divide  – Co to znamená? Anglicko-Český Překladač
|

divide – Co to znamená? Anglicko-Český Překladač

Vítejte! Dnes se v našem článku zaměříme na jeden z nejvíce používaných nástrojů při překladu mezi angličtinou a češtinou – divide. Možná jste slyšeli o této aplikaci, ale možná ještě nevíte, co přesně znamená a jak vám může pomoci při překladu. Nevadí! S naším anglicko-českým překladačem divide vám chceme přiblížit důležité informace o tomto skvělém nástroji. Připravte se na to, že se naučíte využívat tuto aplikaci efektivně při svých překladových projektech. V našem článku najdete veškeré důležité informace a tipy, jak využít divide ve prospěch vašeho překladatelského umění. Připravte se na zkoumání fascinujícího světa anglicko-českého překladu s úžasným nástrojem divide!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gf3838ffdff818f780ccddabd9adbebb3d6e6a0f3afaa20008dcf5b3460ef7314020b9fe52e9df2a148825070f7e1d93878363fdf5c7373134a814b4cab0b5541_640.jpg" alt="1. Vše, co potřebujete vědět o významu slova "divide" v češtině">

1. Vše, co potřebujete vědět o významu slova "divide" v češtině

Slovo "divide" je jedním z těch anglických výrazů, které se často používají v češtině. Má mnoho významů a je důležité rozumět jeho významu a kontextu, ve kterém je používáno. V češtině se "divide" může překládat jako "dělit", "rozdělovat" nebo "rozpisovat". Může být použito jak na fyzický rozděl, například při dělení nějakého objektu na menší části, tak i na abstraktní rozděl, například rozdělení práce nebo zdrojů mezi lidi.

Kromě toho, "divide" může také znamenat "rozdělit" ve smyslu rozdělení něčeho na dvě odlišné části nebo skupiny. Například "divide and conquer" je známá strategie, která spočívá v rozdělení svého nepřítele, aby byl snadněji porazitelný. Ve zkratce, slovo "divide" je víceznačné slovo, které v češtině nevyjadřuje pouze fyzický rozděl, ale i duchovní, emocionální a intelektuální oddělení.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g7703f935f852073a626ac7cbe28261d659e955b22cc6ecc464ff26ad5b48e0f648b5fb303ccdcafe8cd4b812a6336ba90f197755cbdfa0856ab68f9b2d63287c_640.jpg" alt="2. Anglicko-český překladač: Jak správně přeložit slovo "divide" do češtiny?">

2. Anglicko-český překladač: Jak správně přeložit slovo "divide" do češtiny?

Překládání slov z angličtiny do češtiny může být někdy zdánlivě jednoduché, ale ve skutečnosti to může být skutečný oříšek. Jedním z takových slov je "divide". Jaký je správný překlad tohoto slova do češtiny? V tomto článku se podíváme na různé možnosti a vysvětlíme jejich význam.

  1. Rozdělit: Tento překlad je pravděpodobně nejběžnější a nejjednodušší. Když řekneme "rozdělit", máme na mysli dělení nečeho na menší části. Například, "rozdejte si koláč na dílky" znamená, aby každý dostal část koláče.

  2. Dělit: Tento překlad je podobný předchozímu, ale má širší význam. Když řekneme "dělit", můžeme myslet na rozdělení něčeho na jakékoli části, bez ohledu na to, jestli jsou menší nebo větší. Například, "podělte si práci mezi sebou" znamená, aby každý dostal nějakou část práce.

Je důležité si uvědomit, že správný překlad závisí na kontextu a významu věty. V některých případech může být vhodnější použít jiný překlad. Například, když hovoříme o "divide and conquer" strategii, použití slova "rozdělit" nepředává úplně stejný význam jako originál. V takových případech bychom mohli použít slovo "rozštěpit" nebo "rozdělit".

Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe porozumět významu slova "divide" a jeho možným překladům do češtiny. Pokud máte další otázky nebo požadujete další příklady použití, neváhejte se zeptat v komentářích.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/g5bda28efafa6a04467dba9dd3422f9524832a4f57f4564a6e89ce544c9b2f61e3414a2ac5d0f5741e1f2f5dbb6b5201df8efc87d6330fd52a699be0d4e42e3a2_640.jpg" alt="3. Revoluční nástroj pro překlad slova "divide" – vyzkoušejte ho!">

3. Revoluční nástroj pro překlad slova "divide" – vyzkoušejte ho!

Revolutionární překladový nástroj je tady! Pokud jste kdy potřebovali překlad slova "divide" z anglického jazyka do češtiny nebo naopak, jste na správném místě. Naše nová aplikace, Anglicko-Český Překladač, vám nabízí okamžité a přesné překlady, které usnadní vaši komunikaci a porozumění anglickým textům.

Co tedy slovo "divide" vlastně znamená? Nebojte se, nejste sami s touto otázkou! "Divide" je anglický výraz, který znamená rozdělit nebo dělit. Je to často používané slovo v různých kontextech, jako je matematika, politika, společnost a mnoho dalších oblastí. Rozdělení je proces, který dělí celé do jednotlivých částí, ať už materiálních nebo nehmotných.

Anglicko-Český Překladač vám poskytuje přesné překlady slova "divide", které vám umožní bezproblémově komunikovat a porozumět anglickým textům. Nezáleží na tom, zda jste student, profesionál nebo váš zájem je jen zvědavostí, tato aplikace je nástrojem, který usnadní váš překlad a urychlí proces porozumění. Vyzkoušejte náš revoluční překladový nástroj ještě dnes a uvidíte sami, jak je jednoduchý a efektivní!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/11/gfd0c50c227cdafb7ff7a8384b62e5a21599fd949cb1e6497898c35c1e83173ed80e46382ebf79747b6446d2b1edf59a9925406fcdd5d9a3db94b52fc2e54def0_640.jpg" alt="4. Jaké jsou různé významy slova "divide" a jak je správně přeložit?">

4. Jaké jsou různé významy slova "divide" a jak je správně přeložit?

Rozhodnete-li se studovat angličtinu, je důležité se naučit různé významy slova "divide" a jak je správně přeložit do češtiny. Tato anglická slovesa můžou být v různých kontextech použita, ať už se jedná o matematiku, společenskou situaci nebo rozdělení něčeho fyzického. Zde je několik často používaných významů slova "divide" a jejich správné české překlady:

  1. Rozdělit (fyzicky): Pokud mluvíme o fyzickém rozdělení, slovo "divide" znamená rozdělit něco na menší části. Například, když si koupíte velký dort na oslavu narozenin, můžete jej rozdělit mezi hosty.

  2. Oddělit (společensky): Dalším významem slova "divide" je oddělení nebo rozdíl v názorech nebo postojích mezi lidmi. Například, politické rozdělení obyvatelstva může způsobit různé strany nebo hnutí s odlišnými názory.

  3. Dělit (matematika): Ve světě matematiky se slovo "divide" používá jako operace pro rozdělení jednoho čísla druhým. Například, když se ptáme, kolikrát se vejde číslo 10 do čísla 2, odpověď je 5. Matematický výraz pro tuto operaci by byl 10 ÷ 2 = 5.

Mějte na paměti, že tyto jsou pouze některé z významů slova "divide" a jejich překlady. Kontext a použití ve větě může ovlivnit správný překlad. Je důležité být obezřetný a použít správný překlad pro daný kontext.

5. Překládáte slovo "divide" do češtiny? Zde je vše, co musíte vědět

Divide – slovo, které patří mezi základní pojmy anglického jazyka a které se používá napříč různými obory a situacemi. V překladu do češtiny se slovo „divide“ překládá jako „dělit“, přičemž tato česká forma je využívána v různých kontextech.

<p>V následujícím seznamu uvádíme klíčové aspekty týkající se významu a použití slova "divide" v anglicko-českém překladu:</p>

<ul>
    <li><b>Matematika:</b> V matematice se slovo "divide" používá pro operaci dělení. Například, 10 / 2 = 5.</li>
    <li><b>Přírodní vědy:</b> Slovo "divide" lze také použít v kontextu geografie nebo geologie, kde označuje rozdělení nebo oddělení dvou částí. Například, Velký příkop vznikl díky eroznímu procesu, který rozdělil dvě tektonické desky.</li>
    <li><b>Sociologie a politika:</b> Ve společenských vědách může slovo "divide" naznačovat sociální nebo politické rozdělení mezi skupinami nebo jednotlivci. Například, politik se snaží překonat rozdělení mezi bohatými a chudými obyvateli.</li>
</ul>

<p>Překládání slova "divide" do češtiny tedy vyžaduje správný kontext a důkladnou znalost, jak slovo funguje v různých oblastech. Doufáme, že vám tento informační výčet poskytl užitečný přehled o tomto významném anglicko-českém překladu.</p>

6. Nechte moderní technologii přeložit slovo "divide" za vás – zkuste anglicko-český překladač

Moderní technologie nám v mnoha ohledech ulehčuje život a jedním z příkladů je online překladatel. Často se setkáváme s neznámými slovy a výrazy, které potřebujeme přeložit do našeho mateřského jazyka. Pokud máte zájem se dozvědět, co znamená anglické slovo „divide“ v češtině, máme pro vás skvělou zprávu – zkuste anglicko-český překladač! Tato moderní technologie je navržena tak, aby vám poskytla přesné a kvalitní překlady bez ztráty významu.

Není zapotřebí strávit hodiny hledáním správného překladu ve slovnících nebo žádat přátele o pomoc. S anglicko-českým překladačem můžete být jistí, že vaše překlady budou přesné a rychlé. Stačí jednoduše zadat slovo „divide“ do textového pole a překladač vám okamžitě poskytne český ekvivalent. Překladač je k dispozici zdarma a stačí vám k němu přístup k internetu, takže ho můžete použít kdykoliv a kdekoliv potřebujete. Nechte moderní technologii pracovat za vás a objevte sílu anglicko-českého překladače již dnes!

Doufáme, že vám tento článek poskytl přehledné vysvětlení významu slova "divide" a pomohl vám s jeho správným překladem do češtiny. Je důležité si uvědomit, že překládat není vždy jednoduché, a tak je dobré využívat spolehlivého anglicko-českého překladače, jako je ten náš. S naší širokou paletou překladových funkcí a přesnými výsledky se můžete spolehnout na překlad kdykoliv, kdekoli a ve všech situacích. Doufáme, že vám tento překladač usnadní komunikaci a poslouží vám jako spolehlivý pomocník v procesu překladu.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *