumejte další možnosti překladu.

Doufáme, že vám tyto tipy a triky pomohou rychle a snadno přeložit slovo "neck". Nezapomeňte se vždy soustředit na kontext, hledat vhodná synonyma a pátrat ve spolehlivých slovnících. Vyberte ten pravý překlad, který se nejlépe hodí pro daný kontext a náš článek vám bude moci posloužit jako užitečný průvodce při překladu slova "neck". Děkuji, že jste si přečetli náš článek "Neck – Co to znamená? Anglicko-český překladač". Doufáme, že vám poskytl užitečné informace o významu slova "neck" a jak jej přeložit do češtiny. Máte-li další otázky nebo požadavky týkající se překladu a významu anglických slov, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu pro vás s naší dlouholetou zkušeností a schopnostmi v oboru překladu a copywritingu. Doufáme, že se vám naše práce líbila a že nám dáte příležitost vám pomoci i v budoucnu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *