preserve  – Co to znamená? Anglicko Český Slovník
|

preserve – Co to znamená? Anglicko Český Slovník

Víte, co znamená slovo "preserve"? Zdá se, že tato otázka je jednoduchá, ale ve skutečnosti si mnoho lidí neuvědomuje význam tohoto slova na první pohled. Pokud patříte mezi ně, nezoufejte. V tomto článku vám poskytnu jasný a srozumitelný výklad tohoto pojmu. Bez ohledu na to, zda jste začátečník, pokročilejší mluvčí nebo prostě jen zvědaví, zde naleznete veškeré informace o významu slova "preserve" v českém jazyce. Po přečtení tohoto článku budete mít úplný obraz toho, jak tento termín používat a porozumět mu. Tímto vtelování je rychlý průvodce anglicko-českým slovníkem, doplněný o mnoho užitečných příkladů a významových variant. Vydejte se s námi na cestu objevování tohoto slova a rozvíjejte své jazykové schopnosti.
Co je preserve a jaké je jeho význam v anglicko-českém slovníku?

Co je preserve a jaké je jeho význam v anglicko-českém slovníku?

Preserve je pojmenování, které se často objevuje v anglicko-českém slovníku. Je to slovo, které nese s sebou několik významů, takže je důležité si toto slovo pečlivě rozkouskovat. Hlavní významy slova "preserve" lze rozdělit podle kontextu, ve kterém se vyskytuje.

  1. Jako podstatné jméno se "preserve" používá pro označení ochranného území nebo přírodní rezervace. Například, "a wildlife preserve" znamená přírodní rezervace, kde je chráněna a udržována divoká zvěř a přírodní prostředí. Tento význam je zvláště důležitý při hledání informací o ochraně přírody a udržitelnosti.

  2. "Preserve" může být také přechodným slovesem, které znamená "uchovat", "zachovat" nebo "udržovat něco v neměnném stavu nebo podmínkách. Například, "to preserve an old building" znamená "uchovat starou budovu" a "to preserve traditions" znamená "zachovávat tradice". Tento význam je často spojen s historií, kulturním dědictvím a tradičními hodnotami.

Preserve je víceúčelové slovo, které se dá využít v různých oborech a situacích. V anglicko-českém slovníku je uvedeno s různými překlady a významy, takže je důležité věnovat pozornost kontextu, aby se správně pochopil jeho význam. Pokud hledáte správný překlad nebo význam slova "preserve", bude také užitečné provést další vyhledávání a porovnat více zdrojů.
Vše, co potřebujete vědět o preserve v česko-anglickém slovníku

Vše, co potřebujete vědět o preserve v česko-anglickém slovníku

Chcete-li zlepšit své jazykové dovednosti nebo přeložit slovo preserve, jste na správném místě! V našem česko-anglickém slovníku najdete všechny důležité informace, které potřebujete znát. Není nic horšího, než zápasit s neznámými slovy při čtení článku nebo poslechu anglickojazyčného obsahu. Proto si důkladně přečtěte následující informace.

Preserve, ve významu českého slova "zachovat" nebo "uchovat", se nejčastěji používá jako sloveso. Označuje činnost udržování či ochrany něčeho, co je cenné nebo vzácné. Může se jednat o fyzicky uchovávání potravin, například výrobu domácích džemů, zavařování nebo sušení ovoce. V širším smyslu však tento pojem zahrnuje také zachování přírodních prostředí, kulturálního dědictví a historických památek.

Preserve se také využívá v oblasti ochrany přírody. Jde o záměrné zachovávání a udržování přírodních prostředí, živočišných a rostlinných druhů, ekosystémů a biodiverzity. Může zahrnovat rezervace, národní parky, chráněná území a další opatření ke zpomalení nebo zastavení úbytku přírodních zdrojů.

Doufáme, že jsme vám přinesli dostatek informací o významu slova preserve v česko-anglickém slovníku. Pokud máte jakékoli další dotazy nebo potřebujete další slovníkové překlady, neváhejte nás kontaktovat! Rádi vám pomůžeme s vaším jazykovým rozvojem.
Jak správně používat slovo preserve ve vašich anglicko-českých překladech

Jak správně používat slovo preserve ve vašich anglicko-českých překladech

Váš anglicko-český překladový slovník by neměl postrádat slovo "preserve". Toto slovo, ve správném kontextu použité, může přinést vašim překladům nové rozměry a obohatit je o významové nüance. Ale ?

Preserve je slovo se širokým spektrem významů a může se vztahovat na různé situace a kontexty. Jedním z nejčastějších významů je zachování nebo ochrana něčeho. Například, pokud se překládáte text o přírodní rezervaci, mohli byste použít slovo "preserve" pro překlad výrazu "nature reserve", což odráží jeho hlavní účel – chránit a zachovávat přírodní krásy.

Dalším významem slova preserve je dlouhodobé uchování nebo konzervace. To může být použito v různých kontextech, například při překladu popisu tradičního pokrmu, kde byste mohli použít slovo "preserve" ve smyslu zachování jeho přirozené chuti, barev a vůně. Tímto způsobem můžete do překladu přinést více detailů a vytvořit pro čtenáře autentický a chutný zážitek.

Využívání slova preserve ve vašich anglicko-českých překladech může být uměleckým tahem, který posouvá vaše překladatelské dovednosti na vyšší úroveň. Buďte kreativní a využívejte různých významů a kontextů tohoto slova, abyste vašim čtenářům předali informace jasně, srozumitelně a přesně.
Tajemství úspěšného použití slova preserve v anglicko-českém slovníku

Tajemství úspěšného použití slova preserve v anglicko-českém slovníku

Preserve je slovo, které se často setkáváme při studiu anglického jazyka. Ale co to přesně znamená? V anglicko-českém slovníku je toto slovo přeloženo jako "zachovat, ochránit". Znamená to chránit nebo uchovávat něco, aby zůstalo v původním stavu nebo aby bylo chráněno před poškozením nebo ztrátou.

Když hovoříme o zachování něčeho, můžeme to aplikovat na různé oblasti života. Například, můžeme si představit, že zachováváme potraviny. To znamená, že je uchováváme ve vhodných podmínkách, aby zůstaly čerstvé a nezkažené. Zachování potravin může být dosaženo různými způsoby, jako je konzervování, mražení nebo sušení.

Dalším příkladem je uchování kulturního dědictví. Možná jste slyšeli o UNESCO světových dědictví, které má za cíl zachovat a chránit významné památky a místa po celém světě. Tím, že tyto místa zachováváme, zajišťujeme, že budou dostupná pro budoucí generace a že se neztratí. Zachování kulturního dědictví je také důležité pro porozumění naší historii a kultuře.

Význam slova preserve je tedy mnohem širší, než si možná myslíte. Je to klíčové slovo pro zachování hodnot, tradic a přírodního bohatství. Takže ať už již hovoříte anglicky nebo česky, je důležité porozumět tomu, co preserve znamená a jak ho správně používat v různých kontextech.

Jak preserve ovlivňuje anglicko-český slovník a jak ho správně využít

Preserve je zajímavým slovem, které má své místo nejen v anglickém, ale i českém jazyce. Pochází z latinského slova "præservo", což znamená zachovat, chránit nebo uchovat. V anglicko-českém slovníku je přeloženo jako "zachovat" nebo "uchovat", ale lze ho využít i v dalších kontextech.

V češtině se preserve často používá v souvislosti s ochranou nebo zachováním něčeho důležitého. Může se jednat o zachování tradic, kulturního dědictví nebo přírodního prostředí. Je to také slovo, které se často objevuje v kontextu potravinářství, kde znamená konzervovat nebo udržovat potraviny čerstvé. V anglicko-českém slovníku také najdete význam slova "preserve" spojený s ochranou životního prostředí a přírodními rezervacemi.

Jak správně využít preserve? Jeho význam vychází z jeho kořenů a může být využit ve všech oblastech, kde je třeba uchovat, zachovat nebo chránit něco důležitého. Například při psaní článků o ochraně životního prostředí můžete použít slovo preserve k zdůraznění toho, jak je důležité chránit přírodu pro budoucí generace. V oblasti potravinářství můžete využít "preserve" ve spojení s konzervováním a udržováním potravin čerstvých a lahodných. Je to silné slovo, které může přinést do vašeho psaní nový rozměr a znepříjemnit pozornost čtenářů.

Využití slova preserve v anglicko-českém slovníku je proto velmi užitečné. Pomůže vám vyjádřit vaše myšlenky a nápady s jasným a silným významem. Stačí se jen zamyslet nad tím, jak jej použít v kontextu vašeho psaní a zdůraznit tak důležité aspekty tématu, kterými se zabýváte. Otevřete si anglicko-český slovník a objevte bohatství slov, které můžete využít pro vyjádření svých myšlenek více s jasností a originalitou.

Co znamená slovo preserve a jak ho pronikavě použít v anglicko-českém překladu

Pokud jste se někdy zajímali o význam slova "preserve" a jak je možné ho použít v anglicko-českém překladu, pak jste na správném místě. Toto slovo má mnoho významů a významů, a je velmi užitečné ve všech formách komunikace. Preserve může být použit jako podstatné jméno nebo sloveso a může být přeloženo jako "uchovávat," "zachovávat" nebo "chránit".

Jako podstatné jméno, preserve se často používá k popisu akce chránit nebo uchovávat něco pro budoucnost. Může to zahrnovat památky, přírodní rezervace, umělecká díla nebo dokonce i jídlo. Jako sloveso se preserve používá k vyjádření činu uchování nebo udržení něčeho. Například, můžete říct "We need to preserve our culture for future generations" (Musíme zachovávat naši kulturu pro budoucí generace) nebo "I want to preserve this moment in a photograph" (Chci zachovat tento okamžik na fotografii).

Je zřejmé, že preserve je silné a všestranné slovo, které lze použít v mnoha situacích. Pamatujte, že i když se slova mohou měnit v anglicko-českém překladu, je důležité zachovat jasný význam a odkaz na původní význam slova. Doufáme, že vás tento krátký přehled pomohl porozumět slovu preserve a jeho možnostem při překladu do češtiny. Doufáme, že vám tento článek poskytl užitečný přehled o významech slova "preserve" v anglicko-českém slovníku. Jak jsme si ukázali, existuje několik významů a kontextů, ve kterých může být toto slovo použito. Od zachování a uchování něčeho ve fyzické podobě až po ochranu, uchování a udržování něčeho v abstraktním smyslu. Doufáme, že tento slovník vám pomohl lépe porozumět všem jeho nuancím a využít ho ve vaší angličtině se sebejistotou a správným významem. Pokud budete mít další otázky nebo budete potřebovat další vysvětlení, neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu pro vás a naše znalosti jsou k dispozici, abychom vám pomohli navigovat anglickým jazykem s lehkostí a jistotou.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *