Význam slova: aluminium  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: aluminium – Anglicko-Český Překladač

Vždy jste se chtěli dozvědět více o významu slova "aluminium" a hledáte spolehlivý anglicko-český překladač? Pokud ano, jste na správném místě! V tomto článku se podíváme na význam tohoto zajímavého slova a poskytneme vám přesný překlad, který potřebujete. Bez ohledu na to, zda se zajímáte o chemii, stavebnictví nebo vědu obecně, poznatky z angličtiny jsou dnes nezbytné. Proto jsem připraven sdílet své více než desetileté profesionální zkušenosti jako expert na písemný překlad. Připravte se na jednoduchý a důkladný pohled na význam slova "aluminium" a získávejte nové znalosti každým čtením.
Význam slova aluminium - Anglicko-Český Překladač

Význam slova aluminium – Anglicko-Český Překladač

Mnoho z nás se potýká s překladem slov z jednoho jazyka do druhého, a to nejčastěji při čtení, psaní, či překladech textů. Jedním z takových slov je také "aluminium". Může se zdát jednoduché, ale najít správný význam tohoto slova v anglicko-českém překladači není vždy snadné.

Aluminium je chemický prvek s atomovým číslem 13 a chemickým vzorcem Al. Jedná se o lehký, stříbřitý a vodivý kov, který se hojně využívá v průmyslu. Známý je především pro svou vysokou odolnost vůči korozí, což ho činí ideálním materiálem pro výrobu hliníkových plechů, nádobí a mnoho dalších výrobků. Díky své nízké hustotě je také používán v leteckém průmyslu, kde snižuje váhu letadel a tím i spotřebu paliva.

Pokud hledáte správný překlad slova "aluminium" do češtiny, nemusíte dále hledat. Náš anglicko-český překladač vám přináší rychlý a spolehlivý výsledek. Jestliže se chystáte číst, psát, nebo překládat texty s tímto slovem, s naší pomocí přesně pochopíte jeho význam a budete schopni snadno komunikovat v obou jazycích.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gce49222e69a3fd9075b0273ae8908306e4499618cda3e8ff8e461f4da84e21658b6b7576a11da8e342553056349829c1c6623eb41c3823b8c483dcfdb6c835f4_640.jpg" alt="Jak správně přeložit slovo "aluminium" z angličtiny do češtiny?">

Jak správně přeložit slovo "aluminium" z angličtiny do češtiny?

Význam slova "aluminium" – Anglicko-Český Překladač

Překlad slova "aluminium" z angličtiny do češtiny může být poněkud záludný. Je důležité zajistit přesný a správný překlad, který zachovává význam a kontext. V češtině je nejběžnější překlad tohoto slova "hliník", který přesně odkazuje na měkký, stříbřitý kov se symbolickým označením Al a atomovým číslem 13.

Chcete-li překládat slovo "aluminium" nebo jiná technická slova, je důležité mít na paměti několik faktorů. Za prvé, zohledněte kontext, ve kterém se slovo používá. Věnujte pozornost specifickým odborným odkazům nebo použití větných vazeb. Za druhé, berte v úvahu výslovnost a fonetiku, abyste zajistili správný a srozumitelný překlad. V neposlední řadě, vychutnejte si proces překladu a nebojte se použít odborné zdroje, jako jsou slovníky nebo jazykové příručky, které vám pomohou vytvořit dokonalý překlad slova "aluminium" do češtiny.

Překládání slov je fascinující proces, který vyžaduje jak jazykové, tak odborné znalosti. Ať už se zabýváte chemií, strojírenstvím nebo obchodem, pečlivý překlad slova "aluminium" je klíčový pro přesnou komunikaci. Mějte na paměti, že překlad není pouhou výměnou jednoho slova za druhé, ale zachováním srozumitelnosti a významu mezi jazyky. Buďte vždy důkladní a důvěřujte svým jazykovým dovednostem. Nakonec si všímejte nuancí a jemností, které se skrývají za každým překladem, a potěšte se ze svého úspěchu při správném překladu slova "aluminium" do češtiny.
Nezbytný anglicko-český překladač pro pochopení významu slova aluminium

Nezbytný anglicko-český překladač pro pochopení významu slova aluminium

Význam slova "aluminium" je často vyhledávaný, zejména těmi, kteří se zabývají výrobou, technologiemi a chemií. V dnešní době je hliník jedním z nejvíce používaných kovů na světě. Překladač je proto nezbytným nástrojem pro ty, kteří potřebují porozumět jeho významu v anglicko-českém kontextu.

V angličtině se slovo "aluminium" používá k označení lehce kovového prvkem se symbolu Al a atomovým číslem 13. Je známo svou vysokou pevností, vynikající tepelnou a elektrickou vodivostí a odolností vůči korozi. Význam slova se v češtině překládá jako "hliník" a odkazuje na ten samý prvek. Hliník je velmi důležitý pro mnoho odvětví, včetně stavebnictví, automobilového průmyslu, letectví a elektroniky. Jeho vlastnosti ho činí ideálním materiálem pro výrobu nádobí, konstrukcí nebo dokonce solárních panelů.

Pokud se zajímáte o výrobu nebo používání hliníku, je nezbytné porozumět jeho významu v anglicko-českém kontextu. Překladač je skvělým nástrojem, který vám poskytne přesný překlad slova "aluminium" i dalších souvisejících termínů. Bezplatné online překladače, jako je například Google Translate, jsou vám k dispozici, ale nezapomeňte, že automatické překlady nemusí být vždy stoprocentně přesné. Proto je důležité se spoléhat na kvalitní překladač, který vám poskytne správný význam slova "aluminium" a případně nabídne i další užitečné informace o tomto zásadním kovovém prvku.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g2b5f2028bc78b15d160b1983472629101533e22f8d90e8a3dfdc6d13060e725aa05f139e0ad3948d2426a0cddbfb2df7ce45ae097d374ca601faf8a89e026d89_640.jpg" alt="Příklady použití slova "aluminium" v angličtině i češtině">

Příklady použití slova "aluminium" v angličtině i češtině

V anglickém a českém jazyce se slovo "aluminium" používá pro označení stejného chemického prvku. Jedná se o kovový prvek, který se často vyskytuje v přírodě a je součástí mnoha různých slitin a materiálů. V angličtině je toto slovo většinou používáno v oblasti technologie, stavebnictví a výroby. Například:

  • V anglickém jazyce se slovo "aluminium" používá pro označení kovového prvku s chemickým symbolem Al a atomovým číslem 13. Je to lehký, pevný a odolný materiál, který má široké využití ve výrobě automobilů, letadel, konstrukcí a dalších průmyslových odvětvích.

  • V češtině je slovo "aluminium" také používáno pro označení tohoto kovového prvku. Často se hojně vyskytuje v přírodě ve formě rudy bauxitu. V Česku se využívá například v elektrotechnice, ocelářském průmyslu nebo dokonce i v potravinářském průmyslu.

Slovo "aluminium" patří mezi ty, která jsou v angličtině i češtině velmi podobná, což usnadňuje překlad a porozumění mezi oběma jazyky. Překladatelé a tlumočníci mají tedy často snazší úkol, když se setkají s tímto slovem ve své práci.

Aluminium: význam a jeho využití v praxi

Aluminium je jedním z nejdůležitějších prvků v moderní době. Jeho význam v praxi je nesmírný a nachází široké využití ve všech odvětvích průmyslu. Jeho vlastnosti, jako je lehkost, pevnost a vysoká tepelná a elektrická vodivost, ho činí ideálním materiálem pro mnoho aplikací.

V automobilovém průmyslu je aluminium často používáno pro výrobu karosérií a motorových dílů. Díky své lehkosti a pevnosti pomáhá snižovat hmotnost vozidel, což vede k nižší spotřebě paliva a nižším emisím. Dále se aluminium používá i v letectví, především pro výrobu trupů a křídel letadel. Jeho odolnost vůči korozivním vlivům a nízká hustota ho dělají ideálním materiálem pro letecký průmysl.

Význam a využití aluminium se také rozšiřuje do stavebnictví. Je hojně využíváno při výrobě oken, dveří a potrubí díky své odolnosti vůči povětrnostním vlivům a nízké hmotnosti. Dalším odvětvím, kde se aluminium uplatňuje, je elektrotechnika. Díky své vysoké elektrické vodivosti je často používáno pro výrobu elektrických vodičů a konektorů.

Aluminium je také široce využíváno v potravinářském průmyslu. Je zde vysoká poptávka po hliníkových obalech a plechovkách díky své odolnosti vůči korozi a schopnosti uchovávat potraviny bez ztráty chuti a kvality. Díky svým recyklovatelným vlastnostem je aluminium také velmi ekologickým materiálem.

Zkrátka řečeno, význam a využití aluminium v praxi je nezanedbatelné. Jeho vlastnosti a univerzálnost ho činí materiálem, který má široké uplatnění ve všech odvětvích průmyslu. Ať už se jedná o automobilový, letectví, stavebnictví, elektrotechniku nebo potravinářský průmysl, aluminium je nedílnou součástí moderního světa.

Jaký je význam a historie slova "aluminium"?

Slovo "aluminium" je bezpochyby jedním z nejznámějších chemických termínů, který se běžně používá ve světě moderního průmyslu. Jeho význam a historie jsou pro mnoho lidí fascinující a zaslouží naši pozornost. Přeloženo do češtiny z angličtiny, slovo "aluminium" znamená "hliník". Jaký je však pozadí a historie tohoto termínu?

Historie slova "aluminium" sahá až do počátku 19. století, kdy se vědci začali zajímat o tento lehký a pevný kov. Slovo samo o sobě je odvozeno od latinského výrazu "alumen", který označuje soli kyseliny sírové. V roce 1808 bylo poprvé navrženo označení "aluminium" pro tento prvek, který později dostal své dnešní jméno "hliník".

Díky svým výjimečným fyzikálním vlastnostem se hliník stal nejen klíčovým materiálem v průmyslu, ale také v oblasti výstavby, elektrotechniky a leteckého průmyslu. Je lehký, odolný proti korozím a snadno se zpracovává, což ho činí perfektním materiálem pro různé aplikace. Dnes je těžko představitelný průmysl bez tohoto kovu, který nám poskytuje mnoho nezbytných výhod a dosahuje takové všeobecné použití ve světě, že se slovo "aluminium" stalo tak běžně rozšířeným ve všedním životě. Doufáme, že vám náš článek o významu slova "aluminium" ve anglicko-českém překladači přinesl užitečné informace. Získat správný překlad slova může být klíčové, zejména při studiu anglického jazyka nebo komunikaci s anglicky mluvícími lidmi. Mít důvěru v překlad je zásadní, a právě o to se snažíme – poskytnout vám spolehlivé a přesné překlady. Pokud byste měli jakékoli další otázky týkající se překladů slova "aluminium" nebo jiných anglických termínů, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu proto, abychom vám pomohli rozšířit a zlepšit vaše jazykové dovednosti.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *