Co Znamená correction ? Anglicko-Český Slovník
|

Co Znamená correction ? Anglicko-Český Slovník

Víte, jak někdy při studiu angličtiny narazíte na slova, která vás zaskočí a způsobují vám zmatky? Jeden takovým slovem je "correction". Možná jste ho již slyšeli, ale nejste si jisti, co přesně znamená, ani jak ho správně použít. Dobrou zprávou je, že jste se dostali na správné místo! V tomto článku se podíváme na význam a použití termínu "correction" a zjistíme, jak ho přeložit do češtiny. Takže, připravte se na zajímavé objevování a získání nových znalostí o anglických slovech a jejich českých ekvivalentech.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g3fbbfae410a65234afdcfef17d426b1794622d4c9c898753a71ffb4923694e133f5dee69bc4031f2626bcecfcb286f91c5e3a3520689e334fbb3916d47ab0db6_640.jpg" alt="1. Naučte se význam slova "correction" v česko-anglickém slovníku!">

1. Naučte se význam slova "correction" v česko-anglickém slovníku!

Význam slova "correction" je pro mnoho lidí, kteří se učí angličtinu, občas zdrojem nepochopení. Ale nebojte se, dnes si společně přiblížíme toto slovo a jeho význam v anglicko-českém slovníku!

Samotné slovo "correction" je ve své podstatě poměrně jasně intuitivní. Jedná se totiž o substantivum odvozené z anglického slovesa "correct", což v češtině znamená "opravit" či "vyvést na správnou křižovatku". S významem "oprava" pak ještě blíže souvisí podstatné jméno "corrector", které označuje osobu či nástroj, který se zabývá prováděním korekcí.

V kontextu anglicko-českého slovníku se slovo "correction" používá jako překlad českých slov "oprava" či "korekce". Můžeme ho také najít v různých termínech týkajících se například opravy chyb ve výslovnosti nebo pravopisu. Při studiu angličtiny je tedy užitečné seznámit se s tímto slovem, abyste dokázali lépe porozumět jeho kontextu a významu.


V anglicko-českém slovníku se význam slova "correction" rozšiřuje i na oblasti, jako je právo, medicína, ekonomie či informatika. V právním kontextu může "correction" odkazovat na opravu chyb při formulaci smlouvy, zatímco ve zdravotnické terminologii může zahrnovat opravu vývojových vad nebo zlepšení stavu pacienta. V ekonomickém slovníku se toto slovo používá při diskuzi o opravě statistických nebo účetních chyb a v informatice může záviset na kontextu, například se může vztahovat na nápravu programového kódu.

Tímto jsme se podívali na význam slova "correction" v anglicko-českém slovníku. Je důležité si uvědomit, že každé slovo může mít různé významy v různých kontextech. Pokud tedy máte jakýkoliv pochybnosti o významu nebo použití slova "correction", je nejlepší se obrátit na právě ten správný slovník, který vám každou situaci s jistotou osvětlí.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g05d4f2bbf19f67763f6194fdbfbee2e23cea1260cb6065fd586ed76b36dfc00dfe8b8fefd66d944d62a986ddc5a94e162f13229574aa038f6b8fe3e20cff69e2_640.jpg" alt="2. Jak správně používat výraz "correction" v anglicko-českém slovníku?">

2. Jak správně používat výraz "correction" v anglicko-českém slovníku?

Výraz "correction" je běžně používaný termín v anglicko-českém slovníku a zasahuje do různých oblastí. Tento výraz se dá použít v mnoha různých kontextech a je důležité znát jeho správný význam, abyste mohli správně interpretovat významy slov, které hledáte. V kontextu gramatiky a pravopisu, "correction" se běžně používá pro opravu chyb ve psání nebo slovosledu. Často najdete slova "correction" v překladovém významu v českých slovnících, zatímco ve významu anglického slova "correction" ho najdete v různých formách a významech.

V anglicko-českém slovníku nalezneme i další významy slova "correction" v kontextu, jako je například oprava, úprava nebo revize. Je důležité mít na paměti, že anglicko-český slovník může poskytovat různé významy slov v závislosti na kontextu, ve kterém jsou používány. Proto je vždy vhodné provést důkladnou analýzu slova a zkontrolovat jeho použití v konkrétním kontextu, abyste získali správný význam, který hledáte. S použitím anglicko-českého slovníku můžete rozšířit své jazykové dovednosti a lépe porozumět významům slov v anglickém jazyce, a to i ve spojení s češtinou.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gb9908ae168fe961715034c0162c742026b420ab01ce6abae86e2027f750a8bf46a8aeb08bd334564e388ce5214124bab328e6c4af05603d6a5a5c291b97b3c44_640.jpg" alt="3. Co znamená anglické slovo "correction"? Překládejte správně s naším slovníkem!">

3. Co znamená anglické slovo "correction"? Překládejte správně s naším slovníkem!

Corrrection" je anglické slovo, které má v češtině několik významů a lze ho přeložit různými způsoby. Pokud se tedy setkáte s tímto slovem, může být užitečné mít k dispozici anglicko-český slovník, abyste si mohli ověřit správný význam a použití daného slova.

Zde je několik významů a možných překladů anglického slova "correction":

  • Oprava: Tento význam se používá především v souvislosti s nějakými chybami nebo nedostatky, které je třeba napravit. Například: "Potřebuji opravit chyby ve svém eseji" by se mohlo přeložit jako "I need to correct the mistakes in my essay."

  • Korekce: Tento význam se používá ve smyslu kontroly a upravení textu, zprávy nebo dokumentu tak, aby byl bezchybný. Například: "Pošlete mi prosím text korekce" by se mohlo přeložit jako "Please send me the text for correction."

Použitím našeho anglicko-českého slovníku můžete snadno a rychle vyhledat správný překlad slova "correction" a použít ho v kontextu, který potřebujete. Umožní vám rozšířit svou angličtinu a dokonalost při překladu do češtiny, ať už jde o texty, dokumenty nebo komunikaci s anglicky mluvícími kolegy nebo přáteli.

Vyhledání správného překladu slov a frází v anglicko-českém slovníku vám notně usnadní práci a dá vám jistotu, že používáte správný výraz ve správném kontextu. Buďte tak přesní a profesionální ve svém překladu díky našemu anglicko-českému slovníku, který vám poskytne všechny potřebné informace a nástroje pro úspěšné překlady. Buďte ohromujícím překladatelem se správným významem a použitím anglického slova "correction". Začněte hned!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g647c6841ac6e394234d44ed62176dceadaf3132f8b0c047782061d19b1dd96df65a961535b48065c369f705d249635aa979ae2dbd9894e5796d50a7e4bae4fa0_640.jpg" alt="4. Potřebujete překlad termínu "correction"? Najděte ho v našem anglicko-českém slovníku!">

4. Potřebujete překlad termínu "correction"? Najděte ho v našem anglicko-českém slovníku!

V našem anglicko-českém slovníku naleznete vysvětlení a překlad termínu "correction". Tento pojem se často používá v různých kontextech a může mít více významů. Chcete-li získat přesný překlad a porozumět správnému použití termínu "correction", doporučujeme se obrátit na náš slovník.

V kontextu opravy textu nebo psaní se "correction" často používá jako synonymum pro opravu, úpravu nebo nápravu. Například, pokud potřebujete zkontrolovat a opravit chyby ve svém textu, můžete použít termín "correction". Slovník vám poskytne přesný překlad tohoto termínu, a tím vám pomůže lépe porozumět jeho významu a použití.

V našem anglicko-českém slovníku najdete také další významy a překlady termínu "correction" v jiných oblastech, například ve vzdělávání, ekonomii, medicíně apod. Chcete-li tedy rozšířit své slovní zásoby a lépe porozumět anglickému jazyku, neváhejte vyhledat termín "correction" v našem slovníku.

5. Nejčastější významy slova "correction" v anglicko-českém slovníku: Přejděte si je!

Pokud se pohybujete v anglicko-českém slovníku, určitě jste narazili na slovo "correction" a přemýšleli jste, co to vlastně znamená. "Correction" je podstatné jméno, které má několik významů v anglickém a českém jazyce. Zde je přehled nejčastějších významů tohoto slova:

  1. Oprava – V prvním významu se "correction" používá k vyjádření činnosti nebo procesu opravování chyb. Může to zahrnovat opravy gramatických nebo pravopisných chyb v textu, nebo opravy něčeho, co bylo provedeno nesprávně. Například: "Musela jsem udělat několik oprav ve své diplomové práci."

  2. Korekce – Druhým významem je korekce, a to zejména v kontextu tiskových chyb nebo chyb ve formulářích. Korekce může být provedena na papíře nebo elektronicky. Například: "Musíme provést korekce v této tiskové verzi letáku."

  3. Opravný prostředek – Dalším významem je opravný prostředek, nebo způsob, jak napravit nějakou situaci. To může zahrnovat například nápravu nesprávného chování nebo nespravedlností. Například: "Vláda přijala opatření k nápravě nedostatků ve zdravotnickém systému."

  4. Úprava – Ve významu úpravy se "correction" používá v kontextu změn nebo úprav na něčem, aby se dosáhlo lepších výsledků. Může to zahrnovat úpravy výkonu, vzhledu nebo jakéhokoli jiného aspektu. Například: "Stylová úprava dokumentu přinesla do textu větší srozumitelnost a přehlednost."

  5. Náprava – Posledním významem je náprava, zlepšení nebo vyrovnání. Používá se zejména v situacích, kdy je třeba opravit něco, co je považováno za nesprávné nebo nežádoucí. Například: "Byla zapotřebí náprava v chování zaměstnanců, aby bylo dosaženo přesného dodržování bezpečnostních postupů."

To je jen malá ukázka z mnoha významů slova "correction" v anglicko-českém slovníku. Doufáme, že Vám tento přehled pomohl lépe porozumět tomuto slovu a jeho kontextuálním významům. Být obeznámen s různými významy slov je klíčem k efektivnímu porozumění jazyku a schopnosti se vyjadřovat přesně a přesně.

6. Slovníková definice slova "correction" v anglicko-českém překladu!

Correction je slovo v angličtině, které se používá k popisu činu nebo procesu opravování, přepracování či změny něčeho, co je považováno za nesprávné, chybné nebo nevhodné. V rámci anglicko-českého překladu lze slovo "correction" často přeložit jako "oprava", "korekce" nebo "náprava".

V praxi se slovo "correction" používá v různých oborech a situacích. Například, v oblasti psaní a editace se používá pro označení procesu opravy gramatických chyb, překlepů nebo stylistických nedostatků v textu. Ve školství může být "correction" použito k vyjádření zpětné vazby na studentovo psaní, kde jsou významné chyby opraveny a vysvětleny. V medicíně může "correction" znamenat korekci skeletálních nebo posturálních vad prostřednictvím cvičení, léčby nebo chirurgického zákroku.

Vzhledem k různým významům a kontextům byste měli mít na paměti, že správný český překlad slova "correction" závisí na specifickém využití a kontextu. Je proto vždy důležité zvážit, jaký význam je v dané situaci zamýšlen, a vybrat odpovídající český ekvivalent, který přesně vyjadřuje význam slova "correction". Děkujeme, že jste si přečetli náš článek "Co Znamená correction? Anglicko-Český Slovník". Doufáme, že vám tento informačně nabitý článek pomohl rozšířit vaše znalosti v oblasti anglicko-české lexiky. Pokud jste někdy měli otázku ohledně významu slova "correction", nyní máte komplexní odpověď. Když si budete příště nejistí při překladu, bude náš slovník vždy k dispozici. S naším rozsáhlým slovníkem je překlad jednoduchý a efektivní. Doufáme, že se k nám brzy vrátíte, ať už budete potřebovat přeložit další slovo nebo si jen tak povídat o jazyce.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *