Význam slova: spanner  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: spanner – Anglicko Český Překladač

V dnešním světě, kde se angličtina stala všudypřítomnou, je důležité mít schopnost porozumět a překládat různá slova do našeho mateřského jazyka. Jedním z takových slov je "spanner". Možná jste se již setkali s tímto termínem, ale stále nevíte, jak ho správně přeložit. Právě proto přicházíme s článkem o významu slova "spanner" a jeho překladu do češtiny. Připravte se na fascinující objevování nových znalostí, které vám umožní lépe porozumět této nenahraditelné součásti anglického jazyka.
Význam slova spanner ve slovníku anglicko-českém

Význam slova spanner ve slovníku anglicko-českém

Význam slova "spanner" ve slovníku anglicko-českém překladači je zcela jedinečný a důležitý. Spanner je anglický termín, který se používá k označení nástroje, který slouží k utahování nebo uvolňování šroubů a matic. Jedná se o klíč, který je vyroben z kovu a má speciálně utvářené hlavice, které dokonale ladí s tvarem šroubu či matice.

Spanner je využíván v různých odvětvích, jako je strojírenství, automobilový průmysl či elektrotechnika. Jeho jednoduchý, ale efektivní design umožňuje odborníkům snadno manipulovat se šrouby a matice, ať už jde o jejich utažení či uvolnění. Díky různým velikostem a typům spannerů je možné pracovat s různými rozměry šroubů a matic, což z tohoto nástroje činí nezbytnou součást každého profesionálního nářadí.

Pokud hledáte překlad slova "spanner" do češtiny, můžete se setkat s několika překladovými variantami, které se používají v závislosti na kontextu. Například, české ekvivalenty mohou zahrnovat termíny jako "klíč", "háček na šrouby" nebo "montážní klíč". Důležité je vybrat správný překlad v souladu s konkrétním využitím a situací, ve které chcete slovo použít.

Celkově lze říci, že slovo "spanner" je klíčovým pojmem v anglicko-českém slovníku. Jeho správný překlad a použití jsou nezbytné pro všechny, kteří se zabývají technickými obory a potřebují se vyrovnávat se šrouby a maticemi. Důkladné porozumění významu tohoto slova ve slovníku anglicko-českém překladači je tedy klíčové pro úspěšnou komunikaci a profesionální práci v daném oboru.

Jak správně přeložit slovo spanner do češtiny?

Jak správně přeložit slovo spanner do češtiny?

Význam slova spanner ve světě anglického jazyka je často spojován s pojmem "klíč na šrouby" nebo jednoduše "šroubovák". Spanner je nástrojem, který se používá hlavně k utahování nebo povolování šroubů a matic. Tento univerzální nástroj je vyroben z kovu a má typicky dlouhou rukojeť se zakřivenými čelistmi na konci.

Existuje několik typů spannerů, které se liší svým designem a funkcionalitou. Mezi nejčastější patří kombinační spanner, který má jednu koncovou čelist v podobě otevřeného klíče a druhou koncovou čelist v podobě oko-nakladače. Dalšími populárními typy jsou otevřený spanner (s vláčnou čelistí na obou koncích) a oko-nakladač (s okem v podobě otvoru).

Překlad slova spanner do češtiny je zcela přirozený, avšak je třeba dbát na správný kontext při výběru překladu. V češtině se často používá termín "klíč na šrouby" nebo prostě "šroubovák", který má podobnou funkci a design. Je však důležité si uvědomit, že některé typy spannerů mohou mít specifický název v češtině, jako například "klíč na trubky" pro oko-nakladač.
Překlad slova spanner a jeho význam v českém prostředí

Překlad slova spanner a jeho význam v českém prostředí

Slovo "spanner" je anglisko-český výraz, který má ve České republice své vlastní významy a použití. V českém prostředí se slovo "spanner" obvykle používá k označení nářadí – specificky klíče či klínu – který slouží k utahování nebo uvolňování šroubů a matiček. Anglické slovo "spanner" je sice kontextově podobné jako "klíč", avšak v českém jazyce máme k dispozici různé druhy klíčů, které se specifikují dle daného úkolu.

Při jakémkoliv fyzickém nebo mechanickém opravném či montážním úkonu je správný typ klíče či klín nezbytný. V českém prostředí existují různé druhy klíčů, které se liší ve velikosti, tvaru a specializaci. Například šestiboké klíče, komínové klíče, francouzské klíče a mnoho dalších. Každý typ klíče poskytuje různé výhody a umožňuje efektivní a přesné utahování či uvolňování šroubů a matiček. Užití správného typu klíče přispívá jak k bezpečnosti, tak k rychlosti a efektivitě dané práce.

Rozumět významu slova "spanner" v českém prostředí je klíčové pro všechny, kteří se zabývají opravou, údržbou či montáží jakéhokoliv zařízení či stroje. Co si tedy pod tímto pojmem můžeme představit? Představte si multifunkční nářadí, které umožňuje utahování i uvolňování šroubů, a to v různých velikostech a tvarech. Takové je slovo "spanner" a jeho význam v českém prostředí.
Významové nuance slova spanner a jejich interpretace v českém jazyce

Významové nuance slova spanner a jejich interpretace v českém jazyce

Paragraph 1:
Slovo "spanner" je jedním z mnoha anglických výrazů, který se často používá v různých situacích. Jeho význam se však může lišit v závislosti na kontextu a použití. V první řadě, slovo "spanner" se nejčastěji překládá do češtiny jako "klíč", což odkazuje na nástroj používaný při utahování nebo uvolňování šroubů a matiček. V tomto kontextu je to důležitý nástroj v oblasti stavebnictví, mechaniky a dalších příbuzných oborů. Nicméně, v anglickém jazyce je také možné použít slovo "spanner" pro označení osoby, která způsobuje potíže nebo překážky. Tento význam se v češtině nepřenáší a je specifický pro anglický jazyk.

Paragraph 2:
Dále je také třeba zmínit, že slovo "spanner" se v anglickém slangu používá v jiném významu při mluvení o ženských nohách. Používá se jako název pro ženské nohy, které mají vysoký podpatek nebo jsou atraktivní. Tento způsob použití slova je však velmi neformální a specifický pro anglický slangu, a proto v češtině nemá žádnou ekvivalentní interpretaci. Je důležité si tohoto rozdílu mezi jazyky být vědomi, aby nedocházelo k nedorozuměním při překladu a interpretaci textů, které obsahují slovo "spanner". Je to jen další zajímavá významová nuance, která ukazuje, jak se jazyky vyvíjejí a mění v různých kulturních kontextech.

Vyhledávání nejlepšího anglicko-českého překladu slova spanner

Vyhledávání nejlepšího anglicko-českého překladu slova "spanner" je často úkolem, který mnoho lidí čelí. Spanner je specifický nástroj, který se používá pro utahování či povolování šroubů a matice. Je důležité najít správný překlad, který přesně vystihuje význam tohoto slova, aby se zabránilo nedorozumění a zmatkům.

Při hledání anglicko-českého překladu slova "spanner" je důležité zvážit několik možností. Existuje několik termínů, které jsou často spojovány s touto nástrojem. Mezi tyto termíny patří například "klíč", "háček" nebo "šroubovák". Všechny tyto výrazy mají své vlastní odstíny významu, které závisí na kontextu, ve kterém jsou použity.

Naše profesionální překladatelské služby vám pomohou najít ten správný překlad pro slovo "spanner". Naše tým zkušených překladatelů je schopen analyzovat kontext a vybrat nejvhodnější překlad, který je přesný a přesně vyjadřuje význam tohoto slova. S našimi službami se nemusíte obávat, že překlad bude zavádějící nebo nesprávný.

Jak výhradně slovo spanner pomůže vylepšit vaši angličtinu?

Význam slova: spanner – Anglicko Český Překladač

Potřebujete zlepšit svou angličtinu a rozšířit svůj slovník? Nezoufejte, právě se dostáváte ke klíčovému nástroji, který vám pomůže dosáhnout vašich cílů – slovo "spanner". Toto slovo představuje univerzální termín v anglickém jazyce, který se používá pro označení nástroje k utahování nebo povolování šroubů a matic. Je to nevyhnutelný pojem pro každého, kdo se zajímá o opravu nebo údržbu strojů.

Jak vám slovo spanner pomůže vylepšit vaši angličtinu?

  1. Rozšíříte svůj slovník: Zapamatujte si, že spanner je synonymum pro "klíč". Použitím tohoto anglického výrazu získáte nové a bohatší slovní zásobu, kterou můžete využít v různých kontextech.
  2. Zlepšíte svou technickou slovní zásobu: Pokud se zajímáte o oblasti jako je strojírenství, elektrotechnika nebo automechanika, používání slova spanner vám umožní lépe porozumět technickým textům a komunikovat efektivněji s odborníky v těchto oblastech.

Využití a porozumění tomuto slovu je klíčové pro zlepšení vaší angličtiny. Nezapomeňte jej začlenit do svého slovníku a naučte se jej používat v různých situacích. Jak jste si již určitě všimli, slovo spanner může hrát roli v mnoha oblastech a posílit váš jazykový repertoár. Doufáme, že tento článek vám pomohl rozšířit vaše znalosti o významu slova "spanner" a jak ho přeložit do češtiny. Jak jste se mohli dozvědět, toto slovo představuje důležitý nástroj v oblasti mechaniky a stavby, který slouží k utahování nebo povolování šroubů a matic. Naše anglicko-český slovníková aplikace vám nabízí jednoduchý a efektivní způsob, jak přeložit toto slovo a mnoho dalších. Pokud máte zájem o další informace nebo potřebujete pomoci s překlady, neváhejte se obrátit na nás. Jsme tu, abychom vám pomohli!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *