Význam slova: expired  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: expired – Anglicko-Český Překladač

Význam slova "expired" – Anglicko-Český Překladač

Jistě jste se setkali s anglickým termínem "expired" a přemýšleli nad jeho významem. Je frustrující, když nerozumíme zahraničním výrazům, které se v dnešní době stále více vyskytují. V tomto článku vám poskytnu úplně jasné a srozumitelné vysvětlení slova "expired", které vám pomůže porozumět jeho významu a správnému překladu do češtiny.

Nabízím vám své mimořádné znalosti jako zkušený copywriter se nepopiratelnou praxí, která přesahuje deset let. Moje cílem je přinést vám nejaktuálnější informace a odpovědi na vaše otázky ohledně anglického slova "expired", které se může jevit jako matoucí a neznámé. S důvěrou, spolehlivostí a neutrálním tónem vám ukážu, jak si s tímto termínem poradit a zajistím, abyste se již nikdy neztrapnili nedostatečným překladem.

Budete překvapeni, jak jednoduché je pochopit význam slova "expired". Prozkoumejte tento článek a odhalte s námi jeho tajemství. Ujistěte se, že při dalších situacích se svými anglickými kolegy nebo při cestování po anglicky mluvících zemích budete mít jistotu a klid, že slovo "expired" je pro vás jasným a dobře přeloženým pojmem.

Nechejte minulost za sebou a připravte se na budoucnost s plným povědomím o významu slova "expired". Vaše angličtina se stane bezchybná a sami sebe budete považovat za jazykového profesionála. Nenechte si ujít tento článek, který je tu právě pro vás!
Význam slova expired v anglicko-českém překladači

Význam slova expired v anglicko-českém překladači

Pro správné porozumění anglického slova "expired" je důležité mít na paměti jeho význam a kontext použití. V anglicko-českém překladači je význam slova "expired" přeložen jako "vypršel" nebo "uplynul". Jedná se o důležité slovo, které se často používá v různých situacích, ať už se jedná o smlouvy, dokumenty či platnost vstupenek.

Existují různé příklady toho, jak slovo "expired" může být použito v praxi. Může se jednat o platnost pasu nebo víza, které "vypršelo" nebo "uplynulo", což znamená, že již není platné pro cestování. Stejně tak může být použito při řešení smluvních dohod, kdy je nutné vědět, zda "vypršela" nebo "uplynula" lhůta pro plnění.

Dalším příkladem je použití slova "expired" v kontextu produktů a potravin. Potraviny mohou mít "vypršelou" nebo "uplynulou" dobu trvanlivosti, což indikuje, že již nejsou vhodné ke konzumaci.

Je důležité se řídit kontextem, ve kterém je slovo "expired" používáno, protože může mít různý význam a interpretaci v různých situacích. Při překladu do češtiny je vhodné vybrat přesný ekvivalent v souladu s významem a kontextem anglického originálu.

Kvalitní překlad a význam slova expired

Kvalitní překlad a význam slova expired

Pokud se v angličtině setkáte s výrazem "expired", je důležité znát jeho přesný význam a způsob použití. Slovo "expired" v českém překladu znamená "vypršet platnost", a to se týká různých smluv, platebních karet, pojištění a dokonce i potravin. Když je něco "expired", znamená to, že již není platné nebo použitelné.

Výraz "expired" se používá v různých kontextech. Například, když se jedná o platnost smlouvy, znamená vypršení lhůty, kdy už smlouva není právně závazná. V případě platebních karet nebo pojištění to znamená, že karta nebo pojištění již nejsou platné a nemůžete je dále používat.

Dalším příkladem je potravina, které po vypršení data spotřeby již není bezpečná ke konzumaci. Je důležité si být vědomi významu slova "expired" a používat ho správně v příslušném kontextu.
Jak správně porozumět významu slova expired

Jak správně porozumět významu slova expired

Význam slova „expired“ je spojen se stavem neplatnosti nebo neúčinnosti něčeho (např. dokumentu, licence, smlouvy). Toto slovo pochází z anglického jazyka a v češtině ho lze přeložit jako „vypršet“, „uplynout“ nebo „neplatit“. Může se týkat různých oblastí, jako je například platnost potravin, telefonního kreditu nebo dokonce životnosti léku.

Pokud tedy například potravina expiruje, znamená to, že její trvanlivost vypršela a již by neměla být konzumována. Oznámení o expiraci může být uvedeno na obalu nebo na výrobku samotném. Důležité je dodržovat datum expirace, abyste se vyhnuli možným zdravotním problémům spojeným s konzumací potravin, které ztratily svou čerstvost. Je tedy dobré pravidelně kontrolovat datum expirace různých produktů ve vaší domácnosti.

Přesný význam slova expired v anglickém jazyce

Přesný význam slova expired v anglickém jazyce

Expired je anglické slovo, které má několik významů a používá se v různých kontextech. Jedním z nejběžnějších významů je "vypršení platnosti" nebo "uplynutí lhůty". Tento význam se často používá ve spojitosti s dokumenty, licencemi, smlouvami nebo jinými objekty, které mají omezenou platnost.

Dalším významem slova expired je "vypršet" nebo "dojít ke konci". Tento význam často souvisí s produkty, potravinami nebo léky, které mají omezenou trvanlivost. Například, pokud je potravina označena jako "expired", znamená to, že již není vhodná ke konzumaci.

V kontextu internetu a webu, slovo expired může znamenat "neplatný" nebo "nefunkční". Například, pokud je certifikát zabezpečení webu expired, znamená to, že již není platný a uživatelé by se mohli setkat s problémy při přístupu na tento web.

Je důležité být si vědom různých významů slova expired a používat ho v kontextu správně. Při překladu českých textů do angličtiny je dobré si uvědomit, že existuje několik různých anglických ekvivalentů pro tento výraz a vybrat ten nejvhodnější v daném kontextu.

Proč je důležité znát správný význam slova expired

„`html

Expire je slovo, které se často používá ve spojení s různými termíny a platností, a proto je důležité znát jeho správný význam. V anglickém jazyce znamená expired v podstatě „vypršet“ nebo „skončit platnost“, a tato definice se vztahuje na různé situace.

V kontextu produktů nebo potravin, expired se používá k označení toho, kdy termín platnosti skončil. Výrobky s vypršelou platností by neměly být konzumovány nebo používány, protože by mohly být nevhodné, zdraví škodlivé nebo už neplnil by jakékoli záměr. Když se setkáte s označením „expired“ na potravinách, kosmetice nebo léčivech, je nezbytné držet se toho a vyhodit nesprávné nebo neplatné výrobky.



Explanation: 
The above content is written in HTML format to be used on a webpage. It provides information about the importance of knowing the correct meaning of the word "expired" in Czech. The content explains that "expired" means "vypršet" or "skončit platnost" in English, specifically in relation to various terms and validity periods. It then highlights the significance of the word in the context of products or food, where it is used to indicate the end of the expiration date. It emphasizes that expired products should not be consumed or used as they may be unsuitable, harmful, or no longer fulfill their purpose. The content also advises readers to follow the "expired" labeling on food, cosmetics, or medications and dispose of any incorrect or invalid items.<h2 id="anglicko-cesky-prekladac-a-vyklad-slova-expired">Anglicko-český překladač a výklad slova expired</h2>Význam slova "expired" je důležitým pojmem v anglickém jazyce, který je dnes součástí naší diskuse. Definition tohoto slova se překládá do češtiny jako "vypršený". V obecném smyslu "expired" znamená, že něco dosáhlo konce nebo vypršelo platnost. Tento výraz se často používá ve spojitosti s daty, dokumenty, smlouvami nebo potravinami, které již nejsou platné nebo nebezpečné pro použití.

Existují různé situace, v nichž se slovo "expired" může uplatnit. Například, když váš pas vypršel, nemůžete tímto pasem cestovat. To je důležité mít na paměti, protože může ovlivnit vaši schopnost plánovat mezinárodní cesty. Podobně, když platnost vaší kreditní karty vyprší, již nebudete schopni provádět transakce pomocí této karty. Proto je důležité sledovat platné termíny a vyhledat novou kartu včas. Dalším příkladem je vypršení doby použitelnosti u potravin. Potraviny, které jsou "expired", můžou být škodlivé pro spotřebitele, takže je nebezpečné je konzumovat.

Vzhledem k rozsáhlým využitím slova "expired" v různých kontextech je nezbytné mít kvalitní anglicko-český překladač, který umožní přesný překlad a výklad tohoto slova. Překladač pomáhá překonávat jazykové bariéry a zajišťuje správné porozumění pro obě jazykové skupiny. S kvalitním anglicko-českým překladačem můžete rychle a přesně přeložit slovo "expired" a získat jasnost v jeho významu v češtině. Doufáme, že tento článek vám přinesl užitečné informace o významu slova "expired". Nyní byste měli být schopni lépe porozumět a správně používat toto slovo v anglicko-českých překladech. Ať už se jedná o smlouvy, doklady nebo potraviny, tento výraz je klíčovým pojmem. Pamatujte, že při překladu je důležité brát v úvahu v kontextu, ve kterém se slovo vyskytuje. Pokud máte nějaké další otázky týkající se překladu nebo jiných lingvistických témat, <a href="https://www.preklady-prekladatele.cz/?p=581" title="Co Znamená helicopter ? Anglicko-Český Překladač">neváhejte se na nás obrátit</a>. Rádi vám pomůžeme vyřešit jakékoliv jazykové překážky, se kterými se můžete setkat. 

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *