prayer  – Co to znamená? Anglicko Český Překladač
|

prayer – Co to znamená? Anglicko Český Překladač

Vítejte v našem nejnovějším článku! Dnes se budeme zabývat jedním z nejvíce diskutovaných témat v dnešní době – modlitbou. Co to ale vlastně znamená? Pokud jste někdy chtěli zjistit, jak rozumět této starobylé praxi, jste na správném místě. V tomto článku se podíváme na význam modlitby a jak ji správně chápat. Cílem je představit vám některé užitečné nástroje, jako je anglicko-český překladač modliteb, abyste mohli snadno objevit tuto hluboce osobní zkušenost. Připravte se na nezbytné informace, které vám pomohou rozšiřovat své znalosti a porozumění tomuto fascinujícímu aspektu lidské spirituality. Jste připraveni? Pak začněme!
Vyřešeno: Co znamená modlitba? Získejte okamžité překlady Angličtina-Čeština!

Vyřešeno: Co znamená modlitba? Získejte okamžité překlady Angličtina-Čeština!

Prayer je činnost, kterou najdeme ve všech kulturách a náboženstvích po celém světě. Ale co to vlastně znamená? Modlitba je duchovní akt, který umožňuje jednotlivci komunikovat s vyšší silou, s Bohem nebo s vyšším vědomím. Pro mnoho lidí je modlitba způsobem, jak vyjádřit vděčnost, prosit o pomoc či sílu, vyslovovat své touhy či snahy a také jednoduše nalézt vnitřní klid a atraktivní klid.

Získejte okamžité překlady ve formě anglicko-českého překladatele, který Vám pomůže porozumět a využít různých modlitebních formulací ve svém vlastním jazyce. S naším překladatelem získáte přesné a srozumitelné překlady od odborníků, kteří mají hluboké porozumění nejen pro anglickou, ale také českou kulturu. Takže pro své modlitby nemusíte mít obavy z toho, jestli říkáte správná slova, naše překlady Vám pomohou vytvořit hluboké a významné spojení s Bohem či vyšší sílou.

<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g8f2bbde6193ad42cd73ad5c9ae82ee5b31d5cecbf559dd37ad731bf777e6b011ae5ffddc8dacdb1c9a359c81007efe07416b381f73029f5a9f17c0a65789260b_640.jpg" alt="Najděte úžasný anglicko-český překlad pro slovo "prayer"!">

Najděte úžasný anglicko-český překlad pro slovo "prayer"!

Víte, že překlad slova "prayer" má v angličtině a v češtině různé významy? Pokud se potřebujete dozvědět, co přesně tímto slovem myslíme, jste na správném místě! Právě zde vám přinášíme úplný výklad tohoto slova a jeho významů v angličtině a češtině.

Ve světě anglického jazyka "prayer" je často používán jako označení pro modlitbu nebo prosbu k Bohu či božstvu. Je to způsob, jak se spojit s vyšší mocí, vyjádřit vděčnost nebo vyjádřit své touhy a potřeby. Modlitba může být osobní, sdílená se skupinou nebo součástí náboženského obřadu. V češtině se pro překlad slova "prayer" často používá výraz "modlitba" nebo "prosba".

V anglicko-českém překladači bychom vám rádi představili širokou škálu možností, jak vyjádřit slovo "prayer" v češtině. Můžete si vybrat z různých překladů, jako je "modlitba", "prosba", "kajícnost", "obžaloba" a mnoho dalších. Každý z těchto překladů může lépe vyjadřovat specifický kontext, ve kterém se slovo "prayer" vyskytuje. Naším cílem je vám poskytnout přesné a přesvědčivé překlady, které budou odpovídat vašim potřebám a očekáváním. Využijte anglicko-český překladač a objevte úžasné možnosti, které vám tento nástroj poskytuje!
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/gc8c2b8c1e4da27282f020d88494ad73a313d3d53ec4c9b0049e0772d860ac83b74541d0603cfb70868d7c1f50fe8ff579fc906363bbed8016f9875ab0cb66a78_640.jpg" alt="Potřebujete překlad pro slovo "prayer"? Zjistěte, co to znamená!">

Potřebujete překlad pro slovo "prayer"? Zjistěte, co to znamená!

Potřebujete překlad pro slovo "prayer"? Nezoufejte, jste na správném místě! Náš anglicko-český překladač je tu, abyste získali definici a význam tohoto důležitého slova. Prayer je anglický termín, který v češtině překládáme jako "modlitba". Pokud se tedy setkáte s tímto slovem ve vašich anglických textech, je důležité porozumět jeho významu a kontextu, ve kterém je používáno.

Modlitba je duchovní akt, při kterém se obracíme k Bohu nebo vyšší moci s prosbou, vděčností, chválou nebo vyjadřováním našich myšlenek a pocitů. Je to univerzální způsob, jak navázat spojení s něčím větším než jsme sami, a nacházet klid, sílu a vnímání vnitřního ducha. Každá kultura a náboženství má své vlastní formy modliteb, které se liší podle tradic a víry.

Začlenění modlitby do svého každodenního života může mít pozitivní vliv na naši duševní a emocionální pohodu. Pomáhá nám najít vnímavost a soustředěnost, snižuje stres a přináší pocit klidu a sounáležitosti. Bez ohledu na vaše náboženské přesvědčení nebo víru, modlitba může být vítanou praxí pro rozvoj osobní spirituality a duševního blahobytu.

Využijte našeho anglicko-českého překladače a objevte další významy a kontexty, ve kterých se slovo "prayer" používá. Dejte nám vědět, jak vám můžeme pomoci s překladem dalších slov a frází. Jsme tu pro vás, abychom vám umožnili porozumět a komunikovat v různých jazycích.
<img class="kimage_class" src="https://www.preklady-prekladatele.cz/wp-content/uploads/2023/12/g409c23c3123e2c47fce4ad2588f10f8bcf37e8582d89cf878cff01c73813e0cd0de1b25ed46708aacb140feda18bd1b1c32f8ab6391a061ea65e0b02a5c6d1e6_640.jpg" alt="Anglicko-český překladač: Co znamená slovo "prayer" v češtině?">

Anglicko-český překladač: Co znamená slovo "prayer" v češtině?

Víte, co slovo "prayer" znamená v češtině? Pokud ne, nejste sám. Mnoho lidí se v dnešním světě rádo učí nová slova, zvláště když jde o překlady do jejich mateřského jazyka. "Prayer" je anglický výraz, který představuje jednoduchý koncept v náboženském kontextu.

V přesném překladu do češtiny se slovo "prayer" překládá jako "modlitba". Modlitba je jednou z nejstarších forem vyjadřování víry a spojení s vyšší mocí. Mnoho lidí se modlí jako součást náboženských obřadů nebo jako individuální akto, který nám umožňuje komunikovat s Bohem nebo vyjádřit naše přání a vděčnost.

Co je zajímavé na slovu "prayer" je jeho významová šířka. Modlitba může mít různé formy, jako je meditace, recitace svatých textů, vyslovování přání či prosté tiché soustředění. Může se také vykonávat v různých situacích – od prosby o pomoc až po vzdání holdu a díkůvzdání. Modlitba je univerzální a může být součástí různých náboženských tradic, včetně křesťanství, islámu, judaismu a mnoha dalších.

V případě, že potřebujete překlad slova "prayer" z angličtiny do češtiny nebo naopak, může vám pomoci anglicko-český překladač. Tato užitečná aplikace vám umožní rychle a snadno zjistit překlad různých slov a frází. Takže, pokud se někdy budete ptát, co znamená "prayer", už se nemusíte dlouho hledat. Překladač je zde, aby vám poskytl správný překlad a pomohl vám lépe porozumět jazykovým nuancím.

Potřebujete okamžitý anglicko-český překlad pro slovo "prayer"?

Pokud ano, přímo jste se dostali na tu správnou stránku! V tomto článku se podíváme na význam slova "prayer" a poskytneme vám několik překladů do češtiny. Ať už jste začátečníkem v angličtině nebo jste pokročilý uživatel, doufáme, že vám tento anglicko-český překladač usnadní porozumění tomuto důležitému slovu.

Prayer je anglický výraz, který označuje duchovní akt komunikace člověka s božskými entitami nebo vyšší mocí. Tento výraz se často používá ve spojitosti s náboženstvím a spirituálním rozvojem. Pro biblické tradice má "prayer" hluboký význam a je považován za základní prostředek komunikace s bohem.

V následujícím seznamu naleznete několik překladů slova "prayer" do češtiny:

  • Modlitba
  • Prosebník
  • Meditace
  • Modliti se
  • Modlení

Doufáme, že vám tyto překlady pomohou rozšířit si slovní zásobu v českém jazyce a zároveň pochopit význam této důležité anglické fráze. Pokud máte další otázky ohledně překladu nebo náboženského významu "prayer", neváhejte se na nás obrátit. Jsme tu, abychom vám pomohli!

Jak přeložit slovo "prayer" do češtiny? Vyřešíme to!

Pokud jste se někdy setkali se slovem "prayer" a nevěděli jste, co přesně znamená, jste na správném místě! V tomto článku se budeme zabývat významem tohoto slova a představíme vám možnosti, jak ho přeložit do češtiny. Ať už jste se s ním setkali v anglické literatuře, v náboženském kontextu nebo jinde, je důležité znát jeho význam a možné ekvivalenty v češtině.

Slovo "prayer" ve svém základním významu označuje aktivitu modlitby nebo prosby. Může se jednat o komunikaci s vyšší mocí, často spojenou s náboženským vyznáním. Je to způsob, jak se modlitba, a to buď v tichosti nebo nahlas. Modlitba může mít různé formy, od děkování a přáním až po prosby a litanie.

Pokud hledáte český ekvivalent pro slovo "prayer", máte několik možností. Nejbližším významovým ekvivalentem je slovo "modlitba". Toto slovo je obecně uznávaným překladem, který se používá jak v náboženských, tak i běžných kontextech. Další možnou variantou je použití slova "prosba". I když to nemusí být úplně přesné, v kontextu může být vhodná alternativa.

Závěrem lze říci, že slovo "prayer" znamená "modlitba" a je klíčovým výrazem pro vyjádření aktivity modlení se či prosby. Přeložení do češtiny nabízíme jako "modlitba" nebo "prosba". Výběr konkrétního ekvivalentu závisí na kontextu, ve kterém se překlad používá. Doufáme, že vám tento článek pomohl lépe porozumět významu slova "prayer" a jeho českým ekvivalentům. Doufáme, že tento článek vám poskytl užitečné informace o tématu "Modlitba – Co to znamená?" Více než jen slovo, modlitba je hlubokým projevem naší víry a zbožnosti. Ať už věříte nebo jste zvědaví, tento článek vás přivedl k lepšímu porozumění modlitby a k tomu, jak ji chápat a praktikovat v češtině. Pokud budete mít další otázky nebo požadavky na překlady, buďte si jisti, že jsme tu pro vás. Děkujeme, že jste si přečetli náš článek a doufáme, že vás inspiruje k prohloubení vašeho duchovního života.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *