Překlad: exhausted  – Anglicko Český Slovník
|

Překlad: exhausted – Anglicko Český Slovník

Vítáme‍ vás u‍ našeho článku o překladu‍ slova "exhausted" do češtiny. Pokud ⁢jste někdy zápasili​ s nalezením správného ‍ekvivalentu ⁤tohoto výrazu, nejste sami. Překladání slov⁢ z jednoho jazyka do ⁤druhého může být skutečnou výzvou, ⁤a to zejména pokud si uvědomíte,⁢ že každý jazyk má svá⁣ vlastní⁣ jemná odstíny a nuance.​ V našem článku se podíváme ​na různé možnosti, jak přeložit slovo "exhausted" do češtiny⁣ a jak⁣ vybrat ten‌ správný ⁢výraz v konkrétním kontextu. ​Připravte se na zajímavou​ a poučnou jízdu prostřednictvím anglicko-českého slovníku!
Překlad: ⁢vyčerpaný - naučte se⁣ správně ​používat ‌tento výraz v anglicko-českém slovníku

Překlad: vyčerpaný – naučte se správně používat tento výraz v anglicko-českém slovníku

Překlad: exhausted – ⁤Anglicko Český Slovník

Jedním ze slov, ​které se často používají ve všedním životě, je "vyčerpaný". Tento výraz vyjadřuje ⁤pocit naprosté únavy a vyčerpání, když už nemáte ​žádnou energii nebo sílu vykonávat‍ další aktivity.⁣ V našem anglicko-českém ⁣slovníku je tento ‌výraz přeložen jako "exhausted".

Když používáte tento výraz, je důležité‌ pokusit se vyjádřit intenzitu vyčerpání.‍ Můžete například použít slova ​jako "úplně",​ "naprosto" nebo "naprosto vyčerpán". Například, "Celý den ⁣jsem ⁤pracoval na zahradě a teď jsem⁢ naprosto vyčerpán."

Je také možné využít různé slovní spojení, které popisují příčinu vyčerpání, například "fyzicky vyčerpán" nebo "emotionálně⁤ vyčerpán". Například, "Po dlouhém maratonu jsem byl fyzicky vyčerpán a sotva jsem se dostal do cíle."

Paměť ⁣je též součástí vyčerpání, a‌ tak‍ můžete použít fráze jako "mentálně ‌vyčerpán" nebo "psychicky vyčerpán". Například, "Po náročném pracovním týdnu jsem ​byl ⁢mentálně vyčerpán⁢ a potřeboval jsem ​relaxovat."

Slovo "vyčerpaný" je opravdu příznačné pro různé situace v životě. Doufáme, že​ s naším anglicko-českým slovníkem a několika příklady ‌vám ⁢tento ⁢výraz bude sloužit velmi dobře⁣ při komunikaci ve světě angličtiny.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/xpQF-252BrcDFGqg6lgrOuFVcF6PuMVY1E-253D.jpg" alt="5 různých významů slova "exhausted" v anglicko-českém slovníku">

5⁣ různých významů slova "exhausted" ‍ v anglicko-českém slovníku

V českém a anglickém⁤ jazyce se setkáváme s ⁣mnoha slovy, ⁣která‌ mají více ‍významů. Jedním⁢ z‌ takových slov je "exhausted". V anglicko-českém slovníku najdeme ⁣až pět ⁢odlišných ⁤významů tohoto ​slova. Jedná se o slovo, které má širokou škálu významů, které mohou‌ být pro překladatele náročné.

  1. Vyčerpaný -⁣ Tento význam je ‌nejspíše ten,⁣ který nám jako první přijde na mysl. Slovo⁣ "exhausted" se‍ často používá pro popis ⁤fyzického, ale také duševního vyčerpání.⁢ Například, "Po ‍dlouhé cestě jsem‌ byl úplně vyčerpaný."

  2. Vyřízený -​ Další význam je‍ spojen s pocitem frustrace, vyčerpání z důvodu stresu⁣ nebo obtíží. Je to jako když⁣ říkáme, ⁢že jsme "vyřízení". Například, "Práce na​ tomto projektu ‍mě​ úplně vyčerpala, ‌ale stálo to za to."

  3. Vypotřebovaný – Tento ⁣význam se může vztahovat k fyzické⁢ nebo materiální spotřebě něčeho. Například, "Došly mi ‌všechny baterie ⁢ve dálkovém ovladači, jsou úplně vypotřebované."

  4. Vyčerpávající ⁤- Tento význam se používá pro popis něčeho, co je‍ náročné a vyvolává silnou potřebu odpočinku. Například,⁣ "Byl ⁢to vyčerpávající zápas, ‍oba hráči dali všechno, co měli."

  5. Vyčerpávat – Poslední význam se vztahuje ‍na činnost, která vyvolává pocit vyčerpání.⁣ Například, "Dlouhé ⁢hodiny strávené prací na počítači mě‌ opravdu vyčerpávají."

Zde jsme‌ se podívali na pět⁤ různých významů‍ slova "exhausted" v ​anglicko-českém⁤ slovníku. Každý ⁤z těchto významů má jiný kontext a použití. Je důležité si toto uvědomit při překladech, abychom zachovali správný význam a‍ výrazové možnosti daného slova.
<img ⁢class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/6CIIjq0d7osVq-252BIw4F3DKQsrFOrppXHoc-253D.jpg" alt="Jak ⁤překládat výraz "exhausted" do češtiny: nejčastější chyby​ a správná volba">

Jak překládat výraz "exhausted" ​ do češtiny: nejčastější‌ chyby a ‍správná‍ volba

Chtěli jste někdy přeložit anglické slovo "exhausted" do češtiny, ale nejste⁣ si ‍jisti, ⁣jak zvolit správný překlad?⁣ Nejste sami! I pro zkušeného překladatele může být slovo "exhausted" docela zrádné. V dnešním příspěvku si ‌představíme nejčastější chyby ​při překladu tohoto výrazu a podíváme se na správnou volbu.

  1. Vyčerpaný – Tento překlad je poměrně běžný, ale není ⁤vždy nejpřesnější. Slovo "vyčerpaný" se v češtině spíše⁣ používá ve⁢ fyzickém smyslu, když jste unaveni z fyzické námahy. Použití tohoto slova pro vyjádření emocionální nebo psychické ⁣vyčerpanosti ⁣nemusí být úplně přesné.

  2. Unavený – Dalším častým chybným překladem je slovo "unavený". I když ​se ⁢jedná o překlad blízký významu ⁢ "exhausted", nezohledňuje to plně všechny nuance‍ tohoto slova. Slovo "exhausted" znamená totiž ​nejenom fyzickou únavu, ale také emocionální nebo mentální​ vyčerpanost.

  3. Vycucaný ​- Tento překlad​ se může zdát⁤ zábavný, ale bohužel zcela⁣ náhodný. Slovo "vycucaný" není v⁣ žádném případě správnou volbou pro překlad "exhausted". Nezapomeňte, že i ⁣když se některé překlady mohou‍ zdát vhodné a blízké, je důležité důkladně zvážit jejich ​význam a použití v konkrétním kontextu.

Správný překlad pro "exhausted" je "vyčerpán". Tento​ výraz‌ přesně vyjadřuje jak fyzickou,⁢ emocionální, tak mentální vyčerpanost. Pokud tedy ⁢budete ⁢překládat​ slovo ⁢ "exhausted" do češtiny, není třeba se zbytečně komplikovat a hledat jiné překlady.‍ Správná volba je‍ jednoznačná – "vyčerpán"!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/1rmueAfyIK6Lw-253D.jpg" alt="Exkluzivní ⁤tipy ​a triky ⁢pro správný překlad slova⁢ "exhausted" do češtiny">

Exkluzivní tipy a triky⁢ pro správný překlad slova "exhausted" do češtiny

Překlad slova "exhausted" do češtiny může být občas obtížný úkol, ale nebojte se! Jako expert na překlad a jazykové‌ poradenství‍ jsem tu, abych vám nabídl exkluzivní tipy a triky, které vám pomohou přesně vyjádřit tento výraz⁣ v češtině. ⁤

Existuje několik možností, jak přeložit slovo ‍ "exhausted" ⁣do češtiny a záleží na⁣ kontextu, ve kterém je⁤ použito. Pamatujte si, že vybraný ⁢překlad by měl odpovídat ⁤významu v originálním textu a přenášet ⁤správnou emoci.

Zde je několik výrazů, které můžete‍ použít jako alternativy pro "exhausted":

  • "vyčerpaný" – tento výraz vyjadřuje fyzickou a psychickou únavu a je nejčastěji používán pro popis⁣ vyčerpání po fyzické námaze‌ nebo dlouhodobém⁣ strese.
  • "unavený" – ⁤tento výraz se používá ‌pro popis ‍běžné ⁣únavy způsobené nedostatkem spánku‌ nebo‌ náročnou prací.
  • "vysílený" ‍- tento výraz naznačuje ​extrémní vyčerpání a může být spojen s dlouhodobým stresem, nemocí nebo nadměrnou fyzickou námahou.

Je důležité si uvědomit, že každý překlad má své nuance a​ může ‍se​ lišit v závislosti na⁣ kontextu. Doporučuji vám konzultovat s rodilým mluvčím češtiny, abyste dosáhli nejlepšího výsledku. ⁣Použijte tyto překladové tipy a‍ triky, abyste se vyhnuli nesprávným překladům a přesně vyjádřili význam slova "exhausted" v češtině.
<img ⁢class="kimage_class" ⁢ src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-qC0DXtaR0HOnWBXQIk9857Tg/user-6e34Pto4GZAUCgUwuq6bCYLM/img-NYQs7xUskhM63RoJiXDDat3r.png?st=2023-10-18T15%3A46%3A11Z&se=2023-10-18T17%3A46%3A11Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-18T14%3A27%3A39Z&ske=2023-10-19T14%3A27%3A39Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=Kgaq1tfdepSRhyx3Fe6o3cOat1TiISQvmnDi7S92q50%3D" alt="Překlad "exhausted": Jak oživit váš anglicko-český slovník">

Překlad "exhausted": Jak oživit váš anglicko-český slovník

Jste-li často unaveni při ⁣překladech a ⁤hledání správného výrazu v anglicko-českém slovníku, máme pro vás dobrou zprávu! Dnes se budeme zabývat překladem slova "exhausted" a poskytneme vám​ několik užitečných‍ tipů, jak oživit váš⁢ anglicko-český slovník.‌ Než ‍se do toho ale pustíme, je dobré ⁣si uvědomit,​ že "exhausted" je v⁢ angličtině velmi časté slovo, které se používá pro vyjádření silného pocitu únavy či vyčerpání.

Prvním tipem, který by vám mohl pomoci, je​ použití synonym. Existuje několik⁤ slov, ⁤která mohou být ​použita‍ jako alternativa ​k "exhausted". Můžete zvážit použití⁤ slov jako "spent", "fatigued" nebo⁢ "weary", která mají⁤ podobný​ význam.‌ Doporučujeme si vytvořit seznam synonym a používat je ​ve svých překladech, abyste předávali konkrétní nuance a pomohli svým čtenářům ‍lépe ⁣porozumět textu.

Dalším náporem může být ‌používání idiomů a frází. V angličtině existuje celá řada idiomů, ⁤které popisují vyčerpání. Například "running ‍on ​empty" ​nebo‍ "at the end of one’s rope". Tyto ​fráze jsou ⁢výraznější a přesnější než přímý překlad slova "exhausted". Můžete je použít v kontextu, který dobře vystihuje ‍vaši myšlenku ⁢a dodává variabilitu vašemu psaní.

Nepodceňujte také ⁤možnost ⁣použití obrázků nebo⁤ grafiky k ilustraci slova "exhausted". Pro ⁢některé lidi může ⁢být vizuální představa důležitější než ⁣samotné⁣ slovo. Vyberte si ⁣obrázek, který nejlépe vyjadřuje význam slova "exhausted" a ⁤vložte ho do svého textu. Tímto způsobem vytváříte mnohem ⁣silnější a přesvědčivější překlad.

Doufáme, ⁤že vám tyto tipy⁣ pomohou oživit váš anglicko-český slovník a zlepšit⁢ vaše překladatelské‍ schopnosti. Pamatujte si, že překlad není vždy jednoduchý a vyžaduje jistou ⁤míru kreativity a flexibilitu. S ⁤praxí a​ použitím těchto​ přístupů⁣ se však můžete stát opravdovým⁤ odborníkem na překlady a ​získat si ‌důvěru svých klientů.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-qC0DXtaR0HOnWBXQIk9857Tg/user-6e34Pto4GZAUCgUwuq6bCYLM/img-fHYNUK6QbB8zIjYZI9UJ9wtt.png?st=2023-10-18T15%3A47%3A41Z&se=2023-10-18T17%3A47%3A41Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-18T08%3A27%3A32Z&ske=2023-10-19T08%3A27%3A32Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=1meaturQj0U3cuUkrVI3l95SnGyMSMmS7qPCjIbcX1g%3D" ​ alt="10 způsobů,⁣ jak správně použít slovo "exhausted" ⁣v anglicko-českém slovníku">

10 způsobů, jak ⁢správně ‌použít slovo "exhausted" v ⁣anglicko-českém slovníku

Používání⁢ správných slov v překladu je klíčové ⁢pro přesnost‌ a srozumitelnost výsledného ‍textu. Pokud​ se zajímáte o⁣ anglicko-český ‌překlad a momentálně řešíte, jak správně použít slovo "exhausted", ​jste na správném místě! Tento článek vám poskytne 10 způsobů, jak správně vyjádřit význam​ tohoto ​slova v‌ anglicko-českém slovníku.

  1. Vyčerpaný⁣ – Tento běžný výraz je ⁣nejbližším ekvivalentem ‍anglického ⁤ "exhausted". ‌Používá se⁤ pro popis fyzického nebo duševního vyčerpání.

  2. Vysílený – Další vhodný překlad je "vysílený". Vyjadřuje silnou únavu a vyčerpání, často způsobenou fyzickou námahou.

  3. Utržený -⁢ Tento ⁣slangový výraz se používá pro vyjádření extrémního vyčerpání nebo únavy, která je způsobena dlouhou⁤ činností.

  4. Vyčerpání – Samotné slovo "vyčerpání" ⁤ je také vhodným překladem. Používá se pro obecné označení ⁤stavu úplného vyčerpání.

  5. Vysílit se – Méně formální výraz "vysílit se" vyjadřuje únavu a vyčerpání způsobené fyzickou námahou.

  6. Opravdu unavený – Tento výraz je vhodný pro zdůraznění silné únavy a ⁣vyčerpání.

  7. Zbavený energie – Popisuje⁣ stav naprostého vyčerpání ⁣a úplné ztráty ‍energie.

  8. Na‌ mizině – Tento slangový výraz vyjadřuje absolutní vyčerpání⁤ a vyjádření ⁤jistého‌ stupně ​zoufalství.

  9. Přepracovaný – Vyjadřuje stav, kdy je osoba vyčerpána z intenzivní‌ práce nebo ​náročných povinností.

  10. Totálně unavený – Výraz‌ "totálně unavený" vystihuje extrémní únavu a vyčerpání.

S těmito 10 způsoby, jak správně použít‍ slovo "exhausted" v anglicko-českém slovníku, budete mít dostatek variant pro vyjádření ⁣tohoto významného slova. Ať už píšete či překládáte, přesnost a variabilita jsou klíčem k ⁤vytvoření‌ kvalitního‌ textu. ‍Děkujeme, že jste si přečetli náš článek ​o překladu slova "exhausted" do češtiny. Doufáme, ‍že ‌vám naše přesné a‌ srozumitelné vysvětlení ⁢poskytlo potřebné informace.⁣ Váš zájem o překlad skutečně odráží důležitost dorozumění mezi různými jazyky a kulturami. U nás našli spolehlivý zdroj pro⁢ všechny ⁣vaše překladatelské potřeby. Pokud máte další otázky nebo potřebujete překlad do češtiny, neváhejte nás kontaktovat. Jsme zde,‌ abychom vám pomohli.‍

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *