Co Znamená fingers crossed ? Anglicko Český Překladač
|

Co Znamená fingers crossed ? Anglicko Český Překladač

V dnešní globalizované ‍společnosti‍ se stává ‌účinná komunikace ⁤klíčovou. Ať už obchodujete, studujete nebo cestujete, správný překlad může udělat obrovský rozdíl. A právě proto je důležité⁢ se seznámit s významem a použitím jedinečného idiomatického výrazu "fingers crossed". Možná jste se už s⁣ tímto výrazem setkali⁣ v anglickém prostředí, ale co přesně​ znamená a jak ho správně přeložit​ do češtiny? Naše anglicko-český překladačská služba vám poskytne odpovědi na tyto otázky a‌ mnohem více. Připravte se na⁣ rozbřesk ⁢nového jazyka a objevte tajemství překladu s⁢ naší pomocí. Překlad už nebude záhada, ale zábava! Připojte⁣ se k nám a začněte používat "fingers crossed" do svého ‌repertoáru ​s jistotou a přesností, kterou si zasloužíte. ⁣Přejeme Vám příjemnou a ⁢zajímavou cestu do světa jazyků!
<img class="kimage_class" ‍src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/iE3vaaYpcYIczdhcWrwTYhWdR82d6Xuj3s-253D.jpg" alt="Co znamená "fingers ⁣crossed" a jak přeložit do češtiny?">

Co znamená "fingers crossed" a ‌jak ​přeložit do ⁣češtiny?

Co Znamená ⁢fingers crossed ? Anglicko ⁣Český Překladač"

Pokud jste ⁣někdy slyšeli v angličtině výraz "fingers crossed" a nejste si jisti, co to přesně znamená, nebo jak byste to přeložili ​do‍ češtiny, máme pro vás odpovědi. Tento výraz se používá⁢ ve Spojeném království a ve Spojených‌ státech v různých situacích. Zatímco doslovný překlad by⁣ byl "prsty zkřížené," ve skutečnosti to vyjadřuje naději, očekávání štěstí ⁢nebo přání,⁣ které je vyjádřeno skříženými prsty rukou.

Jeho původ je zahalen legendou, ⁤která říká, že křesťané v‌ období římských gladiátorských her skrývali skříže přes překřížené prsty, jako tajný ⁤znamení, aby se vyhnuli‌ persekuci. Dnes se ​však tento gesto používá ⁢spíše jako ⁤symbol optimismu a solidarity s ‍osobou, která doufá ​ve štěstí. Například, když někdo předkládá ⁢svůj projekt, vstupuje do důležitého pohovoru nebo čeká na výsledek důležité ⁤události, můžete slyšet ⁢lidi⁣ používat výraz​ "fingers crossed" jako ‍vyjádření podpory.

V češtině neexistuje přímý ekvivalent pro tento výraz, ale máme ⁣několik možností jeho překladu. Můžete použít⁤ výrazy ‍jako například "držet palce", "držet kříže" nebo "doufat ⁤v dobrý‌ výsledek".⁤ Každý překlad může zachytit význam tohoto vyjádření, ať už používáte jeden nebo ⁢kterýkoli z nich, záleží na situaci ‌a‍ kontextu,⁢ ve kterém chcete tento výraz použít.

Takže ať už potřebujete vyjádřit naději, optimismus nebo jednoduše ukázat‌ podporu,⁢ vyjádření "fingers crossed" je skvělým způsobem, jak to‌ udělat. A teď,‌ až budete⁣ překládat tento výraz do češtiny, budete mít více možností, jak přesně sdělit jeho⁤ význam.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/4-253D.jpg" alt="Anglický výraz "fingers crossed" ⁣- význam a užití v ‌běžném životě">

Anglický výraz "fingers ‍crossed" ⁤- význam a užití v běžném životě

Fingers crossed, an English ⁣expression often used in​ everyday conversations, holds an intriguing meaning ​and can serve various purposes in‌ our ‍lives. The ‍phrase originates from the superstitious act of crossing one’s fingers in the hopes of bringing good luck or‍ as a gesture of making a wish. When someone says "fingers crossed," it implies that they are anticipating a positive⁢ outcome or hoping for success in a certain situation.

In addition to ⁤its⁣ superstitious roots, "fingers crossed" has become a commonly used idiom with a ⁢more figurative meaning. It can indicate ⁢that someone is expressing their support, empathy, or well-wishes ⁢for someone else. By crossing their fingers, individuals symbolically offer their hopes​ for a favorable outcome on⁤ behalf of others, showing solidarity and genuine‍ concern.

This versatile expression finds its way into various contexts of daily life. Whether‍ you’re waiting for interview results, cheering for your favorite sports team, or anticipating the outcome of a medical test, using "fingers crossed" can convey your optimism⁢ and positivity. Its universal appeal makes it a handy phrase to use when wishing someone well or expressing your own hopes for a positive outcome.

Remember, while crossing ‍your fingers may not actually change ​the outcome, the power of positive thinking and support ⁢can have a significant impact on ​our mindset. So, next⁢ time⁣ you⁤ find yourself in ⁤a situation where you need a little extra luck or want to offer your ​support​ to ‍others, don’t ​forget to keep those⁤ fingers crossed!
<img class="kimage_class" src="https://oaidalleapiprodscus.blob.core.windows.net/private/org-hbF4m19euHJlWParR5ndFtGE/user-LvW5RnxDGryy8vL5TMETWFfC/img-sMD5TNi6UbtwwWVYrD497GKs.png?st=2023-10-25T22%3A07%3A53Z&se=2023-10-26T00%3A07%3A53Z&sp=r&sv=2021-08-06&sr=b&rscd=inline&rsct=image/png&skoid=6aaadede-4fb3-4698-a8f6-684d7786b067&sktid=a48cca56-e6da-484e-a814-9c849652bcb3&skt=2023-10-25T22%3A26%3A25Z&ske=2023-10-26T22%3A26%3A25Z&sks=b&skv=2021-08-06&sig=nQhOHKtY2vp6RUecy36YKmqD9i4AMEcaKDtBZEmycRc%3D" alt="Jak správně přeložit ⁤výraz ​ "fingers ‍crossed" z angličtiny do češtiny?">

Jak správně přeložit výraz "fingers‍ crossed" z angličtiny do češtiny?

Fingers crossed je výraz, který pochází z anglického jazyka a používá se jako gesto přání štěstí nebo při‌ vyjadřování naděje. V překladu do​ češtiny se tento​ výraz⁢ často‌ interpretuje jako "Držím palce". Rozložmože významně zlepšit komunikaci a přidat do ní emocionální‍ rozměr. ‍Když říkáte "Držím palce", ⁢vyjadřujete svou podporu, ať už je to v očekávání dobré zprávy, úspěchu nebo snadného řešení problému. ⁣Toto gesto⁣ je také často používáno v světě sportu, kdy fanoušci vyjadřují svou podporu ⁤svému týmu.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/Pq06ua-252B-252BptMmyKuYJgi4RZpmK1pHM-252BSE-252BtMx0efg-253D.jpg" alt="Anglicko-český‍ překladač: Význam a možné‍ ekvivalenty v češtině pro frázi "fingers ‍crossed"">

Anglicko-český překladač: Význam a možné ekvivalenty v ​češtině pro frázi "fingers crossed"

Dobře víme, že čeština a ⁢angličtina jsou dva odlišné jazyky, které se ne vždy​ snadno ⁢překládají. Ale⁢ co kdybychom vám řekli, že existuje ⁣několik možných ekvivalentů pro populární anglickou⁣ frázi "fingers‍ crossed" právě v češtině? Ano, je ⁣to pravda! Tak se pojďme podívat na význam této fráze‌ a jak ji můžeme přeložit do češtiny.

"Fingers crossed" je v anglickém jazyce idiomatický výraz, který vyjadřuje naději, přání nebo přání osobě, které držíme palce. V češtině můžeme nalézt několik⁤ ekvivalentů, které vyjadřují ⁢stejný ‍význam. Zde⁤ je pár možných překladů:

  1. "Držet palce" – Tento ekvivalent je nejbližší anglickému​ významu.⁣ Používáme ho, když vyjadřujeme naději nebo přejeme⁢ někomu štěstí.‍ Například, "Držím ti ‍palce, že se ti to podaří."

  2. "Mít naději" – Tato fráze⁢ také vyjadřuje naději nebo optimismus ve vztahu k něčemu. Například, ⁤ "Mám naději, že všechno dobře dopadne."

  3. "Tentokrát to vyjde" – Tato fráze se používá, když vyjadřujeme, že ⁣věříme, že se něco podaří. Například, "Věřím, že⁣ tentokrát to vyjde."

Tyto překlady ⁢jsou jen některé z možností, jak přeložit frázi "fingers crossed" ‌ do češtiny.⁤ Vyberte si ten, který vám nejlépe ⁢vyhovuje nebo použijte podle situace. A teď​ můžete⁤ použít tyto výrazy, ⁤abyste vyjádřili svou naději a přání ve stylu češtiny!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/10/9OmudLpfVg-253D.jpg" alt="Jaký ‍je původ výrazu‌ "fingers​ crossed" ⁤a proč⁤ je to‍ tak populární?">

Jaký je původ výrazu "fingers ⁢crossed" a‍ proč je to tak populární?

Výraz "fingers crossed" je velmi populární a používá se ve spoustě situací. ‍Je to gesto, ⁤které symbolizuje přání​ a doufání. Když si ​někdo kříží prsty, znamená to, že‍ přeje někomu štěstí⁤ nebo drží palce při nějaké události. ​

Přesný původ výrazu "fingers crossed" není ⁤úplně ⁢jasný,⁢ ale​ je možné ho vysledovat⁤ až do starověkého Egypta. Podle odhadů vznikl v ⁣4.⁣ století před naším letopočtem, kdy se věřilo, že ⁤křížení prstů má magickou moc. Tento zvyk se postupně rozšířil a stal⁤ se⁤ součástí⁢ různých kultur a náboženství.⁤

Dnes je výraz "fingers crossed" běžně používaný ve velkém⁢ množství ⁢anglicky mluvících zemí a‌ přeložit ‌ho přesně do češtiny⁢ nemusí být vždy snadné. Nicméně, existuje několik možností, jak přeložit tento výraz. Můžete použít překlad​ "držet palce", což je nejbližší ekvivalent ‌v češtině. Další možností je použití ⁢výrazu "mít štěstí" nebo "doufat". Všechny tyto překlady zachycují hlavní myšlenku výrazu "fingers crossed" a lze je použít v různých situacích.
Fingers crossed - jak používat tento výraz ​ve správném kontextu‌ v⁤ angličtině i češtině

Fingers ‌crossed -​ jak používat tento výraz ve správném kontextu v ⁤angličtině i⁣ češtině

Fingers⁤ crossed je známý výraz, který slouží jako gesto podpory nebo přání⁣ štěstí. Používá se především v⁢ anglicky mluvících zemích a má své kořeny ve víře​ a ‍pověrách. O ⁤co‌ vlastně jde? Když máme naději na něco dobrého nebo se snažíme přivolat ​šťastné⁤ okolnosti, složíme si prsty do představy kříže. Můžeme to udělat buď tím, ‍že překřížíme palec přes ukazovák, nebo spojíme prostředník s⁢ prsteníkem.

Tento výraz se ⁣používá v různých situacích. Například, když ‌čekáte na ⁢výsledky důležitého‌ testu, můžete⁤ si přát, ​aby vše ⁢dopadlo‍ dobře a zároveň si složit prsty v ⁤naději na to, že‍ se tak‍ stane.‌ Stejně tak můžete vyjádřit svou podporu blízkým osobám, které procházejí těžkým obdobím, tím, že jim řeknete "Fingers crossed!".

V češtině nemáme přesný ekvivalent k tomuto ⁣výrazu, ale‌ můžeme ho přeložit jako "Držím palce!". ‌Toto slovní spojení v podstatě⁣ vyjadřuje to⁢ samé – přání štěstí a úspěchu. ​Doufáme, ‍že se Vám tento výraz zalíbí a budete jej využívat ve správném kontextu jak‍ v angličtině, tak v češtině. Doufáme,⁢ že tento článek vám přinesl užitečné informace o⁢ výrazu "fingers crossed" a jeho českém ekvivalentu. Mnohokrát se stává,⁣ že se bezchybným překladem⁢ nenajde, ale ‌s naším Anglicko-Českým překladačem jste‍ na⁤ správné adrese. ​Umožní ‍vám snadno najít odpovídající výraz, který bude přesně vyjadřovat vaše naděje nebo přání, a to v‌ Češtině i v Angličtině. Tento překladač vám pomůže být jistí, že vaše komunikace je⁤ vždy přesná a srozumitelná pro ‍obě strany. ⁢Doufáme, že ​se ‌vám náš Anglicko-Český překladač​ stane ‌neodmyslitelnou součástí vašeho jazykového repertoáru.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *