Význam slova: paste  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: paste – Anglicko Český Překladač

Význam slova paste – Anglicko Český Překladač je zdroj, který nesmí chybět ve výbavě každého jazykově sebevědomého jedince. Možná jste narazili na slovo "paste" a váhali jste, jak ho správně přeložit do češtiny. Nebo možná jste český rodilý mluvčí a používání anglického slova "paste" vás zaskočilo. Nezáleží na tom, v jaké situaci se nacházíte – tento článek vám poskytne jasný a spolehlivý překlad, který vám pomůže porozumět významu slova "paste" a používat ho správně a sebevědomě.
Význam slova: paste - Anglicko Český Překladač:

Význam slova: paste – Anglicko Český Překladač:

V překladu z anglického jazyka do češtiny, slovo "paste" zaujímá významné místo. Pocházející z latinského slova "pasta", které znamená "těstovina", vyjadřuje ve svém pádu přítomnost něčeho lepivého nebo mastného. V kontextu počítačového prostředí se však "paste" výhradně používá v souvislosti s funkcí kopírování a vkládání.

V praxi znamená, že když označíte obsah určitého zdroje (text, obrázek, či jinou informaci), následným použitím příkazu "paste" tento vybraný obsah zkopírujete do paměti počítače. Poté můžete pomocí příkazu "paste" vložit tento obsah na jiné místo, buď ve stejném dokumentu nebo dokonce do jiného programu. Díky této funkci je přenos informací mezi různými zdroji a aplikacemi výrazně zjednodušený a zrychlený.

Výše zmíněný anglicko-český překladač vám tedy poskytne správné české překlady tohoto významného slova "paste" a umožní vám tak využít této funkce bez omezení. Patří mezi nezbytné nástroje každého uživatele, který pracuje s textem, ať už v běžném životě nebo v profesionálním prostředí.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/ge73a3223d8cac30fed561a412aafaf7e0a275dbab0fe71ef12ecec6aee53452005b4afaf5a6c22ab7e39aa5fcc750ed75db6e4ff5368e4da053a3984468cba7a_640.jpg" alt="1. Vše, co potřebujete vědět o slově "paste" – Anglicko Český Překladač!">

1. Vše, co potřebujete vědět o slově "paste" – Anglicko Český Překladač!

Význam slova "paste" je jedním z klíčových základů anglického jazyka. Tento výraz slouží jako podstatné jméno i jako sloveso a má mnoho významů a použití. Zatímco ve větě "I need to paste this picture into my presentation" znamená "vložit", ve spojení "toothpaste" označuje pastu na zuby. Jak vidíte, kontext je vždy důležitý pro správné pochopení významu slova "paste".

V anglicko-českém překladači můžete najít různé ekvivalenty pro slovo "paste". Například při překladu slovesa, můžete použít česká slovesa "vložit", "lepit" nebo "přidat". Jako podstatné jméno se může "paste" přeložit jako "pasta", "lepidlo" nebo "mast". Díky anglicko-českému překladači máte možnost najít nejvhodnější překlad podle kontextu, který potřebujete.

Při používání anglicko-českého překladače nezapomeňte, že slova mohou mít více významů, a tak je vždy důležité najít nejvhodnější ekvivalent. Překladač vám může poskytnout různé varianty, takže zkontrolujte, který význam slova "paste" je nejbližší tomu, který potřebujete. S anglicko-českým překladačem máte jednodušší přístup k širokému spektru slov a jejich významů, což vám pomůže při porozumění a překladu anglického jazyka.
2. Paste v anglicko-českém překladu: definice a význam této slovní jednotky

2. Paste v anglicko-českém překladu: definice a význam této slovní jednotky

Paste v anglicko-českém překladu se používá jako termín pro činnost vkládání obsahu z jednoho místa do jiného. Tato slovní jednotka zahrnuje proces kopírování a vkládání textu, obrázků nebo jiného obsahu mezi různými dokumenty nebo programy. Paste je důležitou funkčností v řadě programů, včetně textových editorů, tabulkových procesorů a webových prohlížečů.

Překlad slova paste do češtiny může zahrnovat různé výrazy, jako je "vložit", "zakopírovat", nebo "vkládat". V anglicko-českém překladači je slovníkem, který pomáhá překládat texty mezi angličtinou a češtinou. Využívá se při překladech webových stránek, dokumentů a dalších textů. Překlad slova paste je důležitý pro správné porozumění a komunikaci mezi anglicky a česky mluvícími lidmi. Často se překladem paste zabývají profesionální překladatelé, kteří mají hluboké znalosti obou jazyků a jsou schopni zajistit správný význam a kontext vkládaného obsahu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/gc4b31f950f8086cbe8420f8502cb86691bb2552833b85177b8d614f333a0d53ca552ec89030fe4e1883e677f44e3d1c53a557780b64ce027c0957cf0d16f8abd_640.jpg" alt="3. Jak použít slovo "paste" správně v češtině? Naučte se s naším překladem!">

3. Jak použít slovo "paste" správně v češtině? Naučte se s naším překladem!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum euismod purus non elit iaculis, id pellentesque risus malesuada. Sed eget consectetur diam. In vitae ex nulla. Fusce posuere commodo eleifend. Donec sollicitudin purus eget varius imperdiet. Donec luctus quam non sodales tristique. Nullam eu suscipit libero. Fusce ipsum quam, interdum ac aliquet eget, posuere sed risus. Duis ultrices tempus orci nec porta. Nulla enim diam, viverra a tempus ut, lobortis vel erat. Integer ac sapien id urna eleifend aliquam. Pellentesque ultricies sollicitudin ex, sit amet imperdiet nibh posuere eget. Nam id leo sodales, vestibulum libero et, varius velit. Curabitur vulputate quam sit amet lacinia posuere.

V první řadě je důležité porozumět správnému použití slova "paste" v češtině. Ve většině případů pochází ze slovesa "to paste", což v češtině znamená "vložit" nebo "vlepit". Příklady použití tohoto slova jsou široké – můžete jej použít při práci s textovými dokumenty, prezentacemi, či při editaci obrázků. Níže uvádíme několik tipů, jak správně používat slovo "paste" v češtině:

  1. Vložení textu: Pomocí funkce "paste" můžete snadno vložit text ze schránky do dokumentu. Stačí vybrat místo, kam chcete text vložit, a poté stisknout klávesovou zkratku CTRL + V nebo kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat možnost "Vložit".

  2. Vlepení obrázků: Pokud chcete vložit obrázek z webové stránky nebo jiného zdroje, můžete využít stejnou funkci "paste". Stačí zkopírovat obrázek do schránky a následně ho vložit do dokumentu, prezentace apod. pomocí klávesové zkratky CTRL + V nebo opět kliknutím pravým tlačítkem myši a vybráním možnosti "Vložit".

Všimněte si, že správný překlad slova "paste" závisí na kontextu a přesném významu, který chcete vyjádřit. S naším anglicko-českým překladačem můžete snadno nalézt správný význam a použití slova "paste" ve vašich dokumentech.

4. Přesný význam slova "paste" – rozluštění založeno na anglicko-českém překladu

Význam slova "paste" je jedním z nejoblíbenějších témat mezi lidmi, kteří se zajímají o anglický jazyk a jeho překlad do češtiny. Přestože je to relativně jednoduché slovo, jeho význam a různé kontexty, ve kterých se používá, mohou být pro některé lidi matoucí. Zkuste se na chvíli zamyslet nad tímto slovem a představit si, jak byste ho přeložili do češtiny.

Jedním z nejběžnějších významů slova "paste" je "vložit". To znamená, že při použití tohoto slova jdete na konkrétní místo, například do textového editoru, a vložíte nebo vlepíte něco, co jste předtím zkopírovali nebo vyřízli. Například, pokud kopírujete a vkládáte textový obsah z jednoho dokumentu do druhého, používáte tedy funkci "paste". Tento význam je velmi častý v počítačovém prostředí a je považován za základní funkcionalitu.

Dalším významem slova "paste" je "lepit". Tento význam se používá ve fyzickém prostředí, kde například používáte lepidlo a lepíte papíry nebo materiály na sebe. V tomto kontextu může slovo "paste" nabývat i dalších nuancí, jako je například spojování dvou nebo více částí dohromady, aby vytvořily pevný celek. Takže slovo "paste" nemusí být používáno pouze v souvislosti s počítači, ale také ve všedním životě může mít svůj význam a smysl.

Slovo "paste" je tedy velmi univerzální a může být používáno ve velkém množství kontextů. Je důležité si uvědomit, že i když se někdy jedná o relativně jednoduchá slova, jako je toto, jejich význam může být pro nespecialisty matoucí. Proto je vždy dobré použít spolehlivý a přesný anglicko-český překladač, který vám pomůže v překladu slova "paste" a zahrne různé významy a kontexty do překladu.

5. Prozkoumejte různé významy slova "paste" – Anglicko Český Překladač vám poradí!

V dnešní době je anglické slovo "paste" často používáno ve vědeckých, technických i běžných kontextech. Jeho významy jsou rozmanité a mohou se lišit podle konkrétního kontextu. Zde je několik různých významů tohoto slova:

  1. Lepidlo či lepidelná hmota – Termín "paste" se často používá ve spojitosti s lepícími hmotami. Může se jednat o různé druhy lepidel, jako je například papírové lepidlo, dřevo lepidlo nebo epoxidové lepidlo. Paste může sloužit jako silný spojovací materiál pro různé materiály.

  2. Vložit či vkládat – Slovo "paste" je také používáno ve spojitosti s vkládáním nebo vložením určitého obsahu do dokumentu, souboru nebo aplikace. Například, můžete vložit text do programu pro zpracování textu nebo vložit obrázek do prezentace. Paste v tomto kontextu označuje akci vkládání obsahu z jednoho místa do jiného.

Anglicko Český Překladač vám může být skvělým pomocníkem při hledání správného významu slova "paste". S jeho použitím můžete snadno získat přesný překlad do češtiny, který vám pomůže v porozumění nejen správnému významu, ale i kontextu, ve kterém je slovo použito.

6. Jak interpretovat slovo "paste" ve více kontextech? Naše anglicko-český překladač vám poskytne odpověď!

V termínu "paste" se můžeme setkat ve více kontextech, což může být zdrojem zmatku při jeho interpretaci. Nebojte se, naše anglicko-český překladač je tu, aby vám pomohl! Díky jeho výkonnosti a přesnosti vám poskytne rychlé a spolehlivé překlady tohoto slova.

  1. V kontextu počítačového použití, "paste" znamená vložení obsahu, který byl dříve zkopírován či vyjmut z jiného místa (např. text, obrázek nebo soubor). Překladem tohoto slova do češtiny je "vložit". Pokud například potřebujete zkopírovaný text vložit do dokumentu, stačí použít kombinaci kláves CTRL+V a obsah se zobrazí na zvoleném místě.

  2. V jazykovém kontextu může "paste" označovat lepení nebo přilepení něčeho na povrch. Oblečení, papír nebo obrázky mohou být přilepeny pomocí lepících pásek nebo lepidla. V tomto případě je správným českým ekvivalentem slova "paste" termín "lepku". Pokud například potřebujete nalepit fotografii do fotoalba, použijete lepidlo a "paste" fotku na stránku albumu, kde chcete, aby zůstala přilepená.

Doufáme, že vám naše anglicko-český překladač pomohl s interpretací slova "paste" ve více různých kontextech. Pokud hledáte spolehlivé a přesné překlady mezi angličtinou a češtinou, neváhejte a využijte náš nástroj! Děkujeme, že jste věnovali chvilku svého času čtení našeho článku o významu slova "paste" a jeho českém překladu. Doufáme, že vám naše informace byly užitečné a poskytly vám jasný přehled o této často používané anglické slově. Při hledání správného významu a kontextu pro slovo "paste" může být český anglický překladač velmi užitečným nástrojem. Pokud budete potřebovat další pomoc s překladem slov či vět, neváhejte se obrátit na naše služby. Rádi vám pomůžeme s vašimi překladovými potřebami.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *