Význam slova: distortion  – Anglicko Český Překladač
|

Význam slova: distortion – Anglicko Český Překladač

V dnešní světě, kde je angličtina stále důležitějším jazykem, se setkáváme s různými výzvami při překladu slov. Jedno z těchto slov, které nám může způsobit trochu zmatek, je "distortion". Jeho význam a správný překlad do češtiny není vždy úplně jasný. V tomto článku se zaměříme na toto slovo a poskytneme vám přesný, srozumitelný a informovaný překlad pomocí Anglicko-českého překladače. Připravte se na to, abyste získali pohled do světa významu slova "distortion" a objevili jeho různé aspekty, které mohou být nápomocné při vaší komunikaci v anglickém jazyce.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/lXCCx8wkYF1mC9R9X01ne41RwUNC1jjk-253D.jpg" alt="1. Jak překládat slovo "distortion" do češtiny: Anglicko-český překladač vám poradí!">

1. Jak překládat slovo "distortion" do češtiny: Anglicko-český překladač vám poradí!

Slovo "distortion" je jedním z mnoha anglických termínů, který nemá přímý ekvivalent v češtině. Překlad tohoto slova je často předmětem diskusí a různých interpretací, protože jeho význam je značně rozsáhlý. V českém jazyce je možné vyjádřit tento pojem různými způsoby a záleží na kontextu a konkrétním významu, který chceme vyjádřit.

Při překladu slova "distortion" se často používají následující české ekvivalenty:

  • zkreslení: slovo "distortion" se nejčastěji překládá jako "zkreslení". Tento pojem se používá například ve fotografii, zvukové technice nebo v technických oborech, kde popisuje jakékoli odchylky od přirozených nebo požadovaných vlastností.
  • deformace: dalším významem slova "distortion" je "deformace". Tento termín se používá zejména v oblastech jako je matematika, fyzika nebo biomechanika, kde se popisují změny tvaru nebo struktury nějakého objektu.

Je důležité mít na paměti, že při překladu slova "distortion" je potřeba brát v úvahu kontext a specifický význam, který chceme přenést. V případě pochybností je vždy nejlepší konzultovat odborné anglicko-český překladač, který vám může poskytnout relevantní a přesný překlad. Pamatujte také na to, že jazyk je živý a vyvíjí se, a proto mohou být různé překlady slova "distortion" upřednostňovány v různých oborech nebo obdobích. Zkuste být při překladech co nejvíce konzistentní a využívat konzultaci s odborníky, abyste dosáhli co nejpřesnějšího a srozumitelného překladu.
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-zhI6TyPZmcBTSAKfsBnrioaF/user-KB2151fX1wbwVcVhbgI36Kga/img-xcvwoRmKPsIhf4gxXBIQTi4l.png?st=2023-10-25T15%3A25%3A52Z&se=2023-10-25T17%3A25%3A52Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-25T01%3A32%3A13Z&ske=2023-10-26T01%3A32%3A13Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=DU87tf2k%2BDKExqhPis6IBgBYfv7yjQxmJKzpSyxhkCw%3D" alt="2. Zjistěte význam slova "distortion" s nejlepším anglicko-českým překladačem">

2. Zjistěte význam slova "distortion" s nejlepším anglicko-českým překladačem

Když se setkáte se slovem "distortion" v anglickém textu, může vás zajímat jeho přesný význam. Distortion je termín, který se používá ve vědě, technologii i umění a vyjadřuje zkreslení či narušení původního stavu či formy něčeho. Je to proces, při kterém dochází k deformaci, převrácení nebo narušení normálního chodu nebo vnímání. Uměleci a designéři využívají distorci jako efekt, aby vyjádřili surrealismus nebo přenášeli silnější emocionální projev.

Existuje několik druhů distorze, které se v různých oborech používají. Například ve fotografii se používá objektivní distorze, která je důsledkem odlišného ohniskového vzdálenosti a vyvolává zkreslení obrazu. Další formou distorze je zvuková distorze, která je typická pro hudební nahrávky. Zde se využívá efekt zkreslení zvuku, aby se dosáhlo požadovaného výsledku. Nejčastěji ho můžeme slyšet ve výkonu elektrických kytar nebo při mixování hudby.

S nejlepším anglicko-českým překladačem můžete snadno zjistit přesný význam slova "distortion" a naučit se ho vhodně používat ve svých anglických překladech nebo komunikaci.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/dPqqmZ7l1SuXmuZcNWdjBOk-253D.jpg" alt="3. Už se neztrácejte ve významech slova "distortion" – objevte přesný překlad v našem anglicko-českém překladači">

3. Už se neztrácejte ve významech slova "distortion" – objevte přesný překlad v našem anglicko-českém překladači

Přemýšleli jste někdy nad tím, co přesně znamená slovo "distortion"? Pokud ano, jste na správném místě! V našem anglicko-českém překladači jsme pro vás připravili přesný překlad tohoto slova, který vám pomůže lépe porozumět jeho významu.

Distortion je anglický výraz, který se používá pro označení zkreslení, překrucování nebo změny něčeho původního a autentického. V kontextu zvukové techniky se často používá pro popis nepřesnosti nebo snížení kvality zvuku. Může se také vztahovat na oblasti jako je grafika, fotografie nebo elektronika, kde se hovoří o zkreslení nebo deformaci původního obrazu.

Přesný překlad slova "distortion" do češtiny bychom mohli popsat jako "zkreslení", "deformaci" nebo "překrúcanie". Tento překlad vám umožní lépe porozumět, jak tento termín funguje a jak ho správně používat ve vašich textech a komunikaci. Využijte našeho anglicko-českého překladače a objevte další přesné překlady, které vám pomohou rozšířit váš slovník a zlepšit vaši komunikaci v angličtině i češtině.

S naším přesným a spolehlivým anglicko-českým překladačem se již neztrácejte ve významech slova "distortion". Objevte spolehlivé a přesné překlady, které vám pomohou vyjadřovat se přesně a s jistotou. Překlad je důležitou součástí efektivní komunikace, a proto neváhejte využít naše online nástroje pro překlad a zdokonalit svůj jazykový výraz. Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečný přehled o významu slova "distortion" a jeho překladu do češtiny. Bez ohledu na to, zda jste studentem, profesionálem či jen zvědavým nadšencem, je důležité porozumět správné interpretaci tohoto termínu. S nástrojem Anglicko Český Překladač za Vaším bokem budete mít všechny odpovědi na dosah ruky. Pamatujte si, že porozumění slovnímu spojení je nezbytné pro budování jasné komunikace a efektivitu ve vašem každodenním životě. Ať už používáte angličtinu pro studium, práci nebo zábavu, ovládnutí správného významu slova "distortion" vám poskytne klíč k větší jistotě a sebevědomí v této dynamické a rozmanité jazykové oblasti.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *