Co Znamená encounter ? Anglicko Český Slovník
|

Co Znamená encounter ? Anglicko Český Slovník

Vítejte! Dnes se vydáme na bližší pohled do fascinujícího světa jazyka. Pokud se zajímáte o anglickou a českou komunikaci, nemůžete si nechat ujít tento článek. Myšlenka setkání dvou jazyků je nepochybně vzrušující – co vlastně znamená termín "encounter"? V našem anglicko-českém slovníku se budeme dozvídat, jak se toto slovo užívá, jaké jsou jeho významy a jak nám může pomoci plně porozumět anglickému jazyku. Připravte se na poznávání nových slov, zdokonalování své znalosti angličtiny a nechte se inspirovat atmosférou setkání dvou kultur. Pokud toužíte rozšířit svůj jazykový obzor, pak je tento anglicko-český slovník přesně to, co potřebujete. Připojte se k nám na tomto vzrušujícím dobrodružství, které vám otevře dveře k novému a zajímavému světu jazyka.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g5a5faf30e79c225bb8743e4535d51ccc473fa6e25a7e380a24fe5d7a864843d443bbaa21d9f62491841cea65184139506ced893f157a8c4db966f3fa62098511_640.jpg" alt="Co znamená slovo "encounter" a jak ho používat správně?">

Co znamená slovo "encounter" a jak ho používat správně?

Slovem "encounter" se setkáváme často při studiu anglického jazyka. Jedná se o slovo s mnoha významy a je důležité jej znát a používat správně.

Encounter je podstatné jméno i sloveso. Jako podstatné jméno znamená "setkání" nebo "střetnutí". Může se týkat jakýchkoli situací, kdy se lidé nebo věci setkávají či přicházejí do kontaktu s něčím jiným. Například "Měl jsem neobvyklé setkání ve svém městě" nebo "Při procházce lesní cestou jsme měli příjemné setkání s divokým zajícem".

Jako sloveso může "encounter" znamenat "potkat" nebo "narazit na". Používá se v situacích, kdy se někdo nebo něco nenadále setká s něčím jiným. Například "Potkal jsem svého starého přítele na ulici" nebo "Při procházce město jsme narazili na starou historickou budovu".

V anglicko-českém slovníku se můžete dozvědět více konkrétních překladů a významů slova "encounter". Je to užitečný zdroj pro rozšiřování slovní zásoby a lepší porozumění této anglické frazi. Ať už se jedná o setkání s někým novým nebo objevení něčeho nového, slovo "encounter" je důležité pro komunikaci v angličtině.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g1273cd9da430a0ccc2a4aaf2302ddc20df051f900beb3e3be3f1379eab9011052346e315dd1c4d385174e08c608cd1beb93a28486f60a806ab27dfa86a4d2728_640.jpg" alt="Český anglický slovník: Význam a překlad slova "encounter"">

Český anglický slovník: Význam a překlad slova "encounter"

Slovo "encounter" je anglického původu a má široké uplatnění v mnoha různých kontextech. Je důležité znát význam tohoto slova, zejména pokud se zabýváte studiem anglického jazyka nebo chcete komunikovat s rodilými mluvčími. V tomto slovníku najdete přesný význam a překlad slova "encounter".

  1. Význam slova "encounter":

    • Definováno jako setkání nebo střetnutí s jinou osobou nebo něčím, obvykle náhodné nebo neočekávané. Toto slovo se používá v různých situacích, od osobních interakcí až po formální nebo neformální setkání.
    • Může také znamenat konfrontaci s obtížnými nebo neznámými situacemi, které vyžadují rozhodování nebo řešení problémů.
    • V jazyce angličtiny se také používá jako sloveso, které vyjadřuje provádění tohoto setkání nebo střetu.
  2. Překlad slova "encounter" do češtiny:
    • Českým ekvivalentem slova "encounter" může být několik výrazů, které závisí na konkrétním kontextu. Například:
    • Setkání: Používá se pro popis náhodného nebo plánovaného setkání s jinou osobou.
    • Střetnutí: Vyjadřuje situaci, kdy se setkáváte s někým nebo něčím neočekávaně.
    • Konfrontace: Používá se, když se stavíte tváří v tvář obtížným situacím nebo problémům.

Znát význam a správný překlad slova "encounter" nám umožňuje efektivněji komunikovat a porozumět anglickému jazyku. Dále se ujišťujeme, že komunikujeme s jistotou a jasností, nezávisle na situaci, ve které se pohybujeme.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g2515bbcdec6dabb14cb86a7a14ee2f881fd4544e391170d9dc66d29652e9eb5b871c3c4e4783bce01ed3ee61b21dc858c3e9a80ac015b423f8ba83efee6f0c27_640.jpg" alt="Jak se správně vyjadřovat pomocí slova "encounter" v češtině?">

Jak se správně vyjadřovat pomocí slova "encounter" v češtině?

Pokud jste někdy narazili na slovo "encounter" ve vašem anglickém četbě a ptali jste se, jak toto slovo správně přeložit do češtiny, nejste sami. Slovo "encounter" v angličtině může mít několik různých významů a je důležité vědět, jak je správně použít, aby váš projev zůstal jasný a srozumitelný.

Jedním z nejčastějších významů slova "encounter" je setkání s někým nebo něčím. Například: "Měl jsem příležitost setkat se s Johnem na konferenci." V češtině se pro tento význam používá slovo "setkat se". Dalším synonymem pro "encounter" v tomto kontextu může být slovo "potkat". Například: "Zeptejte se Johna, zda jste se někdy potkali."

Dalším významem slova "encounter" může být nečekané setkání nebo střetnutí s něčím nebo někým. V takovém případě můžete v češtině použít slovo "narazit" nebo "střetnout se". Například: "Při cestování jsem narazil na starého přítele." Nebo: "Střetla se s nákupem až na poslední chvíli."

Pamatujte si, že výběr správného slova pro překlad "encounter" závisí na kontextu a významu, který chcete vyjádřit. Někdy může být užitečné použít online slovník nebo se poradit s rodilým mluvčím, abyste zajistili správný překlad do češtiny.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ged4f4f3002c830a223ef71870987356c47b102957cb15500239b3ae369947b1729a06cd995e3a25c1131e485961d6e33970058f94357ab1165a35d5bcbbf2d97_640.jpg" alt="Slovo "encounter" v anglickém jazyce: Překlad, synonyma a použití">

Slovo "encounter" v anglickém jazyce: Překlad, synonyma a použití

Slovo "encounter" je běžně používaným termínem v anglickém jazyce. Jedná se o sloveso, které znamená "potkat" nebo "střetnout se s někým nebo něčím". V běžné řeči se "encounter" často používá pro popisování setkání s lidmi, ale může se také vztahovat na setkání s překážkami nebo problémy.

Překlad slova "encounter" do češtiny je "setkat se" nebo "střetnout se". Je to důležité slovo, které lze použít v mnoha různých situacích. Například, můžeme říct: "Včera jsme se setkali s mými starými přáteli" nebo "Na cestě domů jsem se střetl se svým nejhorším nočním můrami".

Existuje také několik synonym pro slovo "encounter", která lze použít k vyjádření podobného významu. Mezi nejběžnější synonyma patří "meet", "face", "confront" nebo "come across". Každé synonymum má však mírně odlišný podtón, takže je důležité vybrat to správné v závislosti na kontextu.

Na závěr, slovo "encounter" je v anglickém jazyce velmi užitečné a může vyjádřit různé druhy setkání. Je však důležité si uvědomit, že každé slovo má své vlastní podtóny a významy, takže je vždy dobré pečlivě zvážit, jaký výraz nejlépe vyjadřuje vaši myšlenku.

Co je to "encounter" a jak ho zařadit do kontextu anglicko-českého slovníku?

Encounter je anglické slovo, které se běžně používá v angličtině i v češtině. Právě proto je důležité umět ho správně zařadit do anglicko-českého slovníku. Encounter může mít několik významů a použití, které je důležité si přesně uvědomit.

Encounter může být podstatné jméno, které vyjadřuje setkání či střetnutí s někým nebo s něčím. Může se použít v různých kontextech, například v sociálním, pracovním nebo osobním životě. Je důležité si však uvědomit, že encounter může také být sloveso, které znamená setkat se nebo narazit na někoho nebo na něco.

Anglický výraz „encounter“ v češtině: Význam a použití ve větách

V češtině se pro anglický výraz „encounter“ používá slovo „setkání“. Tento výraz se používá k vyjádření fyzického nebo verbálního střetu, setkání nebo kontaktu s něčím nebo někým. „Encounter“ může mít různé významy v různých kontextech, a proto je důležité porozumět jeho správnému použití ve větách.

„Encounter“ může být použit například ve větách jako:

  • Naše turistická skupina včera měla zajímavý encounter s divokými koni ve skalnaté části národního parku.
  • Po šesti letech, se dva starší přátelé encountrovali ve staré kavárně a vzpomínali na staré časy.
  • Jakmile vstoupíte do této části lesa, můžete encountrovat vzácného ptáka nazývaného zlatý dlouhokřídlý.

Jak již vidíte, anglický výraz „encounter“ lze přeložit do češtiny jako „setkání“. Důležité je však vědět, jak jej správně použít ve větách, aby se sdělení stalo srozumitelným a přesné.

Děkujeme, že jste se dnes připojili k našemu článku o tom, co znamená slovo „encounter“ v anglicko-českém slovníku. Doufáme, že jsme vám poskytli užitečné informace a objasnili význam tohoto slova. „Encounter“ může mít několik významů v závislosti na kontextu, ale všechny mají jedno společné – setkání, střetnutí nebo setkání s něčím novým.
Jak jsme zjistili, „encounter“ je univerzální slovo, které se používá nejen v angličtině, ale i v češtině. Díky našemu anglicko-českému slovníku se můžete snadno naučit a porozumět všem významům tohoto slova. Nyní, když máte lepší přehled o tom, co to znamená, můžete jej snadno použít ve vašich každodenních konverzacích nebo při studiu angličtiny.
Pokud máte další otázky nebo požadavek na další překlady, neváhejte se obrátit na nás. Jsme tu, abychom vám pomohli rozšířit vaše jazykové dovednosti. Doufáme, že náš článek vám přinesl cenné informace a přispěl k vašemu poznání. Přejeme vám mnoho úspěchů při studiu angličtiny a užívání si bohatého světa jazyka.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *