excavator  – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník
|

excavator – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník

Víte, co se za slovem "excavator" ve skutečnosti skrývá? Pokud jste se kdy zajímali o stavebnictví nebo jste jen zvědaví, pak jistě oceníte následující informace. V našem článku se zaměříme na význam a definici pojmu "excavator" v anglicko-českém slovníku. Bez ohledu na to, zda jste laikem v této oblasti nebo již máte nějaké zkušenosti, připravte se na objevení fascinujících detailů tohoto stroje. Připravte se na zábavně poučnou cestu, která vám pomůže lépe porozumět slovníku a přispěje k vašemu odbornému růstu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gf633614881d8394f531cec163f0b26f5095dc4ec1b023a4c9847dafb266c1f10afcd96107f2201cf421d75ffa1b0b3b2288c332bbcc46bae2aafd2be9cbd5522_640.jpg" alt="Čeho se týká výraz "excavator"? Slovník angličtiny a češtiny vysvětluje!">

Čeho se týká výraz "excavator"? Slovník angličtiny a češtiny vysvětluje!

Výraz "excavator" patří mezi slova, která jsou často užívaná v anglickém i českém jazyce. Jedná se o slovo, které označuje speciální stavební stroj používaný především k vyhloubení a výkopům ve stavebnictví. Excavator je oblíbeným nástrojem mezi stavbaři a je schopen efektivně a rychle provádět řadu úkolů spojených se zeminou a těžkým materiálem.

Tento výraz se používá nejen v odborném stavebnictví, ale stává se také populárním ve všedních rozhovorech a mezi technologicky zaměřenými jednotlivci. Jeho význam je tedy znám a využívaný jak v anglickém, tak českém jazyce. Pro správné porozumění výrazu "excavator" se často obracíme na anglicko-český slovník, který poskytuje detailní vysvětlení tohoto termínu a jeho použití v jazyce.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g2bc0d9b15dd809e5e63e8eb2c5236890051d934c711c10246b04e9442101d2f0c3ba3becd5ed512e3e44c42bc88f3d5300dc7c3ef8756b96c14b53ca6fafaa1d_640.jpg" alt="Prozkoumejte význam slova "excavator" v anglicko-českém slovníku!">

Prozkoumejte význam slova "excavator" v anglicko-českém slovníku!

Pokud se zajímáte o těžební a stavební techniku, určitě jste slyšeli o pojmu "excavator". Excavator je anglický výraz, který se používá pro označení stavebního stroje, který slouží k vykopávkám a přesunu zeminy. Tato technologie se stala klíčovou pro mnoho průmyslových odvětví, jako je stavebnictví, těžba nebo zemědělství.

Excavatory jsou vybaveny speciálním mechanickým ramenem, které se nazývá rypač. Rypač může být různého typu a slouží k rozsypání a vyhazování zeminy. Kromě rypadla jsou excavatory vybaveny také lžícemi, které se používají při výkopových pracích.

V případě, že se chcete dozvědet více o významu slova "excavator" a dalších stavebních termínech, můžete se podívat do anglicko-českého slovníku. V tomto slovníku najdete podrobné vysvětlení všech těchto pojmů a mnohem více. Takže pokud chcete rozšířit své znalosti a lépe porozumět stavebním technikám, neváhejte si prozkoumat tento slovník. Určitě vám to pomůže při studiu, práci nebo zájmu o tuto oblast.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g32d07036d2b13e3bd8c96d719f078871c4cb8558d82ce11ce6f8747d757ada5ea7b532a8b5773e3841fa9bb1ed791ee81f47b494767e6c3335553967d7587221_640.jpg" alt="Anglický pojem "excavator" v českém jazyce – výklad a překlad!">

Anglický pojem "excavator" v českém jazyce – výklad a překlad!

Pokud se zajímáte o stavebnictví nebo jste se jenom setkali s anglickým výrazem "excavator" a chtěli byste vědět, co to znamená v českém jazyce, tak jste na správném místě! V tomto článku vám poskytnu výklad a překlad tohoto pojmu.

Excavator je anglický výraz označující stavební stroj, který se používá pro kopání, vyhazování nebo přesouvání materiálu. Tento výraz je hojně užíván ve stavebnictví a je často vidět na stavbách, silnicích nebo dalších velkých projektech.

Co se týče překladu do češtiny, "excavator" se nejčastěji překládá jako "rypadlo". Tento překlad nejlépe vystihuje účel a funkci tohoto stroje. Rypadlo je vybaveno speciální rypadlovou lžící na konci ramene, které umožňuje rychle a efektivně kopat, odstraňovat nebo přemisťovat zeminu, kamení nebo jiné materiály.

Pokud se chcete dozvědět více o dalších anglických slovech a jejich českém překladu, můžete se podívat do anglicko-českého slovníku, který vám poskytne rozsáhlý seznam slov a jejich významů.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g51e16802c351a22ffb046addf2d19dcb5ceb36203e3c6ed669ca1dac4683a682fba9bc9b9c59aa8263aa86a33d73e865d15b5b5ba55d7f736e5954877a97f50c_640.jpg" alt="Jak si vyložit výraz "excavator" v anglicko-českém slovníku?">

Jak si vyložit výraz "excavator" v anglicko-českém slovníku?

Vložit výraz "excavator" do anglicko-českého slovníku by mohl na první pohled působit jako jednoduchý úkol. Ale jak se ukáže, vyložit tento výraz znamená mnohem více než jen přeložit ho do češtiny.

Excavátor je speciální druh těžkého stavebního stroje, který se používá k hloubení, objemným přesunům zeminy či k odstraňování překážek. Tento stroj je vybaven hydraulickým systémem s různými nástroji a je opatřen robustními pásovými či kolečkovými podvozky pro svou pohyblivost na nerovných terénech. Excavátor je široce využíván ve stavebnictví, důlním průmyslu a také při výstavbě silnic a mostů.

Pokud se podíváme na význam v češtině, slovo "excavator" lze vyložit jako "bagr". Tento výraz je běžně používán nejen v odborných stavebních kruzích, ale i ve všedním mluvení. V anglicko-českém slovníku tedy není pochyb o tom, jak se správně vyložit tento termín.

Slovník nejenže poskytuje odpověď na význam slova "excavator", ale také nabízí další užitečné informace. Například často obsahuje definice, synonyma a příklady vět, které ukazují, jak se slovo používá v kontextu.

V případě, že máte zájem o hlubší porozumění výrazu "excavator" v anglicko-českém slovníku, neváhejte si vyhledat tuto položku. Užitečná rada: Pokud máte povědomí o specifickém kontextu, ve kterém se slovo používá, nezapomeňte se o něm zmínit, aby se vám odborník získání potřebných informací námahou oceňoval.

Kde najít přesný překlad pojmu "excavator" do češtiny?

Přesný překlad pojmu "excavator" do češtiny může být pro některé lidi obtížný. Excavator je anglický výraz používaný pro označení speciálního stavebního stroje, který slouží ke kopání a odklízení zeminy. Je vybavený výkonným hydraulickým ramenem a lžíci, která mu umožňuje provádět různé kopací a manipulační práce. Ať už stavíte dům, zakládáte zahradu nebo se podílíte na rozsáhlých stavebních projektech, excavator je nezbytným nástrojem.

Pokud hledáte přesný překlad pojmu "excavator" do češtiny, můžete použít termín "bagr". Toto je český název používaný pro označení těchto stavebních strojů. Bagr je jedním z nejčastěji používaných stavebních strojů a je známý pro svou vielsestrannost a efektivitu. S jeho pomocí můžete provádět všechny druhy kopacích prací, ať už se jedná o vykopání základů, vyrovnaní terénu nebo vybagrování kanálů. Síla a přesnost, které nabízí bagr, vám umožní efektivně a rychle dokončit vaše stavební projekty.

Excavator, neboli bagr, je tedy více než jenom obyčejný stavební stroj. Je to váš neocenitelný spojenec, který vám pomůže realizovat vaše stavební ambice a dosáhnout skvělých výsledků. S takovýmto spolehlivým nástrojem na vaší straně lze dosáhnout efektivity a přesnosti, které jsou klíčovými faktory pro úspěšné dokončení vašich stavebních projektů. Bagr je synonymem kvality, která vám umožní překonat jakoukoliv překážku.

Výklad a význam slova "excavator" ve slovníku angličtiny a češtiny

Pokud se zajímáte o anglický a český jazyk, jistě jste se setkali s mnoha slovy, jejichž význam nebyl úplně jasný. Jedním z takových slov je "excavátor", které je hojně užívané ve stavebnictví a technice. Přemýšleli jste někdy, co toto slovo vlastně znamená a jak by se dalo správně přeložit do češtiny? V tomto článku vám přinášíme výklad a význam tohoto slova, podle anglicko-českého slovníku.

Excavátor je zařízení či stroj, který se používá především při stavebních pracích a výkopových činnostech. Jeho hlavním účelem je odstraňovat, přemisťovat či manipulovat se zeminou, kameny a dalšími materiály. Excavátor se skládá z několika důležitých částí, jako je například pásový podvozek, hydraulický rameno a lžíce. Díky těmto komponentům je schopen vykonávat různé úkoly, ať už jde o výkopové práce, demolici budov či další manipulaci s materiály.

Excavátor je tedy významné zařízení, které hraje klíčovou roli ve stavebnictví a technických oborech. Jeho přesný překlad do češtiny by mohl být označením "bagr". Díky svému významu a použití je slovo "excavator" důležitým termínem, který byste měli znát, pokud se zajímáte o stavebnictví, techniku či chtěli rozšířit své jazykové znalosti. Děkujeme, že jste si přečetli náš článek o "excavator – Co to znamená? Anglicko-Český Slovník". Doufáme, že vám tento informační průvodce poskytl potřebné vysvětlení tohoto významného pojmu. Excavátor je zkrátka technický termín, který se váže k těžebním činům a stavebním pracím. Pochopení tohoto slova může být nejen užitečné pro ty, kteří se zabývají touto oblastí, ale také pro ty, kdo mají zájem o techniku a její různé odvětví. Pokud se chystáte používat anglické termíny v češtině, máte tímto náš anglicko-český slovník jako spolehlivého průvodce.

Díky za to, že jste si našli čas a přečetli tento článek. V případě dalšího zájmu o slovník technických termínů v angličtině a češtině, nezapomeňte zavítat na naše stránky. Doufáme, že naše informace vám byly užitečné a těšíme se, až se příště setkáme s dalším zajímavým tématem.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *