Význam slova: rescue  – Anglicko-Český Překladač
|

Význam slova: rescue – Anglicko-Český Překladač

V dnešním rychle se rozvíjejícím světě je schopnost dorozumět se v různých jazycích klíčová. Ať již cestujete do zahraničí, pracujete s mezinárodními kolegy, nebo se jednoduše zajímáte o jazyky, překladači jsou nám všem nápomocní. Jedno z těchto cenných nástrojů je anglicko-český překladač, který nám umožňuje rychlý a přesný překlad slova, které právě potřebujeme. V tomto článku se podíváme na jeden z nejzajímavějších překladů, a to význam slova "rescue". Dáme vám detailní informace o jeho významu a použití v různých kontextech. Pokud se zajímáte o jazyky, nebo jednoduše hledáte efektivní způsob, jak najít přesný český ekvivalent k anglickému slovu "rescue", přečtěte si tento článek a rozšiřte své znalosti o anglicko-českém překladu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/Plfg9nA1j2VZllymEXA-253D.jpg" alt="Význam slova "rescue" ve slovníku Anglicko-Českého Překladače">

Význam slova "rescue" ve slovníku Anglicko-Českého Překladače

Zařízení Anglicko-Český Překladač je skvělým nástrojem pro ty, kteří si přejí překládat slova a fráze mezi angličtinou a češtinou. Jeho rozsáhlá databáze nabízí širokou škálu významů a definicí pro různá slova v obou jazycích. V tomto článku se zaměříme na .

"Rescue" je anglické slovo, které má v češtině několik významů. Jedním z hlavních významů je záchranit nebo pomoc v nouzi. Mohlo by se jednat o záchranu člověka, zvířete nebo majetku, které jsou v ohrožení nebo jsou v potížích. Například "rescue team" je tým, který se specializuje na rychlou a efektivní záchranu osob v různých nebezpečných situacích.

Dalším významem slova "rescue" může být také získání někoho nebo něčeho z něčeho. Například "rescue mission" může znamenat misi, která má za cíl vysvobodit rukojmí z rukou únosců. Tento význam slova je často spojen s akcemi, které mají za úkol osvobodit nebo zachránit někoho nebo něco z nebezpečné situace.

Slovo "rescue" je tedy velmi důležité a užitečné ve slovníku Anglicko-Českého Překladače. Bez ohledu na to, zda ho potřebujete použít ve větě nebo jen chcete zvýšit svou slovní zásobu, můžete se spolehnout na tento překladač, abyste získali přesný a správný význam tohoto slova.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/KWT8YYPyjj4Iwqz55UjqF1o-253D.jpg" alt="Naučte se správný překlad slova "rescue" do češtiny">

Naučte se správný překlad slova "rescue" do češtiny

Význam slova "rescue" je v češtině přeložen jako "záchranit" nebo "zachránit". Toto anglické slovo se používá k popisu akce nebo procesu záchrany, kdy se někdo nebo něco dostane do nebezpečí a je potřeba jej zachránit nebo vyprostit. Překlad "záchranit" se používá spíše ve spojitosti se záchrannou akcí, která je zaměřena na zachránění ohroženého života, zatímco překlad "zachránit" se obecně používá pro situace, kdy je potřeba něco zachránit před nebezpečím nebo ztrátou.

Rescue operace mohou probíhat v různých oblastech, jako je hasičská služba, zdravotnický personál, horská služba, armáda a dokonce i dobrovolnické organizace. Cílem těchto operací je chránit lidi, zvířata, majetek a přírodní prostředí. V případě záchrany lidí se používají speciálně vyškolené týmy a techniky, jako jsou lanovky, potápěčská vybavení nebo vrtulníky. Správné a rychlé překladání slova "rescue" je klíčové pro efektivní komunikaci při takových akcích a zajištění bezpečnosti všech zúčastněných.

Pamějte si, že správný překlad je důležitý nejen v oblasti záchrany, ale také pro komunikaci ve všech dalších oblastech života. Bez správného a přesného překladu může dojít k nedorozuměním, chybným interpretacím a dokonce i nebezpečným situacím. Proto je vždy dobré mít po ruce spolehlivý anglicko-český překladač jako pomocníka, který vám pomůže překonat jazykové bariéry a zajistit přesnost a jasnost vaší komunikace.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/cVigYiql0iH4Ov-252BJmHKyBsplUiL86JIfom6k-253D.jpg" alt="Jak správně používat slovo "rescue" v českém jazyce">

Jak správně používat slovo "rescue" v českém jazyce

Výraz "rescue" je anglické slovo, které se používá v anglickém jazyce, ale je také běžné v českém jazyce. V českém jazyce můžeme použít slovo "zachránit" nebo "spasit" k překladu tohoto výrazu.

Význam slova „rescue“ je spojen s činem či procesem záchranou nebo vysvobozením někoho nebo něčeho z nebezpečí. Může se jednat o fyzickou záchranu, jako například zachránit člověka ze ztroskotané lodi, nebo také o emocionální nebo psychologickou záchranu, jako například zachránit někoho ze slabosti nebo depresivního stavu.

Slovník překladů: Jaký je přesný význam slova

Slovník překladů: Jaký je přesný význam slova „rescue“ v češtině?

Význam slova: rescue – Anglicko-Český Překladač

Překlad slova „rescue“ do češtiny přináší s sebou jasný význam a důležité konotace. Toto slovo označuje akci, ve které je jedinec nebo skupina zachráněna ze situace, která je z hlediska jejich bezpečí či blaha nepříznivá. Je to termín, který je běžně spojen s hrdinskými činy hasičů, záchranářů nebo dokonce zvířecích ochránců. Význam slova „rescue“ je tedy těsně spojen s myšlenkou pomoci, obětavosti a ochrany a vyvolává tak silné emoční reakce.

Ve světě překladatelů mezi angličtinou a češtinou se tato nezbytná slovní zásoba stává klíčovou. Pro správné porozumění a komunikaci je důležité být obeznámen s českým ekvivalentem slova „rescue“. V češtině se pro toto slovo používá termín „záchranit“ nebo „záchrana“. Tato česká slova přesně vyjadřují smysl a obraz toho, co „rescue“ v anglickém jazyce představuje. Překladatelé musí vždy pečlivě vybírat, kterému českému slovu dát přednost, aby zachovali přesnost a efekt originality texců, které překládají.

Rescue: Překlad a <a href=význam tohoto anglického slova v češtině“>

Rescue: Překlad a význam tohoto anglického slova v češtině

Pokud jste někdy četli anglický text a narazili jste na slovo „rescue“, možná jste se ptali sami sebe, co toto slovo ve skutečnosti znamená. V češtině se překládá jako „záchranit“ nebo „záchrana“, což nám dává jasnou představu o jeho významu. Slovo „rescue“ je především spojováno s aktem pomoci nebo zachránění, zejména v nouzových situacích. Může se vztahovat k fyzickému záchraně, kdy se poskytuje pomoc lidem v nebezpečí, jako je například záchranářská mise v horách nebo na moři. Toto slovo však také může mít širší kontext, jako například v přeneseném smyslu záchranu v oblasti zdraví, životního prostředí nebo dokonce v oblasti emocionálního či finančního blahobytu.

V anglickém jazyce je slovo „rescue“ používáno často a nachází se v různých kontextech. Můžeme například mluvit o „rescue operation“ (záchranářská operace) ve vojenském nebo policejním významu. Další použití jsou „rescue teams“ (záchranné týmy) specializované na různé oblasti, například v horolezectví, potápění nebo jako nezávislé organizace pomáhající v humanitárních krizích.

Celkově je slovo „rescue“ velmi užitečné a mnohostranné. Jeho význam silně odráží esenci pomoci, zachránění a ochrany. Bez ohledu na kontext, kde se toto slovo objeví, je jeho základním poselstvím snaha přinést pomoc a ochranit druhé.
Zjistěte, jak uvést slovo

Zjistěte, jak uvést slovo „rescue“ v češtině pomocí online překladače

. Jestliže se věnujete studiu anglického jazyka nebo se často setkáváte s anglickými texty, pravděpodobně jste se již setkali se slovem „rescue“. Což je pochopitelné, jelikož toto slovo patří mezi často používané v anglickém jazyce. Ať už se jedná o literaturu, filmy, nebo každodenní rozhovory, význam slova „rescue“ je nezanedbatelný.

Pokud jste se kdy pokoušeli přeložit toto slovo do češtiny pomocí online překladačů, možná jste narazili na několik variant českého překladu. Ano, překlady se mohou lišit v závislosti na kontextu. Nicméně v nejčastějším významu, „rescue“ lze v češtině přeložit jako „záchranit“ nebo „vysvobodit“. Je to slovo, které zahrnuje myšlenku pomoci nebo záchranu v situaci, kdy je někdo v ohrožení nebo nepříjemné situaci. Například, „Záchranáři se pokusili vysvobodit rukojmí.“ nebo „Psi často pomáhají při hledání ztracených osob, aby mohli být záchraněn.“ Takže, pokud se potřebujete vyjádřit českým ekvivalentem pro anglické slovo „rescue“, neváhejte využít online překladače, který vám poskytne správný český výraz v souladu s kontextem vaší potřeby. Doufáme, že v tomto článku jsme vás podrobně seznámili s významem slova „rescue“ a poskytli vám užitečné informace o jeho překladu do češtiny. Bez ohledu na to, zda jste začátečník v anglickém jazyce nebo pokročilý mluvčí, je důležité porozumět správné interpretaci tohoto slova. „Rescue“ nese silný význam zachránit někoho nebo něco z ohrožení, ať už je to v katastrofické situaci, nebo v osobním životě. Doufáme, že náš anglicko-český překladač vám pomohl získat správný a přesný význam tohoto slova.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *