Význam slova: scuff  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: scuff – Anglicko Český Překladač

V dnešním světě plném technologií a globalizace se slovník stává nedocenitelným nástrojem. Každý den se setkáváme s novými slovy a výrazy, které nám otevírají dveře do různých kultur a jazyků. Jedním z těchto slov, které nás zaujme, je "scuff". Ale co to vlastně znamená? A jak se toto slovo přeloží do češtiny? Pokud jste se tohoto významu slova "scuff" také ptali, nezoufejte! V tomto článku se podíváme na anglicko-český překlad slova "scuff" a odhalíme jeho skryté významy. Připravte se rozšířit svůj slovník a objevovat nové možnosti komunikace!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/gfde5ae040ffcfbc78555bfee5cc7194f044257d99027b11bd865bea5d26c2a28686d00df66564954385fa9d40485e2895fd4c26446d3294b39cb28dc11349489_640.jpg" alt="Význam slova "scuff" ve slovníku: v Anglicko-českém překladači!">

Význam slova "scuff" ve slovníku: v Anglicko-českém překladači!

Scuff je anglické slovo, které se často používá v každodenní angličtině. Jeho význam může být různorodý a závisí na kontextu, ve kterém se používá. V anglicko-českém překladači můžeme najít několik překladů pro slovo "scuff", které nám pomohou porozumět jeho významu v češtině.

Jeden z možných významů slova "scuff" může být "škrábnout" nebo "škrábnutí". Tento význam se často používá v souvislosti s poškozením povrchu, jako například škrábance na nábytku, botách nebo jiných věcech. Scuff může také znamenat zanechat škrábance nebo šramoty na povrchu předmětu.

Dalším významem slova "scuff" může být "šmouhance" nebo "skid". Tento význam se obvykle používá v kontextu pohybu, jako například šmouha zanechaná při sklouznutí boty nebo pneumatiky na povrchu. Scuff může také odkazovat na stopu nebo známku zanechanou při sklouznutí nebo přemístění předmětu.

Význam slova "scuff" je tedy velmi různorodý a závisí na souvislosti, ve které je používáno. Díky anglicko-českému překladači si můžete jednoduše vyhledat správný překlad pro tento termín a lépe porozumět jeho významu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/ge2e4c0f3f8dcae470f4e3a5c91557fea8b8f84df35ab9de27fe33139bee1423a7aa76293f58f393b32500947e4d3847f15a63f878551a28113145521efbeb528_640.jpg" alt="Objasňujeme význam slova "scuff" a jeho použití v anglickém a českém jazyce">

Objasňujeme význam slova "scuff" a jeho použití v anglickém a českém jazyce

Scuff, to slovo, které se běžně používá v anglickém i českém jazyce. Jeho význam a použití však může být poněkud matoucí, zvláště pro ty, kteří se s ním nesetkali.

V angličtině se slovo "scuff" obvykle používá jako sloveso, a to ve významu poškrábat, otřít nebo odřít. Může se vztahovat na poškození povrchu předmětu třením, jako například scuffing bot při chůzi, scuffing koberce postupným odřením nebo scuffing nábytku při jeho přesouvání. Může se také používat ve spojení s chůzí nebo pohybem nohou, jako například scuffing nohou po zemi nebo scuffing při tanci.

V češtině je slovo "scuff" obvykle překládáno jako "škrábat" nebo "odřít". Má podobný význam jako v angličtině, a to zejména v případě poškození povrchu předmětu třením. Může se také používat ve spojení s pohybem nohou, jako například škrábání nohou po zemi nebo škrábání při tanci.

Celkově lze říci, že slovo "scuff" je univerzálním termínem, který se používá pro popis různých typů poškození povrchu předmětu třením nebo odřením. Je důležité mít na paměti kontext a význam věty, ve které je použito, aby bylo možné správně porozumět jeho významu.

Potřebujete přeložit "scuff" do češtiny? Zkuste Anglicko-český překladač!

Potřebujete přeložit "scuff" do češtiny? Nezoufejte, právě tu jste na správném místě! S naším Anglicko-českým překladačem vám můžeme podat pomocnou ruku při překladech slova "scuff" do mateřského jazyka. Ale co vlastně "scuff" znamená?

Scuff je anglické slovo, které se obvykle používá jako podstatné jméno nebo sloveso. Vyjadřuje jednoduchý a obvykle neúmyslný zvuk nebo pohyb vznikající třením nebo škrábáním. Může se to týkat například hluku vznikajícího při škrábání nohou po podlaze nebo otěru obuví o povrch. Tento výraz se také používá pro popis lehčích poškození nebo obtíží na povrchu, často způsobených při běžné každodenní činnosti.

Pokud vám chybí přesný překlad slova "scuff" do češtiny, naše Anglicko-český překladač vám přesně toto slovo vyloží. Už se nemusíte trápit, protože s naší pomocí získáte správný význam tohoto slova a můžete tak bez problémů komunikovat ve svém mateřském jazyce.

Jak přeložit slovo "scuff" do českého jazyka? Překlad v Anglicko-českém slovníku

Scuff je anglické slovo, které často představuje překážku při překladu do češtiny. Jedná se o termín, který označuje škrábanec, oděrek nebo poškrábaný povrch předmětu. Pokud hledáte ekvivalentní české slovo, které by co nejpřesněji vystihovalo význam slova "scuff", je někdy obtížné najít jednoznačný překlad, který by naplnil všechny možné významy.

Při překladu slova "scuff" do češtiny se můžete setkat s různými možnostmi, které by mohly přiblížit význam tohoto anglického termínu. Mezi ně patří například překlad "škrábanec" nebo "oděrek", které se používají pro fyzické poškození povrchu předmětu. Další možností může být překlad "poškrábaný povrch", který více popisuje vzhled předmětu než samotnou akci škrábání.

Vzhledem k různým významům a kontextům, ve kterých se slovo "scuff" může vyskytovat, je důležité zvážit konkrétní kontext a účel překladu. V češtině můžete také použít slova jako "odsnímat" nebo "sleznout", která popisují odstranění povrchového materiálu. Vybrat správný překlad pro váš text tedy závisí na specifickém kontextu a významu slova "scuff" ve vaší konkrétní situaci.

Zjišťujeme, jaké jsou významy a synonyma slova "scuff" v českém a anglickém jazyce

Scuff je anglické slovo, které se používá ve vícero různých významech a může být také nahrazeno některými synonymy. Je důležité porozumět těmto významům a synonymům, aby vaše komunikace byla přesná a srozumitelná. Následující seznam vám poskytne přehled o významech a synonymech slova "scuff" v českém a anglickém jazyce:

Významy slova "scuff" v českém jazyce

  • Odírání nebo poškození povrchu: Tento význam slova "scuff" se často používá ve spojitosti s odíráním nebo poškozením, například na botách nebo na podlaze.
  • Chrlení nebo podobný zvuk: "Scuff" se také používá k popisu zvuku, který vzniká při pohybu nebo tření, jako je například zvuk, který se ozývá při přitahování nebo táhnutí předmětů.

Synonyma slova "scuff" v anglickém jazyce

  • Scratch: Toto slovo může být použito jako synonymum pro význam "scuff" spojený s odíráním nebo poškozením povrchu.
  • Scrape: Dalším synonymem pro "scuff" je slovo "scrape", které také vyjadřuje odírání nebo poškození povrchu.

Je důležité si uvědomit, že významy a synonyma slova "scuff" se mohou mírně lišit v různých kontextech. Proto je vždy nejlepší si ověřit správný význam a použití slova v určitém kontextu. Budete-li mít nějaké další otázky týkající se významů nebo synonym slova "scuff", neváhejte se na nás obrátit.

Scuff: význam a překlad do češtiny – Anglicko-český překladač vám pomůže!

Scuff je anglické slovo, které je často používáno v různých kontextech a má několik významů. Jedná se o zajímavé slovo, které může být poněkud zavádějící, protože v češtině nemáme jednoznačný ekvivalent. Nicméně, scuff může být výrazný a důležitý pojem, který si zaslouží naši pozornost.

V jednom významu se slovo scuff používá jako podstatné jméno, které označuje oděrku nebo odřeninu na povrchu něčeho. Může se jednat o oděrku na botě, na nábytku nebo na jiném předmětu. Pokud vidíte na vašich botách nebo na zídce odřenou část, může jít právě o scuff. Je to drobná věc, která může ale promluvit hodně o vašem stylu a pečlivosti vůči vzhledu.

Dalším významem slova scuff je sloveso, které znamená způsobit oděrku nebo odřeninu na povrchu něčeho. Může se jednat o akci, kterou uděláte omylem, například pokud bouchnete botou o schod nebo o roh nábytku. Tímto způsobem můžete způsobit scuff na botě nebo na jiném předmětu. Proto buďte opatrní, abyste si nezpůsobili zbytečné oděrky.

Mějte na paměti, že přesný význam slova scuff se může lišit v závislosti na kontextu, ve kterém je používáno. Použitím Anglicko-českého překladače, můžete rychle a jednoduše zjistit překlad a význam slova scuff do češtiny. Případně, pokud potřebujete použít slovo scuff v anglickém textu, překladač vám může pomoci s přesným českým ekvivalentem. Doufáme, že vám náš článek o významu slova "scuff" byl užitečný a povedlo se vám nalézt požadovaný překlad. Bez ohledu na to, zda jste se s tímto slovem setkali v anglické knize, filmu nebo v běžné konverzaci, je důležité mít jistotu, jak správně ho použít. S naším anglicko-českým překladačem jste schopni rychle a snadno najít relevantní význam a podat svou výslovnost v rodilém anglickém přízvuku. Pokud máte jakékoli další dotazy nebo potřebujete přeložit další slova, neváhejte se na nás obrátit. S radostí vám pomůžeme. Navíc, můžete se těšit na další zábavné a informativní články, které vám pomohou rozšířit vaši slovní zásobu a zlepšit vaši angličtinu. Děkujeme, že jste si vybrali naše služby a přejeme vám mnoho úspěchů ve vašem jazykovém dobrodružství!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *