Co Znamená murder ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená murder ? Anglicko Český Slovník

Vítejte v našem článku, který odkrývá tajemství za výrazem "Co znamená murder?" v anglicko-českém slovníku. Možná jste se už setkali s tímto slovem a ptali jste se, co vlastně skrývá za svou definicí. V dnešní době, kde angličtina proniká do našich životů stále častěji, je dobré být obeznámen s významy a kontextem anglických slov. V tomto článku se zaměříme na pochopení termínu "murder" a jeho významu v českém jazyce. Bez dalšího otálení, pojďme se ponořit do světa anglicko-českých slovníků a objevme význam tohoto důležitého termínu.

Co znamená murder a jak se to překládá do češtiny?

Murder – toto slovo, které se pronáší často, je úzce spojeno s násilnou smrtí a zločinem. Pojďme se podívat na význam a překlad tohoto důležitého termínu do češtiny.

Samotné slovo "murder" je anglického původu a ve svém základním významu znamená úmyslné zabití jiné osoby s vědomím páchatele. V češtině je překládáno jako "vražda" a je důležitým pojmem v oblasti trestního práva. Je nutné si však uvědomit, že slovo "vražda" může mít různé stupně závažnosti a zákonné definice se mohou v jednotlivých zemích lišit.

Při překladu slova "murder" je důležité zachovat jeho významovou nábojnost a uvědomit si, že se jedná o závažný trestný čin. Přesný kontext a okolnosti, ve kterých je slovo použito, mohou mít vliv na jeho přesný překlad. Proto je vždy vhodné se poradit s odborníkem na právo při překladu těchto specifických termínů.

Anglicko-český slovník: Vše, co potřebujete vědět o překladu slova murder

Murder, což v češtině znamená „vražda“, je termín, který je často používán v kriminálním slovníku. Je to jedna z nejzávažnějších zločinů, které mohou být spáchány, a její definice a dopad se mohou lišit v různých právních systémech. Když se setkáte s tímto slovem při čtení anglického textu, je důležité si jasně uvědomit jeho význam a kontext.

Základní definice „murderu“ je, že se jedná o úmyslné zabití jiné osoby. Anglické právní systémy obvykle rozlišují mezi různými druhy murderu, jako je first-degree murder (vražda prvního stupně) a second-degree murder (vražda druhého stupně), které se liší v úmyslnosti a okolnostech spáchání. V České republice je termín „vražda“ vyhrazen pro nejzávažnější případy a sazba za tento zločin je vysoká.

Při překladu slova murder do češtiny je důležité si být vědom různých možností, jak tento výraz vyjádřit. V anglicko-českém slovníku můžete najít ekvivalentní výrazy jako „vražda“, „zavraždění“ nebo „usmrcení“. Je klíčové vybrat ten správný výraz v závislosti na kontextu a záměru autora.

Murder: Význam a použití v anglickém jazyce a jeho překlad do češtiny

Murder je silné a emotivní slovo ve světě anglického jazyka. Překladem do češtiny je "vražda". Jedná se o trestný čin, který zahrnuje úmyslné a nezákonné zabití jiné osoby. Právně je považováno za jeden z nejzávažnějších zločinů a většinou je potrestáno odnětím svobody na dlouhou dobu nebo dokonce doživotním trestem.

V kontextu anglického práva se rozlišuje na dvě hlavní formy vraždy: first-degree murder (vražda prvního stupně) a second-degree murder (vražda druhého stupně). První stupeň murderu se týká případů, kdy je zabití provedeno s předběžným úmyslem, zatímco druhý stupeň murderu se vztahuje na případy, kdy není předem přímo zamýšlené. Tyto rozdíly mají vliv na stanovení trestu a stupeň závažnosti případu.

Je důležité si uvědomit, že murder a manslaughter (zabití bez přímého úmyslu) jsou pravděpodobně nejznámějšími a nejčastěji používanými právními termíny, které se v angličtině používají. Překlad těchto slov do češtiny musí zachovat jejich přesný význam a významy, aby odpovídaly českému právnímu systému.

Výklad slova murder v češtině a jeho využití ve větách

Víte, že slovo "murder" patří mezi ty anglická slova, která se často používají i v češtině? Nejenže je to důležité slovo ve světě kriminologie, ale také se ho často setkáme v literatuře, filmech a televizi. Pokud vás zajímá, co přesně toto slovo znamená a jak se používá ve větách, jste tu správně!

Murder je termín používaný pro označení závažného trestného činu – vraždy. Toto slovo pochází z angličtiny a v češtině se ho často používá při odkazování na úmyslné zabití jiné osoby. Je to jeden z nejtěžších a nejzávažnějších zločinů, který má v našem právním systému vážné následky.

Ve větách se slovo murder často objevuje v různých kontextech. Například, "Pachatel byl odsouzen za spáchání brutálního murderu" nebo "Policie se snaží vyšetřit tento záhadný murder". Tento výraz je také často používán v titulech knih, filmů a seriálů, aby upoutal vaši pozornost a naznačil, že se příběh bude točit kolem zločinu a vyšetřování.

Murder je silné slovo, které nám připomíná nejen realitu zločinu, ale také skvělou sílu anglického jazyka, která proniká i do češtiny.

Murder v anglicko-českém slovníku: Přesný překlad a synonyma

Murder je slovo, které je možné najít v anglicko-českém slovníku a je často používáno v běžné anglické komunikaci. Přesný překlad slova "murder" do češtiny je "vražda". Jde o závažný zločin, při kterém jeden člověk záměrně a nelegálně způsobí smrt jiného člověka.

Existuje také několik synonym pro slovo "murder", které lze použít jako alternativu při psaní nebo mluvení. Mezi tyto synonyma patří "vraždit", "zabít", "uskutečnit vraždu" nebo "spáchat vraždu". Při použití těchto synonym je důležité vzít v úvahu kontext a význam, který chcete přenést.

Murder je vážné téma, které vyžaduje citlivý přístup. Je důležité si uvědomit, že v každé zemi mohou platit odlišné zákony týkající se tohoto zločinu. V případě nejasností byste se měli vždy obrátit na právního odborníka. Přestože slovo "murder" může být ve slovníku jednoduché, jeho praktické použití vyžaduje pečlivost a správné porozumění kontextu.

Přesný význam slova murder a jeho vzájemné spojení s anglickými slovy

Slovo "murder" má velký význam nejen v angličtině, ale i v češtině. Jeho původ pochází z anglického jazyka, ačkoli se v naší češtině hojně využívá. Přesněji řečeno, "murder" označuje jedno z nejsilnějších trestných činů, totiž vraždu. V anglickém jazyce se však tento termín objevuje v mnoha spojeních a vyjadřuje různé nuance a kontexty.

V českém jazyce je možné najít četné výrazy a fráze obsahující slovo "murder". Například "vražedný" se používá k popisu něčeho nebezpečného nebo smrtícího. Dalším příkladem je slovo "sebevražda" (suicide), které v sobě obsahuje slovní kořen "murder" a vyjadřuje záměrné ukončení vlastního života. Je zde také výraz "vražedný pohled" (murderous look), který se popisuje jako intenzivní a hrozivý pohled, signalizující možný nebezpečný úmysl.

Existuje však mnohem více slov, která jsou spojena se slovem "murder" a mají svůj vlastní význam a použití. Zahrnují například "vrah" (killer), "vražedné myšlenky" (murderous thoughts), "vražedná zbraň" (murder weapon) a mnoho dalších. Tyto výrazy dávají dohromady anglický a český jazyk, přičemž každý z nich přispívá k bohatosti a rozmanitosti naší komunikace. Doufáme, že tento článek o "Co Znamená murder ? Anglicko Český Slovník" vám přinesl užitečné informace o významu tohoto slova. Zde jsme se snažili vysvětlit význam tohoto anglického termínu prostřednictvím jasného a srozumitelného slovního spojení v češtině. Je důležité mít na paměti, že takové slovníky jsou cenným nástrojem pro rozšiřování našeho slovníku ve světě angličtiny. Doufáme, že se vám toto vyjádření líbilo a že vás toto téma nadchlo stejně jako nás. Pokud máte zájem se dozvědět více o podobných slovnících v anglicko-českém kontextu, nezapomeňte se vrátit a navštívit nás. Děkujeme za přečtení a přejeme vám mnoho zdaru při studiu angličtiny!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *