Význam slova: extraordinary  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: extraordinary – Anglicko-Český Překladač

Vítejte! Dnes se zaměříme na jedno fascinující slovo, které je stejně relevantní v anglickém i českém jazyce. Jeho význam je tak neobyčejný, že zaslouží naši plnou pozornost. Ano, máme na mysli slovo "extraordinary" – něco, co je mimořádného charakteru, vyčnívajícího nad ostatní. S jeho přesným překladem do češtiny si však spousta lidí dodnes láme hlavu. Berte si to jako výzvu, neboť dnes se podíváme na Anglicko-Český překladač "extraordinary" a rozlouskneme, jak nejlépe vyjádřit jeho význam v našem rodném jazyce. Nenechte se oklamat zdánlivou jednoduchostí tohoto slova, protože jeho skutečná síla leží právě v jeho všestrannosti. Připravte se na ponoření do světa slov a objevování jejich neobyčejných významů!
Význam slova: extraordinary v Anglicko-Českém Překladači

Význam slova: extraordinary v Anglicko-Českém Překladači

Význam slova „extraordinary“ je neobyčejný, výjimečný nebo neuvěřitelný. Pochází z latinského slova „extraordinarius“, které znamená „neslýchaný“ nebo „mimořádný“. Tento výraz se často používá k popisu něčeho, co je mimo obvyklý rámec, mimořádně výjimečného nebo neobvyklého.

<p>V anglicko-českém překladači je důležité najít přesný překlad tohoto výrazu, který zachová jeho význam a výraznost. Překladatel musí brát v úvahu kontext a snažit se najít synonyma nebo podobné termíny v češtině, které co nejlépe vyjadřují "extraordinary". Mezi těmito mohou být například slova jako "neobvyklý", "mimořádný", "uznávaný" nebo "výjimečný". Pro vyjádření správného významu a ohlasu u českých čtenářů je důležité mít správný překlad tohoto slova.</p>

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/ga71ce5d76d5e40352e4c26de3135fb2d0f6ec422e86fbe80152f75606c08e9b6516acca052ae6a6e8f056b076fdc669331be2c7c19d2f791a25c8c3686b518e7_640.jpg" alt="Chápeš správně, co znamená slovo "extraordinary"?">

Chápeš správně, co znamená slovo "extraordinary"?

Význam slova "extraordinary" je jedním z těch slov, která se často používají, ale jejich skutečný význam nemusí být vždy zcela jasný. Tento výraz, který pochází z anglického jazyka, má však velmi specifický význam a je důležité si ho uvědomit, abychom porozuměli jeho správnému užití.

Slovo "extraordinary" se používá k popisu něčeho mimořádného, výjimečného nebo neobvyklého. Může se týkat událostí, situací, osob nebo dokonce předmětů. Je to výraz, který vyjadřuje něco nad rámec běžného, něco, co vyniká z řady.

Existuje mnoho synonym, která mohou být použita jako alternativa k slovu "extraordinary", jako například "exceptional", "remarkable" nebo "astonishing". Tyto výrazy však nemají úplně stejný význam, přestože jsou si podobné. Je důležité si uvědomit kontext, ve kterém se slovo "extraordinary" používá, abychom porozuměli jeho přesnému významu.

V překladu z anglického do češtiny se slovo "extraordinary" obvykle překládá jako "mimořádný" nebo "výjimečný". Je to výraz, který je běžně používán i v českém jazyce. Využívání tohoto slova v překladu často závisí na kontextu, ve kterém je použito. Je ale důležité si uvědomit, že při překladu do češtiny mohou vzniknout rozdíly v nuancích a slovotvorných možnostech. Je proto důležité vybrat správný překlad, který bude zahrnovat význam slova "extraordinary" co nejvíce.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g612215bba147a5c51ce57c7b9b96e0d3a035d260654ccf31ed472103ba5b378719f4ccb120e5ed5ce79588a18def9ccac00c2273fe83157fbc2ee8e69cc91ab9_640.jpg" alt="Zjisti význam slova "extraordinary" v překladu do českého jazyka">

Zjisti význam slova "extraordinary" v překladu do českého jazyka

Pokud se právě zamýšlíte nad významem slova "extraordinary" v překladu do českého jazyka, tak jste na správném místě! Slovo "extraordinary" je zajímavým anglickým výrazem, který často vyvolává určité otazníky, co se týče jeho správného překladu.

V češtině se slovo "extraordinary" může přeložit různými způsoby, v závislosti na kontextu, ve kterém je použito. Hlavní význam slova lze popsat jako "mimořádný" nebo "neobyčejný". Může se vztahovat na něco, co přesahuje běžné očekávání, je výjimečné, nebo prostě něco, co je zvlášť pozoruhodné.

Další možným významem slova "extraordinary" je "mimořádný" ve smyslu mimořádné události, nebo jako synonymum k výrazu "výjimečný". Například, můžeme hovořit o "extraordinary meeting", což je mimořádné zasedání, nebo o "extraordinary talent", což je výjimečný talent.

Celkově lze tedy říci, že slovo "extraordinary" ve češtině představuje něco neobyčejného, výjimečného nebo mimořádného. Jeho přesný význam však vždy závisí na kontextu, ve kterém je použito.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g10a4ed9641339c1531e93a81e35289046b4aa19e9429e8eb358cdb984933674bf1242dbe1af3abac35c3c121298acb5e78383bec15a36b68902ec5be44b452bd_640.jpg" alt="Poznej slovní význam termínu "extraordinary" s anglicko-českým překladačem">

Poznej slovní význam termínu "extraordinary" s anglicko-českým překladačem

Jestliže se pohybujete ve světě anglického jazyka, pravděpodobně jste již slyšeli o termínu "extraordinary". Ale co vlastně toto slovo znamená a jaké jsou jeho významy? S pomocí našeho anglicko-českého překladače si můžete snadno zjistit, jak přeložit "extraordinary" do češtiny a objevit jeho různé významy.

Jedním z hlavních významů slova "extraordinary" je "nevídaný" nebo "nezvyklý". Znamená to, že něco je mimořádného nebo výjimečného. Například, když řekneme, že něčí výkon na olympiádě byl "extraordinary", myslíme tím, že byl mimořádně vynikající a nadstandardní.

Dalším významem je "mimořádný" v kontextu něčeho neobvyklého nebo neočekávaného. Může to například znamenat, že něco je nějakým způsobem nad rámec toho, co je obvyklé nebo normální. Například, když řekneme, že někdo má "extraordinary" schopnosti, myslíme tím, že jsou jejich schopnosti nevídané a výjimečné.

S naším anglicko-českým překladačem získáte širší povědomí o slovním významu termínu "extraordinary" a jak ho používat v různých kontextech. Ať už chcete zdokonalit své překladatelské dovednosti nebo získat lepší porozumění anglickému jazyku, naše nástroje jsou tu, abyste vám pomohli. Nečekejte a vyzkoušejte náš anglicko-český překladač ještě dnes!

Rozlušti tajemství významu slova "extraordinary" v anglicko-českém překladu

Význam slova "extraordinary" se v anglicko-českém překladu skrývá za jedinečným obsahem a výrazovým bohatstvím. Tento poutavý pojem, který doslovně znamená "mimořádný" či "neobyčejný", v sobě nese širokou škálu významů a kontextů.

"Extraordinary" je považován za silný a vyjadřující různé podoby nadstandardu a neobvyklého. Při použití slova "extraordinary" ve větě vždy přitahuje pozornost a dodává textu živost. Jedná se o výraz, který přináší do popisu daného jevu, místa či osoby nádech výjimečnosti a unikátnosti.

Význam slova "extraordinary" může být použit ve více kontextech, například v popisu neuvěřitelných událostí, mimořádných schopností či nezvyklých objektů. Tento termín je často využíván v těchto kontextech:

  • Ve filmové a literární tvorbě: "extraordinary" popisuje fantastické a neobyčejné prvky příběhu, které zaujmou a fascinují čtenáře či diváka.
  • V oblasti vědy a technologie: "extraordinary" může být použit pro popis výjimečných objevů, pokroků nebo nových objektů, které přinášejí nekonvenční a mimořádné řešení problémů.
  • V osobních hodnotících výrocích: "extraordinary" se používá pro zdůraznění významu daného jevu, činnosti nebo vlastnosti. Například, "Měl(a) úžasný výkon", čímž se zdůrazňuje mimořádnost výkonu osobnosti.

Význam slova "extraordinary" je tedy bohatý na významové nuance a lze ho využít v mnoha různých situacích. Jeho silná vyjadřovací síla napomáhá zachytit a vyjádřit jistý druh jedinečnosti a nadstandarntosti. Jen takový výjimečný pojem dokáže přinést do textu ten správný styl a důraz, který je potřebný pro dokonalý překlad a porozumění mezi anglickým a českým jazykem.

Získej precizní definici slova "extraordinary" s anglicko-českým překladem

Výraz „extraordinary“ je jedním ze slov, které pravidelně používáme v anglickém jazyce. Jeho význam je však často matoucí a může vyvolávat jistou míru nejistoty u těch, kteří se snaží porozumět anglickému textu. Proto je důležité naučit se správně rozumět a překládat slovo „extraordinary“ do češtiny.

Ve svém základním významu znamená „extraordinary“ mimořádný, neobyčejný či vynikající. Často se používá pro vyjádření něčeho velmi neobvyklého, výjimečného či nadstandardního. Je důležité si uvědomit, že toto slovo se používá nejen k popisu věcí, ale také lidí, událostí či situací. Je synonymem pro slova jako „exceptional“, „remarkable“, „outstanding“ či „unusual“.

Doufám, že vám tento článek poskytl užitečné informace o významu slova "extraordinary" a jeho českém překladu. Je fascinující, jak se jazyk může vyvíjet a obohacovat o nová slova a výrazy. Pokud se rozhodnete použít slovo "extraordinary" ve své anglicko-české komunikaci, nyní budete mít jistotu, že překladem je "mimořádný". Doufám, že vám tento anglicko-český překlad pomůže lépe porozumět významu tohoto zajímavého slova a posílí vaši cestu k jazykové plynulosti.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *