Co Znamená him ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená him ? Anglicko Český Slovník

Vítejte! Pokud jste ⁤se kdy pokoušeli porozumět anglickým překladům českých slov, určitě jste​ našli velké množství nejasností a zmatku. V dnešním článku ⁣se zaměříme na důležité téma, které může být pro každého uživatele ‌anglicko-českého slovníku přínosné. Co Znamená him? Ať už se jedná o zájmeno "jemu" nebo "ho", mnozí lidé se setkávají ​s obtížemi, když se pokoušejí správně porozumět jeho významu a správnému použití. Připravte se na srozumitelné vysvětlení, které​ vám ‍pomůže lépe pochopit, jak se s tímto slovem pracuje. Přichází⁣ s námi i‍ možnost odhalit doslovný a⁣ idiomatičtější význam tohoto slova, abyste byli⁣ schopni s jistotou komunikovat a vyjádřit ⁣se v​ anglickém jazyce.‍ Pokud ‌se zajímáte o‌ anglický ⁤jazyk a jeho ​významy, čtěte dál a získejte nové informace, které vám ⁤pomohou‌ rozšířit vaše znalosti a ⁣porozumění.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ga9aa1c852e5349d4c1d3226558cd070c5801afae6554ff5f05e964e97900777946478e222df9d9653fbba7a8536752c53daaabb91242149337ff5e3bd808a553_640.jpg" ⁢alt="1. Rozšiřte svůj ⁤anglicko-český slovník o ⁢význam⁢ slova "him" s naším podrobným⁢ průvodcem!">

1. Rozšiřte svůj anglicko-český slovník o ‍význam slova "him" s naším ‍podrobným průvodcem!

Sítíří úvksý slovník a rozšiřujte své jazykové dovednosti s naším podrobným průvodcem k významu slova "him". ‌ "Him" ​ je anglické zdrobnělé zájmeno používané pro mužskou osobu. V češtině⁤ se ⁣ "him" ‍ překládá jako⁣ "jeho" nebo "mu". Zde je podrobný popis významu‍ slova "him" a jak ho správně používat v kontextu:

  1. "Him" je objektivní tvar⁢ zájmena "he", které je ‍používáno pro třetí osobu mužského rodu. Například: "I saw him​ at the‌ store" (Viděl jsem ho v⁢ obchodě).‍ V ⁤této větě je​ "him" použito jako objekt,⁤ což znamená, že je tím, na koho se věta vztahuje.

  2. "Him" se také používá ‌jako ​předmět předložkových frází.‍ Například:​ "I⁤ gave the book⁤ to him" (Dal jsem mu knihu). V ⁣tomto ⁣případě se ⁤ "him" ‌ nachází za ⁢předložkou "to" a označuje osobu, ⁢které je něco dáno.

  3. Dalším příkladem⁤ použití "him" ⁢ je ve výrazu "with‌ him" ⁢(s ním) nebo "for ‍him" (pro něho). Tyto fráze ​vyjadřují společnost nebo prospěch mužské ‍osoby.

Pamějte si, že "him" je zájmeno, které se používá ‌pro mužskou osobu ‌a ‍častěji⁢ se vyskytuje ‌v‌ anglickém jazyce. Je​ důležité správně rozumět jeho významu a použití, aby se⁢ vyhnuli chybám při ⁤komunikaci. ⁤Rozšiřte svůj anglicko-český slovník‌ s významem slova "him" a ‍budujte ⁣si‌ jistotu ⁣ve svých⁤ jazykových ⁣schopnostech!
<img ​class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g4e9ee90d47149adfa3c37d1f16dcb08e892aa3a2027c24a250b1f18192843d3296cc0f48994c0f4541be674232db934332393464db1b463c318135d6bf4b623f_640.jpg" ​alt="2. Prozkoumejte tajemství anglického slova "him" v našem‍ kompletním anglicko-českém slovníku!">

2. Prozkoumejte ‍tajemství anglického ‌slova "him" v našem ⁣kompletním anglicko-českém slovníku!

Víte, že‌ anglické slovo⁤ "him" může⁣ mít mnoho různých⁢ významů a ⁢použití? V ⁢našem kompletním anglicko-českém⁣ slovníku‍ jsme pro vás zmapovali tajemství tohoto slova a připravili vám ‌podrobný výklad.

Him ‌je zájmenné zájmeno ve třetí osobě jednotného čísla,‍ které se ⁢používá pro označení mužského člověka. Například, věta "I saw him yesterday" překládáme do češtiny ⁢jako "Viděl jsem ho včera". Him⁣ je ​také často používáno jako objekt věty, kdy označuje toho, na koho se něco ⁤děje. Například, věta "She gave him a book" by se přeložila‌ jako "Dala mu knihu".

Dalším zajímavým použitím slova "him" je ‌v kombinaci s předložkami. Například předložka‌ "to" se často používá se slovem him, kdy získává význam "jemu". Věta "I gave the book to him" by se tedy přeložila jako "Dala jsem knihu jemu".

V našem anglicko-českém ‌slovníku najdete další výklady a příklady ⁤použití slova ‌ "him", které vám pomohou plně‌ porozumět jeho významu a správnému použití. ⁢Buďte tedy ⁢připraveni rozšířit​ svou slovní ‌zásobu a ⁤vylepšit svou angličtinu!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g05a8d08df017b6c54046aec6447ebe9f2daa78e715f43e99f7e6c82d07ff06a2b3d90e538df4b13467fcf9ecef08857f55ae343c6ca2ce8fb0ecb5be9f2d00a3_640.jpg" alt="3. ⁤Co vlastně znamená "him"? Objasnění‍ anglického výrazu‍ v českém kontextu">

3. Co vlastně znamená "him"? Objasnění ⁢anglického výrazu ‍v českém kontextu

Co vlastně⁢ znamená "him"? Překlad a význam ‍anglického výrazu ​ "him" ‍v českém kontextu může ‌být někdy‍ matoucí. “Him” je anglické osobní zájmeno, které ​často používáme jako zkrácenou verzi pro třetí osobu mužského ⁢rodu. Je to ​v podstatě ⁤způsob, ⁤jak se odkazovat ​na‍ muže, aniž bychom zmiňovali jejich skutečné jméno. Například: "I saw him today" znamená "Viděl jsem ho dnes". Přestože je zájmeno „him“ velmi ⁤jednoduché, ⁣jeho správné použití v češtině může být občas obtížné.

Zájmeno ⁤ "him" se často‌ vyskytuje v anglických⁢ větách, ve ​kterých se popisuje či‌ odkazuje na muže. Je to základní ⁤slovo pro označení objektu nebo osoby, na kterou se právě ‌hovoří. Například: "This⁣ is Bob, I’ve known​ him⁢ for ⁣years" ​znamená "Tohle je Bob, znám ho už několik let". V češtině⁣ často používáme slova jako "jeho" ‍ nebo ⁢ "ho" pro překlad zájmena "him".⁣ Je důležité si uvědomit, že překlad zájmena "him" do češtiny závisí na ​kontextu věty a na roli‍ tohoto ‌zájmena.

Další možný ​význam‍ slova ‍ "him" ⁣ v českém kontextu se‍ může objevit v souvislosti se slovem "němu". V tomto případě se jedná o dativní tvar zájmena "on", který může být použit například ve větách jako ⁣ "Darujte to němu" nebo "Řekněte němu, že ‍jsem tu". ⁣Zde je důležité si uvědomit, že přesný význam záleží na konkrétním‍ kontextu a⁤ použití ve větě.

V závěru‍ lze říci, že výraz "him" v češtině může být‌ přeložen jako "jeho" nebo "ho", v závislosti na kontextu ‌věty. Jeho správné ​použití se doporučuje vždy zohlednit při ‌psaní nebo mluvení ​anglicky.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g969b643edf46a618cbab1fd138f9b0c83f639f74723f2868cff43ae3852ff43f5eb961414025823f4e3a505d51fadf66575213c82401c4fce256db671bbbd823_640.jpg" alt="4. Nový význam slova "him" ⁤ ve ‌slovníku: Jaký ‍je jeho význam ‍v angličtině i češtině?">

4. ⁤Nový význam slova "him" ve slovníku: Jaký je jeho​ význam v ‌angličtině​ i češtině?

Nový význam slova "him" ‌se nedá⁢ přehlédnout. V anglickém⁢ i českém slovníku má toto slovo specifický význam, který je důležité si uvědomit. V angličtině se "him" používá jako zájmeno ‍označující muže – jednoduše ⁣řečeno, jako⁤ osobní zájmeno v případě, kdy hovoříme⁤ o někom,⁤ kdo je mužského pohlaví. Například věta "I saw​ him at ‍the party" ​ by se přeložila ​do češtiny ⁤jako "Viděl jsem ho na večírku". Je také ⁢důležité​ si uvědomit, že "him" se používá v případě, kdy hovoříme​ o někom nebo něčem, kdo je mužského pohlaví a jedná se o ​předmět věty.

V českém slovníku se slovo ⁣ "him" překládá‍ jako‍ "jeho", ⁢ "mu" ⁣nebo "němu". Například "I ⁢gave him a book" by se přeložilo ‍do‍ češtiny jako "Dal‍ jsem​ mu knihu". Také je‍ důležité si uvědomit, že⁤ slovo "him" se ⁣v češtině používá ve⁤ shodě ⁢s‍ rodem ​a pádem, takže můžeme říct "viděl jsem ho" ⁤(3. pád muže) a "viděl jsem ji" (3. pád ženy). Je​ to podstatný rozdíl oproti angličtině, kde se "him" používá bez ohledu na rod a ⁢pád.

Význam⁢ slova "him" ve slovníku je tedy dvojí⁤ – ⁢v angličtině se​ jedná o zájmeno‌ označující muže, zatímco‍ v ⁤češtině se jedná ⁣o ⁢zájmeno označujícího pád a rod. Je⁣ důležité si tyto rozdíly uvědomit⁤ a správně používat‌ slovo "him" v kontextu správné gramatické struktury.

5. Nikdy nebudete váhat s překladem slova⁢ "him" ‍opět! Objevte jeho ⁤význam a užívejte český ⁣slovník​ naplno

Vypadá ​to jako jednoduché slovíčko, ale "him" může mít ​různé významy a použití v ⁣angličtině. Pokud jste někdy byli zmateni, jak správně přeložit toto slovo do češtiny, přinášíme vám vysvětlení jeho různých ⁣významů​ a ukázky překladů v našem anglicko-českém slovníku.

  1. Him jako zájmeno:

    • "Him" je zájmeno ve ⁤třetí osobě jednotného čísla pro mužský rod. Používáme⁣ ho, když se‍ odkazujeme na někoho nebo ⁣něco mužského. ⁢Například:
    • I saw ⁢him at the party. – Uviděl(a) jsem ho na večírku.
    • This book belongs to him. – Tato kniha‍ patří jemu.
  2. Him​ jako příslovečné zájmeno:

    • "Him" může⁢ také⁤ fungovat jako příslovečné‌ zájmeno, ⁣často ve spojení s předložkou, a vyjadřuje směr nebo⁤ cíl pohybu. Například:
    • I’ll go to him. – Půjdu k němu.
    • She ‌looked ‌at him. – Podívala⁢ se na něj.
  3. Him jako neosobní zájmeno:
    • V některých případech se​ "him" ‍používá jako neosobní ⁤zájmeno, když se odkazuje na nepřímý objekt. Například:
    • It’s ⁤him. – Je to on.
    • I gave him a present. – Dal(a) jsem mu dárek.

Už ⁤nebudete muset zvažovat ⁢jaký překlad "him" je ten správný, protože náš anglicko-český slovník vám poskytne odpovědi na⁣ všechny vaše otázky.⁣ Nenechte ​se zmást tímto ​zdánlivě​ jednoduchým slovem a využijte češtinu naplno.

6. Český slovník ‍rozšiřuje své ⁤hranice: Naplno porozumějte ⁣významu slova⁣ "him" díky našemu podrobnému článku

Víte, že slovo "him" je jedním z nejčastěji‍ používaných zájmen ⁣v anglickém⁤ jazyce? Pokud se zajímáte ⁢o anglickou⁤ gramatiku, je dobré ho ‍pořádně pochopit. V našem podrobném článku "Co Znamená⁣ him? Anglicko Český ‌Slovník" vám​ nabízíme kompletní výklad ⁣významu tohoto slova.

Him je zájmeno, které se používá pro označení mužského rodu ve třetí ‌osobě. Toto zájmeno se ⁤v angličtině používá ⁢v ⁤mnoha ​situacích a je nezbytné‍ ho správně porozumět pro ⁢dobré porozumění anglickému ⁤jazyku.

Níže najdete několik příkladů, ​jak se ⁤slovo "him" ‌ používá v různých kontextech:

  • Používá se jako ⁤předmět věty: She saw him at the party. ⁢(Viděla ho‍ na⁣ té párty.)
  • Může být ​součástí příjmení: ‌I ‍met Mr. Smith. I shook hands with him. (Potkal jsem ​pana Smitha.⁤ Potřásl jsem ​si s ním rukou.)
  • Používá ‌se‍ také při odkazování na​ nějakou osobu:‍ John is‍ a teacher. I saw him yesterday. ⁤(Jan je učitel. Viděl jsem ho včera.)

V našem podrobném článku se dozvíte ​nejen o různých kontextech, ve kterých se slovo "him" vyskytuje, ale ⁢také ⁢o jeho správném skloňování a dalších‍ zajímavostech.⁢ Rozšiřte své​ znalosti angličtiny a prohlubte své porozumění Gramatice. Pokud jste se v článku‍ "Co⁣ Znamená him ? Anglicko Český Slovník" ‍dostali​ až sem, doufáme, že jste získali ⁢cenné informace o významu ‍slova ‍ "him". Je důležité​ mít⁤ přesnou definici​ každého​ slova, což vám pomůže lépe ⁢porozumět⁤ anglickému jazyku. Pokud jste si také všimli, jak je obtížné najít jednoduché, ale⁣ přesné vysvětlení,⁣ jste na správné adrese. Bez ohledu na to, ⁤zda jste začátečníkem‌ nebo pokročilým studentem angličtiny, je toto ‍slovní⁢ spojení ⁢nesmírně‍ užitečné.

Nicméně je důležité​ si uvědomit, že slova mají mnoho odstínů a kontextuálních použití. ⁢Vždycky je dobré být ‍připravení prozkoumat další⁤ zdroje a přesnější významy. Proto, ať‍ už hledáte pomoc​ s anglickým jazykem ‍nebo jednoduše⁢ rozšiřujete svou⁣ slovní zásobu,⁤ doufáme, že jsme vám poskytli ‌užitečné informace‍ v tomto článku.

Ať už se chystáte ⁤využít‍ "him" ve své konverzaci nebo ‌v psaném ​textu,⁣ pamatujte na to, jak se přizpůsobuje kontextu a ‍tomu, zda se jedná o zájmeno nebo sloveso ve třetí osobě jednotného čísla. Se správným ​pochopením ‌a použitím tohoto slova můžete zlepšit svou komunikaci ⁤a plynulost ‍ve vašem studiu anglického jazyka.

Doufáme, že jsme vám pomohli a budeme rádi, pokud nás ​navštívíte znovu ​pro další užitečné informace o anglickém jazyce.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *